Beste series gebaseerd op DC Comics

DC Comics is een populaire Amerikaanse uitgever van stripboeken die in 1934 is opgericht.

DC Comics is bekend van personages als Superman en Batman. We zien de superhelden (en schurken) in de stripboeken, maar ook steeds vaker in series.

Hieronder staan de populairste series van DC Comics:

 

Peacemaker HBO 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 8.4

Peacemaker is een nieuwe superheldenserie uit 2022 van HBO Max.

Deze spin-off van Suicide Squid is gemaakt door James Gunn en gebaseerd op het gelijknamige DC Comics personage. De hoofdrol is voor professioneel worstelaar en acteur, John Cena.

Hij speelt Peacemaker, een trotste man die terugkeert naar huis nadat hij is hersteld van zijn confrontatie met Bloodsport.

Peacemaker wil koste wat het kost wereldvrede bereiken. Hij is echter zo vastberaden om dit te bereiken, dat hij bereid om er zelf veel mensen voor te doden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

Watchmen is een superhelden serie van HBO die sinds 20 oktober 2019 te zien is.

Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige DC Comics van Alan Moore en Dave Gibbons, die in 1986 en 1987 gepubliceerd zijn. Damon Lindelof – bekend van The Leftovers en Lost – ontwikkelde de serie.

Het verhaal speelt begint 34 jaar na de gebeurtenissen uit de scrips. Burgerwachten – die ooit als helden werden gezien – worden nu als slecht gezien en zijn daarom verbannen.

Wanneer één van hen wordt vermoord, gaat een groep gemaskerde misdaadbestrijders op onderzoek uit…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 51

Batwoman is een superheldenserie van The CW die sinds 2019 te zien is.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de comics van DC Comics, die o.a. geschreven is door Geoff Johns en Grant Morrison.

Drie jaar nadat Bruce Wayne en zijn alter-ego Batman zijn verdwenen, komt zijn nicht Kate Kane tevoorschijn om de straten van Gotham te beschermen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Deze serie volgt Abby Arcane, die terugkeert naar Marais, Louisiana om een dodelijk moerasvirus te onderzoeken. Ze bouwt een band op met de wetenschapper Alec Holland.

Wanneer hij onderzoek doet naar illegale activiteiten in het moeras, komt hij op mysterieuze wijze om het leven.

Hierdoor ontdekt Abby het duistere geheim van het moeras…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Deze serie volgt de avonturen van een idealistische en gekke wetenschapper en zijn team van superkrachtige buitenbeentjes…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 58

Jefferson Pierce vocht zijn hele leven tegen de misdaad, maar is nu met pensioen.

Wanneer zijn dochter op zoek is naar gerechtigheid en een goede studente wordt gerekruteerd door een bende, hervat hij de strijd.

Jefferson keert terug als de gezochte burgerwacht Black Lightning!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

In een wereld waar mensen moeten omgaan met superhelden en schurken, start Emily Locke haar eerste dag als directeur van een verzekeraar.

Deze dochteronderneming van Wayne Enterprises is gespecialiseerd in producten die weerloze omstanders een veiliger gevoel moeten geven.

Emily heeft veel ambitie en grote ideeën, maar ze ontdekt als snel dat haar ideeën de gedachtes van haar bazen en collega’s ver overstijgen. Het is aan haar om het volledige potentieel uit het team te halen.

Ze ontdekt dat ze geen superkrachten nodig heeft om een held te zijn…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 43

Preacher is een horror– en dramaserie uit 2016. Deze AMC serie is gebaseerd op stripboeken van Garth Ennis en Steve Dillon.

Dominic Cooper heeft de hoofdrol als Jesse Custer.

Jesse is een gewiekste priester uit West Texas, met een buitengewone kracht. Jesse is van zijn geloof gevallen.

Wanneer hij samenkomt met zijn ex-vriendin en de Ierse zwerver Cassidy, komen ze terecht in een wereld met schepsels uit Hemel en Hel. Deze schepsels maken nu jacht op Jesse…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 93

Lucifer is een dramaserie van FOX. De serie is begonnen op 25 januari 2016 en heeft Tom Ellis in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is bedacht door Tom Kapinos en gebaseerd op Lucifer van Mike Carey. Het een mix van fantasie, misdaad en zwarte humor.

Lucifer Morningstar wordt consultant voor de Los Angeles Police Department (LAPD). Daarnaast blijft hij zijn eigen nachtclub Lux werken.

Hij speelt met zijn bovennatuurlijke gaven, waarmee hij de zonden van mensen kan doorzien…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 110

Legends of Tomorrow is een superhelden serie met Wentworth Miller en Dominic Purcell (Prison Break) in de hoofdrol.

Deze spin-off van Arrow en The Flash is begonnen in 2016. Greg Berlanti was één van de producers.

Rip Hunter reist door de tijd om een team samen te kunnen stellen van superhelden en schurken. Die moeten samen voorkomen dat de allergrootste schurk ooit – Vandal Savage – de wereld kan vernietigen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 126

Supergirl is een populaire science fiction– en superhelden serie van The CW. De Amerikaanse serie is gebaseerd op DC Comics van Otto Binder en Al Plastino.

De serie is begonnen in 2015 en heeft Melissa Benoist in de hoofdrol.

Kara Zor-El is geboren op de planeet Krypton. Samen met haar beroemde neef vluchtte ze weg voor de verwoesting van haar planeet. Nu begint ze haar superkrachten te omhelzen, zoals altijd al de bedoeling is geweest…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 71

IMDb: 7.9

iZombie is een populaire horror serie uit 2015. Deze televisieserie is gebaseerd op DC Comics en uitgezonden door The CW.

De serie werd direct positief ontvangen, waardoor er in 2015 een mTvU Fandom Award voor ”Best New Fandon of the Year” werd gewonnen! Rose Mclver, die eerder in Once Upon a Time speelde, heeft de rol van Olivia Moore.

Olivia was een normale, gelukkige geneeskunde studente met veel vrienden. Opeens veranderde ze in een zombie. Om eruit te blijven zien als een mens, moet ze hersenen eten. Daarom gaat ze bij een lijkenhuis in Seattle werken.

Wanneer ze de hersenen van iemand opeet, krijgt ze toegang tot de herinneringen van deze persoon. Hiermee gaat ze de politie helpen met het oplossen van misdaden én moorden…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 160

The Flash is een Amerikaanse serie van The CW. Deze populaire spin-off van Arrow is begonnen in 2014.

De televisieserie is bedacht door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns.

Barry Allen was 11 jaar toen zijn moeder door een incident om het leven kwam en zijn vader onterecht werd veroordeeld voor een moord.

Barry heeft na een ongeluk een bijzondere gaven ontwikkeld: hij kan bewegen met een bovennatuurlijke snelheid.

Nu Barry volwassen is, is hij een ambitieuze onderzoeker voor de Central City Police Department. Hij is vastberaden om de waarheid achter zijn moeders dood te ontdekken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Gotham is een Amerikaanse serie van FOX. De populaire serie is gebaseerd op strips van Batman.

De serie is gemaakt door Bruno Heller en heeft David Mazouz in de hoofdrol.

James Gordon is een onervaren detective in Gotham City. Hij moet direct 1 van de grootste moorden van de stad oplossen. Het gaat om de moord van de rijke ouders van Bruce Wayne, de toekomstige Batman.

James maakt snel carrière in zijn gevecht tegen de criminaliteit. In zijn positie als misdaadbestrijder komt hij schurken tegen als Gangster Fish, Selina Kyle, The Riddler en The Joker…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 37

Deze serie volgt een paar jonge superhelden die worden gerekruteerd vanuit iedere hoek van het DC Universe.

Dick Grayson komt uit de shaduw om de leider te worden van een onverschrokken groep van nieuwe helden, waaronder Starfire en Raven…