Beste series met paarden

Je bent een échte paardenliefhebber en wilt, misschien na het paardrijden, een serie kijken met paarden.

Hieronder staan 5 series waarin paarden een centrale rol hebben…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Free Rein is een Netflix Original over de vriendschap tussen een tiener en een bijzonder paard. Deze populaire kinderserie is geschreven door Vicki Lutas en Anna McCleery en sinds 2017 te zien.

Jaylen Barron speelt Zoe, een tiener uit L.A. die naar het Britse platteland wordt gestuurd. Hier ontmoet ze het paard, Raven.

Haar vriendschap met Raven geeft aan de kracht om problemen op te lossen en nieuwe relaties aan te gaan. Ondertussen maken ze samen de leukste avonturen mee…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 234

Heartland is een succesvolle serie uit Canada, die sinds 2007 te zien is. De dramaserie is bedacht door Lauren Brooke en uitgezonden door CBC.

De serie won vele awards, waaronder een Rosie in 2018.

Het verhaal speelt zich af in Alberta, Canada. In de Heartland-ranch worden verwaarloosde paarden opgevangen. Wanneer haar moeder sterft, moet Amy Fleming de ranch overnemen.

Amy is een paardenfluisteraar, die samen met haar zus en opa vecht om de droom van Heartland in stand te houden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Rough Diamond is een Ierse serie, die in 2007 is uitgezonden door BBC One. Deze dramaserie is geschreven door Robert Jones en opgenomen met de prachtige Ierse landschappen op de achtergrond.

Rough Diamond is een serie over elegante renpaarden, geld en familiebanden.

De serie vertelt het verhaal van de geweldige, maar bijna failliete paardentrainer Aidan, die vecht tegen de vermogende buurman, Mr. Carrick.

Dan komt Aidan’s zoon naar hem toe, van wie hij niet wist dat die bestond. Het zet zijn leven compleet op z’n kop…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Wildfire is te vergelijken met Heartland. Deze Amerikaanse serie is geschreven door Michael Piller en Christopher Teague en uitgezonden door ABC Family.

De hoofdrolspeelster is Genevieve Padalecki als Kris Furillo.

Kris is een tiener die net uit detentiecentrum komt. Wanneer iemand haar talent voor het omgaan met paarden ontdekt, krijgt ze een baan bij de ranch van de familie Ritter.

Kris moet zich nu aanpassen aan een totaal nieuwe omgeving. Daarnaast wil ze de enige familie die haar een kans heeft gegeven niet teleurstellen.

Ondertussen zit de familie Ritter met financiële problemen. Kris kan de ranch redden door samen met Wildfire deel te nemen aan paardenraces…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 78

The Adventures of the Black Stallion is een serie uit Frankrijk, Canada en Nieuw-Zeeland. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 1990 en 1993.

Deze familieserie is gebaseerd op de romans van Walter Farley en uitgezonden door The Family Channel.

Hoofdrolspeler Richard Ian Cox won in 1992 een Young Artist Award!

De serie volgt het leven van paardenracer Alec Ramsay, zijn wilde hengst The Black én hun trainer Henry Dailey…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…