8 Beste Scandinavische series uit 2015

Scandinavische series zijn spannend. Veel goede misdaadseries komen bijvoorbeeld uit Noorwegen en Zweden. In de Scandinavische landen weten ze hoe ze spannende series moeten maken!

In 2015 zijn er weer een aantal topseries in première gegaan. Alle goede series uit 2015 hebben we in een overzicht gezet.

Hieronder staat 8 mooie series uit 2015:

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The Team is een internationale serie uit 2015. Deze politieserie is opgenomen in Kopenhagen, Oostenrijk, Duitsland en België.

Kathrine Windfeld had de regie in handen en de hoofdrol is voor de Deense Lars Mikkelsen, de Belgische Veerle Baetens en de Duitse Jasmin Gerat.

Alicia uit België, Harald uit Denemarken en Jackie uit Duitsland vormen met elkaar een internationaal politieteam. Het team is opgericht nadat er in Antwerpen, Kopenhagen en Berlijn op hetzelfde moment een lichaam wordt gevonden. De moorden hebben veel overeenkomsten.

De politiemannen- en vrouwen ontdekken dat deze moorden pas het begin zijn. Samen moeten ze vechten tegen een Europese topcrimineel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Modus is een Zweedse thriller uit 2015 van de zender TV4. Deze misdaadserie is gebaseerd op de roman Frukta Inte van Anna Holt.

Melinda Kinnaman en Krister Henriksson hebben een hoofdrol. Melinda kennen we van Bron/Broen en Krister van Wallander.

Het is een witte kerst in Zweden. Ondertussen worden er een aantal gruwelijke moorden gepleegd. Profiler Inger Johanne Vik gaat de moorden onderzoeken.

Ze krijgt hulp van Ingvar Nymann van de Stockholm Police…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 24

Unge Lovende is een Noorse televisieserie uit 2015. De komische dramaserie is internationaal uitgebracht als ”Young and Promising”. 

Deze serie gaat over liefde, succes én voldoening.

Elise, Alex en Nenne zijn ambitieuze twintigers uit Oslo, die op weg zijn naar volwassenheid. Ze worden gerust gesteld door het feit dat iedereen eigenlijk naar de klote is en er het beste van probeert te maken…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Koukussa is een Finse serie uit 2015. De serie is in Finland uitgezonden door Yle TV2.

De drama– en misdaadserie is een succes en won in 2016 een aantal Kultainen Venla Awards. Deze awards worden in Finland gegeven aan de beste Finse televisieprogramma’s.

Drugscriminaliteit detective Oskari is de afgunst van zijn collega’s. Hij heeft oneindige connecties en informanten binnen de onderwereld. Zijn collega’s weten niet dat de moeder van zijn kind een drugsverslaafde is, die in deze onderwereld leeft.

Wanneer de moeder van zijn kind terug in zijn leven is, heeft dit effect op zijn privéleven. Hij heeft nu via haar wel toegang tot nieuwe connecties. Hiermee kan hij de import van drugs stoppen.

De vraag is of hij haar kan vertrouwen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Occupied is een spannende serie uit Noorwegen. De afleveringen zijn opgenomen in Oslo.

De Noorse serie is te zien sinds 4 oktober 2015. In 2015 won de serie een New Creators Award voor ”International Competition Serial Dramas” op het Mannheim-Heidelberg International Filmfestival.

In Occupied zien we dat de Noorse regering gaat overstappen op duurzame energie. Noorwegen zet – zonder te overleggen met buurlanden – alle olie- en gaswinning stop.

Daardoor valt Rusland met goedkeuring van de EU het land binnen. Rusland wil de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar houden.

De geweldloze en tijdelijke invasie zorgt al snel voor veel onrust en spanningen. De Noorse burgers voelen zich aangetast in hun vrijheid en komen in opstand…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

Norskov is een detective uit Noorwegen. De scenario’s zijn geschreven door Dunja Gry Jensen.

Thomas Levin, bekend van Borgen, speelt Tom Noack.

Tom was zo’n 2 decennia weg uit zijn geboortestad, maar nu is hij terug. Zijn missie? Het bestrijden van de drugscriminaliteit.

Wanneer hij dichterbij de bron komt, beginnen persoonlijke belangen mee te spelen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

The Hundred Code is een Zweeds– Duitse serie van HBO Nordic

Deze mysterieuze misdaadserie heeft 2 topacteurs in de hoofdrol: Michael Nyqvist en Dominic Monaghan!

De afgelopen 12 maanden worden jonge, blonden vrouwen vermoord. De Amerikaanse detective Tommy Conley mag naar Stockholm om de misdaden te onderzoeken. Hier wordt hij gekoppeld aan Mikael Eklund.

De 2 kunnen slecht met elkaar overweg, maar wanneer er nieuwe moorden worden gepleegd moeten ze wel samenwerken. Ondertussen vechten beide agenten tegen hun eigen demonen…

Acquitted frikjent 2015

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Acquitted is een Noorse serie waarvan de originele titel ”Frikjent” is.

Deze serie is gemaakt door Anna Bache-Wilg en Siv Rajendram Eliassen en te zien sinds 2 maart 2015. De afleveringen zijn opgenomen in de omgeving van Sogn en uitgezonden door TV2.

Aksel Borgen is op zijn 18e vrijgesproken van een moord, maar het misdrijf bleef onopgelost. Na zijn vrijspraak vertrok hij naar Azië.

20 jaar later is Aksel een succesvolle zakenman. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats, om een noodlijdend energiebedrijf van haar ondergang te redden. Hij ontdekt dat de diepe wonden nooit geheeld zijn. Nog steeds zijn er mensen die hem als moordenaar zien…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…