Beste series voor vrouwen

Sex and the City, Gossip Girl, Mistresses en Devious Maids richten zich natuurlijk op vrouwen. Dit zijn échte ”chick flicks”.

Naast deze series zijn er veel meer goede échte meisjes series. Daarnaast zijn er veel goede en spannende series voor stoere of ambitieuze vrouwen.

Hieronder staan 50 populaire series voor vrouwen. Het zijn heel verschillende series én alle series zijn geliefd:

The Baby HBO

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Baby is een komische horrorserie uit de Groot-Brittannië, die sinds 24 april 2022 te zien is.

Deze HBO Original volgt Natasha. Wanneer ze onverwachts een baby krijgt is het in één keer klaar met haar vrije leven van doen wat ze wil, wanneer ze maar wil.

Op een gecontroleerde, manipulatieve en gewelddadige manier verandert de baby het leven van Natasha in een complete nachtmerrie.

Waar komt de baby vandaan, wat wil de baby én hoe ver zal Natasha moeten gaan om haar leven terug te krijgen?

Long Slow Exhale

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

Long Slow Exhale is een Amerikaanse dramaserie uit 2022 met een vrouwelijke hoofdrolspeler, namelijk Rose Rollins.

Deze actrice speelt J.C. Abernathy, een succesvolle hoofdcoach van een competitief basketbalteam voor vrouwen.

Ze wordt geconfronteerd met een seksueel misbruikschandaal dat haar hele carrière kan vernietigen.

Terwijl ze de waarheid achter het schandaal wil achterhalen, wordt ze gedwongen om vergaande stappen te nemen die gevolgen hebben voor haar, haar familie én de spelers die van haar afhankelijk zijn…

The Girl From Plainville (2022) Hulu

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Girl From Plainville is een waargebeurde Hulu Original die sinds 2022 te zien is.

In 2014 was de Verenigde Staten in shock door de zelfmoord van Conrad Roy, een tiener die door zijn vriendin werd aangemoedigd om zelfmoord te plegen – en dat uiteindelijk ook deed.

Zijn vriendin, Michelle Carter, moedigde hem aan om zelfmoord te plegen door sms-berichten te sturen.

The Girl From Plainville onderzoekt de relatie tussen Conrad Roy en Michelle Carter, vertelt over de gebeurtenissen die tot zijn dood hebben geleid én zoomt in op de ”sms-zelfmoord-rechtszaak”…

Lust (2022) HBO Max

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Lust is een Zweedse serie die sinds 2022 te zien is op HBO Max.

Deze serie volgt een vrouwen die elkaar al kennen toen ze nog op school zaten.

De vrouwen in de 40 beginnen zich zorgen te maken over hun seksleven wanneer één van hen – volksgezondheidsonderzoeker Anette – gaat onderzoeken of seks leidt tot een beter leven en een betere gezondheid.

Het onderzoek – genaamd ”Make Sweden Sexy Again” – onderzoekt het seksleven van vrouwen in de veertig…

The Dropout Hulu

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 7.6

The Dropout is een nieuwe Hulu Original van Elizabeth Meriwether over het leven van Elizabeth Holmes.

Deze serie vertelt het verhaal van Elizabeth Holmes, de oprichter van Theranos – een innovatief Amerikaans biotechbedrijf.

Elizabeth brengt een revolutie teweeg in de zorgsector als ze stopt met haar studie aan de Stanford-universiteit en een technologiebedrijf opricht.

Haar carrière begon succesvol, maar hoe kon ‘s werelds jongste selfmade miljardair vervolgens alles in een oogwenk verliezen? En hoe kon de vrouw die ooit werd aangekondigd als ”de nieuwe Steve Jobs” een gevangenisstraf van 20 jaar riskeren?

Inventing Anna Netflix 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

IMDb: 6.9

Inventing Anna is een Netflix Original die sinds 11 februari 2022 te zien is.

Deze dramaserie is gemaakt door Shonda Rhimes. De serie vertelt het verhaal van Anna Sorokin en is geïnspireerd op het artikel ”How Anna Delvey Tricked New York’s Party People” van het New York Magazine.

Julia Garner – die vooral bekend is als Ruth Langmore uit Ozark – speelt Anna Delvey.

Inventing Anna volgt Vivian Kent, een jonge journalist die zich moet bewijzen.

Ze onderzoekt de zaak van Anna Delvey, een vermogende Duitse erfgename die niet alleen de harten, maar ook het geld van de upper class van New York wist te stelen.

Gedurende haar onderzoek begint Vivian een duistere en komische haat liefdeverhouding te ontwikkelen met Anna.

Terwijl Anna wacht op haar proces moet Vivian tegen de klok vechten om een vraag die beantwoorden waar iedereen in New York het antwoord op wil hebben: Wie is Anna Delvey? Is ze een echte oplichter of is ze gewoon het voorbeeld van de Amerikaanse droom?

The Gilded Age HBO Max 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

IMDb: 8.0

The Gilded Age is een nieuwe kostuumdrama uit 2022 van HBO Max.

Deze dramaserie is gemaakt door Julian Fellowes, dé maker van Downton Abbey (The English Game en Belgravia) – één van de beste historische dramaseries ooit! 

Deze serie speelt zich af in New York in 1882 in de ”Gilded Age” – een periode uit de Amerikaanse geschiedenis met veel economische groei.

De serie volgt Marian Brook, een weesdochter van een Union-generaal, die intrekt in het huis van haar tantes met oudgeld in New York, Agnes van Rhijn en Ada Brook. Ze wordt vergezeld door de bedreven Afro-Amerikaanse vrouw, Peggy Scott.

Terwijl ze bij haar tantes woont, raakt ze ongewild betrokken bij een sociaal conflict tussen één van haar tantes – een afstammeling van het oude geld, en haar ontzagwekkend rijke buren – een meedogenloze spoorwegmagnaat en zijn ambitieuze vrouw, George en Bertha Russell…

The Nevers HBO Max

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

IMDb: 7.4

The Nevers is een drama- en science fiction serie uit 2021 van HBO Max.

Deze spannende serie is gemaakt door Joss Whedon van Mutant Enemy Productions – bekend van hitseries als Firefly en Buffy the Vampire Slayer.

Het is Augustus 1869. Het Victoriaanse Londen wordt op haar grondvesten geschud door een bovennatuurlijke gebeurtenis die bepaalde mensen – vooral vrouwen – abnormale krachten geeft.

De mensen die bovennatuurlijke krachten hebben gekregen door deze gebeurtenis –  en nu ”The Touched” worden genoemd – worden opgejaagd omdat ze een bedreiging voor de machthebbers vormen.

De mysterieuze weduwe Amalia True en investeerder Penance Adair zien hen niet als een bedreiging, maar willen juist hun grote potentie benutten om de wereld te verbeteren. Ze besluiten om hen onderdak en bescherming te bieden.

Ondertussen worden ze bedreigd door de brute krachten die vastberaden zijn om hun soort vernietigen…

The Flight Attendant (2020)

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

IMDb: 7.1

The Flight Attendant is een spannende serie uit 2020 van de makers van YOU.

Deze HBO Original met Kaley Cuoco en de Nederlandse Michiel Huisman in de hoofdrol is gebaseerd op de roman van Christopher A. Bohjalian.

Deze serie volgt Cassie Bowden, een stewardess van Imperial Atlantic Airlines. In het vliegtuig loopt ze Alex Sokolov tegen het lijf. Ze hebben direct een klik. In Bangkok besluiten ze samen te dineren, waarna ze naar zijn hotel gaan.

In de ochtend wordt Cassie wakker met bloed aan haar handen. Alex ligt dood in bed en ze heeft geen idee wat er met hem gebeurd is.

Ze verlaat de hotelkamer alsof er niets gebeurd is. De FBI begint een onderzoek en komt erachter dat Cassie de laatste persoon is die Alex heeft ontmoet. Terwijl ze achterna gezeten wordt door de FBI, probeert ze de waarheid achter zijn dood te achterhalen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 61

Crazy Ex-Girlfriend is een romantische, hilarische en muzikale dramaserie uit 2015.

Deze serie is opgenomen in West Covina, Californië en uitgezonden door The CW. In Nederland is de serie te volgen op Netflix. De hoofdrolspeelster is Rachel Bloom.

Rachel speelt Rebecca Bunch, een succesvolle, gedreven én gekke dame. Ze zegt haar baan bij een advocatenkantoor én haar appartement in Manhattan op, om op zoek te gaan naar geluk.

Haar zoektocht brengt haar naar het romantische West Covina. Hier begint haar nieuwe avontuur…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 46

The Handmaid’s Tale is een Hulu Original uit 2017.

Deze hitserie is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood die gepubliceerd is in 1985. De hoofdrol is voor Elisabeth Moss.

In 2017 won de serie 8 Primetime Emmy Awards, waaronder de die van ”Beste dramaserie”. In 2018 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze serie speelt zich af in de toekomst. De Verenigde Staten zijn verscheurd door een oorlog. Wat overgebleven is, is een totalitaire samenleving waar nog weinig vrouwen vruchtbaar zijn. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn, worden ontdaan van hun rechten en worden gedwongen voor seksuele dienstbaarheid.

June is één van de vrouwen die wordt gedwongen tot seksuele dienstbaarheid. Ze probeert te overleven en gaat wanhopig op zoek naar haar dochter…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 124

Scandal is een dramaserie van ABC. Deze Amerikaanse serie is begonnen in 2012 en heeft meer dan 100 afleveringen.

De productie was in handen van de vooraanstaande producer Shonda Rhimes. Kerry Washington heeft een hoofdrol als Olivia Pope. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe!

Olivia Pope heeft gewerkt voor de president van de Verenigde Staten. Nu heeft ze haar eigen crisismanagementbureau.

Wanneer politici te maken hebben met een schandaal, schakelen ze Olivia in. Samen met haar team van experts, laat ze zelfs de allergrootste schandalen verdwijnen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 42

Cable Girls ”Las Chicas Del Cable” staat sinds april 2017 nieuw op Netflix.

Deze Spaanse Netflix Original is geproduceerd door de makers van Gran Hotel, een populaire historische dramaserie uit 2011.

Cable Girls gaat over 4 vrouwen met ambitie. De vrouwen werken bij een telefoonmaatschappij, waar ze vechten voor onafhankelijkheid.

Ondertussen moeten ze omgaan met vriendschap en romantiek binnen een modern bedrijf…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Big Little Lies is een drama– en komedieserie uit de Verenigde Staten. Deze HBO serie is 2017 te zien.

De serie is geschreven door David E. Kelley en gebaseerd op de roman van de Australische schrijfster Liane Moriaty.

In 2018 won de serie een Golden Globe! Daarnaast wonnen hoofdrolspelers Nicole Kidman, Alexander Skarsgård én Lauren Den een Golden Globe in 2018!

Deze serie volgt Madeline, Celeste en Jane. De vrouwen wonen in Monterey, Californië. Hier is niets wat het lijkt. Geliefde moeders, succesvolle echtgenoten, schattige kinderen en mooie huizen. Welke leugens worden hier verteld om de schijn op te houden?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

13 Reasons Why is een hartverscheurende, ontroerende serie die laat zien wat pesten met iemand kan doen.

Deze Netflix Original is begonnen in 2017 en gebaseerd op Thirteen Reasons Why van schrijver Jay Asher. Deze roman kreeg erkenning en onderscheidingen van literaire verenigingen.

Selena Gomez had een aandeel in de productie. De serie zorgde voor ophef onder zelfmoordexperts en nabestaanden van zelfdoding.

Op een middag na school ontvangt Clay Jensen 13 cassettebandjes van zijn overleden klasgenoot Hannah. Op deze tapes staan de 13 redenen waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd.

Dankzij deze tapes komt Clay erachter dat 13 personen op school iets te maken hebben met haar dood…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 40

IMDb: 8.6

The Crown is een Brits– Amerikaanse serie uit 2016. Deze Netflix Original gaat over het leven van Koningin Elizabeth II.

Met een budget van 130 miljoen dollar is het de duurste serie die ooit is gemaakt!

Queen Elizabeth is 25 en pas getrouwd. Het Britse rijk is in verval. Elizabeth wordt geconfronteerd met het ontmoedigende vooruitzicht om ’s werelds beroemdste monarchie te leiden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 45

Chesapeake Shores is een Amerikaans– Canadese televisieserie van Hallmark Channel.

De serie is gebaseerd op boeken van Sherryl woods.

Abbey is een gescheiden carrièrevrouw met 2 dochters. Ze woont in New York, maar reist terug naar haar geboortestad Chesapeake Shores. Hier wordt ze geconfronteerd met mensen uit haar verleden.

Abbey merkt dat haar carrière haar tol heeft geëist. Misschien kan ze beter haar leven omgooien, door in Chesapeake Shores te blijven…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 34

IMDb: 8.6

Stranger Things is een succesvolle science fiction serie van Netflix, die gemaakt is door de broers Matt en Ross Duffer.

Deze nostalgische science fiction serie kwam in 2016 tussen het aanbod van Netflix te staan en domineerde meteen het televisielandschap.

Het succes is vooral te danken aan de 80’s nostalgie, maar ook aan het mysterieuze karakter van de serie en de composities van de band S U R V I V E.

Uiteraard heeft ook Winona Ryder een grote bijdragen geleverd aan het succes van de serie, evenals de jonge acteurs – die steeds beter gaan acteren.

Stranger Things speelt zich af in 1983 in Indiana. Wanneer een jongetje verdwijnt, zoeken zijn vriendjes, zijn familieleden en de lokale politie naar antwoorden.

Gedurende hun zoektocht worden ze geconfronteerd met buitengewone mysteries, angstaanjagende krachten, een geheim overheidsexperiment en een eigenaardig meisje…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 179

Desperate Housewives is een populaire vrouwenserie van Marc Cherry. Hij probeerde de serie te verkopen aan HBOFOXCBS en Showtime, maar uiteindelijk werd deze verkocht aan ABC.

De 180 afleveringen zijn opgenomen in Los Angeles en tussen 2004 en 2012 uitgezonden. In 2005, 2006 én 2007 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Desperate Housewives vormde de inspiratiebron voor de Nederlandse Gooische Vrouwen.

De serie volgt een aantal vriendinnen uit Wisteria Lane, door de ogen van hun overleden buurvouw. Hierdoor zien we dat alle vrouwen geheimen met zich meedragen…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 82

Grace and Frankie is een komedieserie uit 2015.

De Netflix Original heeft Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrol. In 2016 is Lily genomineerd voor een Golden Globe!

De mannen van Grace and Frankie worden verliefd op elkaar. Daarom gaan ze er met elkaar vandoor. Nu moeten de vrouwen, die elkaar nooit echt mochten, samen omgaan met deze bizarre situatie…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 84

Younger is een meidenserie uit de Verenigde Staten. De romantische serie is begonnen in 2015 en heeft Sutton Foster in de hoofdrol.

Younger gaat over Liza Miller. Ze is 40 jaar en onlangs gescheiden. De alleenstaande moeder wil een baan vinden. Ze vindt zichzelf te oud en doet daarom alsof ze pas 26 jaar is.

Dan wordt Liza in een café versierd, door iemand die denkt dat ze pas 20 jaar is. Vanaf dat moment besluit ze door het leven te gaan als een 26-jarige!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 51

Unbreakable Kimmy Schmidt is een échte feel-good-serie. Deze populaire Netflix serie is begonnen in 2015.

Op 19 mei 2017 is seizoen 3 in première gegaan. Ellie Kemper heeft de hoofdrol als Kimmy Schmidt.

Kimmy zat 15 jaar gevangen in een ondergrondse bunker. Samen met 4 vrouwen wordt ze gered. Nu wil ze haar verloren jaren inhalen. Daarom gaat ze naar New York. Daar heeft ze de beste tijden van haar leven.

Kimmy leert ons om nooit op te geven…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Agent Carter is er voor de powervrouw! Deze superhelden serie van ABC en Marvel is uitgezonden in 2015 en 2016.

Hayley Atwell speelt Peggy Carter.

Peggy is een alleenstaande vrouw en politieagente. Ze moet het verlies van Captain America verwerken. Ondertussen moet ze haar mannetje staan op haar werk.

Haar mannelijke collega’s nemen haar namelijk niet echt serieus. Gelukkig ziet Howard Stark wel iets in haar. Hij neemt haar mee op avontuur…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Jane the Virgin is cool. Deze grappige televisieserie is begonnen in 2014 en geïnspireerd door een populaire soapserie uit Venezuela. 

Op 12 april 2017 is seizoen 2 nieuw toegevoegd op Netflix. Gina Rodriguez speelt Jane Villanueva.

Jane is religieus én nog maagd. Jane en haar vriend wachten met seks tot na hun huwelijk. Bij een bezoek aan de gynaecoloog wordt Jane zwanger!

De hele situatie wordt nog erger! Ze is namelijk geïnsemineerd met het zaad van Rafael, haar jeugdliefde…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 90

How to Get Away with Murder is populair onder vrouwen. Deze serie van ABC is begonnen in 2014.

Deze thriller is geschreven door de vooraanstaande Shonda Rhimes / die we bijvoorbeeld kennen van Grey’s Anatomy en Scandal.

Hoofdrolspeelster Viola Davis is in 2015 en 2016 genomineerd voor een Golden Globe. Ze speelt Annalise Keating, een charismatische professor in strafrecht. Annalise vormt een groep met haar 5 beste studenten.

Ze leert deze studenten hoe ze weg kunnen komen met het plegen van een moord…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 75

Outlander is een Brits–Amerikaanse fantasieserie, die zich afspeelt in de 1940’s en 1740’s. Deze dramaserie is geschreven door Ronald D. Moore en uitgezonden door Starz.

De serie is gebaseerd op de Outlander-romans van Diana Gabaldon – die voor het eerst werden uitgebracht in 1991. Van 1991 tot en met 2014 zijn er 8 romans uitgekomen. De romans vormde niet alleen de basis van deze serie, maar er werd ook een stripboek en een musical gemaakt.

Hoofdrolspeelster Caitriona Balfe kreeg 3 Golden Globe nominaties! In 2016 werd de serie genomineerd voor een Golden Globe voor ”Best Television Series – Drama”.

Claire is verpleegster tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een mysterieuze wijze komt ze plotseling terecht in 1743. Hier wordt ze gedwongen om te trouwen met de romantische strijder Jamie.

Nu moet ze kiezen tussen twee verschillende mannen uit twee verschillende werelden…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

Penny Dreadful is een spannende drama– en horrorserie, die sinds 2014 te zien is.

Deze serie van Showtime is internationaal uitgebracht als Netflix Original. John Logan schreef de scenario’s. In 2016 werd hoofdrolspeelster Eva Green genomineerd voor een Golden Globe.

Penny Dreadful brengt bekende figuren uit de literatuur samen, in de donkere straten van het Victoriaanse Londen. Denk aan Dracula, Frankensteun én Dorian Grey…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Broad City is een grappige serie uit 2014.

De serie van Comedy Central is gemaakt door twee vrouwen, die beide een hoofdrol hebben. Ilana Glazer en Abbi Jacobson spelen zichzelf.

Ilana en Abbi zijn Joods-Amerikaanse dames van in de 20. Ze wonen in New York en zijn beide blut én onhandig. Het maakt niet uit hoeveel tegenslagen de dames hebben, ze zijn altijd klaar voor een nieuwe avontuur!

Seizoenen: 5

Afleveringen: 92

The Originals is een horrorserie van The CW die sinds 2013 te zien is.

Deze spin-off van The Vampire Diaries is bedacht door Julie Plec en heeft Jospeh Morgan, Daniel Gillies en Claire Holt in de hoofdrol.

In New Orleans ontstaat er een conflict tussen vampieren, weerwolven en heksen. Klaus, Elijh en Rebekah zijn het middelpunt van het conflict!

Seizoenen: 4

Afleveringen: 49

Devious Maids is een drama- en komedieserie uit 2013. De serie is gebaseerd op de Mexicaanse serie Ellas son la Alegría del Hogar.

Rosie, Carmen, Valentina en Zoila werken als poetsvrouw. De Latijns-Amerikaanse vrouwen werken voor vermogende acteurs en zakenmensen uit Hollywood.

Ondertussen streven ze hun eigen dromen na…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 91

Orange is the New Black (OITNB) is een populaire Netflix Original uit 2013.

Deze gevangenisserie is geschreven door Jenji Kohan en gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison van Piper Kerman.

OITNB is geliefd bij vrouwen en heeft Taylor Schilling in de hoofdrol. Voor haar rol als Piper Chapman werd ze twee keer genomineerd voor een Golden Globe!

De serie volgt Piper Chapman, een biseksuele vrouw uit New York, die 15 maanden naar de vrouwengevangenis moet.

Piper wil haar straf rustig uitzitten, maar omdat ze uit de hogere middenklasse komt wordt ze direct het slachtoffer van andere gevangenen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 52

Mistresses is een tienerserie van The CW. Deze romantische serie is begonnen in 2007 en heeft 6 seizoenen met 121 afleveringen.

Deze is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie uit 2008

April, Jossyln, Karen en Savannah zijn beste vriendinnen. Ze geven elkaar advies over de relaties die ze hebben. Hun relaties zijn veel ingewikkelder dan ze lijken…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 30

Wil je even lekker huilen? Rectify gaat je hierbij helpen. Het is een enorm ontroerende serie uit 2013 met Aden Young in de hoofdrol. 

Deze serie – van de makers van Breaking Bad – heeft 4 seizoenen met 30 meeslepende afleveringen.

Daniel Holden zat 20 jaar in de gevangenis. Hij wordt vrijgesproken door nieuw DNA onderzoek. Hij keert zwaar getraumatiseerd terug naar zijn familie. Veel mensen denken nog steeds dat hij schuldig is.

Daniel heeft zijn hele leven als volwassenen achter de tralies gezeten en moet nu leren leven buiten de gevangenismuren…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Orphan Black is een populaire science fiction serie uit 2013 van de zender BBC America. 

Tatiana Maslany speelt Sarah Manning. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2016 won ze een Primetime Emmy.

Sarah is dakloos en eenzaam. Ze komt een vrouw tegen met precies hetzelfde uiterlijk als haar. Wanneer deze vrouw voor de trein springt, kan Sarah ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan, door de identiteit van deze vrouw aan te nemen.

Deze vrouw schijnt een kloon te zijn. Sarah zit nu dieper in de problemen. Daarnaast vraagt ze zich af of er nog meer klonen zijn…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 124

Nashville is een dramaserie uit 2012 van de zender CMT.

De hoofdrol is voor Connie Britton en Hayden Panettiere. Connie en Hayden zijn in 2013 genomineerd voor een Golden Globe. Hayden is in 2014 nogmaals genomineerd!

Rayna is een courtylegende, maar haar populariteit wordt minder. Daarom wil haar platenmaatschappij haar op tournee sturen met Juliette Barnes, een opkomende zangeres. Omdat Juliette alle aandacht wil opeisen, heeft Rayna hier weinig zin in…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 62

Girls is een serie voor vrouwen! Het is een productie van HBO die begonnen is in 2012.

De serie won 2 Golden Globes! Lena Dunham is één van de hoofdrolspelers als Hannah Horvath.

Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna wonen in New York. De dames moeten omgaan met vele vernederingen én weinig overwinningen…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 85

Call the Midwife is een kostuumdrama van BBC One. De ziekenhuisserie begon in 2012.

De scenario’s zijn gebaseerd op memoires van Jennifer Worth, die gaan over haar ervaringen als verloskundige in de straatarme wijk East End London.

Jessica leeft in de 50’s en is net afgestudeerd. Ze gaat als verloskundige werken in een klooster, in een achterstandswijk in Londen. Samen met collega’s zorgt ze voor goede bevallingen. Daarnaast geven ze nazorg aan vele baby’s…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 146

Jess is een sukkelig maar schattig meisje dat op zoek is naar een nieuwe woning, nadat ze haar vriend heeft gezien met een ander meisje.

Ze komt terecht in een appartement met 3 vrijgezellen mannen. Vindt Jess het wel leuk om daar te wonen?

Seizoenen: 4

Afleveringen: 89

Revenge hoort natuurlijk thuis in dit overzicht! Deze succesvolle serie heeft 4 seizoenen met 89 afleveringen!

Emily Thorne is de nieuwe inwoonster van Hamptons, een luxe wijk met chique mensen. Emily maakt snel nieuwe vrienden, maar wil ze wel vrienden maken?

Of is Emily gekomen om wraak te nemen op de inwoners?

Seizoenen: 9

Afleveringen: 134

Suits is een geweldige serie van USA Network. Deze advocatenserie is begonnen in 2011 en onderdeel van het aanbod van Netflix.

De serie is gemaakt door Aaron Korsh en hebben Gabriel Macht en Patrick J. Adams in de hoofdrol.

In Suits zien we Mike Ross, een schoolverlater met een geweldig geheugen. Zijn droom om advocaat te worden heeft hij laten vader. Dan komt hij op een bizarre manier terecht in een sollicitatieprocedure van Harvey Specter, dé beste advocaat van New York.

Harvey heeft het gehad met ”de standaard Harvard student” en neemt Mike aan. Mike mag zonder diploma gaan werken bij het vooraanstaande Pearson Hardman. Wel moeten ze geheim houden dat Mike geen Harvard diploma heeft…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 103

Switched at Birth is een dramaserie uit 2011. Deze ontroerende serie is uitgezonden door ABC. In Nederland was de serie te zien op Net5 en Videoland.

Het is volgens ABC de eerste grote serie die helemaal in gebarentaal is opgenomen.

Bay en Daphne zijn bij het geboorte per ongeluk verwisseld. Hierdoor groeide Bay op in een welvarend gezin met 2 ouders en 1 broer. Daphne, die door meningitis doof is geworden, groeide op met een alleenstaande moeder in een volkswijk.

Wanneer de families elkaar ontmoeten, weten beide tiener niet meer wie ze zijn. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaars ouders…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 73

IMDb: 9.3

Game of Thrones is de duurste serie die ooit gemaakt is (tot de komst van Lord of the Rings serie).

Gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op ”A Song of Ice and Fire” van R.R. Martin, heeft deze serie – samen met The WireThe Sopranos en Band of Brothers – een enorme bijdragen geleverd aan het succes van de zender HBO.

De serie veranderde de carrière van vele acteurs en actrices, waaronder Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams. Deze hoofdrolspelers zorgde voor iconische personages: Tyrion Lannister, Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, Jon Snow en Ayra Stark.

Game of Thrones staat bekend om het geweld, de seks, de drama en de horror, maar ook om de onvoorspelbaarheid. Zo hadden David Benioff en D.B. Weiss er totaal geen moeite mee om hoofdpersonages te laten sterven.

Het is moeilijk voor te stellen dat de serie écht ten einde is gekomen. Gelukkig zal House of the Dragon in 2022 in première gaan, een spin-off van Game of Thrones die zich 300 jaar eerder afspeelt.

Game of Thrones speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld, waar machtige families  vechten om de IJzeren troon, waarna ze kunnen regeren over de Zeven Koninkrijken van Westeros.

Ondertussen is de winter op komst, waardoor alle families worden bedreigd door een allesverwoestende vijand, die steeds dichtbij de eeuwenoude beschermmuur van ijs in het Noorden in komt…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 47

IMDb: 8.6

Downton Abbey is een enorm populaire kostuumdrama uit Groot-Brittannië.

De serie is begonnen in 2010 en bedacht door Julian Fellowes. Downton Abbey won 3 Golden Globes! De serie is te volgen via Amazon.

Het is 1912 in Groot-Brittannië, net voor de Eerste Wereldoorlog. Op een prachtig en gigantisch landgoed staat Downton Abbey. De aristocratische familie Crawley woont hier samen met hun personeel…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 161

Pretty Little Liars is een échte serie voor vrouwen.

Deze dramaserie is begonnen op 8 juni 2010 en gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Sara Shepard.

Als één vriendin uit een goede vriendinnengroep opeens verdwijnt, groeien de vrienden uit elkaar. Jaren later krijgen de vriendinnen ineens berichten van iemand die zich ”A” noemt.

Deze persoon kent geheimen van de vriendinnen, die alleen de verdwenen vriendin kan weten. ”A” kan het leven van de vriendinnen kapot maken…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 156

The Good Wife is een drama– en misdaadserie van CBS. Deze advocatenserie heeft 7 seizoenen met 156 afleveringen!

Julianna Margulies is de hoofdrolspeelster. In 2010 won ze een Golden Globe. In 2017 is de spin-off The Good Fight in première gegaan.

Wanneer haar man wordt gearresteerd voor corruptie, gaat Alicia als strafpleiter werken. Met haar baan wil ze haar kinderen onderhouden én haar reputatie herstellen…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 171

The Vampire Diaries is een fantasieserie die tussen 2009 en 2017 is uitgezonden door The CW.

De scenario’s zijn geschreven door Julie Plec en Kevin Williamson en gebaseerd op de boekenreeks van L.J. Smith.

De serie volgt Jermey en Elena Gilbert, die proberen hun leven op te pakken na de dood van hun ouders. Ze gaan bij hun tante wonen en beginnen een nieuw schooljaar. Alena komt in de klas met de nieuwkomer, Stefan. Ze is direct on de indruk van hem.

Stefan is een vampier, die gewoon tussen de mensen wil leven. Zijn broer Damon heeft een hekel aan mensen en wil de ziel van Alena en haar vrienden hebben!

Seizoenen: 7

Afleveringen: 125

IMDb: 8.6

Parks and Recreation is gemaakt door Greg Daniels en Michael Schur, de bedenkers en scenarioschrijvers van The Office.

De serie doet denken aan The Office, omdat beide komedieseries een mockumentary stijl hebben en zich afspelen op een werkplek.

In het eerste seizoen moest de serie even op gang komen, maar uiteindelijk zijn er 6 seizoenen met 125 afleveringen uitgebracht die vol zitten met hilarische scenes, waardoor het één van de beste komedieseries ooit werd.

Amy Poehler is de hoofdrolspeelster als Leslie Knope, waarvoor ze in 2014 een Golden Globe won! Andere acteurs en actrices met een hoofdrol zijn Nick Offerman Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Retta, Aziz Ansari, Adam Scott en Jim O’Heir.

De Amerikaanse hitserie van NBC speelt zich af op de afdeling Parks and Recreation van de stad Pawnee, Indiana.

De serie volgt de altijd optimistische bureaucraat Leslie Knope en haar team van overheidsfunctionarissen, die van Indiana een betere stad willen maken door allerlei projecten uit te voeren…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 121

Gossip Girl is een échte meisjes serie uit 2007. Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige romans van Cecily von Ziegesar.

Deze populaire serie heeft 6 seizoenen met 121 afleveringen.

In Gossip Girl zien we een aantal bevoorrechte tieners uit de Upper East Side van New York. Deze tiener kunnen geen enkel geheim verborgen houden voor een meedogenloze blogger – die altijd aan het meekijken is…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 138

30 Rock is lachen! Deze komedieserie van NBC heeft 138 afleveringen.

De grappige serie is geschreven door Tina Fey en deels gebaseerd op haar ervaringen als hoofdschrijfster van Suterday Night Live. De serie won 6 Golden Globes!

Liz Lemon is hoofdschrijfster van TGS met Tracy Jordan. Liz moet werken met een arrogante baas en een gekke nieuwe ster. Ze moet ervoor zorgen dat ze een succesvolle show neerzet, zonder zelf door te draaien…

Seizoenen: 18

Afleveringen: 394

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries.

Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met 268 afleveringen! Sommige afleveringen hadden meer dan 25 miljoen kijkers!

In 2007 won de serie van ABC ene Golden Globe voor ”Beste Television Series – Drama”.

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met andere artsen lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren operaties uit en genezen ziektes.

De artsen delen lief en leed, maar concurreren ook met elkaar. Deze competitie is vaak hun drive…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 72

Veronica Mars is een mysterieuze detectiveserie met Kristen Bell in de hoofdrol.

Deze spannende serie is bedacht door Rob Thomas en sinds 2004 uitgezonden door The CW. In 2014 is er een gelijknamige film in première gegaan.

Nadat een goede vriend van Veronica wordt vermoord, is de rijke gemeenschap van Neptune, Californië geschokt. Wanneer haar vader zijn mening geeft over de moord, wordt hij ontslagen als sheriff van de stad.

Hierop gaan Veronica en haar vader samen beginnen als privédetectives. Ondertussen moet Veronica zich als tiener staande zien te houden, in een stad waar niemand iets met haar óf haar vader te maken wil hebben…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 153

Gilmore Girls is een romantische dramaserie van The CW. Deze televisieserie begon in 2000 en groeide uit tot een internationale hit.

De populaire serie is geschreven door Amy Sherman-Palladino en heeft een hoofdrol voor Lauren Graham en Alexis Bledel. Lauren werd in 2002 genomineerd voor een Golden Globe! In 2016 ging de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life in première.

Deze televisieserie is te volgen op Netflix en volgt het leven van de alleenstaande moeder Lorelai Gilmore en haar tienerdochter Rory Gilmore. Samen wonen ze in Stars Hollow in Connecticut…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 94

Sex and the City is een échte vrouwenserie. Deze populaire HBO serie is begonnen in 1998 en heeft 6 seizoenen met 94 afleveringen.

De serie won 3 Golden Globes voor ”Best Television Series – Comedy of Musical”! Daarnaast won hoofdrolspeelsters Sarah Jessica Parker 5 Golden Globes!

De vriendinnen Carrie, Charlotte, Samantha en Miranda wonen in New York. Samen gaan ze het leven aan. Ze delen lief en leed met elkaar…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 144

Buffy the Vampire Slayer is een populaire tienerserie uit 1997. Deze enge serie is bedacht door Joss Whedon en uitgezonden door UPN. 

Sarah Michelle Gellar werd een ster door deze serie en kreeg in 2001 een nominatie voor een Golden Globe!

Sarah Michelle speelt Buffy, een tiener die is uitgekozen om het op te nemen tegen bovennatuurlijke, kwade krachten. Samen met haar vriendinnen neemt ze het op tegen vampieren en demonen.

Ondertussen heeft ze een normaal tienerleven, met liefde en drama…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 236

IMDb: 8.8

Friends is één van de populairste series uit de Verenigde Staten en één van de beste sitcoms ooit.

Deze hilarische serie begon in 1994 en eindige in 2004, nadat er 236 afleveringen zijn uitgezonden door de zender NBC.

Deze hitserie is gemaakt door David Crane en Marta Kauffman en zorgde voor internationale bekendheid van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow.

Friends volgt zes vrienden die in Manhattan, New York wonen en werken. Het verhaal speelt zich vooral af in het appartement van Monica, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 39

Absolutely Fabulous is een serie van vroeger met twee vrouwen in de hoofdrol. De hoofdrol is voor Jennifer Saunders en Julia Sawalha.

De Britse serie is begonnen in 1992 en heeft 33 afleveringen.

Saffron heeft veel meer verantwoordelijkheidsbesef dan haar moeder Edina. Haar moeder zit de hele dag aan de drank en drugs. Daarnaast is ze geobsedeerd door roem, mode én geld.

Saffron is het tegenovergestelde. Ze draagt ouderwetse kleding en doet haar best op school. Ze doet haar best om haar moeder op het rechte pad te houden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 180

Deze televisieserie volgt 4 onlangs gescheiden vrouwen, die samen in een huis in Miami leven.

Ze delen hun verschillende ervaringen met elkaar. Ondanks de moeilijke periodes waarin ze zitten, proberen ze zoveel mogelijk te genieten…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 168

The Mary Tyler Moore Show is een Amerikaanse televisieserie uit 1970. Deze serie van vroeger heeft 7 seizoenen met 169 afleveringen.

Het was de eerste serie met een ongetrouwde en onafhankelijke carrièrevrouw in de hoofdrol.

Nadat haar relatie over is, verhuist Mary Richard naar Minneapolis. Hier gaat ze werken als mede-producer van het 6 uur journaal. Ze wilde eigenlijk een beter betaalde baan, maar ze start direct met haar carrière in de mediawereld…