Beste series voor tieners

Veel series richten zich vooral op tieners. Vaak zijn het romantische dramaseries of spannende en mysterieuze series. Veel van deze series staan op Netflix. Hier zijn 10 leuke series om te gaan volgen. Je hoeft natuurlijk niet perse een tiener te zijn om je te vermaken met één van deze series…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

Stranger Things is een succesvolle science fiction serie van Netflix, die gemaakt is door de broers Matt en Ross Duffer.

Deze nostalgische science fiction serie kwam in 2016 tussen het aanbod van Netflix te staan en domineerde meteen het televisielandschap.

Het succes is vooral te danken aan de 80’s nostalgie, maar ook aan het mysterieuze karakter van de serie en de composities van de band S U R V I V E.

Uiteraard heeft ook Winona Ryder een grote bijdragen geleverd aan het succes van de serie, evenals de jonge acteurs – die steeds beter gaan acteren.

Stranger Things speelt zich af in 1983 in Indiana. Wanneer een jongetje verdwijnt, zoeken zijn vriendjes, zijn familieleden en de lokale politie naar antwoorden.

Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende krachten, een geheim overheidsexperiment en een eigenaardig meisje…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 92

The Originals is een horrorserie van The CW die sinds 2013 te zien is.

Deze spin-off van The Vampire Diaries is bedacht door Julie Plec en heeft Jospeh Morgan, Daniel Gillies en Claire Holt in de hoofdrol.

In New Orleans ontstaat er een conflict tussen vampieren, weerwolven en heksen. Klaus, Elijh en Rebekah zijn het middelpunt van het conflict!

Seizoenen: 8

Afleveringen: 152

Brooklyn Nine-Nine is een serie om samen even hard te lachen! Deze Amerikaanse komedieserie is bedacht door Daniel J. Goor en Michael Schur en uitgezonden door FOX.

In 2014 won de serie én hoofdrolspeler Andy Samberg een Golden Globe!

Deze serie volgt Jake Peralta, een detective van het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn. Jake is een slimme, maar extreem kinderachtige detective.

Het wordt pas echt lachen als de harde commandant Ray Holt aantreedt. Jake en Ray raken meteen met elkaar in conflict…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 76

IMDb: 8.6

Friday Night Lights is populair onder tieners. Deze Amerikaanse dramaserie is geschreven door Peter Berg en gebaseerd op ”Friday Night Lights: A Town, a Team and a Dream” van H.G. Bissinger.

De afleveringen zijn tussen 2006 en 2010 uitgezonden door NBC.

Eric is coach van een footballteam van een High School in Dillon. Deze serie geeft een blik op het leven van Eric, zijn vrouw, de spelers van zijn team én de andere inwoners van de Midden-Amerikaanse stad.

Daarbij laat de serie zien dat de grootste uitdagingen buiten het veld worden aangegaan…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 61

Skins begon in 2007 en werd uitgezonden door de zender E4. Nu staan de afleveringen op Netflix.

Deze Britse televisieserie is bedacht door Jamie Brittain en Bryan Elsley en volgt een groep tieners uit Bristol, die op dezelfde school zitten.

De tieners zoeken liefde en geluk, terwijl hun ouders en leraren zichzelf meer als vrienden zien, dat als opvoeders…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 72

Veronica Mars is een mysterieuze detectiveserie met Kristen Bell in de hoofdrol.

Deze spannende serie is bedacht door Rob Thomas en sinds 2004 uitgezonden door The CW. In 2014 is er een gelijknamige film in première gegaan.

Nadat een goede vriend van Veronica wordt vermoord, is de rijke gemeenschap van Neptune, Californië geschokt. Wanneer haar vader zijn mening geeft over de moord, wordt hij ontslagen als sheriff van de stad.

Hierop gaan Veronica en haar vader samen beginnen als privédetectives. Ondertussen moet Veronica zich als tiener staande zien te houden, in een stad waar niemand iets met haar óf haar vader te maken wil hebben…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 153

Gilmore Girls is een romantische dramaserie van The CW. Deze televisieserie begon in 2000 en groeide uit tot een internationale hit.

De populaire serie is geschreven door Amy Sherman-Palladino en heeft een hoofdrol voor Lauren Graham en Alexis Bledel. Lauren werd in 2002 genomineerd voor een Golden Globe! In 2016 ging de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life in première.

Deze televisieserie is te volgen op Netflix en volgt het leven van de alleenstaande moeder Lorelai Gilmore en haar tienerdochter Rory Gilmore. Samen wonen ze in Stars Hollow in Connecticut…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 18

IMDb: 8.8

Freaks and Geeks is een komische tienerserie van NBC. De serie is bedacht door Paul Feig. In 2001 won de serie een Emmy!

Lindsay en haar broer Sam zitten samen in het schooljaar van 1980-1981 op de McKinley High School. Op deze school zitten freaks en geeks.

Lindsay is eerst een goede studente, maar veranderd in iemand die alleen met freaks omgaat. Haar broer wil er graag bij horen, maar gaat alleen met geeks om…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 144

Buffy the Vampire Slayer is een populaire tienerserie uit 1997. Deze enge serie is bedacht door Joss Whedon en uitgezonden door UPN. 

Sarah Michelle Gellar werd een ster door deze serie en kreeg in 2001 een nominatie voor een Golden Globe!

Sarah Michelle speelt Buffy, een tiener die is uitgekozen om het op te nemen tegen bovennatuurlijke, kwade krachten. Samen met haar vriendinnen neemt ze het op tegen vampieren en demonen.

Ondertussen heeft ze een normaal tienerleven, met liefde en drama…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 158

Deze sitcom volgt Cory Matthews. Op school probeert hij zo min mogelijk te doen én houdt hij iedereen voor de gek. Zijn docent is hier wat minder blij mee.

Door de problemen die Cory op moet lossen, leert hij steeds meer over het leven…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…