65 Beste Scandinavische series

Sinds de komst van The Bridge hebben veel mensen een nieuwe passie: Scandinavische series kijken! Geen toeval dat Netflix, Videoland, Amazon en natuurlijk Viaplay veel populaire Scandinavische series online hebben staan.

Hieronder staan dé beste Scandinavische series. Het overzicht bestaat uit Zweedse detectives als Arne Dahl en Deense thrillers als Follow the Money. Verder horen klassiekers als Wallander en nieuwe series uit 2022 als Quicksand en Borgen: Power & Glory in het overzicht thuis.

IMDb 5.6

Hassel

Detective onderzoekt moord op vaderfiguur en mentor

Hassel is een spannende misdaadserie uit Zweden, die sinds 2017 te zien is. Deze Viaplay Original is gemaakt door Henrik Jansson-Schweizer en Morgan Jensen en opgenomen in Stockholm.

Detective Roland Hassel’s vaderfiguur en mentor, Yngve Ruda, wordt op een beestachtige manier om het leven gebracht. Compleet verwoest, besluit de detective om zijn eigen verborgen onderzoek in te stellen om de moordenaars te vinden. Hij wordt geholpen door zijn toegewijde collega’s.

Het onderzoek naar de moordenaar begint zijn gezinsleven te beinvloeden. De relatie met zijn vriendin en stiefdochter zit in een neerwaartse spiraal.

Ondertussen leidt het onderzoek hem van de straat naar de hoogste machtslevens van Stockholm en Brussel. Maar Roland is vastberaden om de moordenaars te vinden en stopt nergens voor!

Trailer

IMDb 6.3

The Rain

Post-apocalyptische serie uit Denemarken

The Rain is een post-apocalyptische Deense serie, die sinds 2018 te zien is. Deze Netflix Original is geschreven door Jannik Tai Mosholt, die eerder populaire series als Borgen, Rita en Follow the Money produceerde.

Wanneer een echt gevaarlijk virus – dat wordt verspreid door regenval – bijna alle mensen in Scandinavië uitroeit, schuilen de Deense broer en zus Rasmus en Simone in een bunker.

Zes jaar laten komen ze tevoorschijn om op zoek te gaan naar hun vader – een wetenschappen die hen in de bunker heeft achtergelaten, maar nooit is teruggekeerd.

Ze hebben alleen een notitieboek van hun vader over het virus en de gevaren van de nieuwe wereld. Ze voegen zich bij een groep overlevenden, die samen door Denemarken en Zweden reizen op zoek naar een veilige plek.

Ondertussen zoeken ze naar de vader van Rasmus en Simone, die misschien antwoorden heeft én voor genezing kan zorgen…

Trailer

IMDb 6.3

Missing

Serie over misdaden in kleine gemeenschap

Missing is een misdaadserie uit Zweden, die sinds 2017 te zien is.

De hoofdrol is voor Helena Bergström en John H:son Kjellgren. De originele titel van de serie is ”Saknad”.

Politieagente Maja Silver wil haar dochter vaker zien. Daarom keert ze terug naar haar geboortestad in de Zweedse biblebelt.

Door een vreselijke ontdekking wordt de kleine gemeenschap opgeschrikt…

Trailer

IMDb 6.3

Honour

Advocaten die slachtoffers van seksuele misdrijven helpen

Honour is een Viaplay Original uit 2019, waarvan de originele titel ”Heder” is.

Deze Scandinavische serie is gemaakt door bekende actrice Julia Dufvenius (Lust en Modus), Sofia Helin (The Bridge) en Anja Lundqvist (Alex en Modus).

De misdaaddrama volgt vier partners van het advocatenkantoor Heder, die bekend worden omdat ze slachtoffers van seksuele misdrijven helpen…

Trailer

IMDb 6.7

Warrior

Mini-serie over oorlogsveteraan en motorbende

Warrior – waarvan de originele Deense titel ”Kriger” is – is een mini-serie van de zender TV2. Deze serie is sinds 2018 te zien. De serie is ook uitgebracht als Netflix Original.

Christoffer Boe is de maker van deze serie. Dar Salim en Danica Curcis hebben de hoofdrol als detective Louise en oorlogsveteraan CC.

CC is een getraumatiseerde oorlogsveteraan met schuldgevoelens, die terugkeert naar Kopenhagen. Daar vechten rivaliserende misdaadbendes een oorlog uit.

Politierechercheur Louise Curcic – de weduwe van zijn beste vriend – vraagt hem te infiltreren in The Wolves, een gevaarlijke Deense motorbende…

Trailer

IMDb 6.7

Sanctuary

Spannende psychologische thriller uit Zweden

Sanctuary is een spannende psychologische thriller vuit Zweden, die is opgenomen in Trentino, Italië.

Deze serie is geschreven door Rachel Flowerday en Charlie Fletcher en te zien sinds 2019. De Originele Zweedse titel van de serie is ”Himmelsdalen”.

Deze serie over overlevingsdrang volgt Helena, die op verzoek van haar vervreemde tweelingzus Siri naar een exclusief residentieel verpleeghuis in de idyllische Italiaanse Alpen komt.

Dan verdwijnt haar zus en loopt de spanning op. Helena ontdekt dat de kliniek absoluut geen plaats is om te herstellen, maar dat ze vastzit in een nachtmerrie.

Omringt door gevaarlijke, manipulatieve mensen moet Helena zien te overleven én te ontsnappen…

Trailer

IMDb 6.7

Modus

Psychologische thriller uit Zweden

Modus is een Zweedse thriller uit 2015 van de zender TV4. Deze misdaadserie is gebaseerd op de roman Frukta Inte van Anna Holt.

Melinda Kinnaman en Krister Henriksson hebben een hoofdrol. Melinda kennen we van Bron/Broen en Krister van Wallander.

Het is een witte kerst in Zweden. Ondertussen worden er een aantal gruwelijke moorden gepleegd. Profiler Inger Johanne Vik gaat de moorden onderzoeken.

Ze krijgt hulp van Ingvar Nymann van de Stockholm Police…

Trailer

IMDb 6.7

Modus

Serie over Noorse politiedetective

Borderliner is een Noorse Netflix Original, die sinds 2017 online staat. De originele titel van deze serie is ”Grenseland”.

De detectiveserie is gemaakt door Megan Gallagher en Gunnar Vikene – die bekend is van The Third Eye.

Tobias Santelmann is de hoofdrolspeler als Nikolai, een politierechercheur die een een moord in de doofpot probeert te stoppen om zijn familie te beschermen.

Wanneer zijn partner hier een vermoeden van krijgt, komt alles op het spel te staan!

Trailer

IMDb 6.8

Alex

Zweedse serie over corrupte politieman die zijn leven wil beteren

Alex is een spannende thriller uit 2017. Deze Zweedse serie is geschreven door scenarioschrijvers van Bron/Bron en Wallander.

Alex Lento is een corrupte agent. Bij een vuurgevecht schiet hij per ongeluk zijn partner neer. Hierdoor wil hij zijn leven veranderen, alleen laat de gangster voor wie hij werkt hem niet gaan.

Wanneer zijn zoon wordt ontvoerd slaan alle stoppen door en gaan Alex het gevecht aan met iedere crimineel uit de onderwereld!

Trailer

IMDb 6.9

The Team

Serie over internationaal politieteam

The Team is een internationale serie uit 2015. Deze politieserie is opgenomen in Kopenhagen, Oostenrijk, Duitsland en België.

Kathrine Windfeld had de regie in handen en de hoofdrol is voor de Deense Lars Mikkelsen, de Belgische Veerle Baetens en de Duitse Jasmin Gerat.

Alicia uit België, Harald uit Denemarken en Jackie uit Duitsland vormen met elkaar een internationaal politieteam. Het team is opgericht nadat er in Antwerpen, Kopenhagen en Berlijn op hetzelfde moment een lichaam wordt gevonden. De moorden hebben veel overeenkomsten.

De politiemannen- en vrouwen ontdekken dat deze moorden pas het begin zijn. Samen moeten ze vechten tegen een Europese topcrimineel…

Trailer

IMDb 6.9

Arctic Circle

Serie over internationaal politieteam

Arctic Circle is een Duits- Finse misdaadserie uit 2019, waarvan de originele titel ”Ivalo” is. Deze serie van YLE is gemaakt door Olli Haikka en opgenomen in het Finse Lapland.

Gedurende een routine-controle van een oude chalet in een afgelegen gebied, treft de Finse politievrouw Nina Kautsalo twee dode prostituees aan én een derde die nog vecht voor haar leven.

Het onderzoek neemt een schokkende wending wanneer er een zeldzaam,  dodelijk virus wordt ontdekt in het bloed van de overgebleven vrouw.

De Duitse virloog Thomas Lorenz wordt ingeschakeld om het virus te onderzoeken. Samen met Nina gaat hij naar het eindeloos witte landschap van de poolcirkel. 

Ze moeten elkaar vertrouwen als ze hun geliefden willen beschermen, maar wat heeft meer prioriteit: een dodelijk virus of een actieve seriemoordenaar?

Trailer

IMDb 6.9

Farang

Serie over Zweedse ex-crimineel in Thailand

Farang is een nieuwe Zweedse serie uit 2017. De spannende dramaserie is opgenomen in Thailand en uitgezonden door de betaalzender C More.

De ex-crimineel Rickard getuigde tegen zijn vrienden, nam een nieuwe identiteit aan én vertrok naar Thailand.

Tien jaar later staat er nog steeds een prijs op zijn hoofd. Hij heeft een hard en vies leven als kruimeldief, maar hij leeft ten minste nog.

Wanneer zijn dochter hem gaat zoeken, komt zijn identiteit aan het licht. Nu zijn ze beide in gevaar en moeten ze vechten om te overleven!

Trailer

IMDb 7.0

Threesome

Serie over ingewikkelde relatie

Threesome is een Zweedse serie uit 2021 van Viaplay. Deze dramaserie geschreven door Lisa Linnertop, die bekend is van Hidden: Förstfödd en Sthlm Rekviem.

De hoofdrol is voor Alma Jodorowsky, Matilda Källström en Simon Lööf.

David en Siri zijn al samen sinds de middelbare school. Ze hebben een sterke relatie tot ze op een regenachtige avond de Franse kunststudent Camille ontmoeten…

Trailer

IMDb 7.4

The Hunters

Serie over gepensioneerde politieman

The Hunters is een crime serie uit Zweden, die sinds 2018 te zien is. De originele titel van de serie is ”Jägarna”.

De scenario’s zijn geschreven door Björn Carlström en geregisseerd door Jens Jonsson en Johan Lundin. De afleveringen zijn opgenomen in Älvsbyn, Norrbottens län, Sweden.

Erik Bäckström werkte zijn hele leven bij de politie van Stockholm, maar vertrekt naar het platteland van Norrland om daar een rustig, gepensioneerd leven te leiden.

Hij heeft alleen een hond en heeft zich afgesloten van de buitenwereld. Op een dag helpt hij een mijnbouwer die wordt geterroriseerd door milieu-extremisten, waardoor zijn rustige leven ten einde komt…

Trailer

IMDb 7.0

The Lawyer

Serie over advocaat op zoek naar wraak

The Lawyer is een Zweedse misdaadserie van Viaplay, die sinds 2020 te zien is. De oriinele Zweedse titel is ”Advokaten”.

Deze spannende serie is gemaakt door Jens Lapidus en Hans Rosenfeldt  – bekend van The Brigde en Morden i Sandhamn. De opnames vonden plaats in Stockholm. 

Alexander Karim – bekend van Tyrant – speelt Frank Nording.

Frank is een raadsman bij een prestigieus advocatenkantoor in Zweden. Zijn ouders werden vermoord toen hij kind was.

Gedreven door haat, komt hij erachter wie de moordenaar van zijn ouders is. Deze moordenaar is actief in de onderwereld van Kopenhagen en is één van de belangrijkte klanten zijn het advocatenkantoor waar hij werkt.

Op zoek naar wraak komt hij steeds dieper terecht in een dubbelspel. Hoe ver is Frank bereid te gaan voor gerechtigheid…

Trailer

IMDb 7.0

Norskov

Serie over drugscriminaliteit

Norskov is een detective uit Noorwegen. De scenario’s zijn geschreven door Dunja Gry Jensen.

Thomas Levin – bekend van Borgen – speelt Tom Noack.

Tom was zo’n twee decennia weg uit zijn geboortestad, maar nu is hij terug. Zijn missie? Het bestrijden van de drugscriminaliteit.

Wanneer hij dichterbij de bron komt, beginnen persoonlijke belangen mee te spelen…

Trailer

IMDb 7.1

Those Who Kill

Serie over jacht op seriemoordenaar

Those Who Kill is een misdaadserie van de zender TV2, die sinds 20211 te zien is.

Deze Deense detective – waarvan de originele titel ‘’ Den som dræber’’ is – is gemaakt door Elsebeth Egholm en Stefan Jaworski. De Nederlandse serie De Jacht is gebaseerd op deze serie.

Those Who Kill volgt Katrine Ries Jensen, een onlangs gepromoveerde moorddetective. Om een seriemoordenaar op te kunnen sporen, roept ze de hulp in van de forensisch psycholoog, Thomas Schaeffer.

Ondertussen zoekt ze wanhopig naar de waarheid achter de verdwijning van haar broer. Ze denkt dat haar stiefvader, rechter Howard Burgess, hier iets mee te maken heeft…

Trailer

IMDb 7.1

Rebecka Martinsson

Spannende serie over moordonderzoek

Rebeka Martinsson is een serie uit 2017, die is opgenomen in Kiruna, Zweden.

De Scandinavische serie, met Ida Engvoll in de hoofdrol, is gebaseerd op bestsellers van Åsa Larsson.

Rebeka keert na het overlijden van haar vriendin terug naar haar geboortestad. Hier komt ze erachter dat haar vriendin is vermoord.

Samen met rechercheur Anna Maria Mella en Sven-Erik Stålnacke is ze vastberaden om de moordenaar te vinden!

Trailer

IMDb 7.1

Valhalla Murders (Brot)

IJslandse misdaadserie over seriemoordenaar

The Valhalla Murders is een populaire IJslandse serie van de scenarioschrijver van Prisoners en Trapped, waarvan de originele titel ”Brot” is.

Deze misdaadserie is in december 2019 uitgezonden door de Scandinavische zender RÚV.

De Netflix Original volgt de politie profiler Arnar, die met tegenzin van Kopenhagen naar Reykjavik wordt gestuurd om de eerste seriemoordenaarszaak van IJsland te onderzoeken.

Een seriemoordenaar pleegt verschrikkelijke moorden op oudere mannen, die zijn misbruikt en afgeslacht.

In IJsland wordt Arnar gekoppeld aan Kata, een ervaren politie-inspecteur van de lokale politie. Kata is niet blij met zijn komst omdat ze zich gedegradeerd voelt…

Trailer

IMDb 7.1

Quicksand

Serie uit 2022 over Jedi-meester

Quicksand is een Zweedse Netflix Original, waarvan de originele titel ”Störst av Allt” is.

Deze dramaserie is geschreven door Camilla Ahlgren ( Bron/BroenMorden i Sandhamn en Gåsmamman) gebaseerd op de bestseller van Malin Persson Giolito.

Na een schietpartij op een school in de rijkste wijk van Stockholm, wordt de doodgewone scholiere gearresteerd.

Wanneer de tragische schietpartij wordt onderzocht komen er schokkende details over haar relatie met Sebastian Fagerman en zijn disfunctionele familie naar voren…

Trailer

IMDb 7.1

Jordskott

Aangrijpende serie over vermissingen

Jordskott is een aangrijpende, spannende en diepgaande serie uit Zweden. De scenes zijn opgenomen in de prachtige landschappen van Västmanland en Uppland.

In 2015 werd de serie 2 keer genomineerd voor een Kristallen!

Politieagente Eva verloor Thörnblad haar dochter in een bos. Haar dochter zou zijn verdronken. 7 jaar later verdwijnt er een jongetje. Eva ontdekt overeenkomsten met de vermissing van haar dochter.

Wat hebben beide vermissingen te maken met de voor- en tegenstanders van het behoud van een bosgebied?

Trailer

IMDb 7.2

Thicker Than Water

Serie over kinderen die hun erfenis moeten verdienen

Thicker Than Water is een populaire Zweedse Viaplay Original uit 2014, waarvan de originele titel ”Tjockare än Vatten” is.

De scenario’s zijn geschreven door Henrik Jansson-Schweizer.

Anna Lisa heeft samen met haar zoon Oskar een familiepensioen op het eiland Sunnanö. Anna heeft nog twee kinderen. De kinderen hebben geen goede verstandhouding met elkaar.

Dan wordt Anna Lisa dood aangetroffen. In haar testament staat dat de kinderen het hele seizoen samen het pensioen moeten runnen, anders krijgen ze geen erfenis…

Een oude vrouw laat haar pension na aan haar uit elkaar gegroeide kinderen. Ze krijgen het pension echter pas als ze dit een jaar lang samen openhouden.

Trailer

IMDb 7.2

Dicte

Serie over misdaadjournaliste die moorden oplost

Dicte is een spannende Deense serie uit 2013. De scenario’s zijn gebaseerd op romans van Elsebeth Egholm.

Na haar scheiding keert Dicte Svendsen, samen met haar dochter, terug naar haar geboortestad Århus.

De misdaadjournaliste gaat schrijven over misdaden én bemoeit zich met het oplossen daarvan. Dit tot ongenoegen van politie-inspecteur John Wagner…

Trailer

IMDb 7.2

Below the Surface

Deense misdaaddrama over gijzeling

Below the Surface is een spannende dramaserie uit Denemarken., waarvan de originele titel ”Gidseltagningen” is.

Deze Scandinavische serie is gemaakt door Kasper Barfoed en bedacht door Adam Price (Borgen) en Søren Sveistrup (Forbrydelsen).

In 2017 worden in Kopenhagen 15 onschuldigen mensen gegijzeld in een ondergrondse metro…

Trailer

IMDb 7.3

Wisting

Noorse politieserie van Viaplay

Wisting is een politieserie uit Noorwegen, die sinds 11 april 2019 te zien is. Deze Viaplay Original is online te bekijken.

De scenario’s zijn gebaseerd op ”The Hunting Dogs” ”The Caveman” van schrijver Jørn Lier Horst.

De opnames vonden grotendeels plaats in Lavik en Sandefjord.

Detective William Wisting vindt een lijk dat kan worden gekoppeld aan een gezochte Amerikaanse seriemoordenaar, die al meer dan 20 jaar achterna wordt gezeten door de FBI.

Ondertussen werkt zijn dochter Line aan nieuwsartikel dat haar in groot gevaar kan brengen…

Trailer

IMDb 7.3

Greyzone

Spannende serie over terrorisme

Geryzone – waarvan de originele titel ”Gråzon” is – is ontstaat uit een co-productie tussen Duitsland, Denemarken en Zweden.

Deze spannende misdaadserie is opgenomen in Kopenhagen, Stockholm en Frankfurt en begonnen in de lente van 2018.

De Scandinavische serie is gemaakt door door Oskar Söderlund en Morten Dragsted en heeft Birgitte Hjort Sørensen in de hoofdrol.

Birgitte speelt victoria, een drone-ingenieur die wordt gegijzeld door terroristen. Ondertussen vechten de geheimen diensten van Denemarken en Zweden tegen de klok om een terroristische-aanslag te voorkomen…

Trailer

IMDb 7.3

Black Lake

Bovennatuurlijke horror over skiresort

Black Lake is een Zweedse serie van TV3 met de originele titel ”Svartsjön”.

Deze serie volgt Hanna Mette die samen met een groep vrienden naar de Black Sea gaat. Haar vriend wil het verlaten skiresort opkopen en nieuw leven inblazen.

Het resort is meer dan twee decennia compleet verlaten doordat er vroeger een verschrikkelijke moord is gepleegd…

Trailer

IMDb 7.3

Deadwind

Finse detective serie met vrouw in de hoofdrol

Deadwind is een spannende serie uit Finland, die een moordonderzoek en een persoonlijk drama combineert.

Deze misdaadserie wordt sinds maart 2018 uitgezonden door YLE en is in augustus 2018 toegevoegd aan het aanbod van Netflix.

Deze serie – waarvan de originele titel ”Karppi” is – is geschreven door Kirsi Porkka, Jari Olavi Rantala én Rike Jokela. Hoofdrolspeelster Pihla Viitala won in 2019 de Finse televisieprijs, Kultainen Venla!

Pihla speelt Sofia Karppi, een detective van in de 30, die de dood van haar man probeert te verwerken. Wanneer ze het lichaam van een vrouw op een bouwplaats aantreft, veroorzaakt ze een reeks gebeurtenissen die haar leven opnieuw dreigen te vernietigen…

Trailer

IMDb 7.3

Aber Bergen

Noorse advocatenserie van TV3

Aber Bergen is een advocatenserie uit Noorwegen. De serie is begonnen in 2016.

De scenario’s zijn geschreven door Kjell Jørgen Holbye en Gjermund Eriksen (Mammon).

Erik en Elena zijn topadvocaten uit Noorwegen. Het sluwe koppel kan niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Wanneer ze gaan scheiden, heeft dit invloed op hun respectabele advocatenkantoor.

Nu moeten ze opeens hun privéleven en werk gescheiden houden. Ondertussen worden ze geconfronteerd met morele, politieke en wettelijke dilemma’s…

Trailer

IMDb 7.3

Valkyrien

Misdaadserie over ondergrondse kliniek

Valkyrien is een Scandinavische televisieserie uit 2017.

Deze drama– en thriller is geschreven door Erik Richter Strand en opgenomen in Oslo, Noorwegen.

Ravn is een gerespecteerde arts, die wanhopig op zoek is naar de genezing van zijn vrouw. Wanneer het ziekenhuis haar behandeling stopzet, blijft hij in het geheim doorwerken aan een manier om haar te genezen.

Hij opent een ondergrondse kliniek voor zijn vrouw en andere patiënten die niet terecht kunnen bij de reguliere geneeskunde, waaronder criminelen…

Trailer

IMDb 7.3

100 Code

Zweeds- Duitse serie over seriemoordenaar

The Hundred Code is een Zweeds– Duitse serie van HBO Nordic, die sinds 2015 te zien is.

Deze mysterieuze misdaadserie heeft 2 topacteurs in de hoofdrol: Michael Nyqvist en Dominic Monaghan!

De afgelopen 12 maanden worden jonge, blonden vrouwen vermoord. De Amerikaanse detective Tommy Conley mag naar Stockholm om de misdaden te onderzoeken. Hier wordt hij gekoppeld aan Mikael Eklund.

De 2 kunnen slecht met elkaar overweg, maar wanneer er nieuwe moorden worden gepleegd moeten ze wel samenwerken. Ondertussen vechten beide agenten tegen hun eigen demonen…

Trailer

IMDb 7.3

Follow the Money

Serie over misdaden van banken

Follow the Money is een Deense misdaadserie, waarvan de originele titel ”Bedrag” is.

Deze thriller gaat over de wereldwijde financiële crisis, die in 2022 weer helemaal actueel is.

Deze Deense serie gaat over de economische misdaden van banken. Over de hebzucht van arme én rijke mensen. Is er iets veranderd na de crisis of moeten we bang zijn voor een nieuwe crisis?

Trailer

IMDb 7.4

Beck

Zweedse detectiveserie van vroeger

Beck is een Zweedse serie van vroeger. De detectiveserie is gebaseerd op boeken van Martin Beck en begonnen in 1997.

Peter Haber heeft de hoofdrol als Martin Beck.

Martin is een intelligente inspecteur van de rijksmoordbrigade in Zweden.

Samen met zijn excentrische partner Gunvald Larsson onderzoekt hij moorden in Stockholm…

Trailer

IMDb 7.4

The Truth Will Out

Zweedse misdaadserie over onopgeloste moorden

The Truth Will Out is een Zweedse drama- en politieserie van Viaplay. De scenario’s zijn geschreven door Leif G.W. Persson, een Zweedse criminoloog en schrijver van misdaadromans.

De originele titel is: ”Det som göms i snö”.

De hoofdrol is voor Robert Gustafsson, die voor zijn rol als Peter Wendel in 2019 een Zweedse Kristallen won!

De serie volgt politieman Peter Wendel, die na een lang ziekteverlof weer aan het werk gaat. Hij krijgt de opdracht om een cold-case team op te zetten, die onopgeloste moordzaken moeten onderzoeken. Hij team komt echter te bestaan het derderangs politieagenten.

Het team wordt al snel het middelpunt van een nieuwe zaak, wanneer een onbekende moordenaar beweert dat de meest beruchte moordenaar van Zweden onterecht in de gevangenis zit voor moorden die hij nooit heeft gepleegd.

Het zorgt voor schokkende onthullingen, die zelfs de betrokkenheid van de Zweedse regering aan het licht brengen…

Trailer

IMDb 7.4

The Third Eye

Serie over carrière van getraumatiseerde politieman

The Third Eye is een diepgaande drama- en misdaadserie uit Denemarken, waarvan de originele title ”Det Tredje Øyet” is.

De mini-serie is uitgezonden in 2014. In 2014 werd deze spannende serie genomineerd voor een Golden Screen voor ”Best TV Drama”!

Viggo Lust moest een nachtmerrie doorstaan. Zijn dochter verdween 4 jaar geleden spoorloos en is nooit terug gevonden. De politieman heeft de verdwijning van zijn dochter nooit los kunnen laten.

Zijn hele leven stortte in. Zijn leidinggevende geeft hem nog één kans en koppelt hem aan een nieuwe rechercheur. Kan Viggo zijn dochter loslaten en opnieuw beginnen?

Trailer

IMDb 7.4

Acquitted

Dramaserie over leven van vrijgesproken moordverdachte

Acquitted is een Noorse serie waarvan de originele titel ”Frikjent” is.

Deze serie is gemaakt door Anna Bache-Wilg en Siv Rajendram Eliassen en te zien sinds 2 maart 2015. De afleveringen zijn opgenomen in de omgeving van Sogn en uitgezonden door TV2.

Aksel Borgen is op zijn 18e vrijgesproken van een moord, maar het misdrijf bleef onopgelost. Na zijn vrijspraak vertrok hij naar Azië.

20 jaar later is Aksel een succesvolle zakenman. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats, om een noodlijdend energiebedrijf van haar ondergang te redden.

Hij ontdekt dat de diepe wonden nooit geheeld zijn. Nog steeds zijn er mensen die hem als moordenaar zien…

Trailer

IMDb 7.5

Spring Tide

Serie over misdaden van banken

Spring Tide is een aangrijpende misdaadserie uit Zweden. De lumière crime series is begonnen in 2016. De originele titel is ”Springfloden”.

De serie is gebaseerd op detectiveromans van Cilla en Rolf Börjlind.

In 1987 wordt er een moord gepleegd, waarbij de dader géén aanwijzingen achterlaat. Het lukt Tom Stilton, ondanks zijn obsessie, niet om de moord op te lossen.

In 2000 moet Olivia Rönning van de politieacademie een onopgeloste moordzaak onderzoeken. Ze kiest de moord uit 1987. Ze komt erachter dat ze Tom nodig heeft om verder te komen met haar onderzoek, maar hij is nergens meer te vinden…

Trailer

IMDb 7.5

Ragnarok

Netflix serie over Noorse mythologie

Ragnarok is een Noorse dramaserie, die sinds januari 2020 te bekijken is op Netflix.

Deze serie is gemaakt door Dam Price, die vooral bekend is van de hitserie Borgen. De serie is geïnspireerd door de gelijknamige Noorse mythologie die “de ondergang van de goden (en van de wereld)”. betekent.

Het verhaal speelt zich af in de Noorse stad, Edda. De weersomstandigheden zijn aan het veranderen en worden steeds extremer. Sommige mensen denken dat we richting een nieuwe Ragnarok gaan, ofwel het einde van de wereld.

Alleen een legande kan het oud kwaad bestrijden…

Trailer

IMDb 7.5

Young and Promising

Serie over liefde, succes én voldoening

Young and Promising is een Noorse drama- en komedieserie uit 2015, waarvan de originele titel ”Ungle Lovende” is.

Deze serie gaat over liefde, succes én voldoening.

Elise, Alex en Nenne zijn ambitieuze twintigers uit Oslo, die op weg zijn naar volwassenheid.

Ze worden gerust gesteld door het feit dat iedereen eigenlijk naar de klote is en er het beste van probeert te maken…

Trailer

IMDb 7.5

Koukussa

Serie over drugscriminaliteit detective

Hooked is een Finse serie uit 2015. De serie is in Finland uitgezonden door Yle TV2 en heeft als originele title ”Kaukussa”.

De drama– en misdaadserie is een succes en won in 2016 een aantal Kultainen Venla Awards. Deze awards worden in Finland gegeven aan de beste Finse televisieprogramma’s.

Drugscriminaliteit detective Oskari is de afgunst van zijn collega’s. Hij heeft oneindige connecties en informanten binnen de onderwereld. Zijn collega’s weten niet dat de moeder van zijn kind een drugsverslaafde is, die in deze onderwereld leeft.

Wanneer de moeder van zijn kind terug in zijn leven is, heeft dit effect op zijn privéleven. Hij heeft nu via haar wel toegang tot nieuwe connecties. Hiermee kan hij de import van drugs stoppen.

De vraag is of hij haar kan vertrouwen…

Trailer

IMDb 7.5

Penoza Sweden

Gebaseerd op Nederlandse serie Penoza

Penoza Sweden is een Zweedse thriller van de zender C More, waarvan de originele titel ”Gåsmamman” is.

Deze Scandinavische serie is gebaseerd op de Nederlandse hitserie van Pieter Bart Korthuis en Diederik van Rooijen: Penoza!

Deze spannende serie is begonnen in 2015 en heeft Alexandra Rapaport in de hoofdrol als Sonja Elk. Inmiddels zijn er al veel seizoen en afleveringen opgenomen!

Sonja heeft een zorgeloos leven met veel geld. Haar man verdient het geld met de productie van marijuana. Dan worden ze het doelwit van de politie én de georganiseerde misdaad.

Nu moet Sonja vechten om zichzelf én haar kinderen te beschermen!

Trailer

IMDb 7.6

Bonus Family

Komische serie over samengestelde gezinnen

Bonusfamiljen is een nieuwe serie uit Zweden. De grappige serie is begonnen in 2017 en internationaal uitgebracht als Netflix Original.

De serie gaat over de complexiteit en uitdagingen van ”moderne”, samengestelde gezinnen.

Hoe gaat een stel om met hun exen én hun kinderen. Welke uitdagingen zitten er in het hebben van een samengesteld gezin?

Trailer

IMDb 7.6

The Legacy

Serie over gevecht om erfenis

The Legacry is een Deense dramaserie uit 2014, waarvan de originele titel ”Arvingerne” is.

Deze crime serie is bedacht door Maya Ilsøe en uitgezonden door de Deense zender DR. De afleveringen zijn opgenomen in  Langkildegaard in Svendborg.

Veronika Grønnegaard is een internationaal gerenommeerde kunstenares. Ze bracht haar kleurrijke leven door in het legendarische herenhuis Grønnegaard in Zuid-Funen.

Haar vier volwassen kinderen groeide in een vrije omgeving op en hebben hun jeugd allemaal anders beleefd. De kinderen zijn allemaal hun eigen weg gegaan, maar komen samen wanneer hun moeder overlijdt.

Veronika gaf haar complete landgoed, net voor haar overlijden, aan de voor adoptie opgegeven Signe. Nu ontstaat er een gevecht om het vermogen van Veronika!

Trailer

IMDb 7.6

The Investigation

Serie over moord op Zweedse journaliste

The Investigation is een HBO Max original, die sinds 2022 online te bekijken is.

Deze Deens-Zweedse mini-serie – waarvan de originele titel “Efterforskningen”is – is geschreven door Tobias Lindholm, die bekend is van Follow the Money en Borgen.

Søren Malling heeft de hoofdrol als Jens Møller Jensen, de leider van de afdeling moordzaken van de politie in Kopenhagen. Samen met zijn team probeert hij de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall op te lossen…

Trailer

IMDb 7.6

Bordertown

Bovennatuurlijke horror over skiresort

Bordertown is een drama– en misdaadserie uit Finland, waarvan de originele Finse titel ”Sorjonen” is. Deze succesvolle serie is in 2017 internationaal uitgebracht als Netflix Original.

Deze serie was zó populair dat één op de 5 Finnen de eerste aflevering hebben gezien! In 2017 werden er 3 Awards gewonnen bij de Kultainen Venla!

Kai Sorjonen is detective bij de Nationale Opsporingsbrigade. Samen met zijn vrouw en dochter ontvlucht hij de drukke stad en gaat hij wonen in Lappeenrante aan de Russische grens. Hier start hij met het oplossen van moorden…

Trailer

IMDb 7.6

Occupied

Serie over bezetting in Noorwegen

Occupied is een spannende serie uit Noorwegen. De afleveringen zijn opgenomen in Oslo.

De Noorse serie is te zien sinds 4 oktober 2015. In 2015 won de serie een New Creators Award voor ”International Competition Serial Dramas” op het Mannheim-Heidelberg International Filmfestival.

In Occupied zien we dat de Noorse regering gaat overstappen op duurzame energie. Noorwegen zet – zonder te overleggen met buurlanden – alle olie- en gaswinning stop.

Daardoor valt Rusland met goedkeuring van de EU het land binnen. Rusland wil de grondstoffen voor de rest van de wereld beschikbaar houden.

De geweldloze en tijdelijke invasie zorgt al snel voor veel onrust en spanningen. De Noorse burgers voelen zich aangetast in hun vrijheid en komen in opstand…

Trailer

IMDb 7.7

The Chestnut Man

Twee detectives onderzoeken moord

The Chestnut Man is een mysterieuze misdaadserie uit Denemarken, die sinds 21 op Netflix staat. De originle titel is “Kastanjemanden”.

Deze duistere serie is gemaakt door Dorte Warnøe Høgh –  bekend van Dicte – en opgenomen in Kopenhagen.

Danica Curcic speelt Naia Thulin en Mikkel Boe Følsgaard speelt Mark Hess. De twee detectives worden geconfronteerd met een vreselijke moord, met een eng kastajnepopptje op het plaats delect.

De detectives gaan op zoek naar de moordenaar, die gekoppeld is aan en vermissing van dochter van een politica…

Trailer

IMDb 7.7

Norsemen

Noorse komedie over Vikingendorp

Vikingane is een grappige serie uit Noorwegen over de inwoners van een Vikingendorp.

De internationale titel is Norsemen. Anders Tangen was één van de producers. Hiervoor produceerde hij Lilyhammer.

De Deense serie speelt zich af in 790. De Vikingen hebben dezelfde uitdagingen als hedendaagse mensen, die bijvoorbeeld te maken hebben met macht, rivaliteit, gelijkheid en vriendschap…

Trailer

IMDb 7.7

Before we Die

Politieserie over machtsstrijd in de onderwereld

Before we Die is een thrillerserie uit 2017, waarvan de originele titel ´´Innan vi dör” is.

De serie van SVT is gemaakt door Matt Baker en heeft Lesley Sharp – bekend van Paranoid – in de hoofdrol.

Hanna is werkzaam bij een de politie van Stockholm. Wanneer haar geliefde en collega wordt ontvoerd, raakt ze betrokken bij een machtsstrijd binnen de onderwereld.

De situatie wordt nóg moeilijker als ze ontdekt dat haar vervreemde zoon erbij betrokken is…

Trailer

IMDb 7.8

Love Me

Serie over vader en kinderen die liefde zoeken

Love Me is een Zweedse serie uit 2019, waarvan de originele titel ”Älska mig” is.

Deze romantische drama- en komedieserie is gemaakt door Josephine Bornebusch en opgenomen in Stockholm.

Deze serie volgt Sten en zijn kinderen Aron en Carla. Ze zijn alle drie op zoek naar echte liefde, maar dat valt nog niet mee.

De dates van Carla lopen niet zo soepel en ze twijfelt of ze wel iemand zal vinden. Aron heeft al een vriendin, maar hij heeft moeite met het opbouwen van zijn relatie.

Sten moet zich na een lang huwelijk proberen open te stellen voor een nieuwe liefde…

Trailer

IMDb 7.8

Beforeigners

Noorse science fiction van HBO Nordic

Beforeigners is een HBO Nordic serie uit Noorwegen, die sinds 2019 te zien is. Deze misdaad- en science fiction serie is gemaakt door Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin – die beide scenario’s schreven van Lilyhammer.

De opnamens vonden plaats in de Noorse hoofdstad, Oslo.

In deze serie duiken mensen uit het verleden op onverklaarbare wijze op in de toekomst.

Alfhildr Enginsdottir – die uit de Vinkingentijd komt – werkt samen met Lars Haaland, een uitgeputte politieaman uit Oslo.

Ze onderzoeken de moord op een vrouw met tatoeages uit het stenen tijdperk. Tijdens hun onderzoek doen ze onverwachte, schokkende ontdekkingen…

Trailer

IMDb 7.8

State of Happiness

Serie over ontdekking van olieveld in de Noordzee

State of Happiness is een Noors-Belgische serie van de zender NK1.

Deze dramaserie uit 2018 is gemaakt door Mette M. Bølstad en Synnøve Hørsdal en opgenomen in Lint, België en Stavanger, Olso en Ånneland in Noorgwegen.

Deze serie speelt zich af in de grote omwentelingen van de begin jaren 70 in Stavanger, Noorwegen. Hier wordt namelijk het olietijdperk ingeluid, als het eerste olieveld in de Noorzee wordt ontdekt…

Trailer

IMDb 7.8

Wallander

Detectiveserie van van Henning Mankell

Wallander is een drama- en misdaadserie, waarvan de scenario’s zijn gebaseerd op de detectiveromans van Henning Mankell. De opnames vonden plaats in Ystad, Zweden.

Veel serieliefhebbers vinden Wallander absoluut fantastisch door de realistische verhaallijnen en de acteerprestaties van Krister Hendriksson. Hij ”is” Wallander, zoals bijvoorbeeld Bryan Cranston ook Walter White is (Breaking Bad).

Wallander won in 2010 een Crime Thriller Award. Dankzij het succes ontwikkelde de BBC een Britse remake, die in 2008 in première is gegaan.

In 2022 is Young Walander – over het begin van de carrière van Kurt Wallander – uitgebracht als Netflix Original. 

Deze Zweedse serie volgt Kurt Wallander, een eigenwijze politie-inspecteur in Ystad.

Hij heeft een alcoholprobleem, vind het moeilijk om relaties aan te gaan met vrouwen en gebruikt onconventionele middelen op politiezaken op te lossen…

Trailer

IMDb 7.9

The Heavy Water War

Aangrijpende mini-serie over vermissingen

The Heavy Water War is een  is een historische dramaserie uit Noorwegen, die ook bekend staan als ”Kampen om Tungtvannet” en ”The Saboteurs”.

Deze mini-serie is uitgezonden in 2015.

Deze serie gaat over Operatie Freshman. Wanneer de nazi’s een fabriek voor zwaar water veroveren om kernwapens te gaan maken, proberen de Noorse geallieerden de operatie te saboteren…

Trailer

IMDb 7.9

Arne Dahl

Serie van Zweedse misdaadauteur Arne Dahl

Arne Dahl is een spannende thriller uit 2011.

Deze crime serie is gebaseerd op de romans van Arne Dahl en is onderdeel van het aanbod van Netflix.

In Arne Dahl gaan politieagenten een gevecht aan met de internationale misdaad. Samen vormen de agenten het A-team.

De agenten behandelen de meeste gewelddadige, ingewikkelde én impactvolle misdaden…

Trailer

IMDb 7.9

Real Humans

Science fiction serie over robots

Real Humans is een Zweedse science fiction serie uit 2012, waarvan de originele title ”Äkta Människor” is.

Het concept is bedacht door Lars Lundström, die in 2013 een Individual Award won voor ”Best Screenwriter” bij de International Drama Awards in Seoul.

In de toekomst zijn robots moet van mensen te onderscheiden. De robots worden gezien als de perfecte plaatsvervangers van mensen.

Nu beginnen mensen zich af te vragen wie verantwoordelijk is voor het gedrag van de robots. Hebben de robots rechten nu steeds meer mensen een relatie nemen met een robot?

Daarnaast vragen mensen zich af wat het betekent om mens te zijn, nu de robots exacte kopieën van zichzelf zijn geworden…

Trailer

IMDb 7.9

Lilyhammer

Hilarische serie over gangster die naar Noorwegen verhuist

Lilyhammer is een Noorse serie van Skodvin en Anne Bjørnstad, die sinds 2012 te zien is.

De Netflix Original serie is opgenomen in New York en het Noorse Lillehammer en heeft Steven van Zandt in de hoofdrol.

Frank Tagliano is een gangster die gaat getuigen tegen een andere gangster, genaamd Aldo Delucci. Maar voor Frank wil getuigen heeft hij 1 voorwaarden: hij wil een nieuw leven beginnen in Lillehamer. Dit is een kleine stad in Noorwegen.

Frank heeft Lillehamer ooit gezien toen hij keek naar de winterspelen van 1994. De kleine stad maakte enorme indruk op hem door de heldere lucht, de witte sneeuw en de mooie dames.

De politie gaat akkoord met zijn voorwaarden en Frank kan een nieuw leven beginnen onder de naam Giovanni Hendriksen. Hij wil een normaal leven leiden, al valt dit niet mee. Al snel doet hij weer waar hij het beste in is: afpersen en chanteren!

Zijn buurvrouw én hoofd van de politie ontdek langzaam wie “Giovanni”echt is…

Trailer

IMDb 8.0

Pørni

Komedie over vrouw met veel verantwoordelijkheden

Pørni is een komische dramaserie uit Noorwegen, die in 2021 in première is gegaan.

Deze Viaplay Original is gemaakt door Heriette Steenstrup, die ook de hoofdrolspeelster is als Pørni. Deze actrice speelde eerder in de Scandinavische  Netflix Original Ragnarok.

Pørni, oftewel Pernille, is een alleenstaande moeder van twee dochters. Haar ex man – die haar niet goed behandelt en voornamelijk aan zichzelf denkt – is naar Kopenhagen verhuisd.

Haar vader is psychologisch niet helemaal in orde en bevindt zich in ”de tienerfase van zijn leven”. Pørni heeft de voogdij over haar neefje, omdat haar zus is omgekomen bij een auto ongeluk.

Pørni moet allerlei balletjes hooghouden, zowel de relatie met haar vader, als het opvoeden van haar dochters en neefje, het gemis van haar zus, haar werk én haar liefdesleven.

Al deze uitdagingen maken haar dagelijkse leven er niet gemakkelijker op. Ze probeert het voor iedereen goed te doen en schuift zichzelf daarbij naar de achtergrond…

Trailer

IMDb 8.0

Nobel

Misdaadserie over samenzwering

Nobel is een Noorse thriller uit 2016. Deze spannende serie won in 2016 een Prix Europa voor ”Beste nieuwe mini-serie van het jaar”.

De hoofdrol is voor Aksel Hennie. Hij speelt Erling Riiser.

Na zijn traumatische missie in Afghanistan keert hij terug naar Noorwegen. 24 uur na zijn terugkeer moet hij van de inlichtingendienst een man doden.

Later ontdekt hij dat de opdracht nooit van de inlichtingendienst kwam. Hierdoor is hij het middelpunt geworden van een samenzwering. Wie heeft hem gebruikt als huurmoordenaar?

Trailer

IMDb 8.0

Trapped

IJskoude politieserie over seriemoordenaar

Trapped is een mysterieuze politieserie uit IJsland, die vooral wordt geprezen door de authenticiteit en het realistische decor.

Deze spannende thriller is geschreven door Baltasar Kormákur, die daarvoor in 2017 de IJslandse Edda Award won!

Trapped volgt Andri Olafsson, het hoofd van de politie van het afgelegen vissersdorp, Seydisfjördur. De inwoners worden ingesneeuwd door een storm, terwijl er een Deense veerboot aankomt,  waarop ook een mensenhandelaar uit Litouwen zit.

Wanneer er een verminkt lichaam wordt aangetroffen – zonder hoofd en ledematen – moet Andri op zoek naar de moordenaar. Ondertussen moet hij omgaan met de scheiding van zijn ex, die inmiddels een nieuwe vriend heeft…

Trailer

IMDb 8.1

Rita

Komedieserie over onverantwoorde lerares

Rita is de Deense voorganger van onze eigen Tessa. Deze komedieserie is begonnen in 2012 en heeft Mille Dinesen in de hoofdrol.

De laatste drie seizoenen zijn gemaakt in samenwerking met Netflix. Daarom staat de complete serie online als Netflix Original.

In 2012 mocht ze een Golden Nymph in ontvangst nemen voor haar rol als Rita Madsen!

Rita is een onafhankelijke, alleenstaande moeder én onverantwoorde lerares. Ze is nooit echt volwassen geworden en is geen goed voorbeeld voor haar studenten…

Trailer

IMDb 8.1

Unit One

Eén van de beste Deense politieseries ooit

Unit One is een populaire politieserie van vroeger. Deze serie – waarvan de originele titel ”Rejseholdet” is – is uitgezonden tussen 2010 en 2004.

 Deze spannende serie is bedacht door Peter Thorsboe en opgenomen in Denemarken.

Ingrid Dahl is leidster van een politieteam. Haar elite-eenheid verdiept zich in complexe misdaden.

Haar team heeft toegang tot de nieuwste technologie, maar staat onder enorme druk om iedere misdaad snel op te lossen..

Trailer

IMDb 8.1

Thin Blue Line

Misdaadserie over de politie in Malmö

Thin Blue Line is een Zweedse misdaaddrama van SVT Play, die sinds 2021 te zien is. Deze is geschreven door Cilla Jackert. De originele titel is ”Tunna blå linjen.

Deze misdaadserie volgt vier politieagenten die actief zijn in de door misdaad geterroriseerde stad, Malmö. De grens tussen hun privéleven en hun beroepsleven vervaagt naarmate de spanningen toenemen…

Trailer

IMDb 8.1

Solsidan

Komedieserie over twee families in Chique wijk

Solsidan is een Zweedse komedieserie uit 2010. De serie is uitgezonden door TV4 Komedi en het Vlaamse Canvas. In 2017 is er een film uitgekomen die gebaseerd is op deze serie.

De succesvolle productie is bedacht door Felix Herngren, die zelf een hoofdrol heeft. Henrik Dorsin kreeg won in 2014 een Kristallen voor zijn rol in de serie!

Deze serie volgt de levens van twee compleet verschillende families in een chique wijk in Solsidan in Zweden…

Trailer

IMDb 8.4

The Killing

Eén van de beste Deense politieseries ooit

The Killing is een hele populaire misdaadserie uit Denemarken, waarvan de originle titel ” Forbrydelsen” is.

Deze serie is in 2007 voor het eerst is uitgezonden door de Deense zender DR1 en daarna in vele landen over de wereld is uitgezonden.

De scenario’s zijn geschreven door Søren Sveistrup, die daarvoor een BAFTA Award won in 2011 en een Danish Film Awards in 2013.

De nominaties en winst van vele Crime Thriller Awards laten zien dat het een hele goede misdaadserie is!

Deze serie volgt Sara Lund, gespeeld door Sofie Gråbøl. Ze is gedreven politie-inspecteur in Kopenhagen. Samen met haar collega’s onderzoekt ze duistere moorden.

De Deense serie wordt vooral geprezen door de plotwendingen en de duistere sfeer en was zó populair dat AMC een Amerikaanse remake ontwikkelde.

Trailer

IMDb 8.5

Borgen

Politieke dramaserie uit Denemarken

Borgen is een Deense dramaserie over de opkomst van een premier en hoe macht haar kan veranderen.

Borgen betekent ”De Burcht” en dit is de bijnaam van het Deense Regeringsgebouw Christiansborg in Kopenhagen.

De scenario’s zijn geschreven door Adam Price, die daarvoor in 2012 een BAFTA Award won! De productie was in handen van Ingolf Gabold en Ellen Thomassen, die eerder de hitserie Forbrydelsen (The Killing) produceerde!

Sidse Babett speelt Birgitte Nyborg Christensen, een idealistische politica die onverwachts de eerste vrouwelijke premier van Denemarken wordt. Ze komt daardoor terecht in de ingewikkelde wereld van politici, spindoctoren en verslaggevers…

Trailer

IMDb 8.5

Borgen: Power & Glory

Politieke dramaserie uit Denemarken

In 2022 is het vierde seizoen van de succesvolle serie Borgen uitgekomen. Borgen: Power & Glory is ook gemaakt door Adam Price en uitgebracht als Netflix Original.

De Deense serie volgt Birgitte Nyborg, de minister van Buitenlandse zaken van Denemarken. Haar carriere komt in gevaar door een ruzie over olie in Groenland, dat een internationaal conflict dreigt te worden…

Trailer

IMDb 8.6

The Bridge

Beste Scandinsche series ooit

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Trailer