5 Beste Scandinavische series uit 2016

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Nobel is een Noorse thriller uit 2016. Deze spannende serie won in 2016 een Prix Europa voor ”Beste nieuwe mini-serie van het jaar”.

De hoofdrol is voor Aksel Hennie. Hij speelt Erling Riiser.

Na zijn traumatische missie in Afghanistan keert hij terug naar Noorwegen. 24 uur na zijn terugkeer moet hij van de inlichtingendienst een man doden.

Later ontdekt hij dat de opdracht nooit van de inlichtingendienst kwam. Hierdoor is hij het middelpunt geworden van een samenzwering. Wie heeft hem gebruikt als huurmoordenaar?

Seizoenen: 3

Afleveringen: 16

Black Lake is een Zweedse serie van TV3 met de originele titel ”Svartsjön”.

Deze serie volgt Hanna Mette die samen met een groep vrienden naar de Black Sea gaat. Haar vriend wil het verlaten skiresort opkopen en nieuw leven inblazen.

Het resort is meer dan twee decennia compleet verlaten doordat er vroeger een verschrikkelijke moord is gepleegd…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Aber Bergen is een advocatenserie uit Noorwegen. De serie is begonnen in 2016.

De scenario’s zijn geschreven door Kjell Jørgen Holbye en Gjermund Eriksen (Mammon).

Erik en Elena zijn topadvocaten uit Noorwegen. Het sluwe koppel kan niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Wanneer ze gaan scheiden, heeft dit invloed op hun respectabele advocatenkantoor.

Nu moeten ze opeens hun privéleven en werk gescheiden houden. Ondertussen worden ze geconfronteerd met morele, politieke en wettelijke dilemma’s…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Bedrag is een misdaadserie uit Denemarken.

Deze thriller gaat over de wereldwijde financiële crisis en is internationaal uitgebracht als Follow the Money. De serie staat sinds mei 2017 op Videoland en is helemaal online te volgen!

Deze Deense serie gaat over de economische misdaden van banken. Over de hebzucht van arme én rijke mensen. Is er iets veranderd na de crisis of moeten we bang zijn voor een nieuwe crisis?

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Springfloden is een aangrijpende misdaadserie uit Zweden. De lumière crime series is begonnen in 2016.

De serie is gebaseerd op detectiveromans van Cilla en Rolf Börjlind.

In 1987 wordt er een moord gepleegd, waarbij de dader géén aanwijzingen achterlaat. Het lukt Tom Stilton, ondanks zijn obsessie, niet om de moord op te lossen.

In 2000 moet Olivia Rönning van de politieacademie een onopgeloste moordzaak onderzoeken. Ze kiest de moord uit 1987. Ze komt erachter dat ze Tom nodig heeft om verder te komen met haar onderzoek, maar hij is nergens meer te vinden…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…