Beste studio 100 kinderseries

Studio 100 is een uitblinker in het maken van kinderseries! Het Belgische productiebedrijf is in 1996 opgericht door Gert Verhulst (van Samson en Gert) en Hans Bourlon.

Hun avontuur werd een sprookje. Inmiddels zijn er vele goede kinderseries geproduceerd én is Studio 100 uitgegroeid tot hét Disney van de Benelux!

Studio 100 is vooral bekend van series als Samson en Gert, Kabouter Plop, K3 en Maya de Bij, maar er zijn meer goede series geproduceerd. Hieronder staan 10 leuke series die kinderen zeker moeten zien…

Geen cover

Kabouter Plop is een enorm succesvolle productie van Studio 100.

De serie voor kinderen is bedacht door de oprichters van Studio 100 en uitgezonden sinds 1997.

Inmiddels zijn er zo’n 300 afleveringen uitgezonden! Naast de serie zijn er speelfilms, theatershows, liedjes, speelgoed en strips over de verstandige kabouter gemaakt…

De avonturen van K3

Kinderen die rond 2000 zijn geboren, zijn opgegroeid met K3. Deze meidengroep is opgericht door Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts.

In 2002 is hun act overgenomen door Studio 100. In 2003 ging De Wereld van K3 in première, een populaire kinderserie. In 2010 begon de 2de kinderserie: Hallo K3! In 2014 begon K3 Kan Het! en in 2016 startte De Avonturen van K3, een animatieserie over de 3 sterren.

Seizoenen: 2

Afleveringen: 91

Heidi is een animatieserie voor kinderen uit 2015. De populaire serie is geproduceerd door Studio 100 en Rai Fiction.

De serie is gebaseerd op het kinderboek van Johanna Spyri, dat in 1881 werd uitgebracht.

Heidi leefde in de stad, tot ze door haar tante naar haar grootvader wordt gebracht. Haar chagrijnige grootvader woont in de Zwitserse Alphen. Voor Heidi gaat er een nieuwe wereld open, een wereld met prachtige natuur.

Samen met haar vrienden Peter en Carla geniet ze van het leven in de buitenlucht…

Geen cover

Seizoenen: 4

Afleveringen: 52

Prinsessia is een kinderserie over 5 prinsessen! De Studio 100 serie is begonnen in 2014 en uitgezonden door Ketnet, Z@ppelin en Studio 100 TV.

De serie is enorm succesvol. Van de DVD Het Gouden Prinsessenkroontje werden 10.000 exemplaren verkocht!

Naast de televisieserie ontstonden er verschillende theatershows. Je kind is ”na iedere nieuwe les een beetje meer Princes”!

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 38

Maya de Bij is een hele leuke kinderserie. De rechten kwamen in 2008 in handen van Studio 2008. Maya de Bij is ontstaan in 1912.

Deze werd bedacht door de Duitse schrijver Waldemar Bonsels. Zijn bestseller werd in meer dan 40 landen verkocht!

In 1975 kwam Maya de Bij weer tot leven door een Japanse serie. Deze serie werd in Nederland uitgezonden tussen 1977 en 1983. Deze serie voor peuters wordt nog steeds uitgezonden en is nu online te volgen op Videoland.

Maya de Bij houdt van haar vrijheid. Daarom woont ze niet in een bijenkorf, maar in de weide. Samen met haar vrienden Willy, Max, Shelby en Flip beleeft de leukste avonturen. Want in de natuur is er altijd wel iets te beleven!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 52

Bobo is een leuke kinderserie over een blauw konijn. In 2011 verscheen de serie op de Belgische en Nederlandse televisie.

De serie van Studio 100 is bedacht door Gert Verhulst en Bart Van Leemputten.

De afleveringen zijn uitgezonden door Vtmkzoon en RTL Telekids. Nu zijn de afleveringen online te volgen op Videoland.

Bobo is een enthausiast, blauw konijn. Samen met zijn ouders en zus Krabbel woont hij in een boomhut. Samen met zijn zus én zijn beste vriend Tjerk speelt hij graag buiten…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 65

Mega Mindy is een superhelden serie voor kinderen. De Belgische serie is geproduceerd door Studio 100 en te zien sinds 2006.

De afleveringen zijn uitgezonden door Ketnet en de TROS. In 2010 ging de film Mega Mindy en het Zwarte Kristal in première.

Mieke Fonkel is politieagente in een kleine stad. Niemand kijkt echt om naar haar. Haar collega’s lossen niet 1 misdaad op, omdat ze te dom zijn. Gelukkig worden ze steeds op het cruciale moment geholpen door de superheldin Mega Mindy!

Geen cover

Je kind is wel even zoet met Bumba. Deze populaire serie voor peuters is geproduceerd door Studio 100.

De serie is in 2004 in première gegaan en uitgegroeid tot een populair exportproduct van Studio 100! De afleveringen zijn bijvoorbeeld uitgezonden in Nederland, Duitsland, Canada en Spanje.

Bumba is een leuke clown. In het circus haalt hij allerlei streken uit. Met zijn toverstaf kan hij toveren. Bumba maakt leuke dingen mee, samen met Kiwi de vogel, Pantoef de olifant en Gwindo en pinguïn…

Geen cover

Piet Piraat is een kinderprogramma uit België. De Studio 100 serie is in 2001 voor het eerst uitgezonden door Ketnet. Piet Piraat bestaat uit 120 afleveringen van 5 minuten.

De kinderserie is in Nederland uitgezonden door Z@ppelin. Naast de serie zijn er een aantal films in première gegaan.

Piet is een piraat, die met zijn schip op zoek is naar avontuur. Samen met zijn rare bemanningsleden vaart hij de oceaan af…

Seizoenen: 17

Afleveringen: 782

Natuurlijk staat Samson en Gert op 1. Samson en Gert is de trots van Studio 100. Sinds 1997 is de succesvolle kinderserie in handen van het productiebedrijf.

Gert Verhulst werd bekend door zijn rol in Samson en Gert. Door zijn rol in deze kinderserie kwam hij in contact met Hans Bourlon en Danny Verbiest. Samen met hen richtte hij in 1996 Studio 100 op!

Samson en Gert is een super populaire kinderserie uit 1990. De Vlaamse hitserie is in België uitgezonden door de VRT en in Nederland door Veronica.

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…