Beste Scandinavische series op Videoland

Videoland staat vooral bekend om de vele Nederlandse series. Veel mensen weten niet dat er vele topseries uit Denemarken, Zweden én Noorwegen op Videoland staan.

Het Videoland-aanbod van Scandinavische series is misschien wel beter dan dat van Netflix. Videoland heeft namelijk de beste Scandinavische series online staan!

Daarnaast staan er op Nederlandse streamingdienst nog meer goede Zweeds, Deense en Noorse series. Hieronder staan de 6 ”must-sees”:

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Fangar is een mysterieuze televisieserie uit 2017. Deze serie uit IJsland staat sinds augustus 2017 op Videoland. De alternatieve titel is Prisoners.

Thora Bjorg Helga speelt Linda.

Linda wordt opgesloten in de enige vrouwengevangenis van IJsland. Waarom heeft ze haar vader in coma geslagen? Iedereen denkt dat ze geld nodig had voor haar drugsverslaving.

Niemand weet dat Linda een duister geheim moet meedragen dat haar kan bevrijden. Alleen een journaliste heeft het vermoeden dat er meer speelt en gaat op onderzoek uit.

Ondertussen moet Linda zich staande houden in de vrouwengevangenis…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

IMDb: 8.6

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Bedre skilt end aldrig is een populaire Deense serie uit 2016

De komedieserie is internationaal in première gegaan als ”Splitting up Together”. In Denemarken zijn de afleveringen uitgezonden door TV2.

Line en Martin lijken het allemaal te hebben. Ze hebben een goede baan, lieve kinderen, veel vrienden en een prachtig huis mét tuin. Maar hun liefde en seksleven is helemaal uitgeblust. Dan staat de midlife crisis ook nog eens voor de deur!

Line en Martin besluiten om uit elkaar te gaan. Voor de kinderen blijven ze toch bij elkaar wonen. Nu zijn ze scheiden van elkaar, terwijl ze in hetzelfde huis wonen…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…