Beste oorlogsseries

Hieronder staan populaire series die zich afspelen in verschillende oorlogen, waaronder de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de oorlogen in het Midden-Oosten.

Check nu het complete overzicht en kies een nieuwe serie om te kijken. Klik op te serie om erachter te komen waar deze te bekijken is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Six is een oorlogsserie van History. Deze Amerikaanse serie is begonnen op 18 januari 2018.

De serie is geschreven door Vietnam veteraan William Broyles én gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De spannende serie geeft een beeld van het complexe leven van een militair én de moeilijke beslissingen die ze moeten nemen.

Het is 2014. Navy SEAL Team Six heeft de opdracht om een Taliban-leider uit te schakelen in Afghanistan. Hun missie dreigt te mislukken, doordat iemand hen verraden heeft…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Kampen om tungtvannet is een historische dramaserie uit Noorwegen.

Deze mini-serie is uitgezonden in 2015 en staat op Netflix. De serie is internationaal uitgebracht als The Saboteurs.

Deze serie gaat over Operatie Freshman. Wanneer de nazi’s een fabriek voor zwaar water veroveren om kernwapens te gaan maken, proberen de Noorse geallieerden de operatie te saboteren…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 56

The Last Ship is een science fiction serie uit 2014. Deze oorlogsserie is gemaakt door Steven Kane en Hank Steinberg.

The Last Ship gaat over bemanningsleden van een marineschip. Dan wordt het grootste deel van de bevolking gedood door een epidemie. De bemanningsleden zijn de enige overlevenden…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 89

Vikings speelt zich af tussen 800 en 900 na Christus. Deze Iers-Canadese serie is te zien sinds 2013.

Michael Hirst schreef de scenario’s. Hij werd geïnspireerd door de legendarische Vikingenheld Ragnar Lodbrok.

De afleveringen zijn uitgezonden door History en laten online geplaatst door Netflix.

Ragnar Lodbrok is de grootste held van de negende eeuw. Hij heeft een krachtige band met zijn Vikingenbroers en -familieleden en groeit uit tot de koningen van de Vikingen.

Wanneer hij hoort van de enorme schatten die in het Westen te vinden zijn, reist hij die kant op…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 5

Parade’s End is een kostuumdrama uit 2012. Deze Britse serie is gebaseerd op romans van Ford Madox Ford.

De Belgische componist Dirk Brossé componeerde de soundtrack. De hoofdrol is voor Benedict Cumberbatch.

Christopher stapt in een destructief huwelijk met Sylvia, een meedogenloze dame uit de high society. Hij twijfelt of het kind dat ze draagt wel van hem is.

Dan begint de Eerste Wereldoorlog en wordt hij verliefd op de vrijgevochten Valentine. Hierdoor komen alle zekerheden die hij kent te vervallen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 20

Legend of the Patriots is een Zuid-Koreaanse televisieserie uit 2010. De originele titel is ”Jeonwoo”. De serie gaat over 9 Zuid-Koreaanse soldaten tijdens de Koreaanse Oorlog…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

The Pacific is een succesvolle mini-serie van HBO. Deze serie is geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie is gerelateerd aan Band of Brothers. In 2011 werd er een Golden Globe gewonnen!

Robert, John en Eugene vechten in de Tweede Wereldoorlog. Ze vechten tegen de Jappen op Guadalcanal, door het regenwoud van Kaap Gloucester en de vestigingen van Peleliu.

Ze vechten door het bloederige zand van Iwo Jima, de verschikkingen van Okinawa, naar uiteindelijk de langverwachte en moeilijke terugkeer, na de overgave van Japan…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

The War is een documentaire serie uit 2007. De Amerikaanse serie is geproduceerd door Ken Burns en uitgezonden door PBS.

De scenario’s zijn geschreven door Geoffrey C. Ward. The War won 3 Primetime Emmys!

De documentaire richt zich op de manieren waarop de Tweede Wereldoorlog vee Amerikaanse families beïnvloedde…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

IMDb: 8.7

Rome is een een actie– en dramaserie van HBO. De Amerikaanse serie is begonnen op 28 augustus 2005.

De serie is slechts deels op ware gebeurtenissen.

Hoofdrolspeelster Polly Walker is in 2006 genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast werd de historische serie in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Rome gaat over Julius Caesar. We zien de dictator van Rome tijdens de bloedige overgang van Republiek naar Keizerrijk…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Auschwitz: The Nazis and the ‘Final Solution’ is zeker één van de beste documentaires over de Tweede Wereldoorlog. Het is in ieder geval de meest aangrijpende series!

Het is misschien wel de meeste complete documentaire over de grootste dodenfabriek alle tijden. Deze min-serie is in 2005 in première gegaan en heeft 6 afleveringen.

De documentaire laat zien hoe Auschwitz is ontstaan. Uiteindelijk zijn er naar het concentratie- en vernietigingskamp zo’n 1,3 miljoen mensen gedeporteerd. Daarvan zijn er 1,1 miljoen mensen om het leven gekomen – de meeste zijn vergast…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 9.4

Band of Brothers is dé populairste oorlogsserie die ooit gemaakt is.

De HBO mini-serie uit 2001 is ontwikkeld door Steven Spielberg – de regisseur van Saving Private Ryan uit 1998 – en Tom Hanks. De scenario’s zijn gebaseerd op het boek van de Amerikaanse historicus, Stephen Ambrose.

De hoofdrol is voor Damien Lewis, Scott Grimes en Ron Livingston.

Band of Brothers is een verhaal over kameraadschap. De serie laat zien hoe gewone mannen buitengewone dingen hebben gedaan.

Deze serie volgt het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division, vanaf hun training in de Verenigde Staten in 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze legendarische eenheid landt in de vroegere ochtend van D-day in Normandië en begint daarmee aan het gevecht dat zorgt voor een bevrijding van West-Europa…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 64

China Beach is geen keiharde actieseries, maar medische dramaserie. De afleveringen zijn uitgezonden door ABC.

De oorlogsserie uit 1988 is gemaakt door John Sacret Young en William Broyles Jr. In 1990 werd er een Golden Globe gewonnen!

Gedurende de oorlog in Vietnam werken een aantal verpleegsters in het Evac-ziekenhuis in China Beach. Ze proberen om te gaan met de gruwelen van de oorlog en ondertussen hun leven te leiden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

The Civil War is een documentaire serie uit 1990. De mini-serie is gemaakt door Ken Burns. De 9 afleveringen zijn uitgezonden door PBS.

De serie won 2 Primetime Emmy Awards!

Tussen 1861 en 1865 was er een burgeroorlog in Amerika. De tegenstanders hebben elkaar in grote aantallen vermoord. Wat begon als een conflict over de rechten van de Staten, eindigde in een strijd over de betekenis van de vrijheid van Amerika…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

War and Remembrance is een oorlogsserie uit 1988. Het is een sequel van The Winds of War uit 1983. Beide series zijn gebaseerd op romans van Herman Wouk.

Deze serie won 3 Golden Globes!

De Amerikaanse families Henry en Jastrow leven gedurende de Tweede Wereldoorlog. Victor Henry is commandant van een oorlogsschip, terwijl zijn zonen gevechtspiloot en officier van een onderzeeër zijn.

In Europa proberen de Joodse familieleden van de Henry’s te ontsnappen aan de holocaust. Ondertussen probeert een diplomaat, zonder resultaat, de regering te overtuigen van de massamoord op Joden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 58

Tour of Duty is een spannende oorlogsserie uit 1987. De Amerikaanse serie gaat over de Vietnamoorlog en is uitgezonden door CBS.

Het was een vernieuwende serie, omdat deze wel de ernstige verwonden en doden lieten zien. Daarnaast werd er aandacht besteed aan gevoelige onderwerpen als racisme, drugs, zelfmoord en oorlogsmisdaden.

Tour of Duty laat zien welke beproevingen het Amerikaanse leger gedurende de Vietnamoorlog moet doorstaan…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

The Winds of War is een oorlogsserie uit 1983. De mini-serie van ABC is geproduceerd door Dan Curtin en gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Wouk.

De Amerikaanse serie werd genomineerd voor 4 Golden Globes!

De serie gaat over de familie Henry en Jastrow in een periode van 1939 tot 1941, als de Verenigde Staten zich mengen in de Tweede Wereldoorlog…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Once an Eagle is een oorlogsserie van vroeger. De afleveringen zijn uitgezonden in 1976 en 1977.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Peter S. Fischer.

De mini-serie van NBC gaat over twee legerofficieren aan het einde van de Eerste Wereldoorlog tot het begin van de Vietnamoorlog. De ene officier is meedogenloos en carrièregericht, de andere is het tegenovergestelde…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 251

M*A*S*H is een hitserie van vroeger met meer dan 250 afleveringen die tussen 1972 en 1983 zijn uitgezonden door CBS.

Deze komedieserie is geschreven door Larry Gelbart en gebaseerd op de gelijknamige film uit 1970. In 1982 won de serie een Golden Globe!

Het verhaal speelt zich af in 1950 gedurende de Koreaanse Oorlog en volgt het Mobile Army Surgical Hospital (MASH) 4077.

De serie volgt de chirurgen Pierce en McIntire, de majoor Burns Houlihan, de geestelijke Mulcahy en de communicatie officier O’Reilly.

De doctoren worden geconfronteerd met de ellende binnen de operatiekamer, maar smeden daarbuiten hechten vriendschappen, waarbij er veel wordt gelachen en gedronken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 152

Combat! is een oorlogsserie van vroeger. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 1962 en 1967.

De Amerikaanse serie kreeg 3 nominaties voor een Primetime Emmys!

Combat! gaat over Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa vechten. De soldaten tonen vindingrijkheid en moed!