Beste NPO series

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

De Luizenmoeder is vanaf de eerste aflevering een enorm succes! Deze hilarische serie van de AVROTROS is in 2018 uitgezonden door NPO3.

De serie is bedacht door Jan Albert de Weerd én Ilse Warringa, die zelf de hoofdrol heeft als Juf Ank. In 2018 won deze succesvolle serie een Zilveren Nipkowschijf!

De Luizenmoeder volgt Hannah, een onlangs gescheiden moeder met een kind op de http://www.tvserieskijken.nl/labels/npo/basisschool. Wanneer ze haar dochter naar de basisschool brengt, wordt ze geconfronteerd met een bijzondere mini-maatschappij.

Hannah wordt geconfronteerd met rare leraressen, de ”moedermaffia” én vele pijnlijke situaties die iedere moeder herkent. Met vallen en opstaan leert ze uiteindelijk de regels en gebruiken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Klem is een nieuwe Nederlandse serie uit 2017. Deze misdaadserie van Frank Ketelaar heeft Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrol.

Hugo is een keurige belastingdienstmedewerker die op het punt staat om een enorme promotie te maken. Zijn dochter is hartsvriendinnen met de dochter van Marius – een topcrimineel die net vrij is.

Hugo kan niet steeds gezien worden met een topcrimineel, maar door zijn dochter blijft hij Marius tegenkomen. Marius had zijn vrouw beloofd om afscheid te nemen van de onderwereld, alleen wil de onderwereld geen afscheid nemen van hem…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Petticoat is een Nederlandse familieserie van de KRO-NCRV die in november 2016 is uitgezonden.

De drama– en komedieserie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman. Paula schreef eerder de scenario’s van de KRO-series Noord Zuid en Vlucht HS13.

De serie volgt Pattie, die samen met haar vader op een platteland van Groningen woont. Nadat ze The Petticoats ziet optreden, wil ze zelf zangeres worden. Om haar droom waar te kunnen maken verhuist ze, ondanks alle waarschuwingen van haar vader, naar de grote stad.

Het leven in de stad is anders dan ze dacht. Om rond te komen gaat ze werken als schoonmakers bij een vermogende familie, waar ze haar nieuwe liefde vindt. Ondertussen leert ze de showbizzwereld beter kennen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Als de Dijken Breken is een Nederlands-Vlaamse serie van de EO en de VRT. De dramaserie is bedacht door Johan Nijenhuis, geschreven door Karin van der meer en geregisseerd door Hans Herbots.

Alle afleveringen zijn in november uitgezonden door NPO1. In april 2018 is de serie toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

Het is al dagen slecht weer in Nederland en België. Alle inwoners bereiden zich voor op het ergste. De delta is niet krachtig genoeg en de waterkeringen houden geen stand.

Premier Hans Kreuger staat voor een moeilijk dilemma. Moet hij miljoenen mensen evacueren óf hopen dat de storm zal afbuigen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

De Zaak Menten is een populaire serie uit 2016 die is uitgezonden door NPO2.

Deze spannende serie is geschreven door Jan Harm Dekker en gebaseerd op de verhalen Hans Knoop – een journalist die onderzoek deed naar oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Pieter Menten is een vermogende inwoner van het Gooi. Na het veilen van een kunstcollectie wordt hij geïnterviewd door de Telegraaf. Als de Israëlische journalist Chaviv Kanaan het interview leest, herkent hij Menten als oorlogsmisdadiger.

Chaviv neemt contact op met Hans Knoop, die het verleden van Menten gaat onderzoeken…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Vlucht HS13 is een Nederlandse dramaserie van de KRO-NCRV die in 2016 is uitgezonden door NPO3.

Deze spannende serie is geproduceerd door Gijs van de Westelaken en Chantal van der Horst.

Vlucht HS13 volgt Liv. Haar leven komt op z’n kop te staan, wanneer een vliegtuig met haar man Simon aan boord neerstort. Samen met haar zoon wordt ze geconfronteerd met de nasleep van de ramp.

Dan ontdekt ze dan haar goede echtgenoot en liefhebbende vader een duister dubbelleven had…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Vechtershart is een spannende serie van de BNN die sinds 2015 te zien is op NPO3.

Deze Nederlandse dramaserie is grotendeels geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza) én Franky Ribbens (Hollands Hoop).

Nick komt vrij uit een Franse gevangenis en wil een comeback maken in de kickbokswereld. Hiervoor heeft hij zijn vader nodig, die coach én eigenaar van een sportschool is, maar hij wil niks meer met zijn zoon te maken hebben.

Ondertussen heeft zijn ex-vriendin een andere vriend en wordt de kickbokswereld opgeschrikt door een liquidatie. Nick’s droom om een comeback te maken is hierdoor verder weg dan ooit…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 38

All Stars is een populaire serie over vrienden die voetballen. De serie is bedacht en geregisseerd door Jean van de Velde en gebaseerd op de film uit 1997.

Deze komedieserie van de VARA is tussen 1999 en 2001 uitgezonden door Nederland 3.

All Stars werd een enorm succes en won in 2000 een Emmy Award, een Zilveren Roos en een Persprijs!

Deze voetbalserie volgt de voetballers van de plaatselijke voetbalclub, De Swift Boys. Deze amateurvoetballers staan al van kinds af aan iedere zondag op het voetbalveld.

Ondanks het plezier dat ze hebben op het veld, worden de onderlinge verschillende buiten het veld steeds groter…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Hollands Hoop is een Nederlandse misdaadserie, die begon in september 2014. De scenario’s werden geschreven door Franky Ribbens (Onderweg naar Morgen) en de afleveringen zijn uitgezonden door NPO2.

In 2015 won Hollands Hoop een Zilveren Krulstaart voor ”Beste scenario” en in 2016 werd er een Gouden Kalf gewonnen voor ”Beste Televisiedrama”!

De serie volgt Fokke Augustinus, een instabiele psychiater met een disfunctioneel gezin. Wanneer hij de boerderij van zijn vader in Groningen erft, komt hij erachter dat zijn vader actief was in de drugshandel.

Fokke moet nu beslissen of hij zijn morele grens gaat verschuiven, door de drugshandel van zijn vader over te nemen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 43

Smeris is een spannende politieserie die tussen 2014 en 2020 is uitgezonden door de BNNVARA.

De populaire serie is gemaakt door David Lammers en Erik de Bruyn en heeft Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol.

Wanneer Theo alweer de regels overtreedt wordt hij overgeplaatst naar de afdeling Hennep. Hij moet tegen zijn zin werken met Willem Niessen. De agenten zijn elkaars tegenpolen. Samen komen ze direct terecht in een bendeoorlog!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Noord Zuid is een politieserie van de KRO die in 2015 is uitgezonden door NPO1.

Deze serie is geschreven door Simon de Waal (Smeris) en Paula van de Oest (Moeder, ik wil bij de Revue).

Deze Nederlandse serie volgt Dana van Randwijck, een onlangs gescheiden rechercheur uit Zuid-Amsterdam. Samen met haar dochter verhuist ze naar Noord-Amsterdam, om een nieuwe start te maken.

Hier wordt ze teamleider van een rechercheteam, dat zich bezighoudt met het onderzoeken van uiteenlopende misdaden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 48

Penoza is een Nederlandse misdaadserie uit 2010 met Monic Hendrickx in de hoofdrol.

Frans – de man van Carmen van Walraven – is actief in de Nederlandse onderwereld. Samen met Irwan en Steven leidt hij ”de winkel”, een dekmantel voor criminele activiteiten, zoals drugs.

Wanneer Frans voor zijn huis wordt geliquideerd, wordt Carmen lastig gevallen door criminele schuldeisers. Ook Irwan komt vast te zitten, waardoor Carmen er alleen voor staat.

Carmen besluit om de activiteiten van ‘de winkel’ over te nemen. Alleen zo kan ze overleven.

Al snel is niemand meer te vertrouwen, terwijl ze steeds dieper in de onderwereld terecht komt…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 19

Dunya en Desie is een oudere tienerserie van de NPS, die tussen 2002 en 2004 is uitgezonden op NPO3.

De Nederlandse serie is geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die hiervoor scenario’s schreef van All Stars: de serie.

Dunya en Desie zien twee hartsvriendinnen uit de Amsterdamse Bijlmer. Dunya is een Marokkaanse Nederlander die opgroeide met de ramadan, imams en Mekka. Desie is zo Nederlands als kaas en tulpen.

Ondanks hun verschillen, worden ze beste vriendinnen…

Geen cover

Seizoenen: 12

Afleveringen: 32

Zeg ‘ns Aaa is een hilarische, oude televisieserie van van de VARA. Het is één van de succesvolste én langslopende Nederlandse sitcom.

De scripts zijn geschreven door Chiem van Houweninge, Marina de Vos én Alexander Pola.

De komedieserie won in 1984 een Gouden Televizier-Ring voor ”Beste Nederlandse programma”.

De serie volgt de alleenstaande huisarts Lydie van der Ploeg en haar zoon Gert-Jan en dochter Nancy…