8 spannende series met weerwolven en vampieren

Je houdt van series met vampieren met scherpe hoektanden én weerwolven met enorme klauwen.

Hieronder staan 8 enge, spannende én populaire series met vampieren en weerwolven.

Check het complete overzicht en kies een nieuwe serie om te kijken…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Vampires is een Franse serie uit 2020, die geschreven is door Benjamin Dupas (Dix Pour Cent) en Isaure Pisani-Ferry.

Deze Netflix Original speelt zich af in Parijs en volgt een tiener, die half mens, half vampier is.  Ze worstelt met haar nieuwe krachten en familieproblemen, terwijl ze wordt achtervolgd door een geheime vampierengemeenschap…

A Paris teen who’s half human, half vampire grapples with her emerging powers and family turmoil as she’s pursued by a secret vampire community.

Seizoenen: 5

Afleveringen: 65

Van Helsing is een Amerikaanse actie– en horrorserie van de zender Syfy.

Deze serie is geschreven door Neil LaBute en te zien sinds 2016.

Het hoofdpersonage, Vanessa Helsing, is de dochter van de beroemde vampierenjager Abraham Van Helsing, één van de bekendste personages uit Dracula.

Vanessa Helsing ontwaakt uit een coma, nadat vampiers de wereld hebben overgenomen. Ze is de enige hoop die de mensheid nog heeft, maar kan ze de vampieren verdrijven en de wereld terugveroveren…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Wynonna Earp is een Canadees– Amerikaanse serie die sinds 2016 te zien is. De scenario’s zijn geschreven door Emily Andras en gebaseerd op de strips van Beau Smith.

Melanie Scrofano – bekend van Gangland Undercover – is de hoofdrolspeelster als Wynonna Earp!

Wynonna is de kleindochter van Wyatt Earp, een beroemde cowboy. Met haar bijzondere skills én haar disfunctionele bondgenoten gaat ze het gevecht aan met duistere demonen, ruige weerwolven, bloeddorstige vampieren en enge zombies…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 80

True Blood is een enge en romantische dramaserie uit 2008 die is uitgebracht door HBO.

Deze Amerikaanse serie is gebaseerd op een roman – namelijk op The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris.

In 2009 won hoofdrolspeelster Anna Paquin een Golden Globe voor haar rol als Sookie Stackhouse!

Deze serie volgt Sookie, een serveerster uit Louisiana. Ze komt terecht in een nieuwe, vreemde, bovennatuurlijke wereld wanneer ze kennis maakt met de Mysterieuze Bill, een gentlemen én vampier uit het zuiden van Lousiana…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

Penny Dreadful is een spannende drama– en horrorserie, die sinds 2014 te zien is.

Deze serie van Showtime is internationaal uitgebracht als Netflix Original. John Logan schreef de scenario’s. In 2016 werd hoofdrolspeelster Eva Green genomineerd voor een Golden Globe.

Penny Dreadful brengt bekende figuren uit de literatuur samen, in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. Denk aan Dracula, Frankensteun én Dorian Grey…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 92

The Originals is een horrorserie van The CW die sinds 2013 te zien is.

Deze spin-off van The Vampire Diaries is bedacht door Julie Plec en heeft Jospeh Morgan, Daniel Gillies en Claire Holt in de hoofdrol.

In New Orleans ontstaat er een conflict tussen vampieren, weerwolven en heksen. Klaus, Elijh en Rebekah zijn het middelpunt van het conflict!

Seizoenen: 10

Afleveringen: 113

American Horror Story is een populaire horrorserie uit 2011.

Deze serie van FX is gemaakt door Brad Falcuck en Ryan Murphy. Lady Gaga en Jessica Lange ontvingen beide een Golden Globe voor hun rol in de serie!

Ieder seizoen heeft een ander verhaal met verschillende karakters en locaties, waaronder een huis met een moorddadig verleden, een asiel, een heksencoven, een freakshow, een hotel, een boerderij en een cultus…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 171

The Vampire Diaries is een fantasieserie die tussen 2009 en 2017 is uitgezonden door The CW.

De scenario’s zijn geschreven door Julie Plec en Kevin Williamson en gebaseerd op de boekenreeks van L.J. Smith.

De serie volgt Jermey en Elena Gilbert, die proberen hun leven op te pakken na de dood van hun ouders. Ze gaan bij hun tante wonen en beginnen een nieuw schooljaar. Alena komt in de klas met de nieuwkomer, Stefan. Ze is direct on de indruk van hem.

Stefan is een vampier, die gewoon tussen de mensen wil leven. Zijn broer Damon heeft een hekel aan mensen en wil de ziel van Alena en haar vrienden hebben!

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…