Beste series over drugs

Je hebt Breaking Bad of Narcos gezien en wilt een andere serie over drugs kijken.

Hieronder staan 25 populaire series over drugs. Sommige series zijn direct online te bekijken op Netflix…

We Own This City HBO 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Iedereen was aan het wachten op We Own This City, een nieuwe serie uit 2022 die sinds 25 april te zien is.

Deze misdaadserie is namelijk gemaakt door David Simon, George Pelecanos, Ed Burns en Reinaldo Marcus Green. Dit zijn de makers van The Wireéén van de beste series ooit!

Deze serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore en de corruptie en morele ineenstorting waardoor de Amerikaanse stad werd getroffen.

In een oorlog tegen drugs en drugscriminaliteit werd het belangrijker om massa-arrestaties uit te voeren en drugs op te sporen, dan om echt goed politiewerk te verrichten…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

ZeroZeroZero is een nieuwe misdaadserie uit 2020 van de Italiaanse zender Sky Atlantic en de streamingdienst Amazon.

De scenario’s zijn geschreven door Stefano Sollima en Leonardo Fasolie – beide bekend van Gomorra – en Mauricio Katz, die bekend is van The Chosen One.

Deze spannende serie richt zich op de internationale cocaïnehandel en de economische en politieke effecten hiervan. De serie volgt de Mexicaanse kartels, de Siciliaanse maffia (de Ndrangheta) en corrupte zakenlieden, die allen betrokken zijn bij deze handel…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Godfather of Harlem is een prequel van American Ganger – een film over Frank Lucas met Denzel Washington in de hoofdrol.

Deze misdaadserie van Epix is te zien sinds 29 september 2019 en heeft Forest Whitaker in de hoofdrol. Hij speelt Bumpy Johnson.

Deze serie vertelt het verhaal van Bumpy Johnson, een gangster die carrière maakt in de 1960’s in Harlem…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

How to Sell Drugs Online (Fast) is een Netflix Original die sinds 31 mei 2019 te zien is.

Deze serie speelt zich af in de fictieve Duitse Stad, Rinseln. De serie volgt de buitenstaander Moritz Zimmermann en zijn collega en vriend Lenny Sander.

Om zijn ex-vriendin terug te winnen gaat Moritz ecstasy verkopen vanuit zijn slaapkamer. De verkoop van ecstasy loopt compleet uit de hand en hij wordt één van de grootste verkopers van Europa…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Undercover is een Nederlands-Vlaamse misdaadserie uit 2019.

Het is de eerste Netflix Original die is ontstaan tussen een samenwerking met De Mensen, Dutch Filmworks en VRT.

Deze spannende serie volgt Ferry Bouman, één van de grootste producenten van ecstasy. Hij heeft een rijk leven en woont in een mooi huis aan de Nederlandse-Belgische grens.

Wanneer twee undercoveragenten zijn wereld betreden, staat zijn leven op het punt te veranderen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos: Mexico is een Amerikaanse misdaadserie die sinds 16 november 2018 online staat.

Deze Netflix serie gaat over de opkomst van het Guadalajara-kartel in de 1980’s, als Miguel Ángel Félix Gallardo de smokkelaars verengt om een imperium op te bouwen.

DEA-agent Enrique Camarena verhuist samen met zijn vrouw en kind van Californië naar Guadalajara om daar een nieuwe baan aan te nemen. Hij komt er al snel achter dat zijn nieuwe baan een stuk uitdagender is dan hij ooit had kunnen denken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 30

Mocro Maffia is een Videoland Original die sinds 11 oktober 2018 te zien is.

Deze misdaadserie is geproduceerd door het Moordvrouw-duo Thijs Römer en Achmed Akkabi. De scenario’s zijn gebaseerd op de bestseller van Wouter Laumans over de oorlog tussen Marokkaans-Nederlandse criminelen.

De serie vertelt het verhaal van Romano, Potlood en De Paus. De kleine criminelen groeien samen uit tot grotere criminelen is de cocaïnehandel, maar worden vervolgens elkaars vijanden. Wat volgt is een ruige oorlog…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Fenix is een misdaadserie van KPN Presenteert. Deze Nederlandse serie is te zien sinds 2018 en heeft Teun Luijkx in de hoofdrol.

In Brabant is de georganiseerde drugscriminaliteit aanwezig. Iets wat Jara en Rens ontdekken nadat ze terugkeren naar hun geboorteplaats.

Beide willen de naam van hun vader zuiveren en afstand nemen van hun criminele familie. Dan raken ze beide verstrikt in de criminele wereld, waarbij de grenzen tussen de beide en onderwereld moeilijk zichtbaar zijn…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 8

Drug Lords is een meeslepende documentaire van Mike Welsh, die in 2018 is uitgebracht als Netflix Original.

Deze documentaire vertelt de verhalen van de beruchtste drugsbazen ooit, hun handlangers én de mannen en vrouwen die hen wilde stoppen.

Deze documentaire vertelt het verhaal van de drugsbazen Pablo Escobar en zijn rivalen Gilberto en Miguel Rodriguez Orejuela, die ook centraal staan in Netflix’s Narcos.

Daarnaast zoom de serie in op het leven van Frank Lucas, de heroïnekoning uit New York, die eerder centraal stond in American Gangster met Denzel Washington in de hoofdrol.

Verder wordt er vertelt over de Australische onderwereld, die geregeerd wordt door een moeder en haar sadistische zoons…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 12

Dope is een Amerikaanse documentaire serie van Netflix die sinds 22 december 2017 te zien is.

Deze documentaire geeft zicht op de oorlog tegen drugs, vanuit het perspectief van de drugsdealers en de politie…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Gangland Undercover is een Amerikaanse– Canadese misdaadserie uit 2014, over een waargebeurde undercoveroperatie.

De serie staat sinds februari 2017 op Videoland. Stephen Kemp schreven de scenario’s en baseerde die op Vagos, Mongols, and Outlaws: My Infiltration of America’s Deadliest Biker Gangs van Charles Falco. Damon Runyan is de hoofdrolspeler als Charles Falco.

Charles is een drugsdealer die wordt gearresteerd. Nu mag hij kiezen of een lange gevangenisstraf óf infiltreren bij de Vagos, één van de beruchtste motorbendes van de Verenigde Staten! Charles besluit te gaan infiltreren.

Met een opnamerecorder moet hij bewijs verzamelen tegen de club. Hierdoor loopt hij continu het risico om te woorden vermoord. Daarom vraagt hij zich regelmatig af of het niet slimmer was om te kiezen voor de gevangenisstraf…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Bad Blood is een Canadese serie uit 2017 van de zender City. Deze drama– en misdaadserie is begonnen op 21 september.

Vito Rizzuto is de baas van een misdaadfamilie, die vrede wil binnen de onderwereld van Montreal. Het lukt hem door samen te werken met andere criminele organisaties.

Wanneer hij onverwachts wordt opgesloten voor drie moorden die hij in 1981 pleegde, moet hij machteloos toekijken hoe zijn imperium langzaam afbrokkelt. Ondertussen regelt zijn rechterhand, Declan Gardiner, zijn zaken.

Wanneer Vito in 2012 weer wordt vrijgelaten, begint het verhaal over macht, wraak en verraad…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 49

Snowfall is een drama– en misdaadserie uit de Verenigde Staten. Deze serie is begonnen op 5 juli 2017 en uitgezonden door FX.

Het is 1983 in Los Angeles. De stad heeft te maken met de eerste crack-cocaïne epidemie en de invloed ervan op de cultuur van de stad.

In Snowfall kruisen de levens van een drugshandelaar, een worstelaar, een CIA-agent en de dochter van een misdaadbaas elkaar…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 32

El Chapo staat sinds 16 juni 2017 nieuw op Netflix.

El Chapo is een misdaadserie over het leven van Joaquín ”El Chapo” Guzmán Loera. Deze Mexicaanse drugsbaas ontsnapte in 2005 voor de tweede keer uit de gevangenis en kwam internationaal in het nieuws.

Joaquin begint in de 80’s als loopjongen van het Guadalajara Cartel.

Hij groeide uit tot een beruchte drugsbaas met een vermogen van meer dan een miljard dollar…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Cannabis is een Netflix Original serie uit Frankrijk. Deze dramaserie is te zien sinds 8 december 2016.

Wanneer een schip met een enorme hoeveelheid marihuana wordt beroofd, treft dit iedereen die betrokken is bij de drugshandel tussen Marokko en Europa.

Het treft de grootste drugsbaronnen, kleine winkeliers, moeders en betrouwbare én onbetrouwbare politici…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

Queen of the South is een spannende actieserie met Alice Braga in de hoofdrol. Deze misdaadserie uit de Verenigde Staten is op 23 juni 2016 in première gegaan.

De serie is gebaseerd op de Spaanstalige serie La Reina del Sur.

Teresa Mendoza’s is de vrouw van een drugsrunner. Wanneer er een aanslag wordt gepleegd op haar man, moet ze vluchten.

Teresa gaat naar Spanje. Hier wil ze de grootste drugsbazin van het land worden en vervolgens wraak nemen op de moordenaars van haar geliefde…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 22

Limitless is een science fiction– en dramaserie van de zender CBS. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2015 en 2016.

Deze serie is het vervolg van de film Limitless uit 2011. 

Brian Finch benut dankzij NZT zijn volledige hersencapaciteit. Hij kent dankzij deze drugs geen limiet meer!

Wanneer hij echte geconfronteerd wordt met de bijwerkingen, wordt hij gedwongen om samen te werken met de FBI…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Hollands Hoop is een Nederlandse misdaadserie, die begon in september 2014. De scenario’s werden geschreven door Franky Ribbens (Onderweg naar Morgen) en de afleveringen zijn uitgezonden door NPO2.

In 2015 won Hollands Hoop een Zilveren Krulstaart voor ”Beste scenario” en in 2016 werd er een Gouden Kalf gewonnen voor ”Beste Televisiedrama”!

De serie volgt Fokke Augustinus, een instabiele psychiater met een disfunctioneel gezin. Wanneer hij de boerderij van zijn vader in Groningen erft, komt hij erachter dat zijn vader actief was in de drugshandel.

Fokke moet nu beslissen of hij zijn morele grens gaat verschuiven, door de drugshandel van zijn vader over te nemen…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 63

Power is een ”gangsterserie” van de zender Starz. In deze serie uit 2014 heeft Curtis ’50 Cent’ Jackson een prominente rol.

James St. Patrick is een ambitieuze New Yorkse nachtclub eigenaar. Met zijn luxe nachtclub genaamd Truth, richt hij zich op de elite van New York. Naast deze groeiende nachtclub heeft James een prachtige vrouw, een aantal kinderen en een luxe penthouse.

Ondertussen leidt James een dubbelleven. Hij is namelijk een beruchte drugsdealer, met de bijnaam ”Ghost”. James wil de onderwereld eigenlijk verlaten om een nachtclub-imperium op te bouwen. De onderwereld kan namelijk voor veel problemen zorgen. James kan de onderwereld alleen niet zomaar verlaten.

Dan duikt ook nog eens zijn oude geliefde op en die zou hem nog wel eens in gevaar kunnen brengen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 8

Top Boy is een drama– en misdaadserie uit Groot-Brittannië. De Engelse serie startte op 31 oktober 2011 en eindigde op 10 september 2013.

Dushane is een drugsdealer in de sociale wijk Summerhouse. Hij heeft de drugshandel van deze wijk in Oost-Londen grotendeels in handen. Maar Dushane wil meer, hij wil een ”top boy” worden. Om zijn doel te bereiken besluit hij te gaan samenwerken met de gevaarlijke drugsbaron, Bobby Raikes, Samen met Bobby kan hij al zijn rivalen uitschakelen.

In dezelfde wijk woont Ra’Nell, een jonge van 13 jaar. Hij probeert op het rechte pad te blijven en figuren als Dushane te ontwijken. Als de moeder van Ra’Nell wordt opgenomen in een psychiatrische instelling staat hij er alleen voor.

Als zijn beste vriend ook nog eens besluit om bij de bende te gaan, wordt het moeilijker om de verleiding te weerstaan…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 48

Penoza is een Nederlandse misdaadserie uit 2010 met Monic Hendrickx in de hoofdrol.

Frans – de man van Carmen van Walraven – is actief in de Nederlandse onderwereld. Samen met Irwan en Steven leidt hij ”de winkel”, een dekmantel voor criminele activiteiten, zoals drugs.

Wanneer Frans voor zijn huis wordt geliquideerd, wordt Carmen lastig gevallen door criminele schuldeisers. Ook Irwan komt vast te zitten, waardoor Carmen er alleen voor staat.

Carmen besluit om de activiteiten van ‘de winkel’ over te nemen. Alleen zo kan ze overleven.

Al snel is niemand meer te vertrouwen, terwijl ze steeds dieper in de onderwereld terecht komt…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 92

Sons of Anarchy is een populaire misdaadserie uit de Verenigde Staten die tussen 2008 en 2014 is uitgezonden door FX. De serie is bedacht door Kurt Sutter en heeft o.a. een hoofdrol voor Katey Sagal, die in 2011 een Golden Globe won.

Charming is een verzonnen stad in Californië.  In deze stad is een motorclub actief, genaamd Sons of Anarchy. Jackson Teller (bijnaam Jax) is dé vicepresident van deze motorclub. Hij is tevens een zoon van de oprichter van deze club.

Samen met alle leden van deze motorclub, biedt hij bescherming tegen de inwoners van Charming. De ‘Sons’ houden zich bezig met legale zaken, maar ook illegale zaken als de handel in wapens.

We zien hoe de ‘Sons’ rivaliseren met andere bendes en overheden die vaak corrupt zijn. Daarnaast zien we het effect van deze motorclub op de inwoners van de stad Charming.

Naast het leven als vice president van Sons of Anarchy, zien we het privéleven van Jax…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

IMDb: 9.4

Breaking Bad is niet alleen de beste serie op Netflix, het is misschien wel de beste serie ooit!

Deze dramaserie is geschreven door Vince Gilligan en heeft een hoofdrol van Bryan Cranston en Aaron Paul. Ze zorgde voor legendarische personages, waaronder Walter White, Jesse Pinkman en Saul Goodman – die we nu ook kennen van zijn rol in Better Call Saul.

In 2014 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”!

Breaking Bad speelt zich af in Albuquerque, New Mexico en volgt Walter White, een scheikunde leraar met financiële problemen. Wanneer Walter te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft, stort zijn wereld in. Hij wil zijn zwangere vrouw en gehandicapte zoon niet met financiële problemen achterlaten.

Walter komt toevallig in contact met Jesse Pinkman, een schoolverlater die zich bezighoudt met het produceren van crystal meth. Walter en Jesse sluiten een deal. Walter kan met zijn scheikundige kennis de beste crystal meth produceren en Jesse gaat deze verkopen. Zo starten ze met hun drugsimperium…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 60

IMDb: 9.3

The Wire is voor velen nog steeds ”de beste serie die ooit gemaakt is”.

De Amerikaanse politieserie van HBO is geschreven door een politiereporter van The Baltimore Sun.

De serie wordt geprezen omdat deze zo realistisch is. De serie laat alle niveau’s van de drugswereld zien, van junkies tot dealers en van politiemannen tot politici. Verder staat de serie bekend als onderzoeker van het Amerikaanse rechtssysteem en als critici van de ”War on Drugs”.

De cast bestaat o.a. uit Dominic West, Wendell Priece, Lance Reddick en Idris Alba. Verder zijn er voormalig politiemannen en drugsdealers te zien in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de stad Baltimore en volgt Detective James McNulty en zijn team, die zich bezig houden met het bestrijden van drugscriminaliteit…