Beste series voor ondernemers

Ondernemen is een uitdaging. Je moet hard werken, maar hebt ook ruimte nodig om te ontspannen.

Wat is dan beter om een serie te kijken die daarnaast een inspiratiebron is? Hier zijn 7 series voor ondernemers:

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Restaurant Startup is een televisieserie voor horecaondernemers. Deze reality serie uit de Verenigde Staten begon in 2014 en uitgezonden door CNBC.

De serie volgt twee investeerders die investeren in een startup binnen de horecabranche. De afleveringen zijn opgedeeld in 4 stappen: eerst kiezen de investeerders tussen twee concurrerende startups. Vervolgens krijgt het winnende team 7.500 dollar.

Daarna moeten ze hun ideeën binnen 36 uur gaan realiseren en een goed functionerend restaurant neerzetten. De laatste stap is het ontvangen én bedienen van hun bezoekers.

Uiteindelijk ontmoeten het team de investeerders en wordt er een investeringsaanbod gedaan…

Small Business Revolution: Main Street

Small Business Revolution: Main Street is een serie uit 2016.

Deze Amerikaanse serie volgt marketingexpert Amanda Brinkman en ondernemer Robert Herjavec. Samen gaan ze naar kleine steden die het moeilijk hebben, zoals Wabash Indiana, Bristol, Pennsylvania en Minneapolis, Minnesota.

Samen met hun team proberen ze, tegen alle verwachtingen in, de vervallen steden nieuw leven in te blazen. Met wat geld, hun ervaring en hard werken beginnen ze in het centrum van de stad.

Hier zitten de bedrijven die de stad opnieuw kunnen laten opbloeien…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 115

The Profit is een reality serie uit de Verenigde Staten. Deze televisieserie begon in 2013 en is uitgezonden door CNBC. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door RTL Z.

Deze televisieserie volgt ondernemer en investeerder Marcus Lemonis, die opgroeide in de burgeroorlog in Libië en werd geadopteerd door een Grieks gezin uit Miami. Marcus groeide uit tot een succesvolle zakenman.

Volgens hem moeten succesvolle bedrijven ten minste succesvol zijn in 2 van zijn 3 P’s: People, Process en Product.

In The Profit gaat Marcus langs bij kleine bedrijven die failliet dreigen te gaan. In ruil voor een aandeel in het bedrijf gaat hij deze weer succesvol maken…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 133

Undercover Boss is een reality serie uit Groot-Brittannië.

De serie begon in 2009 en werd uitgezonden door Channel 4. In Nederland was de serie te zien op Veronica en SBS6.

De serie volgt een directeur van een bedrijf, die ”undercover” gaat in zijn eigen bedrijf. Op deze manier kan die met eigen ogen zien hoe de medewerkers presteren. De directeuren ontmoeten bijzondere medewerkers en horen aangrijpende verhalen.

De beste medewerkers worden aan het einde van de aflevering beloond…

How I Made My Millions

How I Made My Millions is een inspiratiebron voor ondernemers. Deze serie begon in 2009 en is uitgezonden door CNBC.

Deze televisieserie laat zien hoe miljonairs aan hun miljoenen zijn gekomen. De serie laat zien hoe gewone mensen met simpele ideeën een buitengewoon bedrijf hebben opgezet. Deze ondernemers hadden een droom en waren bereid om risico te nemen. Met hard werken én een beetje geluk zijn ze heel ver gekomen.

How I Made My Milions laat zien hoe ”the American Dream” eruit ziet en laat zien dat het mogelijk is om ver te komen met een goede discipline, een goede drive én een goed plan…

Seizoenen: 19

Afleveringen: 224

Dragon’s Dan is een Britse televisieserie uit 2005. 

Dragon’s Den is geïnspireerd door een Japanse serie en volgt ondernemers die denken een geweldig idee te hebben. Ze moeten hun idee pitchen aan ”De Dragons”. Deze durfkapitalisten kunnen na de pitch beslissen of ze willen investeren in het idee van de ondernemers.

Dragon’s Dan werd een internationaal succes en is in vele landen uitgezonden. De Nederlandse spin-off werd in 2007 en 2008 uitgezonden door de KRO en werd gepresenteerd door Jort Kelder…

Budding entrepreneurs get three minutes to pitch their business ideas to five multi-millionaires willing to invest their own cash…

The Apprentice Trump

The Apprentice is een reality serie uit 2004. Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Mark Burnett en uitgezonden door NBC. Daarnaast zijn er meerdere internationale spin-offs uitgebracht. 

De Amerikaanse serie wordt gepresenteerd door vastgoedmagnaat Donald Trump.

The Apprentice volgt 16 tot 18 ondernemers die het tegen elkaar moeten opnemen. De ondernemers worden opgedeeld in twee groepen. De groepen moeten allerlei uitdagingen aangaan, zoals het verkopen van producten, het inzamelen van geld voor een goed doel óf het opzetten van een reclamecampagne.

Het verliezende team moet naar de directiekamer. Hier wordt besproken waarom ze verloren hebben. Daarna wordt besloten wie van het team het minst heeft bijgedragen aan de opdracht. Deze persoon is ontslagen! De persoon die uiteindelijk overblijft krijgt een goed betaalde baan..

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…