Beste series voor stellen

Je wilt samen met jouw partner een leuke serie kijken en bent dus niet op zoek naar een echte mannenserie of een echte vrouwenserie, maar een serie die leuk is voor mannen en vrouwen. (natuurlijk kunnen mannen ook vrouwen series kijken en andersom)

Of je bent op zoek naar series die gaan over relaties. Hieronder staan veel goede series om uit te kiezen:

Pam & Tommy

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.3

Op 28 april 2022 gaat de Hulu Original Pam & Tommy in première.

Deze biografische dramaserie over ”The greatest love story ever sold” gaat ver de gepassioneerde relatie van rockster Tommy Lee en model en actrice Pamela Anderson.

De twee ontmoeten elkaar op oudejaarsavond in 1994 in een club en besluiten om 96 uur later al te trouwen.

In 1995 zorgt een – uit hun huis in Malibu – gestolen sekstape van Pamela Anderson en Tommy Lee voor een groot juridisch conflict, waarin Anderson het betreffende videodistributiebedrijf aanklaagt…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 25

Master of None is een hilarische televisieserie uit 2015 die is uitgebracht als Netflix Original.

De scenario’s zijn geschreven door Alan Yang én Aziz Ansari, die zelf een hoofdrol heeft. In 2018 won Aziz een Golden Globe!

Het is een serie om samen te kijken, doordat onderwerpen als daten, liefde én familie centraal staan.

Aziz speelt Dev, een acteur die in New York woont. Zijn leven draait om 3 dingen: zijn vrienden, het vinden van een relatie én het werken aan zijn carrière…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 24

Catastrophe is een Britse serie voor én over koppels. Deze romantische komedieserie is sinds 2015 te zien op Channel 4.

De serie is bedacht door Rob Delany en Sharon Hogan, die in 2016 genomineerd werden voor een Primetime Emmy!

Deze serie volgt de Ierse Sharon Morris en de Amerikaanse Rob. Na een ”one-week stand” raakt Sharon zwanger.

Vervolgens verhuist Rob naar Londen, waar ze proberen verliefd te worden op elkaar. Hier komen ze erachter dat hun culturen en hormonen botsen, terwijl ze ontdekken dat ze eigenlijk niets van elkaar weten..

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 21

IMDb: 8.7

Black Mirror is een echte aanrader! Deze Britse serie is geschreven door Charlie Brooker en uitgezonden door Channel 4.

Daarna is de serie uitgebracht als Netflix Original.

Het is een originele serie die niet alleen is opgenomen voor entertainment. De serie is ook opgenomen om mensen wakker te schudden – zeker nu overheden over de hele wereld mensen aan een digitale enkelband leggen met QR-toegangsbewijzen.

In ieder huis, op ieder bureau, in iedere handpalm bevindt zich een scherm. Het is de zwarte spiegel van de 21e eeuw.

Het is allemaal heel snel gegaan, alle technologische ontwikkelingen. Zó snel dat we nooit de tijd hebben gehad om deze ontwikkelingen in twijfel te trekken. Alle ontwikkelingen kunnen uiteindelijk tot een doemscenario leiden. Black Mirror herinnert ons hieraan!

Seizoenen: 9

Afleveringen: 134

Suits is een geweldige serie van USA Network. Deze advocatenserie is begonnen in 2011 en onderdeel van het aanbod van Netflix.

De serie is gemaakt door Aaron Korsh en hebben Gabriel Macht en Patrick J. Adams in de hoofdrol.

In Suits zien we Mike Ross, een schoolverlater met een geweldig geheugen. Zijn droom om advocaat te worden heeft hij laten vader. Dan komt hij op een bizarre manier terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, dé beste advocaat van New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag zonder diploma gaan werken bij het vooraanstaande Pearson Hardman. Wel moeten ze geheim houden dat Mike geen Harvard diploma heeft…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 92

IMDb: 8.6

Mad Men is misschien één van de beste series aller tijden en zeker een serie over het meest fascinerende decennia uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Deze glamoureuze dramaserie van Matthew Weiner maakte AMC dé belangrijkste zender in de wereld van tv series. Weiner liet zien dat er helemaal geen detectives, doktoren, advocaten of drugsbazen nodig zijn om een populaire dramaserie te maken!

De focust zich op Donald ”Don” Drapper – die gespeeld wordt door Jon Hamm – die het creatieve meesterbrein van Sterling Cooper is. Samen met zijn collega’s is hij actief in de lucratieve reclamewereld van de 60’s in New York.

Don wil niet alleen producten verkopen, maar ook zichzelf. Hoewel hij gemakkelijk de leiding neemt in de vergaderkamer en de slaapkamer, heeft hij meer moeite met het behouden van zijn voorsprong op ambitieuze nieuwkomers.

Zijn houding en uiterlijk vertoon verbergen zijn onzekerheden, die wel naar voren komen doordat hij overmatig rookt en drinkt én op vrouwen jaagt…