Beste series die gebaseerd zijn op boeken

Game of Thrones of niet de enige goede serie die gebaseerd is op een boek! Veel meer series hebben romans, biografieën of strips als basis.

Hieronder staan series, die gebaseerd zijn op boeken, romans óf strips. Het zijn series waarvan het algemeen bekend is dat deze gebaseerd zijn op een boek, zoals The Handmaid’s Tale. Het zijn ook series waarvan het misschien minder bekend is dat deze een boek als basis hebben, zoals bijvoorbeeld de hitserie Dexter.

Hieronder staan 10 geweldige series die gebaseerd zijn op boeken, romans of strips…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 46

The Handmaid’s Tale is een Hulu Original uit 2017.

Deze hitserie is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood die gepubliceerd is in 1985. De hoofdrol is voor Elisabeth Moss.

In 2017 won de serie 8 Primetime Emmy Awards, waaronder de die van ”Beste dramaserie”. In 2018 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze serie speelt zich af in de toekomst. De Verenigde Staten zijn verscheurd door een oorlog. Wat overgebleven is, is een totalitaire samenleving waar nog weinig vrouwen vruchtbaar zijn. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn, worden ontdaan van hun rechten en worden gedwongen voor seksuele dienstbaarheid.

June is één van de vrouwen die wordt gedwongen tot seksuele dienstbaarheid. Ze probeert te overleven en gaat wanhopig op zoek naar haar dochter…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 96

IMDb: 8.6

Dexter is een Amerikaanse misdaadserie van James Manos Jr., die eerder scenario’s schreef van aan The Shield en The Sopranos. Deze misdaadserie is gebaseerd op Darkly Dreaming Dexter – een roman die in 2004 is uitgebracht.

Het werd dé belangrijkste serie voor de zender Showtime. De serie zorgde ervoor dat Micheal C. Hall altijd bekend zal blijven als Morgan Dexter. Voor zijn rol in de serie won hij in 2010 een Golden Globe!

Dexter speelt zich af in Miami, Florida. De serie volgt Dexter Morgan, een forensisch onderzoeker voor de Miami Metro Police. In de nachtelijke uren is Dexter echter zelf een seriemoordenaar.

Dexter ontwikkelde de drang om de moorden. Deze drang werd ontdekt door zijn stiefvader Harry, die hem een ”code” leerde waarbij hij alleen mensen mag vermoorden die het verdienen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

American Gods is een actieserie van Starz. Het is een nieuwe serie uit 2017. De afleveringen zijn te bekijken via Amazon.

Deze bovennatuurlijke serie is geschreven door Bryan Fuller en Michael Green en gebaseerd op het boek American Gods van de Engelse auteur Neil Gaiman.

De superhelden serie gaat over ”Shadow”. Hij is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij heeft veel moeite met het verwerken van de tragische dood van zijn vrouw.

”Shadow” ontmoet een mysterieus iemand die zich ”Wednesday” noemt en hij besluit zijn bodyguard te worden. Hierdoor komt ”Shadow” terecht in een wereld waar magie echt is en waar oude goden terrein verliezen aan nieuwe goden die staan voor geld, drugs, technologie en media…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Big Little Lies is een drama– en komedieserie uit de Verenigde Staten. Deze HBO serie is 2017 te zien.

De serie is geschreven door David E. Kelley en gebaseerd op de roman van de Australische schrijfster Liane Moriaty.

In 2018 won de serie een Golden Globe! Daarnaast wonnen hoofdrolspelers Nicole Kidman, Alexander Skarsgård én Lauren Den een Golden Globe in 2018!

Deze serie volgt Madeline, Celeste en Jane. De vrouwen wonen in Monterey, Californië. Hier is niets wat het lijkt. Geliefde moeders, succesvolle echtgenoten, schattige kinderen en mooie huizen. Welke leugens worden hier verteld om de schijn op te houden?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 6

Afleveringen: 75

Outlander is een Brits–Amerikaanse fantasieserie, die zich afspeelt in de 1940’s en 1740’s. Deze dramaserie is geschreven door Ronald D. Moore en uitgezonden door Starz.

De serie is gebaseerd op de Outlander-romans van Diana Gabaldon – die voor het eerst werden uitgebracht in 1991. Van 1991 tot en met 2014 zijn er 8 romans uitgekomen. De romans vormde niet alleen de basis van deze serie, maar er werd ook een stripboek en een musical gemaakt.

Hoofdrolspeelster Caitriona Balfe kreeg 3 Golden Globe nominaties! In 2016 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Claire is verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een mysterieuze wijze komt ze plotseling terecht in 1743. Hier wordt ze gedwongen om te trouwen met de romantische strijder Jamie.

Nu moet ze kiezen tussen twee verschillende mannen uit twee verschillende werelden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 100

The 100 is een spannende science fiction uit de Verenigde Staten van de zender The CW.

De post-apocalyptische serie is geschreven door Jason Rothenberg en gebaseerd op de roman van Kass Morgan. De afleveringen zijn uitgezonden sinds 2014.

The 100 speelt zich ongeveer een eeuw in de toekomst af, waar de aarde is verwoest door een kernoorlog. De overgebleven mensen wonen op een ruimteschip.

De overlevenden besluit om 100 jeugddelinquenten terug te sturen naar de aarde om te onderzoeken of deze weer bewoonbaar is.

Seizoenen: 7

Afleveringen: 91

Orange is the New Black (OITNB) is een populaire Netflix Original uit 2013.

Deze gevangenisserie is geschreven door Jenji Kohan en gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman.

OITNB is geliefd bij vrouwen en heeft Taylor Schilling in de hoofdrol. Voor haar rol als Piper Chapman werd ze twee keer genomineerd voor een Golden Globe!

De serie volgt Piper Chapman, een biseksuele vrouw uit New York, die 15 maanden naar de vrouwengevangenis moet.

Piper wil haar straf rustig uitzitten, maar omdat ze uit de hogere middenklasse komt wordt ze direct het slachtoffer van andere gevangenen…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 73

IMDb: 9.3

Game of Thrones is de duurste serie die ooit gemaakt is (tot de komst van Lord of the Rings serie).

Gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op ”A Song of Ice and Fire” van R.R. Martin, heeft deze serie – samen met The WireThe Sopranos en Band of Brothers – een enorme bijdragen geleverd aan het succes van de zender HBO.

De serie veranderde de carrière van vele acteurs en actrices, waaronder Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams. Deze hoofdrolspelers zorgde voor iconische personages: Tyrion Lannister, Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, Jon Snow en Ayra Stark.

Game of Thrones staat bekend om het geweld, de seks, de drama en de horror, maar ook om de onvoorspelbaarheid. Zo hadden David Benioff en D.B. Weiss er totaal geen moeite mee om hoofdpersonages te laten sterven.

Het is moeilijk voor te stellen dat de serie écht ten einde is gekomen. Gelukkig zal House of the Dragon in 2022 in première gaan, een spin-off van Game of Thrones die zich 300 jaar eerder afspeelt.

Game of Thrones speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld, waar machtige families  vechten om de IJzeren troon, waarna ze kunnen regeren over de Zeven Koninkrijken van Westeros.

Ondertussen is de winter op komst, waardoor alle families worden bedreigd door een allesverwoestende vijand, die steeds dichtbij de eeuwenoude beschermmuur van ijs in het Noorden in komt…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…