50 Beste series voor vrouwen

Sex and the City, Gossip Girl, Mistresses en Devious Maids richten zich natuurlijk op vrouwen. Dit zijn échte chick flicks.

Naast deze series zijn er veel meer goede échte meisjes series. Daarnaast zijn er veel goede en spannende series voor stoere of ambitieuze vrouwen.

Hieronder staan 50 populaire series voor vrouwen. Het zijn heel verschillende series én alle series zijn geliefd:

50. Familie Kruys

Familie Kruys

Familie Kruys is een leuke serie uit 2015. Deze drama– en komedieserie heeft Linda de Mol in de hoofdrol. De regie was in handen van Will Koopman. Seizoen 1 tot en met 3 zijn nu helemaal online te volgen.

Linda speelt Bette Kruys, een alleenstaande moeder van in de 40. Haar broer Kirk is homo. Het liefdesleven van Linda en Kirk gaat niet over rozen.

Hun vader is een succesvolle schrijver, met een alcoholverslaving. Wanneer hij plotseling thuiskomt met een internetbruid uit het Oostblok, gaan alle alarmbellen rinkelen!

Bekijk de trailer

Familie Kruys nu kijken

49. Girls

Girls

Je ziet het aan de titel. Girls is een serie voor vrouwen! Girls is een productie van HBO en begonnen in 2012. De serie won 2 Golden Globes! Lena Dunham is 1 van de hoofdrolspelers als Hannah Horvath.

Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna wonen in New York. De dames moeten omgaan met vele vernederingen én weinig overwinningen…

Bekijk de trailer

48. Moordvrouw

Moordvrouw

Moordvrouw is een spannende serie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Deze Nederlandse serie heeft 6 seizoenen met 59 afleveringen. Je kunt alle 59 afleveringen online kijken!

Fenna heeft een trauma opgelopen. Ze wordt overgeplaatst naar de politie in Friesland. Fenna is een échte einzelgänger met een extreme én succesvolle werkwijze.

Haar collega’s Bram en Evert kunnen moeilijk met haar omgaan, maar de hoofdcommissaris heeft veel vertrouwen in haar..

Bekijk de trailer

Moordvrouw nu kijken

47. Idiotsitter

Idiotsitter

Idiotsitter is lachen! Het is een echte meidenserie. De serie is uitgezonden door Comedy Central. De afleveringen zijn sinds 2014 te zien. Lillian Bell en Charlotte Newhouse ontwikkelde de serie én hebben beide een hoofdrol.

Billie solliciteert als oppas voor een rijk gezin. Ze denkt te gaan oppassen op een kind van 7 jaar. Dan komt hun tienerdochter Gene tevoorschijn! Gene is écht een probleemgeval. Ze draagt zelfs een enkelband, omdat ze de wet heeft overtreden.

Billie en Gene worden gedwongen met elkaar om te gaan. Ze bouwen een bijzondere vriendschap op én zorgen voor de nodige problemen…

Bekijk de trailer

46. Nashville

Nashville

Nashville is een dramaserie uit 2012. De hoofdrol is voor Connie Britton en Hayden Panettiere. Connie en Hayden zijn in 2013 genomineerd voor een Golden Globe. Hayden is in 2014 nogmaals genomineerd!

Rayna is een courtylegende, maar haar populariteit wordt minder. Daarom wil haar platenmaatschappij haar op tournee sturen met Juliette Barnes, een opkomende zangeres. Omdat Juliette alle aandacht wil opeisen, heeft Rayna hier weinig zin in…

Bekijk de trailer


Gerelateerd
Wat zijn de 50 Beste Netflix series ooit?

45. Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen is Nederlandse serie uit 2005. Deze populaire serie heeft 5 seizoenen met 42 afleveringen. De 5 seizoenen én 2 films zijn online te volgen! De dramaserie is bedacht door Linda de Mol en geïnspireerd door Sex and the City.

Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn wonen in het Gooi. Ze leven in luxe villa’s, rijden in prachtige auto’s én brengen hun kinderen naar dure privéscholen. Ondanks alle rijkdom, hebben de vrouwen ieder hun problemen…

Bekijk de trailer

Gooische Vrouwen nu kijken

44. Cable Girls

Las Chicas Del Cable

Cable Girls ”Las chicas del cable” is een nieuwe serie uit 2017. Deze Netflix Original staat sinds april 2017 nieuw op Netflix. De serie is gemaakt door de makers van Gran Hotel.

In Cable Girls zien we 4 vrouwen, die in 1920’s gaan werken bij een telefoonmaatschappij. De vrouwen zijn ambitieus en vechten voor onafhankelijkheid. Ondertussen moeten ze omgaan met vriendschap en romantiek binnen een modern bedrijf…

Bekijk de trailer

43. Mistresses

Mistresses

Mistresses is een tienerserie van The CW. Deze romantische serie is begonnen in 2007 en heeft 6 seizoenen met 121 afleveringen. Deze is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie uit 2008

April, Jossyln, Karen en Savannah zijn beste vriendinnen. Ze geven elkaar advies over de relaties die ze hebben. Hun relaties zijn veel ingewikkelder dan ze lijken…

Bekijk de trailer

42. Younger

Younger

Younger is een meidenserie uit de Verenigde Staten. De romantische serie is begonnen in 2015 en heeft Sutton Foster in de hoofdrol. Deze populaire serie is onderdeel van het aanbod van Videoland en dus online te volgen.

Younger gaat over Liza Miller. Ze is 40 jaar en onlangs gescheiden. De alleenstaande moeder wil een baan vinden. Ze vindt zichzelf te oud en doet daarom alsof ze pas 26 jaar is.

Dan wordt Liza in een café versierd, door iemand die denkt dat ze pas 20 jaar is. Vanaf dat moment besluit ze door het leven te gaan als een 26-jarige!

Bekijk de trailer

Younger nu kijken

41. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries

The Vampire Diaries is een meidenserie uit 2009. Deze spannende én romantische serie heeft 171 afleveringen! De fantasieserie is gebaseerd op de boekenreeks van Lisa Jane Smith.

De ouders van Jermey en Elena overlijden bij een verkeersongeluk. Daarom gaan ze bij hun tante wonen.

Op school ontmoet Elena haar nieuwe klasgenoot Stefan. Ze is direct onder de indruk van hem. Ze weet niet dat Stefan eigenlijk een vampier is! Stefan wil gewoon normaal tussen de mensen leven, maar zijn broer heeft een hekel aan mensen én wil de ziel van Elena en haar vrienden…

Bekijk de trailer

40. Jane the Virgin

Jane the Virgin

Jane the Virgin is cool. Deze grappige televisieserie is begonnen in 2014 en geïnspireerd door een populaire soapserie uit Venezuela. Op 12 april 2017 is seizoen 2 nieuw toegevoegd op Netflix. Gina Rodriguez speelt Jane Villanueva.

Jane is religieus én nog maagd. Jane en haar vriend wachten met seks tot na hun huwelijk. Bij een bezoek aan de gynaecoloog wordt Jane zwanger! De hele situatie wordt nog erger! Ze is namelijk geïnsemineerd met het zaad van Rafael, haar jeugdliefde…

Bekijk de trailer

39. Agent Carter

Agent Carter

Agent Carter is er voor de powervrouw! Deze superhelden serie van ABC en Marvel is uitgezonden in 2015 en 2016. Hayley Atwell speelt Peggy Carter.

Peggy is een alleenstaande vrouw en politieagente. Ze moet het verlies van Captain America verwerken. Ondertussen moet ze haar mannetje staan op haar werk. Haar mannelijke collega’s nemen haar namelijk niet echt serieus. Gelukkig ziet Howard Stark wel iets in haar. Hij neemt haar mee op avontuur…

Bekijk de trailer

Agent Carter kijken

38. Brussel

Brussel Moniek van Daalen

Brussel is ”de Europese House of Cards”. Deze dramaserie van KPN is begonnen in 2017. Alle afleveringen zijn nu online te volgen. Johanna ter Steege speelt de keiharde zakenvrouw Moniek van Dalen. In deze veelzijdige serie komen onderwerpen als politiek, migratie en terrorisme op een bijzondere manier samen…

Monique is bestuurslid van een oliemaatschappij. In Brussel wil ze een winstgevend contract binnenhalen. Hierdoor staat ze recht tegenover haar voormalig minnaar Viktor Petrenko, die hetzelfde contract wil hebben.

Ondertussen is Mohammed de Vries in Brussel aan het zoeken naar zijn geradicaliseerde zoon…

Bekijk de trailer – Waarom kijken? trailer

37. Absolutely Fabulous

Absolutely Fabulous

Absolutely Fabulous is een serie van vroeger met 2 vrouwen in de hoofdrol. De Britse serie is begonnen in 1992 en heeft 33 afleveringen. De hoofdrol is voor Jennifer Saunders en Julia Sawalha.

Saffron heeft veel meer verantwoordelijkheidsbesef dan haar moeder Edina. Haar moeder zit de hele dag aan de drank en drugs. Daarnaast is ze geobsedeerd door roem, mode én geld.

Saffron is het tegenovergestelde. Ze draagt ouderwetse kleding en doet haar best op school. Ze doet haar best om haar moeder op het rechte pad te houden…

Bekijk de trailer


Gerelateerd
Wat zijn de Beste Nederlandse series?

36. The Mary Tyler Moore Show

The Mary Tyler Moore Show

The Mary Tyler Moore Show is een Amerikaanse televisieserie uit 1970. Deze serie van vroeger heeft 7 seizoenen met 169 afleveringen. Het was de 1ste serie met een ongetrouwde en onafhankelijke carrièrevrouw in de hoofdrol!

Nadat haar relatie over is, verhuist Mary Richard naar Minneapolis. Hier gaat ze werken als mede-producer van het 6 uur journaal. Ze wilde eigenlijk een beter betaalde baan, maar ze start direct met haar carrière in de mediawereld…

Bekijk de trailer

35. Grace and Frankie

Grace and Frankie

Grace and Frankie is een van de beste series op Netflix. Deze komedieserie is begonnen in 2015 en heeft 2 vrouwen in de hoofdrol. Jane Fonda speelt Grace en Lily Tomlin is Frankie. In 2016 is Lily genomineerd voor een Golden Globe!

De mannen van Grace and Frankie worden verliefd op elkaar. Daarom gaan ze er met elkaar vandoor. Nu moeten de vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, samen omgaan met deze bizarre situatie…

Bekijk de trailer

34. Switched at Birth

Switched at Birth

Switched at Birth is een dramaserie uit 2011. Deze ontroerende serie is uitgezonden door ABC. In Nederland was de serie te zien op Net5 en Videoland. Het is volgens ABC de 1ste grote serie die helemaal in gebarentaal is opgenomen.

Bay en Daphne zijn bij het geboorte per ongeluk verwisseld. Hierdoor groeide Bay op in een welvarend gezin met 2 ouders en 1 broer. Daphne, die door meningitis doof is geworden, groeide op met een alleenstaande moeder in een volkswijk.

Wanneer de families elkaar ontmoeten, weten beide tiener niet meer wie ze zijn. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaars ouders…

Bekijk de trailer

33. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een échte serie voor meisjes. Deze dramaserie is begonnen op 8 juni 2010 en gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Sara Shepard. Het is een veel bekeken Netflix serie. In april 2017 zijn er nieuwe afleveringen toegevoegd op Netflix.

Als 1 vriendin uit een goede vriendinnengroep opeens verdwijnt, groeien de vrienden uit elkaar. Jaren later krijgen de vriendinnen ineens berichten van iemand die zich ”A” noemt. Deze persoon kent geheimen van de vriendinnen, die alleen de verdwenen vriendin kan weten. ”A” kan het leven van de vriendinnen kapot maken…

Bekijk de trailer

32. Greys Anatomy

Grey's Anatomy

Grey’s Anatomy is extreem populair onder vrouwen. Deze ziekenhuisserie van Shonda Rhimes is een groot succus. Deze dramaserie is begonnen in 2005 en heeft zo’n 300 afleveringen! In 2007 kreeg de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Meredith Grey werkt als chirurg in een ziekenhuis in Seattle, Washington. Samen met haar collega’s maakt ze allerlei bizarre situaties mee.

De collega’s hebben steun aan elkaar en delen lief en leed. Ondertussen zijn ze soms ook concurrenten van elkaar. Deze concurrentie is vaak hun drijfveer…

Bekijk de trailer

Grey’s Anatomy kijken

31. New Girl

New Girl

New Girl is een komedieserie van FOX, die is begonnen in 2011. Zooey Deschanel is de hoofdrolspeelster. Zooey is 2012, 2013 én 2014 genomineerd voor een Golden Globe en heeft de rol van Jessica “Jess” Day.

Jess is een sukkelig en schattig meisje. Nadat ze haar vriend heeft betrapt met een ander, gaat ze op zoek naar een nieuwe woning. Ze komt terecht in een appartement met 3 vrijgezelle mannen. Helpen deze 3 huisgenoten haar het vertrouwen in mannen terug te krijgen?

Bekijk de trailer

30. Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015. Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven. Kimmy leert ons om nooit op te geven…

Bekijk de trailer

29. Scandal

Scandal

Scandal is een dramaserie van ABC. Deze Amerikaanse serie is begonnen in 2012 en heeft meer dan 100 afleveringen. De productie was in handen van de vooraanstaande producer Shonda Rhimes. Kerry Washington heeft een hoofdrol als Olivia Pope. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe!

Olivia Pope heeft gewerkt voor de president van de Verenigde Staten. Nu heeft ze haar eigen crisismanagementbureau.

Wanneer politici te maken hebben met een schandaal, schakelen ze Olivia in. Samen met haar team van experts, laat ze zelfs de allergrootste schandalen verdwijnen…

Bekijk de trailer

28. Desperate Housewives

Desperate Housewives

Desperate Housewives is een super populaire vrouwenserie van ABC. De 180 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2004 en 2012. Deze drama– en komedieserie won 3 Golden Globes.

In Desperate Housewives zien we een paar vriendinnen, die wonen in de luxe straat Wisteria Lane. De vriendinnen hebben ieder hun eigen geheimen, relaties en problemen…

Bekijk de trailer

27. The Golden Girls

The Golden Girls

The Golden Girls is een populaire serie van uit de jaren ’80. Deze grappige serie is begonnen in 1985 en is uitgezonden tot 1992. De Amerikaanse serie wist 4 Golden Globes in de wacht te slepen!

In de serie zien we 4 onlangs scheiden vrouwen, die samen in een huis in Miami wonen. Ze delen hun ervaringen met elkaar. Ondanks de moeilijke periode waarin ze verkeren, proberen ze zoveel mogelijk van het leven te genieten…

Bekijk de trailer

26. Penny Dreadful

Penny Dreadful

Penny Dreadful is een kostuumdrama met een sterkte vrouwelijke hoofdrolspeelster. Eva Green heeft een hoofdrol als Vanessa Ives.

De spannende serie is begonnen in 2014 en eindigde in 2016. Deze Netflix Original heeft 3 seizoenen met 27 afleveringen.

In Penny Dreadful komen bekende figuren uit de literatuur samen, in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. We zien bijvoorbeeld Dracula, Frankenstein en Dorian Grey…

Bekijk de trailer


Gerelateerd
Wat zijn de Beste ziekenhuisseries

25. Revenge

Revenge

Revenge hoort natuurlijk thuis in dit overzicht! Deze succesvolle televisieserie heeft 4 seizoenen met 89 afleveringen!

Emily Thorne is de nieuwe inwoonster van Hamptons, een luxe wijk met chique mensen. Emily maakt snel nieuwe vrienden, maar wil ze wel vrienden maken? Of is Emily gekomen om wraak te nemen op de inwoners?

Bekijk de trailer

24. 30 Rock

30 Rock

30 Rock is 1 van dé allergrappigste series! Deze Amerikaanse serie van NBC kreeg 6 Golden Globes en is heel geliefd onder vrouwen. Deze serie is begonnen in 2006 en heeft 138 afleveringen.

Liz is hoofdschrijfster van de televisieshow TGS met Tracy Jordan. Ze moet samenwerken met een arrogante baas en een gekke nieuwe celebritie. Liz moet ervoor zorgen dat ze een succesvolle show neerzetten, zonder zelf door te draaien…

Bekijk de trailer

23. Gossip Girl

Gossip Girl

Gossip Girl is een échte meisjes serie uit 2007. Deze populaire serie heeft 6 seizoenen met 121 afleveringen.

In Gossip Girl zien we een aantal bevoorrechte tieners uit de Upper East Side van New York. Deze tiener kunnen geen enkel geheim verborgen houden voor een meedogenloze blogger, die altijd aan het meekijken is…

Bekijk de trailer

22. Buffy the Vampire Slayer

Buffy The Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer is een populaire serie van vroeger. Sarah Michelle Gellar speelt Buffy Summers. Veel vrouwen vinden deze serie uit 1997 leuk! De Amerikaanse serie heeft 7 seizoenen met 144 afleveringen.

Buffy Summers heeft bovennatuurlijke krachten. Ze ontdekt dat het haar lot is om tegen vampieren en demonen te vechten. Ondertussen probeert ze een normaal tienerleven te leiden…

Bekijk de trailer

21. The Good Wife

The Good Wife

The Good Wife is een drama– en misdaadserie van CBS. Deze advocatenserie heeft 7 seizoenen met 156 afleveringen! Julianna Margulies is de hoofdrolspeelster. In 2010 won ze een Golden Globe. In 2017 is de spin-off The Good Fight in première gegaan.

Wanneer haar man wordt gearresteerd voor corruptie, gaat Alicia als strafpleiter werken. Met haar baan wil ze haar kinderen onderhouden én haar reputatie herstellen…

Bekijk de trailer

The Good Wife kijken

20. De Mannentester

De Mannentester Evan van de Wijdeven

De Mannentester is een aanrader voor vrouwen. Deze Nederlandse serie van KPN is gebaseerd op het boek van Heleen van Royen, dat meer dan 180.000 keer is verkocht! De hoofdrol is voor Eva van de Wijdeven.

Eva speelt Victoria Kramer, een 31-jarige ”Mannentester”. Vrouwen huren Victoria in om te testen of hun mannen trouw zijn.

Victoria is aantrekkelijkheid, keihard en superslim. Deze dame weet precies hoe ze mannen moeten verleiden. Met manipulatie, verleiding en leugens ontmaskert ze al haar slachtoffers…

Bekijk de trailer

19. Gilmore Girls

Gilmore Girls

Gilmore Girls is een Amerikaanse televisieserie uit 2002. Gilmore Girls is voor veel dames dé leukste serie! Deze serie heeft 153 afleveringen en is uitgezonden tot 2007. Op 25 november 2016 is de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life in première gegaan.

Lorelai Gilmore groeit op in een welvarende familie. Haar ouders hebben haar complete leven uitgestippeld, maar hier wil ze niks van hebben. Op haar 16de wordt ze zwanger van Christopher Hayden. Terwijl hun familieleden onderhandelen over het huwelijk, kijken zij toe…

Bekijk de trailer

18. How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder is populair onder vrouwen. Deze serie van ABC is begonnen in 2014 en populair op Netflix. Deze thriller is geschreven door de vooraanstaande Shonda Rhimes, die we bijvoorbeeld kennen van Grey’s Anatomy en Scandal.

Hoofdrolspeelster Viola Davis is in 2015 en 2016 genomineerd voor een Golden Globe. Ze speelt Annalise Keating, een charismatische professor in strafrecht. Annalise vormt een groep met haar 5 beste studenten. Ze leert deze studenten hoe ze weg kunnen komen met het plegen van een moord…

Bekijk de trailer

17. Veronica Mars

Veronica Mars

Veronica Mars is een dramaserie uit 2004. Deze serie van The CW heeft 3 seizoenen met 64 afleveringen én een film. Kristen Bell heeft de hoofdrol als Veronica Mars.

Als Lily Kane wordt vermoord, is de rijke gemeenschap van Neptunus in schok. Lily was Veronica’s beste vriendin. Nu Lily weg is, wordt Veronica uit haar vriendengroep gezet.

Wanneer haar vader een controversiële uitspraak doet over de moord op Lily, wordt hij ontslagen als sherrif. Hij besluit te beginnen als privédetective mét zijn dochter als zijn persoonlijke assistent…

Bekijk de trailer

16. Orphan Black

Orphan Black

Veel dames vinden Orphan Black goed! Deze science fiction serie heeft een goede hoofdrolspeelster. Tatiana Maslany speelt Sarah Manning. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2016 won ze een Primetime Emmy.

Sarah is dakloos en eenzaam. Ze komt een vrouw tegen met precies hetzelfde uiterlijk als haar. Wanneer deze vrouw voor de trein springt, kan Sarah ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan, door de identiteit van deze vrouw aan te nemen.

Deze vrouw schijnt een kloon te zijn. Sarah zit nu dieper in de problemen. Daarnaast vraagt ze zich af of er nog meer klonen zijn…

Bekijk de trailer


Gerelateerd
Wat zijn de Beste nieuwe series uit 2017?

15. Devious Maids

Devious Maids

Devious Maids is een drama- en komedieserie uit 2013. Seizoen 1 tot en met 3 waren te volgen op Videoland. De serie is gebaseerd op de Mexicaanse serie Ellas son la Alegría del Hogar.

Rosie, Carmen, Valentina en Zoila werken als poetsvrouw. De Latijns-Amerikaanse vrouwen werken voor vermogende acteurs en zakenmensen uit Hollywood. Ondertussen streven ze hun eigen dromen na…

Bekijk de trailer

14. Broad City

Broad City

Broad City is een grappige serie uit 2014. De serie van Comedy Central is gemaakt door 2 vrouwen, die beide een hoofdrol hebben. Ilana Glazer en Abbi Jacobson spelen zichzelf.

Ilana en Abbi zijn Joods-Amerikaanse dames van in de 20. Ze wonen in New York en zijn beide blut én onhandig. Het maakt niet uit hoeveel tegenslagen de dames hebben, ze zijn altijd klaar voor een nieuwe avontuur!

Bekijk de trailer

13. Rectify

Rectify SundanceTVWil je even lekker huilen? Rectify gaat je hierbij helpen. Het is een enorm ontroerende serie uit 2013 met Aden Young in de hoofdrol. Deze serie, van de makers van Breaking Bad, heeft 30 meeslepende afleveringen.

Daniel Holden zat 20 jaar in de gevangenis. Hij wordt vrijgesproken door nieuw DNA onderzoek. Hij keert zwaar getraumatiseerd terug naar zijn familie. Veel mensen denken nog steeds dat hij schuldig is.

Daniel heeft zijn hele leven als volwassenen achter de tralies gezeten en moet nu leren leven buiten de gevangenismuren…

Bekijk de trailer – Waarom kijken?

12. Outlander

Outlander

Outlander is een meeslepende en romantische serie uit 2014. De kostuumdrama is populair op Netflix en gebaseerd op romans van Diana Gabaldon. Caitriona Balfe heeft de hoofdrol als Claire Beauchamp Randall. In 2017 werd ze genomineerd voor een Golden Globe.

Claire is getrouwd en leeft in 1945. Na het aanraken van mysterieuze stenen, komt ze terecht in de burgeroorlog van 1743. Hier vecht ze zij aan zij met de knappe strijder Jamie.

Nu moet Claire kiezen tussen 2 mannen, die zich ieder een in andere wereld bevinden…

Bekijk de trailer

11. 13 Reasons Why

13 Reasons Why

13 Reaons Why is een veel bekeken Netflix Original. Deze serie is gebaseerd op Thirteen Reasons Why van Jay Asher en geproduceerd door Selena Gomez. In 2018 gaat seizoen 2 in première.

Deze serie gaat over Hannah, een tiener die zelfmoord pleegde. Ze heeft videotapes opgenomen met de 13 redenen waarom ze zichzelf van het leven beroofde…

Bekijk de trailer

10. Orange is the New Black

Orange is the New Black

Orange is the New Black is 1 van de beste Netflix Original series. OITNB is geliefd bij vrouwen en heeft Taylor Schilling in de hoofdrol. Voor haar rol als Piper Chapman werd ze 2 keer genomineerd voor een Golden Globe. Seizoen 5 komt in juni 2017 nieuw op Netflix te staan!

Piper is een nette vrouw, die op mannen en vrouwen valt. Wanneer ze wordt gearresteerd voor een misdaad uit haar verleden, moet ze naar de vrouwengevangenis. Haar plan om rustig haar straf uit te zitten mislukt eigenlijk al direct…

Bekijk de trailer

9. Parks and Recreation

Parks and Recreation

Parks and Recreation is een hilarische televisieserie van NBC. Deze serie is uitgezonden van 2009 tot 2015 en heeft 7 seizoenen met 125 afleveringen. Hoofrolspeelster Amy Poehler kreeg in 2014 een Golden Globe voor haar rol als Leslie Knope.

Leslie is onderdirecteur bij de afdeling Parks and Recreation van Pawnee, Indiana. Samen met verpleegster Ann, wil ze een verlaten bouwterrein omtoveren tot een prachtig park. Hierbij krijgen ze te maken met heel veel tegenslagen…

Bekijk de trailer

8. Sex and the City

Sex and the City

Sex and the City is een échte vrouwenserie. Deze populaire HBO serie is begonnen in 1998 en heeft 6 seizoenen met 94 afleveringen.

De serie won 3 Golden Globes voor ”Best Television Series – Comedy of Musical”! Daarnaast won hoofdrolspeelsters Sarah Jessica Parker 5 Golden Globes!

De vriendinnen Carrie, Charlotte, Samantha en Miranda wonen in New York. Samen gaan ze het leven aan. Ze delen lief en leed met elkaar…

Bekijk de trailer

7. Downton Abbey

Downton Abbey

Downton Abbey is een succesvolle serie uit Groot-Brittannië. Deze dramaserie is uitgekomen op 20 september 2010. Fans van deze populaire kostuumdrama moeten Gran Hotel ook kijken.

Het is het begin van de 19de eeuw. Koning George V is aan de macht en de 1ste wereldoorlog gaat bijna beginnen. De familie Grawley leeft samen met hun bedienden op een prachtig uitgestrekt landgoed…

Bekijk de trailer

Gran Hotel nu kijken


Gerelateerd
Wat zijn de Beste kostuumdrama’s?

6. Stranger Things

Stranger Things season 2

Stranger Things is een populaire serie van Netflix. Deze science fiction is begonnen in 2016 en geliefd bij vrouwen. Volgens critici is het zelfs dé populairste Netflix Original ooit!

In een eigenaardige stad verdwijnt de 12-jarige Will Byers. Zijn moeder, de vriendjes van Will én andere inwoners zoeken in paniek naar hem. Hierbij ontdekken ze een mysterieus meisje én een verborgen experiment…

Bekijk de trailer

5. The Crown

The Crown

The Crown gaat indruk op je maken. Deze BritsAmerikaanse serie is begonnen op 4 november 2016. Voor de opnames van seizoen 1 is 110 miljoen euro uitgegeven én dat is te zien aan het prachtige decor!

In deze populaire kostuumdrama zien we Queen Elizabeth II. Ze is net 25 jaar geworden én getrouwd. Elizabeth II moet het Britse rijk gaan leiden, terwijl deze zwaar in verval is…

Bekijk de trailer

4. Friends

Friends

Je kunt lachen met Friends. Deze komedieserie uit 1994 is geliefd onder vrouwen. Het is 1 van de populairste series ooit. Deze Amerikaanse serie heeft bij elkaar 236 afleveringen. Wist je dat de hoofdrolspelers zo’n 10 miljoen euro per aflevering hebben ontvangen?

De vrienden Rachel, Ross, Chandler, Joey, Monica en Phoebe wonen in Manhattan. Daar delen sommige van hen een appartement. De band tussen deze vrienden is hecht. Ze delen de mooie, maar ook de minder mooie momenten uit hun leven…

Bekijk de trailer

3. Suits

Suits

Suits is een serie voor vrouwen met ambitie! Veel vrouwen kijken deze serie én vinden hem geweldig! In deze advocatenserie spelen een paar powervrouwen, zoals Meghan Markle, Sarah Rafferty en natuurlijk Gina Torres.

In Suits zien we Mike Ross, een schoolverlater met een geweldig geheugen. Zijn droom om advocaat te worden heeft hij laten vader. Dan komt hij op een bizarre manier terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, dé beste advocaat van New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag zonder diploma gaan werken bij het vooraanstaande Pearson Hardman. Wel moeten ze geheim houden dat Mike geen Harvard diploma heeft…

Bekijk de trailer

2. House of Cards

House of Cards Frank en Claire

House of Cards is een politieke thriller van Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1990 en heeft een sterke vrouwelijke hoofdrolspeler: Robin Wright. Daarnaast zien we Kevin Spacey als Frank Underwood. Seizoen 5 is in mei 2017 toegevoegd op Netflix.

In House of Cards vechten Frank en Claire Underwood zich met list en bedrog naar de politieke top van Amerika…

Bekijk de trailer – Waarom kijken?

1. Game of Thrones

Daenerys Targaryen

Game of Thrones is er voor iedereen die van fantasie houdt. Het is een actieserie met ridders, draken en monsters, maar toch is deze serie populair bij vrouwen. Misschien omdat er een paar krachtige vrouwen een hoofdrol hebben. Zo zien we Emilia Clarke als Daenerys Targaryen, Sophie Turner als Sansa Stark en onze eigen Carice van Houten als Melisandre.

In deze fantasieserie zien we hoe 9 families van adel met elkaar strijden om de troon…

Bekijk de trailer

Beoordeling van tvserieskijken.nl
Beoordeling
9
Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

1 REACTIE

  1. Sex and the city en Friends blijven klassiekers. Ook keek ik met veel plezier naar Greys Anatomy en Orange is the New Black.

    Tips voor andere leuke ‘vrouwenseries’:

    * New Girl
    * Gossip girl
    * Desperate housewifes

Comments are closed.