Beste series voor mannen

Hieronder staan dé 32 beste voor mannen. Het zijn uiteenlopende series, zoals meeslepende misdaadseries, ruige westernseries of stoere series over motorclubs.

Het zijn oudere series zoals The Sopranos uit 1999 en nieuwere series zoals The Terror en Mayans MC. Het is in ieder geval zeker, dat iedere man deze series moet zien!

Check nu het complete overzicht en kies een nieuwe serie om te kijken…

The Lord of the Rings: The Rings of Power

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Van alle nieuwe series die in 2022 is The Lord of the Rings: The Rings of Power (en House of the Dragon) waarschijnlijk de meeste interessante.

The Rings of Power is op 1 september 2022 in première gegaan. De Amerikaanse fantasieserie is te streamen via Amazon Prime, die in 2017 een contract tekende met HarperCollins en New Line Cinema om te rechten van J.R.R. Tolkies voor 250 miljoen dollar te kopen. Bij het tekenen van de contracten is afgesproken dat er minimaal 5 seizoenen worden geproduceerd voor ten minste 1 miljard dollar!

Deze epische dramaserie begint zó’n 3.000 jaar voor The Ring, The Fellowship en The King. The Rings of Power begint in Middle Earth tijdens de Second Age. Het is een periode van relatieve vrede voor Middle Earth wordt bedreigd door een lang gevreesde heropleving van het kwaad.

Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elvenstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de aarde, zullen de koninkrijken en helden een nalatenschap nalaten die ver na hun leven voortleeft…

The Terminal List (2022)

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Terminal List is een nieuwe Amerikaanse actieserie uit 2022 die te streamen is via Amazon.

Deze spannende serie volgt James Reece, gespeeld door Chris Pratt. James is een luitenant-commandant van het Amerikaanse leger.

Tijdens een geheime missie wordt zijn peleton van Navy SEALs in een hinderlaag gelokt. Daarbij komen 12 Navy SEALs om het leven. James keert getraumatiseerd terug naar huis en heeft tegenstrijdige herinneringen.

Hij gaat op zoek naar de waarheid achter de dood van zijn collega’s. Wanneer er nieuw bewijs opduikt, ontdek James dat hij en zijn geliefden worden bedreigd door duistere krachten. Hij besluit wraak te nemen en de daders op te sporen. Daarbij komen zijn ervaringen van bijna twee decennia oorlogsvoering heel goed van pas…

We Own This City HBO 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Iedereen was aan het wachten op We Own This City, een nieuwe serie uit 2022 die sinds 25 april te zien is.

Deze misdaadserie is namelijk gemaakt door David Simon, George Pelecanos, Ed Burns en Reinaldo Marcus Green. Dit zijn de makers van The Wireéén van de beste series ooit!

Deze serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore en de corruptie en morele ineenstorting waardoor de Amerikaanse stad werd getroffen.

In een oorlog tegen drugs en drugscriminaliteit werd het belangrijker om massa-arrestaties uit te voeren en drugs op te sporen, dan om echt goed politiewerk te verrichten…

Winning Time The Rise of the Lakers Dynasty 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 8.4

Welcome to the hottest show in town!

Vanaf 2022 staat Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty op HBO Max. Deze documentaire over the Lakers is gebaseerd op het boek ”Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s” van Jeff Pearlman.

Deze dramaserie speelt zich in de 1980’s en gaat over het persoonlijke en professionele levens van de Los Angeles Lakers – één van de meest gerespecteerde en dominante dynastieën uit de sportwereld…

Heels 2021

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Heels is een spannende dramaserie over worstelen, die sinds 2021 te zien is.

Deze Amerikaanse serie van Starz is gemaakt door Michael Waldron en heeft Stephen Amell en Alexander Ludwig in de hoofdrol. Michael is bekend als Oliver Queen uit de superhelden series van DC Comics. Alexander kennen we als Bjorn Lothbrok uit Vikings.

Heels gaat over twee broers – Jack en Ace Spade – die niet alleen elkaars bloedverwanten zijn, maar ook elkaars grootste rivalen. De broers willen professioneel worstelaar worden, maar professioneel worstelen is echter al jaren geen vetpot meer voor de twee broers.

Jack is de eigenaar waar de ‘Duffy Wrestling League’ en bepaalt wat er binnen gebeurt. Hij schrijft de scripts, maar niet alles verloopt gesmeerd. Ace is het gezicht van de DWL (Duffy Wrestling League) – een worstelkampioenschap – maar wordt door grotere worstel organisaties benaderd.

Ondanks dat Ace een goede worstelaar is, bepaalt Jack steeds opnieuw dat hij zelf de winnaar is van de worstelpartijen.

De broers groeien uit elkaar. Wanneer een brand in Jack’s huis ervoor zorgt dat hij en zijn familie tijdelijk bij Ace moeten gaan wonen, lijkt het even beter te gaan tussen de broers, maar voor hoe lang weten ze dit vol te houden?

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

The English Game is een nieuwe Netflix Original over het ontstaan van de populairste sport ter wereld: voetbal!

Deze meeslepende serie is geschreven door de vooraanstaande Julian Fellowers en geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Julian Fellower is de man achter het succes van Downton Abbey!

De eigenaar van een katoenfabriek in een arbeidsdorp voegt de Schotse voetballer Fergus Suter toe aan zijn team, in de hoop kans te maken op de FA Cup-titel.

Terwijl deze Schotse voetballer de voetbalclub naar een hoger niveau tilt, hebben fabrieksarbeiders het moeilijk. Terwijl voetbal is uitgevonden voor ”gentlemen” hebben de mensen uit de arbeidersklasse de droom om ook deel te nemen aan het spel en te ontspannen aan hun beklemmende leven.

Wanneer de lonen van de arbeiders worden verlaagd neemt de onrust toe. De elite en de arbeiders komen recht tegenover elkaar te staan. Uiteindelijk lossen ze hun conflict op in een wedstrijd die niet alleen het spel voor altijd zal veranderen, maar heel Engeland…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

The Witcher is een Netflix Original die sinds 20 december 2019 te zien is. Deze fantasieserie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Lauren Schmidt (PowerDaredevilThe Defenders) ontwikkelde de serie.

De hoofdrol is voor Henry Cavill, die Geralt of Riva speelt. Geralt jaagt op gemuteerde monsters, die moeite heeft met het vinden van zijn thuis in een wereld waar mensen vaak nog slechter zijn dan beesten.

Wanneer het lot hem samenbrengt met een krachtige tovenaar en een prinses met een gevaarlijk geheim, moeten ze samen zien te overleven in een wereld die snel gevaarlijker wordt…

Mr Inbetween

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

IMDb: 8.6

Mr Inbetween in een komische misdaadserie van FX uit Australië, die geïnspireerd is op de Cult-film The Magician.

De hoofdrol is voor Scott Ryan. Hij speelt Ray Shoesmith.

Een relatie in stand houden, een dochter opvoeden, vriendschappen smeden en een zieke broer hebben, terwijl er ook geld moet worden verdiend – het is voor iedereen moeilijk. Voor Ray is het nog iets moeilijker omdat hij zijn geld verdiend met criminaliteit.

Ray ”zorgt voor zijn mensen”, int schulden en zorgt voor wapens en drugs. Hij eist respect en accepteert het niet als iemand zijn duidelijke ethische code negeert…

Mayans MC

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Mayans MC is een spin-off van Sons of Anarchy en is vanaf 5 september 2018 te zien op FX.

De scenario’s zijn geschreven door Kurt Sutter en Elgin James, die de latino-cultuur meer naar voren hebben gebracht.

Mayans MC volgt Ezekiel ”EZ” Reyes, een prospect van een chapter bij de grens tussen Californië en Mexico. EZ is afkomstig uit een trotse Latijns-Amerikaanse familie, die hun Amerikaanse droom zag verdwijnen door geweld van de kartels.

Door zijn behoefte aan wraak, komt EZ terecht in een leven dat hij nooit wilde én waar hij nooit meer aan kan ontsnappen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

The Terror wordt misschien wel dé hit van 2018. Deze Amerikaanse thriller is uitgezonden door AMC.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Dan Simmons uit 2007.

Geïnspireerd door ware gebeurtenissen, volgt deze serie de bemanningsleden van een marineschip. Samen gaan ze op expeditie om de mysterieuze Noord-West Passage op Antarctica te vinden.

In plaats daarvan worden ze geconfronteerd met een bloeddorstig roofdier!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Black Sails is een stoere piratenserie van de zender Starz, die sinds 2014 te zien is en later is toegevoegd op Netflix.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Jonathan E. Steinberg en Robert Levine. en gebaseerd op Treasure Island, een roman van Robert Louis Stevenson uit 1883.

Toby Stephens speelt Captain Flint.

Het is 1715. De Britse kolonie Providence Island – wat een vrijhaven is voor beruchte piraten, dieven, prostituees en gelukszoekers – bedreigt door de Britse marine.

Kapitein Flint is één van de beruchte piraten. Hij doet er alles aan om deze vrijhaven te behouden, terwijl hij samen met zijn bemanning op zoek is naar een waardevolle schat…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Gangland Undercover is een Amerikaanse– Canadese misdaadserie uit 2014, over een waargebeurde undercoveroperatie.

De serie staat sinds februari 2017 op Videoland. Stephen Kemp schreven de scenario’s en baseerde die op Vagos, Mongols, and Outlaws: My Infiltration of America’s Deadliest Biker Gangs van Charles Falco. Damon Runyan is de hoofdrolspeler als Charles Falco.

Charles is een drugsdealer die wordt gearresteerd. Nu mag hij kiezen of een lange gevangenisstraf óf infiltreren bij de Vagos, één van de beruchtste motorbendes van de Verenigde Staten! Charles besluit te gaan infiltreren.

Met een opnamerecorder moet hij bewijs verzamelen tegen de club. Hierdoor loopt hij continu het risico om te woorden vermoord. Daarom vraagt hij zich regelmatig af of het niet slimmer was om te kiezen voor de gevangenisstraf…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

The Deuce is een dramaserie van HBO, die geschreven is door David Simon (bekend van The Wire en Homicide: Life on the Street) en George Pelecanos (bekend van Treme en The Wire).

Deze Amerikaanse serie is deels gebaseerd op de carrière van een tweeling, die actief waren in de vluchtige en lucratieve porno-industrie en vertelt over de ”Gouden Eeuw van porno”, die begon in de 1970’s in New York.

James Franco speelt de tweelingbroers Vincent en Frankie Martino.

Door geweld en drugs wordt de situatie in New York steeds slechter. Dankzij het harde optreden van de politie worden prostituees gedwongen om te zoeken naar een veiligere manier om geld te verdienen.

Wanneer porno wordt gelegaliseerd ontstaat er een nieuwe lucratieve industrie in Manhattan. De tweelingbroers Vincent en Frankie worden door de maffia gebruikt om de porno-industrie te betreden…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 19

IMDb: 8.6

Mindhunter is een Amerikaanse Netflix Original die sinds oktober 2017 online staan.

De serie is gebaseerd op Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit van voormalig FBI-agenten Mark Olshaker en John E. Douglas.

In 1979 gebruiken Holden Ford en Bill Tench een omstreden methode om seriemoordenaars op te sporen. De FBI-agenten gaan met gevangen genomen seriemoordenaars en verkrachters praten.

Door te analyseren hoe deze misdadigers denken, willen ze nieuwe misdadigers opsporen…

Taboo

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Taboo is een Britse dramaserie van Steven Knight. Steven schreef de scenario’s van Taboo samen met hoofdrolspeler Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Deze spannende serie is sinds 2017 te zien. De afleveringen zijn uitgezonden door de BBC en online gezet door Videoland en FX.

Tom Hardy speelt de Britse avonturier James Keziah Delaney. Na zijn verblijf in Afrika, keert hij in 1812 terug naar Londen. Hier wil hij onderzoek doen naar de dood van zijn vader én zijn scheepsbouwimperium opeisen.

In Londen komt James terecht in een schimmige samenzwering…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 44

Ozark is een Breaking Bad-achtige misdaadserie die sinds 21 juli 2017 te zien is.

Deze Netflix Original is geschreven door Bill Bubuque en Mark Williams. De hoofdrol is voor Jason Bateman, die we vooral kennen uit de komedieserie Arrested Development.

Marty en Wendy lijken – samen met hun kinderen Charlotte en Jonah – een normaal gezin te zijn. Alleen heeft Marty één groot geheim: hij houdt zich bezig met het witwassen van drugsgeld voor een berucht Mexicaans drugskartel.

Wanneer de samenwerking met het beruchte kartel mis dreigt te gaan, verhuist hij samen met zijn gezin van Chicago naar Ozark.

Hier duikt hij onder in een poging om zichzelf én zijn gezin te beschermen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Narcos is een spannende misdaadserie, die vooral populair is bij mannen. Deze Netflix Original is gebaseerd op het leven van Pablo Escobar, de rijkste drugsbaas ooit.

In 2016 werd de serie én hoofdrolspeler Wagner Moura genomineerd voor een Golden Globe!

Pablo Escobar groeide uit tot één van de grootste drugscriminelen ter wereld. Als leider van het Medellin Kartel had hij Colombia in zijn greep.

Zijn kartel voerde een verwoestende oorlog met de Colombiaanse én Amerikaanse overheid, een oorlog gedreven door cocaïne…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 53

IMDb: 8.7

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad, die sinds 2015 te zien is.

Deze Netflix Original is gemaakt door Vince Gilligan – die bekend is van Breaking Bad – en heeft Bob Odenkirk in de hoofdrol. Voor zijn rol als Saul Goodman werd hij in 2016, 2017 en 2018 genomineerd voor een Golden Globe!

Zes jaar voor hij Walter White ontmoette, stond Saul Goodman nog bekend als Jimmy McGill. Jimmy is een eenvoudige advocaat die alles kan regelen voor kleine kruimeldieven.

Hij doet er alles aan om zijn naam te vestigen en hogerop te komen. Gedurende zijn weg naar de top, botst zijn moraal regelmatig met zijn ambities…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 102

Empire is een Amerikaanse serie over muziek, familiebanden en macht.

De dramaserie is uitgezonden door FOX en heeft een hoofdrol voor Terrence Howard en Taraji P. Henson – die in 2016 een Golden Globe won voor haar rol als Cookie Lyon.

Terrence speelt Lucious Lyion, een superster en hoofd van een hiphop imperium. Wanneer zijn imperium de beurs wil betreden, wordt de ziekte ALS bij hem geconstateerd. Hierdoor moet één van zijn zonen zijn bedrijf overnemen, maar wie?

Ondertussen verlaat zijn ex-vrouw, Cookie Lyon, de gevangenis. Cookie eist een deel van zijn imperium…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 35

IMDb: 8.7

Peaky Blinders is een populaire Britse serie. Deze gangsterserie is opgenomen in Birmingham en te zien sinds 2013. Volgens Jan Versteegh is het ”een hele vette serie”.

De serie speelt zich af in de naspeel van de Eerste Wereldoorlog.

Het is 1919 in Birmingham. De Peaky Blinders – onder leiding van Tommy Shelby – maken de straten van Birmingham onveilig en zijn te herkennen aan de scheermesjes in hun petten.

De bende krijgt een conflict met inspecteur Chester Campbell – die naar Birminghan is gekomen om zijn bende op te rollen..

Seizoenen: 6

Afleveringen: 89

Vikings speelt zich af tussen 800 en 900 na Christus. Deze Iers-Canadese serie is te zien sinds 2013.

Michael Hirst schreef de scenario’s. Hij werd geïnspireerd door de legendarische Vikingenheld Ragnar Lodbrok.

De afleveringen zijn uitgezonden door History en laten online geplaatst door Netflix.

Ragnar Lodbrok is de grootste held van de negende eeuw. Hij heeft een krachtige band met zijn Vikingenbroers en -familieleden en groeit uit tot de koningen van de Vikingen.

Wanneer hij hoort van de enorme schatten die in het Westen te vinden zijn, reist hij die kant op…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

Banshee is een spannende misdaadserie van Cinemax met de stoere Antony Starr in de hoofdrol. Je kunt de complete serie bekijken, want alle afleveringen zijn tussen 2013 en 2016 uitgezonden.

Antony Starr speelt Lucas Hood, een meesterdief die 15 jaar in de gevangenis heeft gezeten voor de diefstal van diamanten. Nu hij vrij is, gaat hij op zoek naar zijn partner in crime en geliefde, Anastasia.

Anastasia heeft echter een nieuwe identiteit aangenomen en is een nieuw leven begonnen in Banshee, waar ze een nieuwe man en twee kinderen heeft.

Wanneer Lucas aankomt in Banshee, wordt de nieuwe sherrif vermoord. Voor Lucas is dit dé kans om ook een nieuwe identiteit aan te nemen. Lucas wordt de nieuwe sheriff van Banshee. Dankzij deze positie kan hij de inwoners van Banshee beschermen tegen criminaliteit, maar tegelijkertijd ook zijn eigen criminele activiteiten voorzetten. Daarnaast kan hij weer in contact komen met Anastasia.

Ondertussen zoekt hij naar een manier om af te rekenen met vijanden uit het verleden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 57

Hell on Wheels is een actie- en dramaserie uit de Verenigde Staten, die zich afspeelt gedurende de bouw van de Transcontinental Railroad.

Deze AMC-serie met veel afleveringen is geschreven door de broers Joe en Tony Gayton en opgenomen in Calgary in Alberta, Canada.

De westernserie vertelt het verhaal van de bouw van de eerste transcontinentale spoorlijn van de Verenigde Staten. De serie volgt de Union Pacific Railroad en haar landmeters, arbeiders, prostituees, huurlingen en anderen die leefden, werkten en stierven in het mobiele kamp ”Hell on Wheels”, dat het spoor richting het westen over de Great Plain volgde.

De voormalige Zuidelijke soldaat Cullen Bohannon werkt als voorman en hoofdingenieur aan de spoorlijn, terwijl hij op zoek is naar de soldaten van de Unie die zijn vrouw en zoon hebben vermoord tijdens de Amerikaanse burgeroorlog

Seizoenen: 9

Afleveringen: 134

Suits is een geweldige serie van USA Network. Deze advocatenserie is begonnen in 2011 en onderdeel van het aanbod van Netflix.

De serie is gemaakt door Aaron Korsh en hebben Gabriel Macht en Patrick J. Adams in de hoofdrol.

In Suits zien we Mike Ross, een schoolverlater met een geweldig geheugen. Zijn droom om advocaat te worden heeft hij laten vader. Dan komt hij op een bizarre manier terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, dé beste advocaat van New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag zonder diploma gaan werken bij het vooraanstaande Pearson Hardman. Wel moeten ze geheim houden dat Mike geen Harvard diploma heeft…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 73

IMDb: 9.3

Game of Thrones is de duurste serie die ooit gemaakt is (tot de komst van Lord of the Rings serie).

Gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op ”A Song of Ice and Fire” van R.R. Martin, heeft deze serie – samen met The WireThe Sopranos en Band of Brothers – een enorme bijdragen geleverd aan het succes van de zender HBO.

De serie veranderde de carrière van vele acteurs en actrices, waaronder Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams. Deze hoofdrolspelers zorgde voor iconische personages: Tyrion Lannister, Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, Jon Snow en Ayra Stark.

Game of Thrones staat bekend om het geweld, de seks, de drama en de horror, maar ook om de onvoorspelbaarheid. Zo hadden David Benioff en D.B. Weiss er totaal geen moeite mee om hoofdpersonages te laten sterven.

Het is moeilijk voor te stellen dat de serie écht ten einde is gekomen. Gelukkig zal House of the Dragon in 2022 in première gaan, een spin-off van Game of Thrones die zich 300 jaar eerder afspeelt.

Game of Thrones speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld, waar machtige families  vechten om de IJzeren troon, waarna ze kunnen regeren over de Zeven Koninkrijken van Westeros.

Ondertussen is de winter op komst, waardoor alle families worden bedreigd door een allesverwoestende vijand, die steeds dichtbij de eeuwenoude beschermmuur van ijs in het Noorden in komt…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 56

IMDb: 8.5

Boardwalk Empire is een spannende serie over misdadigers uit Atlantic City.

De scenario’s zijn geschreven door Terence Winter, die de serie baseerde op Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City van Nelson Johnson.

De hoofdrol is voor Steve Buscemi, die in 2011 een Golden Globe won voor zijn rol als Enoch ‘Nucky’ Thompson.

Nucky is een politici naar voren treedt tijdens de drooglegging in de 20’s. Zowel in zijn privéleven als zijn politieke leven gaat hij om met politici, agenten, gangsters en mensen die tegen hem opkijken.

Door de drooglegging groeide Atlantic City uit tot de bakermat van corruptie, gokken en prostitutie…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 20

Luther is een geweldige politieserie van de BBC, die in 2010 voor het eerst te zien was.

Deze Britse serie groeide uit tot één van de beste Britse politieseries en dat komt vooral door Idriss Alba – die de hoofdrol heeft als detective John Luther. In 2012 werd hij bekroond met een Golden Globe!

John Luther is een Londense detective met een obsessie voor zijn werk. Dankzij deze obsessie kan hij de meest ingewikkelde politiezaken oplossen. Soms wordt hij echter roekeloos of overtreedt hij de regels.

Het zorgt ervoor dat hij geliefd is bij sommige collega’s én continu onder het vergrootglas van de inspectie ligt.

John is succesvol in zijn werk, maar zijn privéleven is een ramp. Het lijkt soms alsof hij een vernietigend effect heeft op alles om hem heen, inclusief de mensen waar hij het meest van houdt…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 78

Justified is een spannende politieserie uit Amerika.

Deze serie uit 2010 heeft 6 seizoenen met 78 afleveringen en heeft Timothy Olyphant in de hoofdrol. Deze serie staat op Amazon Prime.

Timothy heeft de rol van federaal agent Raylan Givens. Zijn eigen gevoel van rechtvaardigheid staat boven de wet. Daarom is hij niet populair bij zijn bazen en het doelwit van criminelen.

Als hij een voortvluchtige neerschiet, wordt hij overgeplaatst. Hij besluit naar zijn geboorteplaats Harlan te gaan, een landelijke mijnstad…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 92

Sons of Anarchy is een populaire misdaadserie uit de Verenigde Staten die tussen 2008 en 2014 is uitgezonden door FX. De serie is bedacht door Kurt Sutter en heeft o.a. een hoofdrol voor Katey Sagal, die in 2011 een Golden Globe won.

Charming is een verzonnen stad in Californië.  In deze stad is een motorclub actief, genaamd Sons of Anarchy. Jackson Teller (bijnaam Jax) is dé vicepresident van deze motorclub. Hij is tevens een zoon van de oprichter van deze club.

Samen met alle leden van deze motorclub, biedt hij bescherming tegen de inwoners van Charming. De ‘Sons’ houden zich bezig met legale zaken, maar ook illegale zaken als de handel in wapens.

We zien hoe de ‘Sons’ rivaliseren met andere bendes en overheden die vaak corrupt zijn. Daarnaast zien we het effect van deze motorclub op de inwoners van de stad Charming.

Naast het leven als vice president van Sons of Anarchy, zien we het privéleven van Jax…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 62

IMDb: 9.4

Breaking Bad is niet alleen de beste serie op Netflix, het is misschien wel de beste serie ooit!

Deze dramaserie is geschreven door Vince Gilligan en heeft een hoofdrol van Bryan Cranston en Aaron Paul. Ze zorgde voor legendarische personages, waaronder Walter White, Jesse Pinkman en Saul Goodman – die we nu ook kennen van zijn rol in Better Call Saul.

In 2014 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”!

Breaking Bad speelt zich af in Albuquerque, New Mexico en volgt Walter White, een scheikunde leraar met financiële problemen. Wanneer Walter te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft, stort zijn wereld in. Hij wil zijn zwangere vrouw en gehandicapte zoon niet met financiële problemen achterlaten.

Walter komt toevallig in contact met Jesse Pinkman, een schoolverlater die zich bezighoudt met het produceren van crystal meth. Walter en Jesse sluiten een deal. Walter kan met zijn scheikundige kennis de beste crystal meth produceren en Jesse gaat deze verkopen. Zo starten ze met hun drugsimperium…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 84

Californication is een komedieserie die is uitgezonden door Showtime en staat sinds september 2017 op Videoland.

David Duchovny speelt Hank Moody en mocht in 2008 een Golden Globe in ontvangst nemen!

Hank is een seksverslaafde en schrijver die van New York naar Californië verhuist. Hank had een lange relatie met Karen. Hij had ook met haar een dochter gekregen genaamd Becca.

Hank wilde niet gaan trouwen met Karen. Daarnaast ging hun relatie een stuk minder. Karen maakte de relatie uit en leerde ene Bill kennen. Bill is een rijke alleenstaande vader.

Hank probeert Karen weer terug te krijgen. Maar ondertussen wil hij ook zoveel mogelijk van het leven genieten…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 92

IMDb: 8.6

Mad Men is misschien één van de beste series aller tijden en zeker een serie over het meest fascinerende decennia uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Deze glamoureuze dramaserie van Matthew Weiner maakte AMC dé belangrijkste zender in de wereld van tv series. Weiner liet zien dat er helemaal geen detectives, doktoren, advocaten of drugsbazen nodig zijn om een populaire dramaserie te maken!

De focust zich op Donald ”Don” Drapper – die gespeeld wordt door Jon Hamm – die het creatieve meesterbrein van Sterling Cooper is. Samen met zijn collega’s is hij actief in de lucratieve reclamewereld van de 60’s in New York.

Don wil niet alleen producten verkopen, maar ook zichzelf. Hoewel hij gemakkelijk de leiding neemt in de vergaderkamer en de slaapkamer, heeft hij meer moeite met het behouden van zijn voorsprong op ambitieuze nieuwkomers.

Zijn houding en uiterlijk vertoon verbergen zijn onzekerheden, die wel naar voren komen doordat hij overmatig rookt en drinkt én op vrouwen jaagt…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 88

Prison Break is zo’n serie die je meerdere keren kunt bekijken. De serie verscheen in 2005 op FOX en werd enorm succesvol.

Deze meeslepende dramaserie zorgde voor unieke personages, waaronder Theodore ‘T-Bag’ Bagwell, John Abruzzi, Charles ‘Haywire’ Patoshik, Lincoln Burrows en natuurlijk Michael Scofield, één van de slimste televisiepersonages ooit!

Waar het eerste seizoen van Prison Break één van de beste seizoenen ooit was, werd het langzaam minder interessant. Vooral het vierde seizoen werd minder positief ontvangen.

Het begon namelijk als een serie over een gevangenisontsnapping en de onbreekbare relatie tussen twee broers, maar veranderde in seizoen 4 in een politieke spionageserie over een samenzwering. Gelukkig werd de serie alsnog spectaculair afgerond door de komst van seizoen 5, die acht jaar na het einde van seizoen 4 werd uitgebracht.

Je kent het verhaal waarschijnlijk al. Prison Break volgt Michael Scofield, een succesvol bouwkundig ingenieur, wiens broer Lincoln Burrows onterecht in de dodencel van de Fox River State Penitentiary wordt opgesloten. Lincoln is veroordeeld voor de moord op de Vice President.

Michael besluit een bank te overvallen zodat hij ook wordt opgesloten in Fox River. Hij wil voorkomen dat zijn broer ter dood wordt gebracht en wil hem daarom samen met hem ontsnappen.

Hij werkte jaren aan zijn ontsnappingsplan en liet de blauwdruk van Fox River op zijn lichaam tatoeëren, maar heeft weinig rekening gehouden met de beruchte en onvoorspelbare medegevangenen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 36

IMDb: 8.6

Deadwood is een populaire westernserie van de zender HBO.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door David Milch en gemaakt met behulp van dagboeken van inwoners van Deadwood en oude kranten uit de 70’s.

Ian McShane zorgde ervoor dat zijn personage – Al Swearengen – uitgroeide tot één van de meest interessante en complexe televesiepersonages ooit. In 2005 won hij dan ook een Golden Globe voor zijn rol in de serie.

Het verhaal speelt zich af in de wetteloze stad in het Dakota-territorium in 1876, waar alle schurken naartoe trekken gedurende de goudkoorts…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 88

IMDb: 8.7

The Shield is een politieserie van FX die vooral populair is omdat deze zo realistisch is. Het is daarmee één van de beste politieserie uit de Verenigde Staten!

In 2003 wond e serie dan ook een Golden Globe voor beste dramaserie! De serie van FX is tussen 2002 en 2008 uitgezonden.

Shawn Ryan schreef de scenario’s en Michael Chiklis heeft de hoofdrol. Ook Michael won een Golden Globe in 2003 voor zijn rol als Vic Makcey.

Vic is rechercheur in het Farmington district in Los Angeles. Samen met zijn team is hij onderdeel van een experimentele politie-eenheid, die opereert vanuit een oude kerk. Vic en zijn team doen er alles aan om de criminaliteit te bestrijden, maar dan wel volgens hun eigen regels…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 9.4

Band of Brothers is dé populairste oorlogsserie die ooit gemaakt is.

De HBO mini-serie uit 2001 is ontwikkeld door Steven Spielberg – de regisseur van Saving Private Ryan uit 1998 – en Tom Hanks. De scenario’s zijn gebaseerd op het boek van de Amerikaanse historicus, Stephen Ambrose.

De hoofdrol is voor Damien Lewis, Scott Grimes en Ron Livingston.

Band of Brothers is een verhaal over kameraadschap. De serie laat zien hoe gewone mannen buitengewone dingen hebben gedaan.

Deze serie volgt het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division, vanaf hun training in de Verenigde Staten in 1942 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze legendarische eenheid landt in de vroegere ochtend van D-day in Normandië en begint daarmee aan het gevecht dat zorgt voor een bevrijding van West-Europa…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 86

IMDb: 9.2

The Sopranos is een populaire dramaserie van de zender HBO, die voor het eerst te zien was in 1999.

Het is de serie die de ”Gouden Eeuw van Televisie” inluidde, een periode na de 2000’s die wordt gekenmerkt door de komst van een aantal internationale hitseries.

Hoofdrolspeler James Gandolfini won drie Primetime Emmy’s voor zijn rol als Tony Soprano. Verder wonnen de acteurs en actrices – waaronder ook Eddie Falco en James Gandolfini – vele Primetime Emmy’s! In 2000 won de serie een Golden Globe voor ”Beste dramaserie”.

Deze spannende serie vertelt het verhaal van Tony, een gangster uit New Jersey die zoekt naar een evenwicht tussen zijn carrière in de misdaad en zijn familie, terwijl hij vecht met zijn slechte geestelijke gezondheid en een negatief wereldbeeld…