Beste series uit de jaren 90

Iedereen kijkt tegenwoordig naar series, maar vroeger kwamen er, net als nu, vele goede series uit. Hieronder staan populaire oude series die in de jaren 90 in première zijn gegaan. Klik op de serie voor meer informatie en ontdek waar deze series te bekijken zijn:

Seizoenen: 6

Afleveringen: 86

IMDb: 9.2

The Sopranos is een populaire dramaserie van de zender HBO, die voor het eerst te zien was in 1999.

Het is de serie die de ”Gouden Eeuw van Televisie” inluidde, een periode na de 2000’s die wordt gekenmerkt door de komst van een aantal internationale hitseries.

Hoofdrolspeler James Gandolfini won drie Primetime Emmy’s voor zijn rol als Tony Soprano. Verder wonnen de acteurs en actrices – waaronder ook Eddie Falco en James Gandolfini – vele Primetime Emmy’s! In 2000 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”.

Deze spannende serie vertelt het verhaal van Tony, een gangster uit New Jersey die zoekt naar een evenwicht tussen zijn carrière in de misdaad en zijn familie, terwijl hij vecht met zijn slechte geestelijke gezondheid en een negatief wereldbeeld…

Seizoenen: 25

Afleveringen: 315

IMDb: 8.7

South Park is een populaire animatieserie van Comedy Central.

De komedieserie van Trey Parker en Matt Stone was voor het eerst te zien op 13 augustus 1997. Zo’n 20 jaar later is deze serie nog steeds een succes!

In South Park zien we Stan, Kyle, Eric en Kenny. Deze leerlingen wonen in de rustige, disfunctionele stad South Park, Colorado. Samen maken ze bizarre dingen mee…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 144

Buffy the Vampire Slayer is een populaire tienerserie uit 1997. Deze enge serie is bedacht door Joss Whedon en uitgezonden door UPN. 

Sarah Michelle Gellar werd een ster door deze serie en kreeg in 2001 een nominatie voor een Golden Globe!

Sarah Michelle speelt Buffy, een tiener die is uitgekozen om het op te nemen tegen bovennatuurlijke, kwade krachten. Samen met haar vriendinnen neemt ze het op tegen vampieren en demonen.

Ondertussen heeft ze een normaal tienerleven, met liefde en drama…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 148

Will Smith komt uit een achterbuurt van Philadelphia. Na een beetje opschudding in zijn buurt stuurde zijn moeder hem naar zijn oom en tante.

Die wonen in een chique buurt in Los Angeles genaamd Bel-Air. Hier merkt hij dat het er totaal anders aan toe gaat…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 236

IMDb: 8.8

Friends is één van de populairste series uit de Verenigde Staten en één van de beste sitcoms ooit.

Deze hilarische serie begon in 1994 en eindige in 2004, nadat er 236 afleveringen zijn uitgezonden door de zender NBC.

Deze hitserie is gemaakt door David Crane en Marta Kauffman en zorgde voor internationale bekendheid van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow.

Friends volgt zes vrienden die in Manhattan, New York wonen en werken. Het verhaal speelt zich vooral af in het appartement van Monica, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 264

Frasier is een televisieserie van NBC. De hitserie is begonnen in 1993.

Hoofdrolspeelster Kelsey Grammer won een Golden Globe in 1996 en 2001. In 1995 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Dr. Frasier Crane is een psychiater uit Boston. Hij verhuist naar Seattle om bij zijn vader te wonen. In Seattle begint hij als ”radio-psychiater”…

Dr. Frasier Crane is een psychiater en woont in Boston. Hij gaat verhuizen naar Seattle, waar hij gaat wonen met zijn vader en zijn vriend Eddie.

In Seattle heeft Frasier een eigen radioprogramma, met zijn vaste producer Roz Doyle. In zijn radioprogramma behandelt hij de problemen van luisteraars.

Wanneer Frasier een probleem behandelt van de gepensioneerde politieagent Martin, is hij genoodzaakt huishoudster Daphne Moon aan te nemen.

Als Daphne begint met het verzorgen van Martin, krijgt de broer van Frasier een oogje op haar…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 218

IMDb: 8.6

The X-Files is een succesvolle televisieserie met meer dan 200 afleveringen!

Deze science fiction serie is bedacht door Chris Carter en Frank Spotnitz en uitgezonden sinds 1993. De serie won 5 Golden Globes!

Fox Muller en Dana Scully lossen samen mysterieuze zaken op die bekend staat als ”X-Files”. FOX gelooft in paranormale krachten, terwijl Dana dingen vanuit de wetenschap benadert…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 122

Homicide: Life on the Street is een politieserie uit de Verenigde Staten.

Deze serie van CBS is uitgezonden tussen 1993 en 1999 en heeft 7 seizoenen met 122 afleveringen. Deze populaire serie won 4 Primetime Emmys.

Deze spannende serie gaat over een politie-eenheid uit Baltimore, die moordzaken onderzoekt. Hun werk is eenzijdig, vermoeiend, confronterend én vooral noodzakelijk…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 204

Home Improvement is een Amerikaanse komedieserie die tussen 1991 en 1998 is uitgezonden door ABC.

Matt Williams, Carmen Finestra en David McFadzean schreven de scenario’s. Matt en Carmen schreven eerder scenario”s van The Cosby Show en David schreef eerder scripts van Roseanne.

In Detroit woont de familie Taylor. Tim en Jill zijn ouders van Randy, Brad en Mark. Naast vader, is Tim presentator van en klusprogramma…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 48

IMDb: 8.7

Twin Peaks wordt gezien als één van de meest originele Amerikaanse series aller tijden. Deze mysterieuze dramaserie met duistere sfeer is ontwikkeld door ”de eerste populair surrealist” David Lynch en zijn coproducent Mark Frost.

De serie werd in 1990 uitgezonden door ABC en groeide uit tot een échte cultserie. Veel kijkers waren dan ook enthousiast toen het derde seizoen werd aangekondigd, waarin Kyle MacLachlan wederom te zien is als Dale Cooper. Het derde seizoen is in 2017 door Showtime uitgezonden.

”Wie vermoordde Laura Palmer?” Het is de vraag die centraal staat in de mysterieuze stad, Twin Peaks. De eigenaardige FBI-agent Dale Cooper gaat op onderzoek uit om de nog eigenaardigere zaak te onderzoeken…