Beste SBS6 series

SBS6 is opgericht in in 1995 en staat voor Scandinavian Broadcasting System 6. De commerciële zender zendt vele series en programma’s uit. Je bent misschien op zoek naar een nieuwe serie om te kijken en wilt weten wat de beste SBS6 series en programma’s zijn.

Hieronder staat een overzicht met populairste serie. Je hebt misschien wel een goede serie óf een leuk programma gemist. Deze zijn eenvoudig terug te kijken. Check nu het complete overzicht:

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

Zomer in Zeeland is een nieuwe komische dramaserie die in 2018 is uitgezonden door SBS6. De scenario’s zijn geschreven door Ellen van Rijn en gebaseerd op 800 Words – een Australische serie uit 2015.

Daniël Boissevain heeft de hoofdrol als Sjors Mulder.

Sjors is een columnist die zijn leven wil omgooien, na de dood van zijn vrouw. Samen met zijn kinderen verhuist bij van Amsterdam naar het Zeeuwse Lekzand. Zijn kinderen zijn deze verhuizing helemaal niet zitten.

In Lekzand komt Sjors vreemde figuren tegen. Wanneer hij in een landelijk dagblad zijn mening over het dorp geeft, grijpt hij direct de aandacht van zijn nieuwe dorpsgenoten…

Geen cover

De Spa is een Nederlandse soapserie die in 2017 is uitgezonden door Net5 én daarna verhuist is naar SBS6.

De soap is geproduceerd door John de Mol. Deze serie is opgenomen in Weesp en ‘t Gooi.

De Spa volgt Tess Maria Molenaar, die samen met haar ex een wellnesscentrum runt. Wanneer haar ex met een nieuwe vrouw terugkeert ontstaat er problemen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

Celblok H is één van de succesvolste serie van SBS6 die tussen 2014 en 2017 is uitgezonden. Deze dramaserie is gemaakt door Willem Zijlstra en gebaseerd op Wentworth – een Australische serie uit 2013.

De hoofdrol is voor Isa Hoes, die de rol van Suzanne Kramer heeft.

Suzanne doet een moordpoging op haar gewelddadige man, waardoor ze in de vrouwengevangenis terecht komt. Hier moet ze zien te overleven, tussen een machtsstrijd tussen de gedetineerden.

Ze moet gedwongen een kant kiezen, wat direct harde consequenties heeft. Ondertussen moet ze haar dochter missen, wat haar gevangenisstraf extra zwaar maakt…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Bureau Raampoort is een mini-serie, die sinds 2014 is uitgezonden door SBS6. Deze Nederlandse politieserie is bedacht door Simon de Waal.

De opnames vonden plaats in Amsterdam.

Bureau Raampoort volgt Peter van Opperdoes, die na een lange afwezigheid weer terug aan het werk is. Nu hij terug is met hij samenwerken met zijn vervanger, Jacob Holm.

Beide rechercheurs hebben een compleet ander karakter, waardoor het direct botst. Wanneer er in de Jordaan een moord wordt gepleegd, moeten ze wel samenwerken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Danni Lowinski is een komische dramaserie die sinds 2013 te zien is op SBS6. De serie is gebaseerd op de Duitse serie die sinds 2010 te zien is.

De hoofdrol is voor Marlijn Weerdenburg, die Danni Lowinski speelt.

Danni is een kapster, die haar rechtenstudie heeft afgerond. Wanneer ze nergens een baan kan vinden, besluit ze om rechtshulp te verlenen aan normale burgers. Ze vestigt zich in het winkelcentrum, waar ze voor één euro per minuut rechtshulp biedt.

Haar concept wordt direct een succes en Danni wordt de redding voor mensen die in de problemen zitten…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 72

Dokter Tinus is een Nederlandse dramaserie, die tussen 2012 en 2017 is uitgezonden door SBS6. De serie is gebaseerd op Doc Martin – een Britse serie van Dominic Minghella.

De hoofdrol is voor Thom Hoffman, die Marinus Esenbosch ”Dokter Tinus” speelt.

Marinus is een vaatchirurg in Amsterdam, die opeens wordt getroffen door een bloedfobie. Hierdoor kan hij zijn werk niet meer uitoefenen. Hij besluit daarom te verhuizen naar het Brabantse platteland, waar hij huisarts wordt in een hechte gemeenschap.

Het wordt een hele uitdaging voor hem, omdat de vorige huisarts van het dorp zeer geliefd was…

Geen cover

Seizoenen: 6

Afleveringen: 925

Goudkust is een soapserie die tussen 1996 en 2001 is uitgezonden.

De scenario’s zijn geschreven door Olga Madsen, die eerder scenario’s van Goede tijden, Slechte tijden én Onderweg naar Morgen schreef.

De productie was in handen van Joop van den Ende en Idse Grotenhuis. SBS ontwikkelde de serie om te concurreren met Goede tijden, Slechte tijden.

De serie speelt zich af in de welvarende kustplaats Duinwijk, waar de rijke familie Cloppenburg, Verweijden, Zomers en Hardebol worden gevolgd…