Beste Sitcoms ooit

Sitcoms zijn grappige series met vaste personages en veel terugkerende locaties. Het genre is populair en is ontstaan op de radio. Nu worden sitcoms uitgezonden op televisie of aangeboden door Netflix. Veel mensen vinden Friends de beste sitcom, terwijl anderen vinden dat Seinfeld beter is.

Hier is een overzicht met goede sitcoms…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 250

Modern Family is een komedieserie uit 2009. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Christopher Lloyd en Steven Levitan.

In 2012 won de serie een Golden Globe voor ”Best Television Series – Comedy or Musical”.

In Modern Family zien we drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De meeste familieleden zijn getrouwd of gescheiden en daarna weer getrouwd. Sommige hebben kinderen.

De serie geeft een hilarische kijk op hun levens…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 110

Jeff Winger is een advocaat die opnieuw college moet volgen. Zijn diploma is, na zijn schorsing, namelijk ongeldig verklaard.

Op het Greendale Community College is Jeff onderdeel van een studiegroep. Jeff wil met zijn studiegroep indruk maken op Britta.

Andere leden van de studiegroep zijn Abed, Shirley, Troy, Annie en Pierce…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 125

IMDb: 8.6

Parks and Recreation is gemaakt door Greg Daniels en Michael Schur, de bedenkers en scenarioschrijvers van The Office.

De serie doet denken aan The Office, omdat beide komedieseries een mockumentary stijl hebben en zich afspelen op een werkplek.

In het eerste seizoen moest de serie even op gang komen, maar uiteindelijk zijn er 6 seizoenen met 125 afleveringen uitgebracht die vol zitten met hilarische scenes, waardoor het één van de beste komedieseries ooit werd.

Amy Poehler is de hoofdrolspeelster als Leslie Knope, waarvoor ze in 2014 een Golden Globe won! Andere acteurs en actrices met een hoofdrol zijn Nick Offerman Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Retta, Aziz Ansari, Adam Scott en Jim O’Heir.

De Amerikaanse hitserie van NBC speelt zich af op de afdeling Parks and Recreation van de stad Pawnee, Indiana.

De serie volgt de altijd optimistische bureaucraat Leslie Knope en haar team van overheidsfunctionarissen, die van Indiana een betere stad willen maken door allerlei projecten uit te voeren…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 161

IMDb: 8.8

It’s Always Sunny in Philadelphia is een sitcom van FX.

Deze Amerikaanse serie is bedacht door Rob McElhenney, Glenn Howerton en Charlie Day en begon in 2005. In 2008 won de serie een Satellite Award en in 2016 werd er een People’s Choice Award gewonnen!

It’s Always Sunny  in Philadelphia volgt 5 vrienden met een enorm ego, die bekend staan als ”the Gang”. Samen runnen ze een populaire Ierse bar in Philadelphia…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 195

IMDb: 8.9

The Office is een Amerikaanse spin-off van de gelijknamige Britse hitserie. Deze televisieserie is tussen 2005 en 2013 uitgezonden door NBC.

Deze sitcom is bedacht door Ricky Gervais, Greg Daniels en Stephen Merchant. In 2006 werd er een Golden Globe gewonnen!

De serie speelt zich af in het kantoor van de Dunder-Miffin Paper Company in Scranton, Pennsylvania.

Michael Scott denkt dat hij de allerbeste manager is. Hij ziet zijn werknemers als familie. Wanneer hij van het hoofdkantoor moet bezuinigen, probeert hij dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Ondertussen hoopt zijn assistent Dwight op een promotie, die hij nooit gaat krijgen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 84

IMDb: 8.7

Arrested Development is een super grappige serie. De afleveringen zijn uitgezonden tussen 2003 en 2006.

In 2005 werd er een Golden Globe gewonnen! De hoofdrol is voor Jason Bateman.

Michael Bluth is een nuchtere man. Wanneer zijn vader naar de gevangenis moet voor fraude, wil hij het familiebedrijf gaan runnen. Door zijn verwende en disfunctionele gezin wordt dit moeilijk…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 110

IMDb: 8.8

Curb Your Enthusiasm is een Amerikaanse televisieserie uit 2000. Deze serie is bedacht door Larry David, de bedenker van Seinfeld!

De afleveringen zijn uitgezonden door HBO. In 2003 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze geïmproviseerde televisieserie is opgenomen alsof het een documentaire is.

De sitcom volgt Larry David. Hij lijkt het allemaal te hebben: een goede vrouw, veel vrienden, een succesvolle baan én een prachtig huis. Wat kan er nu nog misgaan?

Seizoenen: 10

Afleveringen: 236

IMDb: 8.8

Friends is één van de populairste series uit de Verenigde Staten en één van de beste sitcoms ooit.

Deze hilarische serie begon in 1994 en eindige in 2004, nadat er 236 afleveringen zijn uitgezonden door de zender NBC.

Deze hitserie is gemaakt door David Crane en Marta Kauffman en zorgde voor internationale bekendheid van Jennifer Aniston, Courtney Cox, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer en Lisa Kudrow.

Friends volgt zes vrienden die in Manhattan, New York wonen en werken. Het verhaal speelt zich vooral af in het appartement van Monica, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey…

IMDb: 8.9

Seinfeld – vaak beschreven als één van de beste series ooit – is een oude televisieserie uit de Verenigde Staten, die tussen 1989 en 1998 is uitgezonden door NBC.

De sitcom is gemaakt door Jerry Seinfeld, die internationaal bekend werd als hoofdrolspeler uit de serie. Hij schreef de scenario’s samen met Larry David, de later bekend werd als maker en hoofdrolspeler van Curb Your Enthusiasm.

In deze Amerikaanse serie werden onderwerpen behandeld – over ras, religie en seks – die in die tijd als taboe werden beschouwd. Jerry en Larry laten de kijker lachen om deze taboes en behandelen deze op een manier waarbij ze zo herkenbaar zijn, dat de kijker zich niet zomaar beledigd voelt.

Seinfeld draait om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George en zijn ex-vriendin Elaine. Samen komen ze steeds terecht in de meest vreemde situaties…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 39

The Honeymooners is een populaire sitcom van vroeger. Deze televisieserie is bedacht door Jackie Gleason en in 1955 en 1956 uitgezonden door CBS.

Gedurende het eerste seizoen was het de populairste sitcom van de Verenigde Staten, na The Perry Como Show. Uiteindelijk daalde de kijkcijfers en werd de serie na 39 afleveringen geannuleerd.

The Honeymooners volgt een buschauffeur en rioolwerker die proberen rijk te worden. Ondertussen kijken hun vrouwen geduldig toe…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…