Beste RTL4 series

RTL4 is een zender van RTL Nederland, die in 1989 is opgericht. Sindsdien zijn er vele populaire Nederlandse programma’s en series uitgezonden.

In 2018 zijn veel series en programma’s online te bekijken. Je bent misschien op zoek naar een nieuwe RTL4 serie om te volgen. Daarom hebben we een overzicht opgesteld met beste RTL4 programma’s en series.

Het zijn nieuwe series, maar ook oudere series, die je misschien gemist hebt. Veel van deze series zijn direct terug te kijken.

Check nu welke RTL4 series het beste zijn…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Soof: een Nieuw Begin is een Nederlandse komedieserie, die sinds 2017 te zien is. De serie is geschreven door Marjolein Beumer en gaat verder waar de tweede film eindigde.

De serie staat tussen het aanbod van RTL’s Videoland. Begin 2018 zijn alle afleveringen uitgezonden door RTL4.

Soof: een Nieuw Begin volgt Kasper en Soof, die onlangs gescheiden zijn. Wanneer de woning van Kasper onbewoonbaar wordt, gaat hij bij Soof op zolder wonen. Het lijkt een goed idee, omdat de kinderen een vader in de buurt hebben én Soof zich meer op haar restaurant kan richten.

De situatie begint al snel uit de hand te lopen, wanneer er een hoop gedoe en misverstanden ontstaan. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen…

Meisje van Plezier

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Meisje van Plezier is een serie van Videoland. De serie is uitgezonden door RTL4 en helemaal te volgen op Videoland. De serie is begonnen op 10 september 2017.

Angela Schijf heeft de hoofdrol als Nadine.

Nadine is een echte familievrouw. Haar leven staat in het teken van haar man en kinderen. Dan gaat haar man ervandoor met haar halfzus. Nadine wil voor zichzelf zorgen en komt via via terecht in de escortwereld.

Nadine twijfelt of ze dit wel wil, maar wordt er langzaam steeds enthousiaster over…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

De 12 van Oldenheim is een mysterieuze dramaserie die sinds 24 mei 2017 op Videoland staat en daarmee online te bekijken is.

Sinds 1 april 2018 is de serie uitgezonden door RTL4. De Nederlandse serie is bedacht door Lex Passchier en Martin van Steijn.

Het verhaal speelt zich af in Oldenheim, een klein dorp met een hechte gemeenschap. Hier woont een makelaar met een dubbelleven, een bankdirecteur met psychische klachten, een corrupte apotheker én een overspannen leraar.

Opeens beginnen de inwoners op een mysterieuze manier te verdwijnen, wat is er aan de hand?

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Centraal Medisch Centrum, ofwel CMC, is een Nederlandse ziekenhuisserie uit 2016. De afleveringen zijn uitgezonden door RTL4 en online gezet door Videoland.

Je kunt de serie vergelijken met Medisch Centrum West – een serie uit 1988 van de TROS.

Centraal Medisch Centrum volgt Cloe de Waard, de nieuwe CEO van een ziekenhuis. Van de Raad van Bestuur moet ze bezuinigen. Ze ontdekt dat deze Raad weinig geeft om het welzijn van de patiënten.

Voor haar is dit wel belangrijk, waardoor het moeilijker is om de bezuinigingen door te voeren. Daarbij zorgen de bezuinigingen voor veel weerstand onder het personeel…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 117

Kees & Co. is een hilarische, oude serie van RTL4. De serie was te zien tussen 1997 en 2006.

De scenario’s zijn geschreven door Martine Bijl en gebaseerd op 2point4children – een Britse serie uit 1991.

De serie volgt het leven van Kees Heistee, haar gezin én haar beste vriendin, die tevens haar overbuurvrouw is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Zwarte Tulp is de eerste eigen serie van Videoland. De afleveringen zijn online te streamen en uitgezonden door RTL4.

De serie is geschreven door Antoinette Beumer en Els Buseman en is geproduceerd door NL Film.

Deze serie volgt twee families, die beide in een bollenstreek wonen. Door een incident uit het verleden, haten ze elkaar. Nu concurreren beide families met elkaar, doordat ze beide de eerste zwarte tulp willen kweken.

Ondertussen krijgen ze te maken met financiële problemen, familiedrama’s en onmogelijke liefdes…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

Familie Kruys is een Nederlandse komedieserie die sinds 2015 te zien is op RTL4. De serie is bedacht en geschreven door Linda de Mol en geproduceerd door haar broer John de Mol.

Daarnaast heeft Linda de Mol een hoofdrol als Bette Kruys, een alleenstaande moeder van midden 40. Haar liefdesleven en dat van haar broer, die homo is, gaan niet over rozen. Gelukkig hebben ze een goede band met elkaar én hebben ze een kleurrijke familie.

Wanneer hun vader met een Roemeense internetbruid thuiskomt, wantrouwen ze de hele situatie…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Nieuwe Buren is een spannende én succesvolle serie van RTL, die sinds 2014 te zien is.

De Nederlandse serie is bedacht door Karin van der Meer en gebaseerd op de thriller van Saskia Noort.

Het eerste seizoen volgt Peter en Eva, die verhuizen naar Almere. Vervolgens worden ze geconfronteerd met een drama, als hun baby overlijdt bij de geboorte.

Het stel vindt steun bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca en bouwen een hechte band op. Het ontstaan van deze hechte band heeft vervolgens vergaande gevolgen…

Aaf serie rtl4 2013

Aaf is een Nederlandse komedieserie met Annet Malherbe in de hoofdrol. Deze serie is uitgezonden door RTL4 en in 2014 op Videoland gezet.

De scenario’s werden geschreven door Frank Houtappels en Joan Nederlof en zijn gebaseerd op Roseanne – een hitserie van ABC.

Deze serie volgt Aaf, haar echtgenoot Tom én haar drie probleemkinderen. Aaf werkt samen met haar zus, Jacky, bij een telecombedrijf.

Het gezin heeft te maken met alle uitdagingen die horen bij een gezin uit de middenklasse, maar hun familieliefde houdt het gezin bij elkaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Divorce is een Nederlandse serie van RTL die tussen 2012 en 2016 te zien was.

Deze komische drama is bedacht door Linda de Mol en geregisseerd door Vincent Schuurman en Will Koopman.

In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door RTL4 en in België door VTM.

Deze serie volgt drie mannen die midden in een scheiding zitten. Ze besluiten om samen een villa te betrekken. Doordat ze in dezelfde situatie zitten, begrijpen ze elkaar als geen ander. Hierdoor ontstaat een krachtige vriendschap…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Moordvrouw is een populaire politieserie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Maarten van der Duin heeft de serie bedacht, die eerder scenario’s schreef van RTL’s Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

Deze populaire serie is tussen 2012 en 2018 uitgezonden door RTL4.

Moordvrouw volgt Fenna Kremer, een getraumatiseerde rechercheur die wordt overgeplaatst naar Friesland. Fenna is een échte einzelgänger, die geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties. Hierdoor ontstaan er snel conflicten, maar hoofdcommissaris Vreeswijk heeft vertrouwen in haar.

Ondanks alle spanningen binnen het politieteam, weet ze op een onorthodoxe manier vele misdaden op te lossen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 42

Gooische Vrouwen is een succesvolle productie van RTL4.

De serie is bedacht door Linda de Mol en gebaseerd op ABC’s hitserie Desperate Housewives en HBO’s Sex and the City.

De romantische dramaserie werd geregisseerd door Will Koopman, die in 2007 een Beeld & Geluid Award won! Hoofdrolspeelster Annet Malherbe won deze Beeld & Geluid Award in 2008 voor haar rol als Willemijn Lodewijkx.

Deze serie volgt vier vrouwen, die in het Gooi wonen. Ze hebben een luxe leven, met veel geld, exclusieve auto’s en prachtige huizen. Daarnaast gaan hun kinderen naar vooraanstaande privéscholen. Ondertussen hebben de vrouwen te maken met de keerzijde van het luxe leven…

Geen cover

Grijpstra en de Gier is een Nederlandse politieserie met Jack Wouterse en Roef Ragas in de hoofdrol. Peter Römer, bekend van Baantjer, schreef de scenario’s.

Deze scenario’s zijn gebaseerd op de boeken van Janwillem van de Wetering.

De serie begon in 2004 en eindigde in 2007. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door RTL4 en in België door VTM.

De politieserie volgt Henk Grijpstra en Rinus de Gier. Henk is een stabiele, rustige man met een vrouw en kinderen. Rinus is een impulsieve alleenstaande man, zonder verantwoordelijkheden. De politiemannen zouden allebei iets meer van elkaar leven willen hebben.

Samen bestrijden ze de criminaliteit door misdaden op te lossen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 74

Rozengeur & Wodka Lime is een dramaserie met 78 afleveringen, die tussen 2001 en 2006 uitgezonden RTL4. De serie is bedacht door Karin van der Mer en Michael Belderink.

In 2004 werd de serie genomineerd voor een Beeld en Geluid Award voor ”Beste Drama”!

De serie volgt Finette, Catherina, Babette en Dona, die zich vooral bezighouden met mannen, relaties en seks. Ze zijn de 30 gepasseerd en delen lief en leed met elkaar.

Ze komen erachter dat het leven niet altijd over rozen gaat…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Blauw Blauw is een Nederlandse politieserie die in 1999 en 2000 is uitgezonden door RTL4.

Deze serie is geschreven door Mischa Alexander en Rosan Dieho, geregisseerd door Stephan Brenninkmeijer en Polo de Pimentel en geproduceerd door Joop van den Ende.

De serie volgt politieagenten uit de Amsterdamse wijk De Pijp. De agenten hebben ieder hun eigen privéproblemen, terwijl ze hun werk uitoefenen in deze volkswijk…

Geen cover

Seizoenen: 6

Afleveringen: 136

Westenwind is een Nederlandse soapserie, die tussen 1999 en 2003 is uitgezonden door RTL4.

Deze soap is geschreven door Edward Stelder en Lars Boom. In België zijn de afleveringen uitgezonden door VTM.

Sinds de komst van Videoland zijn de afleveringen online te volgen.

De serie werd een succes en in 2000 werd er een Gouden Televizier-Ring gewonnen!

Westenwind volgt twee families die in de Rotterdamse haven werken. Het zijn de familie Noordermeer en de Graaf. Beide families proberen elkaar dwars te zitten. De familie Noordermeer is zakelijk en bij de familie de Graaf staat de familie én het welzijn van werknemers voorop…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 130

Sam Sam is een hilarische serie die tussen 1994 en 2004 op televisie kwam. De serie is uitgezonden door RTL4, Veronica én Yorin.

Sam Sam is produceert door Joop van den Ende en gebaseerd op Man About the House, een ITV-serie uit de 70’s.

Deze televisieserie volgt de dwarse Jimmy, die samen met Jo en Chris een bovenverdieping huurt van Riet en Nol Brouwer. Vervolgens worden de drie confronteert met de hilarische bemoeienissen van hun huisbazen…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 109

Het Zonnetje in Huis is een komische televisieserie die eerst is uitgezonden door de VARA en daarna is overgenomen door RTL4.

De televisieserie is tussen 1995 en 2003 uitgezonden.

Deze Nederlandse serie is bedacht door Joop van den Ende. De hoofdrol is voor Martine Bijl, John Kraaijkamp Sr. en zijn zoon Johnny Kraaijkamp Jr.

De serie volgt Erik en Catharina Bovenkerk, die Erik’s vader Piet in huis nemen nadat zijn vrouw overlijdt. Ze zijn hier minder blij mee, want Piet kan enorm zeuren.

Catharina wil hem daarom zo snel mogelijk uit huis hebben, maar Piet wil blijven. Het zorgt voor vele hilarische momenten…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 64

Vrienden voor het leven is een populaire sitcom, met 65 afleveringen. Deze oude serie is bedacht door Peter Lusse, die zelf de hoofdrol heeft als Eddie Veenstra.

De serie is geproduceerd door Joop van den Ende. Alle afleveringen zijn tussen 1991 en 1995 uitgezonden door RTL4.

In 1991 won de komedieserie een Gouden Televizier-Ring!

Vrienden voor het Leven volgt Eddie en Ellen. Het stel zet zich af tegen ouderwetse gewoontes, maar zijn eigenlijk veel behoudender dan ze zelf denken…

Seizoenen: 32

Afleveringen: 1060

Goede tijden, Slechte tijden komt al sinds 1990 op RTL4 en is daarmee de langslopende soap van ons land! Deze dramaserie is geproduceerd door Endemol en gebaseerd op The Restless Years – een Australische serie van Reg Watson uit 1977.

GTST is misschien wel één van de succesvolste producties van RTL Nederland!

De Nederlandse soapserie volgt de inwoners van Meerdijk, die worden geconfronteerd met voor- én tegenspoed. Zoals voor iedere soap zijn de ingrediënten het huwelijk én huwelijksproblemen, de zakenwereld én ontvoeringen…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…