Beste series op Netflix

De series van Netflix zijn populair. Het Nederlandse aanbod bestaat uit ongeveer 500 series, maar wat zijn nu eigenlijk de allerbeste Netflix series ooit?

Hieronder staan échte aanraders! In onderstaande overzicht staan alle goede Netflix series.

Bekijk nu wat de populairste series zijn en zoek niet eindeloos in Netflix. Bekijk ook welke series én seizoenen nieuw zijn op Netflix. We vullen het overzicht continu aan met nieuwe series…

The Last Dance

IMDb: 9.1

The Last Dance is een sportdocumentaire over de legendarische basketballer Michael Jordan en de Chicago Bulls. Deze Amerikaanse serie verscheen in april 2020 en werd direct een succes. Het werd zelfs de best bekeken ESPN documentaire aller tijden!

Michael Jordan zorgde voor de internationale populariteit van de sport. Volgens de makers van deze documentaire moeten de kinderen van nu weten dat Michael Jordan de G.O.A.T. (Greatest of All Time) is en niet LeBron James.

Deze documentaire vertelt het niet eerder vertelde verhaal van Michael Jordan en de Chicago Bulls, met zeldzame, nooit eerder vertoonde beelden uit het kampioenschap van 1997-1998.

Daarnaast worden er meer dan 100 interviews getoond met beroemdheden en basketbalspelers en coaches uit de NBA, zoals Phil JacksonScottie Pippen en Steve Kerr.

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

IMDb: 8.8

When They See Us is een emotionele dramaserie uit 2019 over het waargebeurde verhaal van ”The Central Park Five”, een groep van vijf tieners die onterecht werden veroordeeld voor de verkrachting van een hardloopster in 1989.

De scenario’s zijn geschreven door Ava Duvernay, die met deze meeslepende serie laat zien hoe meedogenloos en verkeerd het Amerikaanse rechtssysteem kan zijn.

De acteurs kregen veel waardering voor hun rol en werden daarbij geholpen door de echte ”Central Park Five”. Vooral Jharrel Jerome – die de complete vierde aflevering domineerde – ontving veel erkenning voor zijn rol als Korey Wise.

Deze Netflix Original begint in 1989 in New York. De vrienden Steve Lopez, Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam en Korey Wise volgen een groep tieners die op weg zijn naar het Central Park, terwijl ze kattenkwaad uithalen.

Wanneer er een hardloopster wordt verkracht worden de vijf tieners gearresteerd door de politie, waarna ze gedwongen worden om de misdaad te bekennen. Dankzij deze bekentenis komen ze in een nachtmerrie terecht…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Our Planet is een documentaire serie over de natuur die sinds 5 april 2019 te zien is.

De mini-serie van David Attenborough (AfricaMadagascar en Planet Earth) is uitgebracht als Netflix Original.

In 2019 won de serie een Primetime Emmy Award voor ”zijn uitstekende commentaar”. Verder ontving de documentaire een Emmy Award voor ”Uitstekende documentaire”.

Het klimaat veranderd al sinds het bestaan van de aarde. David Attenborough laat zie hoe mooi de natuur is en welke invloed de huidige klimaatveranderingen hebben op de natuur en de levende wezens…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 16

Life is een Koreaanse dramaserie die op 23 juli 2018 in première is gegaan. De Koreaanse titel is: ”Laipeu”.

De opnames vonden plaats in de Koreaanse stad Seoul. In Korea zijn de afleveringen uitgezonden door JTBC. De serie is internationaal uitgebracht als Netflix Original.

Deze serie speelt zich af in een vooraanstaand universitair medisch centrum in Korea. Hier botsen de idealen en belangen van een patiëntgerichte SEH-arts met die van de nieuwe CEO van het ziekenhuis…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Wild Wild Country is een populaire documentaire serie uit 2018.

De Netflix Original gaat over de omstreden sekteleider Bhagwan Shree Rajneesh, die bekend staat als ”Osho”.

In 1981 gaat deze Indiase guru naar Wasco Country, Oregon. Hier wil hij een nieuwe samenleving stichten. Direct na zijn aankomst ontstaan er conflicten met de bewoners van Wasco Country. Deze conflicten zorgen uiteindelijk voor een nationaal schandaal.

Deze documentaire laat met gesprekken van de betrokkenen en oude én nieuwe beelden zien wat er allemaal gebeurd is…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

O Mecanismo is een televisieserie van José Padilha en staat sinds maart 2018 op Netflix. De internationale titel is ”The Mechanism”.

Deze dramaserie begint in 2018 en is geïnspireerd door corruptie binnen Braziliaanse olie- en bouwbedrijven.

Deze spannende serie volgt een kleine groep gedreven onderzoekers, die stuiten op een gigantisch corruptieschandaal. Het schandaal heeft een enorme invloed op alle betrokkenen, inclusief zijzelf.

Dark

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

IMDb: 8.7

Dark – de eerste Duitse Netflix Original – staat sinds december 2017 online.

Deze duistere science fiction serie is geschreven door Baran bo Odar, die tevens ook de regie voerde. 

In het Duitse Winden verdwijnen 2 kinderen. De 4 betrokken families gaan direct op zoek naar de kinderen. Ze komen terecht in een wilde zoektocht, waarbij ze worden geconfronteerd met het ultieme kwaad én de duistere geheimen van het dorp.

Direct na de première werd de serie al vergeleken met Stranger Things!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Godless is een stoere 7-delige westernserie van Scott Frank en Steven Soderbergh.

Deze nieuwe serie – met goede acteurs en actrices én een prachtige natuur – is begonnen op 22 november 2017.

Godloss volgt de beruchte crimineel Frank Griffin en zijn bende. Hij is op zoek naar Roy Goode, een voormalig bendelid dat de groep heeft verlaten.

Roy vlucht naar La Belle, New Mexico. In deze mysterieuze stad wonen alleen vrouwen. Wanneer de vrouwen ontdekken dat Frank en hun kant op komt, verenigen ze zich tot een meedogenloos front!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 41

La Casa de Papel is een Spaanse misdaadserie, die internationaal bekend is als Money Heist.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en werd meteen een succes.

De serie volgt 8 eigenaardige overvallers, die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt. Ondertussen voert het criminele meesterbrein ”The Professor” zijn plan uit. Hierbij manipuleert hij de politie met steeds een nieuwe list…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Suburra: La serie is een rauwe misdaadserie uit Italië. Het is een aanrader voor kijkers van Gomorra en Narcos

De serie begint verrassend, als een bisschop zich compleet laat gaan op een seksfeest.

Het verhaal is spannend: een machtsstrijd tussen de georganiseerde misdaad, corrupte politici én het Vaticaan. Het gevecht wordt uitgevochten in een badplaats bij Rome…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 51

Big Mouth is een hilarische animatieserie voor volwassen.

De nieuwe Netflix Original is geproduceerd door Nick Kroll en Andrew Goldberg. Het leuke is dat de serie gebaseerd is op hun eigen tienerleven.

Nick en Andrew’s leven wordt op z’n kop gezet door alle verassingen en verschrikkingen van de puberteit…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Grace Marks is een immigrant uit Ierland, die werkt als huishoudster. In 1843 werd ze, misschien onterecht, gevangen genomen voor de moord op haar werkgever Thomas Kinnear.

Grace zegt zich niks te herinneren van de moord, maar de bewijzen wijzen in haar richting. Een decennia later probeert Dr. Simon Jordan haar te helpen met het terugkrijgen van haar herinneringen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

American Vandal is een serie zónder diepgang. Je kijkt deze serie met een glimlach!

Het verhaal wordt vertelt als een soort documentaire.

Op een parkeerplaats zijn 27 auto’s vernield. Iedereen denkt meteen dat de slome Dylan Maxwell de dader is, maar het is allemaal een stuk ingewikkelder…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

IMDb: 8.6

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Atypical is een hele leuke én serieuze serie uit 2017.

De Netflix Original is bedacht door Robia Rashid en heeft Keir Gilchrist in de hoofdrol. De afleveringen staan sinds augustus 2017 online.

Atypical gaat over de autistische Sam Gardner. Sam wil meer vrijheid, een vriendin én een keer seks hebben! Daarom moeten zijn ouders hem loslaten én moet hij gaan daten.

Het is hilarisch, omdat Sam ”het daten” als een soort studie benaderd. Daarnaast is het pijnlijk, omdat hij niks van vrouwen snapt. Zo wil hij zijn date meenemen naar een computerwinkel om haar te vertellen over de helderheid van beeldschermen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

The Sinner is een Amerikaanse thriller die sinds november 2017 online staat.

Deze serie is gebaseerd op een bestseller van Petra Hammesfahr. De hoofdrol is voor Jessica Biel, die in 2018 genomineerd is voor een Golden Globe!

Jessica speelt Cora Tannetti. Wanneer ze samen met haar man, Mason Tannetti op het strand zit wordt ze getroffen door een woedeaanval. Ze steekt iemand dood. Ze zegt niet te weten waarom ze dit heeft gedaan.

Rechercheur Harry Ambrose denkt dat er meer speelt en gaat het mysterie ontrafelen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Manhunt: Unabomber is een misdaadserie van Discovery Channel die gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Deze serie is staat sinds december 2017 op Netflix en gaat over Ted Kaczunski, die beter bekend staat als de ”Unabomber”.

FBI-profiler Jim Fitzgerald wordt onderdeel  van het team dat bezig is met het opsporen van Ted Kaczunski,  een terrorist die tussen 1978 en 1995 bom-pakketten verstuurde in de Verenigde Staten.

Kijk na het kijken van deze serie ook naar Unabomber: In His Own Words.

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

IMDb: 8.5

Anne with an E is een inspirerende dramaserie van CBC. Deze Canadese serie staat sinds 12 mei 2017 op Netflix.

Deze serie is gebaseerd op de roman Anne of Green Cables uit 1908 en heeft Amybeth McNulty in de hoofdrol.

Anne gaat in de 1890’s van weeshuis naar weeshuis, tot ze bij de geharde, ongehuwde Marilla én haar zachtmoedige broer Matthew terecht komt.

Anne vecht – tegen alle verwachtingen in – voor kansen, liefde en een positie in de wereld…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

G.L.O.W. is een nieuwe serie van Netflix uit 2017. Deze actie– en komedieserie is gebaseerd op een gelijknamige film uit de 80’s. 

G.L.O.W. staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling. Het is een serie van de makers van Orange is the New Black.

Alison Brie heeft de rol van Ruth, een actrice uit Los Angeles. Ze heeft bijna geen werk en kan haar rekeningen amper betalen.

Ruth vestigt haar laatste hoop op een carrière als worstelaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 46

One Day at a Time is een grappige serie uit de Verenigde Staten.

Deze Netflix Original is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 van Normal Lear. De hoofdrolspeelster is Justina Machado als Penelope.

Penelope is een Cubaans- Amerikaanse moeder. De onlangs gescheiden voormalige militaire moeder woont samen met haar tienerdochter en twee zonen.

Daarnaast woont haar ouderwetse moeder bij haar in huis…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 4

Gilmore Girls is terug met Gilmore Girls: A Year in the Life!

Deze populaire Netflix Original is begonnen op 25 november 2016 en heeft Lauren Graham, Alexis Bledel en Kelly Bishop in de hoofdrol.

Samen doorlopen Lorelai, Rory en Emily 4 seizoenen met grote veranderingen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

IMDb: 8.6

The Crown is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II.

Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is een Britse science fiction en komedieserie uit 2016.

Deze serie is gemaakt door Max Landis en heeft Samuel Barnett (Penny Dreadful) en Elijah Wood (Lord of the Rings) in de hoofdrol.

Door een toeval ontrafelen de excentrieke, amateuristische detective Dirk Gently en zijn terughoudende partner Todd Brotzman een bovennatuurlijk mysterie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Travelers is een science fiction van Showcase en Netflix. Deze Canadese serie is begonnen op 17 oktober 2016. 

De afleveringen staan natuurlijk op Netflix.

100 jaar vanaf nu leven er veel minder mensen. De overgebleven mensen ontdekken hoe ze hun bewustzijn terug naar de 21ste eeuw kunnen sturen. Hierdoor hebben ze een kans om de mensheid van een verschrikkelijke toekomst te redden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 53

Designated Survivor is een spannende drama– en misdaadserie van ABC die is uitgebracht als Netflix Original.

De hoofdrol is voor Kiefer Sutherland, die we kennen als Jack Bauer uit 24. Nu speelt hij Tom Kirkman.

Tom Kirkman is een eenvoudige minister, die op het punt staat te worden ontslagen. Hij is niet bij de State of Union, waar een aanslag wordt gepleegd. Omdat iedereen met een hogere rank daarbij wordt gedood, wordt hij opeens dé president van de Verenigde Staten!

Hij wil de daders achter de aanslag zo snel mogelijk opsporen, maar heeft niet door dat die aanslag pas het begin is van wat komen gaat!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 11

The Get Down is een Amerikaanse serie uit 2016.

Deze muzikale Netflix Original is opgenomen in New York. Baz Luhrmann en Adly Guirgis zijn de makers van deze serie.

In 1977 is New York bijna failliet. Ondertussen worden de nieuwe muziekstijlen hip-hip, punk en disco geïntroduceerd. De opkomst van deze muziekstijlen, veranderen de levens van alle kinderen uit de stad én de rest van de wereld – voor altijd…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

Stranger Things is een succesvolle science fiction serie van Netflix, die gemaakt is door de broers Matt en Ross Duffer.

Deze nostalgische science fiction serie kwam in 2016 tussen het aanbod van Netflix te staan en domineerde meteen het televisielandschap.

Het succes is vooral te danken aan de 80’s nostalgie, maar ook aan het mysterieuze karakter van de serie en de composities van de band S U R V I V E.

Uiteraard heeft ook Winona Ryder een grote bijdragen geleverd aan het succes van de serie, evenals de jonge acteurs – die steeds beter gaan acteren.

Stranger Things speelt zich af in 1983 in Indiana. Wanneer een jongetje verdwijnt, zoeken zijn vriendjes, zijn familieleden en de lokale politie naar antwoorden.

Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende krachten, een geheim overheidsexperiment en een eigenaardig meisje…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

Queen of the South is een spannende actieserie met Alice Braga in de hoofdrol. Deze misdaadserie uit de Verenigde Staten is op 23 juni 2016 in première gegaan.

De serie is gebaseerd op de Spaanstalige serie La Reina del Sur.

Teresa Mendoza’s is de vrouw van een drugsrunner. Wanneer er een aanslag wordt gepleegd op haar man, moet ze vluchten.

Teresa gaat naar Spanje. Hier wil ze de grootste drugsbazin van het land worden en vervolgens wraak nemen op de moordenaars van haar geliefde…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 29

American Crime Story is een misdaadserie over het proces van de eeuw: de rechtszaak tegen O.J. Simpson!

De televisieserie van FX is uitgezonden in 2016 en online gezet door Netflix. De serie én hoofdrolspeelster Sarah Paulson wonnen een Golden Globe!

O.J. Simpson is een American football player en acteur. In 1995 moet hij zich verantwoorden voor de moord op zijn ex-vrouw Nicole Simpson Brown en haar minnaar Ronald Goldman.

Justitie is ervan overtuigd dat O.J. schuldig is. Maar zijn leger aan advocaten doet er alles aan om hem uit de gevangenis te houden.

Het proces tegen deze American football-ster deelde Amerika op in tweeën. De geschiedenis tussen de politie in Amerika en de Afro-Amerikaanse gemeenschap kwam tijdens het proces bovendrijven…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 93

Lucifer is een dramaserie van FOX. De serie is begonnen op 25 januari 2016 en heeft Tom Ellis in de hoofdrol.

De Amerikaanse serie is bedacht door Tom Kapinos en gebaseerd op Lucifer van Mike Carey. Het een mix van fantasie, misdaad en zwarte humor.

Lucifer Morningstar wordt consultant voor de Los Angeles Police Department (LAPD). Daarnaast blijft hij zijn eigen nachtclub Lux werken.

Hij speelt met zijn bovennatuurlijke gaven, waarmee hij de zonden van mensen kan doorzien…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

IMDb: 8.5

Making a Murderer was één van de eerste true crime serie van Netflix, die enorm succesvol werd! 

Deze documentaire serie staat sinds 2015 online en vertelt het verhaal van Steven Avery, de hoofdverdachte van een schokkend misdrijf.

Steven is lid van een familie gewantrouwde buitenstaanders. Hij wordt in 1985 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. In 2003 wordt hij vrijgesproken door DNA-materiaal.

Zijn daaropvolgende zoektocht naar gerechtigheid roept vragen op over de autoriteiten die hem onterecht hebben opgesloten. Daarom sleept hij de politie van Manitowoc Country voor de rechter wegens corruptie.

Gedurende zijn gevecht voor gerechtigheid, wordt hij opnieuw verdacht van een misdaad. Hierdoor begint alle ellende opnieuw…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015 die bedacht is door Melissa Rosenberg.

Deze spannende serie is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken van Marvel. Ze raakte daarbij geïnspireerd door Alias – een stripreeks uit 2001.

De hoofdrol is voor Krysten Ritter – die eerder te zien was in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 46

The Last Kingdom is een Britse dramaserie van BBC Two, die gebaseerd is op The Saxon Stories, een serie romans van Bernard Cornwell.

In de serie zijn historische personages en gebeurtenissen gecombineerd met fictieve personages en gebeurtenissen.

Het is een serie met spannende veldslagen en heldhaftige daden, maar ook een serie met diepgaande onderwerpen, zoals politiek, religie, liefde en moed.

The Last Kingdom is een serie zoals Game of Thrones en moest zelfs de Game of Thrones van de BBC worden. Uiteraard is er maar één echte Game of Thrones.

De Duitse acteur Alexander Dreymon heeft de hoofdrol als Uhtred. De serie vertelt het verhaal van Alfred de Grote, die zijn Koninkrijk wil verdedigen tegen de Noormannen, terwijl Uhted – een geboren Saks die is grootgebracht door de Vikingen – zijn geboorterecht wil opeisen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 45

De Mexicaanse serie Club de Cuervos – waarvan de internationale titel ”Club of Crows” is – staat sinds 2015 op Netflix.

Gary Alazraki en Michael Lam hebben de serie bedacht. In 2017 won de serie een Premio Fénix voor ”Beste komedieserie”.

Wanneer een hoofd van een familie komt te overlijden, gaan zijn erfgenamen vechten over de controle van hun geliefde voetbalclub: de Cuervos of Nuevo Toledo…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Sense8 is een een hele succesvolle Netflix Original, die tussen 2015 en 2018 te zien is.

De Amerikaanse science fiction is bedacht door Andy en Lana Wachowski – die bekend zijn van The Matrix.

Deze serie vertelt het verhaal van 8 vreemdelingen, die over de hele wereld wonen. Ze kunnen op één of andere manier met elkaar communiceren. Ze kunnen elkaar zien, horen en voelen.

Wanneer ze achterna worden gezet – door hen die denken dat ze een gevaar vormen voor de wereldorde- moeten ze samen zien te overleven…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 82

Grace and Frankie is een komedieserie uit 2015.

De Netflix Original heeft Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol. In 2016 is Lily genomineerd voor een Golden Globe!

De mannen van Grace and Frankie worden verliefd op elkaar. Daarom gaan ze er met elkaar vandoor. Nu moeten de vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, samen omgaan met deze bizarre situatie…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 33

Bloodline is een Netflix Original uit 2015. Hoofdrolspeler Ben Mendelsohn werd in 2016 genomineerd voor een Golden Globe.

In Bloodline staat de familie Rayburns centraal. De gerespecteerde mensen uit Florida Keys bewaren duistere geheimen. Wanneer het zwarte schaap van de familie terugkeert, dreigen deze geheimen te worden onthuld…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 36

Fauda is een Israëlische Netflix Original uit 2015. De actie– en dramaserie is gemaakt door Lior Raz en Avi Issacharoff. De serie is gebaseerd op hun ervaringen gedurende hun dienst in het Israëlische leger.

Fauda belicht het conflict tussen Israël en Palestina van twee kanten.

Doron is commandant van de Israeli Special Forces. Samen met zijn team is hij actief in Palestijnse gebieden. Doron gaat achter Abu-Ahmed aan. Deze terrorist zal de Israëlische staat nooit accepteren en blijft oorlog voeren…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 53

IMDb: 8.7

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad, die sinds 2015 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt door Vince Gilligan – die bekend is van Breaking Bad – en heeft Bob Odenkirk in de hoofdrol. Voor zijn rol als Saul Goodman werd hij in 2016, 2017 en 2018 genomineerd voor een Golden Globe!

Zes jaar voor hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman nog bekend als Jimmy McGill. Jimmy is een eenvoudige advocaat die alles kan regelen voor kleine kruimeldieven.

Hij doet er alles aan om zijn naam te vestigen en hogerop te komen. Gedurende zijn weg naar de top, botst zijn moraal regelmatig met zijn ambities…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Marco Polo is een avonturenserie die ons meeneemt naar de 13e eeuw. Deze Netflix Original is geschreven door John Fusco en uitgebracht in 2014.

Marco Polo is geproduceerd door The Weinstein Company, die enorme budgetten beschikbaar stelde.

De serie volgt de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, Marco Polo. In de 13e eeuw wordt hij in Azië gevangen genomen door Kublai Khan, de militair leider van Mongolië.

Hij wordt zijn vertrouweling en komt terecht in een wereld vol hebzucht, verraad, seksuele intriges en rivaliteit…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 160

The Flash is een Amerikaanse serie van The CW. Deze populaire spin-off van Arrow is begonnen in 2014.

De televisieserie is bedacht door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns.

Barry Allen was 11 jaar toen zijn moeder door een incident om het leven kwam en zijn vader onterecht werd veroordeeld voor een moord.

Barry heeft na een ongeluk een bijzondere gaven ontwikkeld: hij kan bewegen met een bovennatuurlijke snelheid.

Nu Barry volwassen is, is hij een ambitieuze onderzoeker voor de Central City Police Department. Hij is vastberaden om de waarheid achter zijn moeders dood te ontdekken…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 90

How to Get Away with Murder is populair onder vrouwen. Deze serie van ABC is begonnen in 2014.

Deze thriller is geschreven door de vooraanstaande Shonda Rhimes / die we bijvoorbeeld kennen van Grey’s Anatomy en Scandal.

Hoofdrolspeelster Viola Davis is in 2015 en 2016 genomineerd voor een Golden Globe. Ze speelt Annalise Keating, een charismatische professor in strafrecht. Annalise vormt een groep met haar 5 beste studenten.

Ze leert deze studenten hoe ze weg kunnen komen met het plegen van een moord…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Gotham is een Amerikaanse serie van FOX. De populaire serie is gebaseerd op strips van Batman.

De serie is gemaakt door Bruno Heller en heeft David Mazouz in de hoofdrol.

James Gordon is een onervaren detective in Gotham City. Hij moet direct 1 van de grootste moorden van de stad oplossen. Het gaat om de moord van de rijke ouders van Bruce Wayne, de toekomstige Batman.

James maakt snel carrière in zijn gevecht tegen de criminaliteit. In zijn positie als misdaadbestrijder komt hij schurken tegen als Gangster Fish, Selina Kyle, The Riddler en The Joker…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 76

IMDb: 8.7

BoJack Horseman is een populaire Netflix Original. Deze animatieserie voor volwassenen is begonnen in 2014.

In 2016 won de serie twee Critics Choice Television Awards voor ”Best Animated Series”.

BoJack was vroeger dé superster uit de serie Horsin’ Around. Nu zit zijn carrière in het slop en stelt hij weinig meer voor. In Hollywood probeert hij nog iets van zijn leven te maken…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 75

Outlander is een Brits–Amerikaanse fantasieserie, die zich afspeelt in de 1940’s en 1740’s. Deze dramaserie is geschreven door Ronald D. Moore en uitgezonden door Starz.

De serie is gebaseerd op de Outlander-romans van Diana Gabaldon – die voor het eerst werden uitgebracht in 1991. Van 1991 tot en met 2014 zijn er 8 romans uitgekomen. De romans vormde niet alleen de basis van deze serie, maar er werd ook een stripboek en een musical gemaakt.

Hoofdrolspeelster Caitriona Balfe kreeg 3 Golden Globe nominaties! In 2016 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Claire is verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een mysterieuze wijze komt ze plotseling terecht in 1743. Hier wordt ze gedwongen om te trouwen met de romantische strijder Jamie.

Nu moet ze kiezen tussen twee verschillende mannen uit twee verschillende werelden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 58

IMDb: 8.6

Gomorra: La Serie of ”Gomorrah” is een rauwe misdaadserie uit Italië. Deze serie van Sky Italia is te zien sinds 2014.

De spannende serie is gebaseerd op het boek van Roberto Saviano – die na de publicatie continu wordt beveiligd!

Nadat het hoofd van een maffiafamilie de gevangenis in moet, ontstaat er een interne machtsstrijd. Maffioso Ciro wil de nieuwe baas worden. De interne machtsstrijd brengt hem én zijn hele familie in gevaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 41

IMDb: 8.9

Fargo is een Amerikaanse serie van de zender FX die – in tegenstelling wat wordt gezegd in de serie – niet gebaseerd is op ware gebeurtenissen.

Deze duistere misdaadserie die bijna perfect is! Deze Amerikaanse serie is geschreven door Noah Hawley en gebaseerd op de Oscar-winnende film uit 1996.

In 2015 won de serie én hoofdrolspeler Billy Bob Thornton een Golden Globe!

Ieder seizoen heeft een ander verhaal met dezelfde recepten: een ijskoude stad, een dappere politieagent, een wanhopige man, vreemde humor én langzaam steeds meer doden…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 189

The Blacklist is een spannende serie van ABC. De misdaadserie heeft James Spader in de hoofdrol. Hij kreeg twee Golden Globe nominaties!

In 2017 is de spin-off in première gegaan: The Blacklist: Redemption!

Ray Reddington is 1 van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Decennia lang bleef hij uit handen van de FBI. Opeens loopt hij zelf het hoofdkantoor van de FBI binnen!

Ray wil helpen met het pakken van de grootste misdadigers ter wereld. Hij heeft alleen 1 voorwaarden: hij wil samenwerken met Elizabeth Keen, een nieuwe FBI-agente…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 152

Brooklyn Nine-Nine is een serie om samen even hard te lachen! Deze Amerikaanse komedieserie is bedacht door Daniel J. Goor en Michael Schur en uitgezonden door FOX.

In 2014 won de serie én hoofdrolspeler Andy Samberg een Golden Globe!

Deze serie volgt Jake Peralta, een detective van het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn. Jake is een slimme, maar extreem kinderachtige detective.

Het wordt pas echt lachen als de harde commandant Ray Holt aantreedt. Jake en Ray raken meteen met elkaar in conflict…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 35

IMDb: 8.7

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is opgenomen in Birmingham en te zien sinds 2013. Volgens Jan Versteegh is het ”een hele vette serie”.

De serie speelt zich af in de naspeel van de Eerste Wereldoorlog.

Het is 1919 in Birmingham. De Peaky Blinders – onder leiding van Tommy Shelby – maken de straten van Birmingham onveilig en zijn te herkennen aan de scheermesjes in hun petten.

De bende krijgt een conflict met inspecteur Chester Campbell – die naar Birminghan is gekomen om zijn bende op te rollen..

Seizoenen: 7

Afleveringen: 91

Orange is the New Black (OITNB) is een populaire Netflix Original uit 2013.

Deze gevangenisserie is geschreven door Jenji Kohan en gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman.

OITNB is geliefd bij vrouwen en heeft Taylor Schilling in de hoofdrol. Voor haar rol als Piper Chapman werd ze twee keer genomineerd voor een Golden Globe!

De serie volgt Piper Chapman, een biseksuele vrouw uit New York, die 15 maanden naar de vrouwengevangenis moet.

Piper wil haar straf rustig uitzitten, maar omdat ze uit de hogere middenklasse komt wordt ze direct het slachtoffer van andere gevangenen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Orphan Black is een populaire science fiction serie uit 2013 van de zender BBC America. 

Tatiana Maslany speelt Sarah Manning. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2016 won ze een Primetime Emmy.

Sarah is dakloos en eenzaam. Ze komt een vrouw tegen met precies hetzelfde uiterlijk als haar. Wanneer deze vrouw voor de trein springt, kan Sarah ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan, door de identiteit van deze vrouw aan te nemen.

Deze vrouw schijnt een kloon te zijn. Sarah zit nu dieper in de problemen. Daarnaast vraagt ze zich af of er nog meer klonen zijn…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Please Like Me is een Australische serie uit 2013. Deze komedieserie is gemaakt door Josh Thomas die zelf ook de hoofdrol heeft.

Alle seizoenen staan op Netflix!

Op het moment dat zijn vriendin het uitmaakt, realiseert Josh zich dat hij homo is. Josh wil met steun van zijn vrienden voorkomen dat zijn moeder zelfmoord pleegt. Ondertussen moet hij zijn familie laten wennen aan zijn geaardheid…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 36

IMDb: 8.6

Line of Duty is een populaire politieserie. De Britse serie is begonnen in 2012 en is uitgezonden door de BBC.

Steve Arnott wordt overgeplaatst naar de anti-corruptie eenheid van de politie, nadat hij heeft geweigerd betrokken te raken bij een doofpotaffaire na schietincident…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Lilyhammer is een Noorse serie van Skodvin en Anne Bjørnstad.

De Netflix Original serie is opgenomen in New York en het Noorse Lillehammer.

Deze populaire Netflix serie gaat over de crimineel Frank Tagliano. Hij gaat getuigen tegen een andere gangster op één voorwaarden. Hij wil een nieuw leven beginnen in de Noorse stad Lillehammer.

In Lillehammer wil hij een normaal leven leiden, al valt hij snel terug in zijn oude gewoontes…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 21

IMDb: 8.7

Black Mirror is een echte aanrader! Deze Britse serie is geschreven door Charlie Brooker en uitgezonden door Channel 4.

Daarna is de serie uitgebracht als Netflix Original.

Het is een originele serie die niet alleen is opgenomen voor entertainment. De serie is ook opgenomen om mensen wakker te schudden – zeker nu overheden over de hele wereld mensen aan een digitale enkelband leggen met QR-toegangsbewijzen.

In ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm bevindt zich een scherm. Het is de zwarte spiegel van de 21e eeuw.

Het is allemaal heel snel gegaan, alle technologische ontwikkelingen. Zó snel dat we nooit de tijd hebben gehad om deze ontwikkelingen in twijfel te trekken. Alle ontwikkelingen kunnen uiteindelijk tot een doemscenario leiden. Black Mirror herinnert ons hieraan!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 8

Top Boy is een drama– en misdaadserie uit Groot-Brittannië. De Engelse serie startte op 31 oktober 2011 en eindigde op 10 september 2013.

Dushane is een drugsdealer in de sociale wijk Summerhouse. Hij heeft de drugshandel van deze wijk in Oost-Londen grotendeels in handen. Maar Dushane wil meer, hij wil een ”top boy” worden. Om zijn doel te bereiken besluit hij te gaan samenwerken met de gevaarlijke drugsbaron, Bobby Raikes, Samen met Bobby kan hij al zijn rivalen uitschakelen.

In dezelfde wijk woont Ra’Nell, een jonge van 13 jaar. Hij probeert op het rechte pad te blijven en figuren als Dushane te ontwijken. Als de moeder van Ra’Nell wordt opgenomen in een psychiatrische instelling staat hij er alleen voor.

Als zijn beste vriend ook nog eens besluit om bij de bende te gaan, wordt het moeilijker om de verleiding te weerstaan…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 134

Suits is een geweldige serie van USA Network. Deze advocatenserie is begonnen in 2011 en onderdeel van het aanbod van Netflix.

De serie is gemaakt door Aaron Korsh en hebben Gabriel Macht en Patrick J. Adams in de hoofdrol.

In Suits zien we Mike Ross, een schoolverlater met een geweldig geheugen. Zijn droom om advocaat te worden heeft hij laten vader. Dan komt hij op een bizarre manier terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, dé beste advocaat van New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag zonder diploma gaan werken bij het vooraanstaande Pearson Hardman. Wel moeten ze geheim houden dat Mike geen Harvard diploma heeft…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

The Killing is een misdaadserie uit de Verenigde Staten. De Netflix serie uit 2011 is gemaakt door Veena Sud en gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen.

Hoofdrolspeelster Mireille Enos werd in 2012 genomineerd voor een Golden Globe!

De rechercheurs Sarah Linden en Stephen Holder lossen samen duistere misdaden op…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 20

Luther is een geweldige politieserie van de BBC, die in 2010 voor het eerst te zien was.

Deze Britse serie groeide uit tot één van de beste Britse politieseries en dat komt vooral door Idriss Alba – die de hoofdrol heeft als detective John Luther. In 2012 werd hij bekroond met een Golden Globe!

John Luther is een Londense detective met een obsessie voor zijn werk. Dankzij deze obsessie kan hij de meest ingewikkelde politiezaken oplossen. Soms wordt hij echter roekeloos of overtreedt hij de regels.

Het zorgt ervoor dat hij geliefd is bij sommige collega’s én continu onder het vergrootglas van de inspectie ligt.

John is succesvol in zijn werk, maar zijn privéleven is een ramp. Het lijkt soms alsof hij een vernietigend effect heeft op alles om hem heen, inclusief de mensen waar hij het meest van houdt…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 12

Wallander is een drama- en misdaadserie, waarvan de scenario’s zijn gebaseerd op de detectiveromans van Henning Mankell. De opnames vonden plaats in Ystad, Zweden.

Veel serieliefhebbers vinden Wallander absoluut fantastisch door de realistische verhaallijnen en de acteerprestaties van Krister Hendriksson. Hij ”is” Wallander, zoals bijvoorbeeld Bryan Cranston ook Walter White is (Breaking Bad).

Wallander won in 2010 een Crime Thriller Award. Dankzij het succes ontwikkelde de BBC een Britse remake, die in 2008 in première is gegaan.

Deze Zweedse serie volgt Kurt Wallander, een eigenwijze politie-inspecteur in Ystad. Hij heeft een alcoholprobleem, vind het moeilijk om relaties aan te gaan met vrouwen en gebruikt onconventionele middelen op politiezaken op te lossen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

IMDb: 9.4

Breaking Bad is niet alleen de beste serie op Netflix, het is misschien wel de beste serie ooit!

Deze dramaserie is geschreven door Vince Gilligan en heeft een hoofdrol van Bryan Cranston en Aaron Paul. Ze zorgde voor legendarische personages, waaronder Walter White, Jesse Pinkman en Saul Goodman – die we nu ook kennen van zijn rol in Better Call Saul.

In 2014 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”!

Breaking Bad speelt zich af in Albuquerque, New Mexico en volgt Walter White, een scheikunde leraar met financiële problemen. Wanneer Walter te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft, stort zijn wereld in. Hij wil zijn zwangere vrouw en gehandicapte zoon niet met financiële problemen achterlaten.

Walter komt toevallig in contact met Jesse Pinkman, een schoolverlater die zich bezighoudt met het produceren van crystal meth. Walter en Jesse sluiten een deal. Walter kan met zijn scheikundige kennis de beste crystal meth produceren en Jesse gaat deze verkopen. Zo starten ze met hun drugsimperium…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

Wallander is een Britse detectiveserie, die gebaseerd is op de Zweedse Wallander.

De Britse serie is begonnen in 2008. Sinds juli 2017 staat ook het 4de seizoen op Netflix.

In een prachtige en ooit vreedzame provincie in Zweden, onderzoek de gebroken detective Kurt Wallander een schokkende golf van moorden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 153

Gilmore Girls is een romantische dramaserie van The CW. Deze televisieserie begon in 2000 en groeide uit tot een internationale hit.

De populaire serie is geschreven door Amy Sherman-Palladino en heeft een hoofdrol voor Lauren Graham en Alexis Bledel. Lauren werd in 2002 genomineerd voor een Golden Globe! In 2016 ging de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life in première.

Deze televisieserie is te volgen op Netflix en volgt het leven van de alleenstaande moeder Lorelai Gilmore en haar tienerdochter Rory Gilmore. Samen wonen ze in Stars Hollow in Connecticut…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 18

IMDb: 8.8

Freaks and Geeks is een komische tienerserie van NBC. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2001 won de serie een Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten samen in het schooljaar van 1980-1981 op de McKinley High School. Op deze school zitten freaks en geeks.

Lindsay is eerst een goede studente, maar veranderd in iemand die alleen met freaks omgaat. Haar broer wil er graag bij horen, maar gaat alleen met geeks om…

Seizoenen: 25

Afleveringen: 315

IMDb: 8.7

South Park is een populaire animatieserie van Comedy Central.

De komedieserie van Trey Parker en Matt Stone was voor het eerst te zien op 13 augustus 1997. Zo’n 20 jaar later is deze serie nog steeds een succes!

In South Park zien we Stan, Kyle, Eric en Kenny. Deze leerlingen wonen in de rustige, disfunctionele stad South Park, Colorado. Samen maken ze bizarre dingen mee…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 79

Star Trek is een populaire serie van vroeger. De science fiction serie is begonnen in 1966.

De serie staat in het Guinness Book of Records als serie met de meeste spin-offs!

Kapitein James T. Kirk en zijn bemanning reist met de Starship Enterprise door de melkweg. Samen verdedigen ze de United Federation of Planets…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

The Punisher is een nieuwe superhelden serie uit 2017. De serie staat sinds 2017 op Netflix.

Deze spin-off van Daredevil is geproduceerd door Netflix en Marvel. Jon Bernthal, bekend als Shane Walsh uit The Walking Dead, speelt Frank Castle alias The Punisher!

Wanneer de vrouw en kinderen van voormalig marinier Frank Castle worden vermoord, knapt er iets bij hem.

Als ”The Punisher” besluit hij de misdaad te bestrijden in New York!