Beste superhelden series

Hieronder staan dé allerbeste superhelden series. Deze topseries hebben gegarandeerd veel actie. Veel van deze series zijn gebaseerd op strips van Marvel én zijn direct online te bekijken op Netflix.

Bekijk nu de populairste series met superhelden én vette special effects!

Moon Knight (2022)

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Moon Knight is een populaire superheldenserie van Disney Plus, die sinds 30 maart 2022 te zien is.

De Amerikaanse serie is gemaakt door Jeremy Slater en gebaseerd op het Marvel-personage van Dough Moench en Don Perlin.

Oscar Isaac speelt Steven Grant – De Moon Knight.

Steven is een zachtaardiger medewerkers van een cadeauwinkel die wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven.

Steven komt erachter dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en dan hij het lichaam deelt met Marc Spector – een beruchte huurling.

Terwijl zijn vijanden op hem afkomen moet hij omgaan met zijn complexe stoornis. Ondertussen mengt hij zich in een dodelijk mysterie te midden van machtige goden uit Egypte…

Peacemaker HBO 2022

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

IMDb: 8.4

Peacemaker is een nieuwe superheldenserie uit 2022 van HBO Max.

Deze spin-off van Suicide Squid is gemaakt door James Gunn en gebaseerd op het gelijknamige DC Comics personage. De hoofdrol is voor professioneel worstelaar en acteur, John Cena.

Hij speelt Peacemaker, een trotste man die terugkeert naar huis nadat hij is hersteld van zijn confrontatie met Bloodsport.

Peacemaker wil koste wat het kost wereldvrede bereiken. Hij is echter zo vastberaden om dit te bereiken, dat hij bereid om er zelf veel mensen voor te doden…

Naomi (2022) The CW

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

IMDb: 5.6

Naomi is een superheldenserie van The CW, die sinds 11 januari 2022 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door Ava DuVernay (bekend van When They See Us) en Jill Blankenship (bekend van Arrow).

Kaci Walfall heeft de hoofdrol als Naomi – een tienermeisje dat een reis maakt van haar kleine noordwestelijke stad naar de hoogten van het multiversum.

Wanneer een bovennatuurlijke gebeurtenis haar geboorteplaats door elkaar schudt, gaat Naomi op zoek naar de oorzaak ervan.

De ontdekkingen die ze vervolgens doet zal alles wat we geloven over onze helden op de proef stellen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 29

The Gifted is een populaire science fiction serie uit 2017. De serie van FOX is begonnen op 2 oktober 2017.

De Marvel serie is gemaakt door Matt Nix en Bryan Singer en gebaseerd op het X-Men universum.

Stephen Moyer werkt bij de mutanten-opsporingsdienst. Wanneer hij erachter komt dat zijn eigen kinderen mutanten zijn, moet hij vluchten voor zijn eigen organisatie.

Samen met een ondergronds netwerk van mutanten vluchten ze weg. Gedurende hun vlucht zoeken ze naar hun ware identiteit, terwijl ze vechten voor hun leven!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

The Defenders: een serie met veel Marvel superhelden!

Het is misschien meer van hetzelfde, maar fans van Marvel willen deze serie zien.

In The Defenders bundelen Jessica Jones, Luke Cage, Daredevil én Iron Fist hun krachten. Samen nemen de helden het op tegen misdadigers in New York…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 23

Iron Fist is een populaire serie uit 2017.

De Netflix Original is gebaseerd op Marvel’s Iron Fist uit 1974. De hoofdrol is voor Finn Jones.

Wanneer zijn familie een tragisch lot ondergaat tijdens hun expeditie in China, wordt Daniel geadopteerd door mensen uit de geheime stad van K’un-Lun. Hier leert hij vechten en wordt hij de Iron Fist!

Jaren later is hij terug in New York, om een aandeel op te eisen in het familiebedrijf van hun ouders. Danny komt erachter dat er een misdaadorganisatie actief is in de stad en gaat het gevecht aan!

Seizoenen: 3

Afleveringen: 27

Legion is een superhelden serie van FX. De populaire science fiction serie is begonnen in 2017.

Het verhaal is gebaseerd op Marvel strips van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz.

David Heller heeft schizofrenie en daardoor last van visioenen. In een psychiatrische instelling komt hij in contact met een eigenaardige medepatiënten. Deze medepatiënt laat hem zien dat zijn visioenen wel eens echt zouden kunnen zijn!

David komt erachter dat hij krachten heeft die zijn leven compleet gaan veranderen!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Luke Cage is een populaire Netflix Original. Deze actieserie is begonnen op 30 september 2016 en heeft Mike Colter in de hoofdrol. Mike speelt Luke Cage.

Luke heeft door een gesaboteerd experiment superkrachten én een onbreekbare huid.

Hij wordt een vluchteling die probeert zijn leven weer op te bouwen in Harlem, maar binnenkort moet hij de confrontatie aangaan met zijn verleden en vechten om het hart van zijn stad…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 43

Preacher is een horror– en dramaserie uit 2016. Deze AMC serie is gebaseerd op stripboeken van Garth Ennis en Steve Dillon.

Dominic Cooper heeft de hoofdrol als Jesse Custer.

Jesse is een gewiekste priester uit West Texas, met een buitengewone kracht. Jesse is van zijn geloof gevallen.

Wanneer hij samenkomt met zijn ex-vriendin en de Ierse zwerver Cassidy, komen ze terecht in een wereld met schepsels uit Hemel en Hel. Deze schepsels maken nu jacht op Jesse…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 28

Stan Lee’s Lucky Man is een actie– en science fiction serie met James Nesbitt in de hoofdrol. James speelt Harry Clayton.

Deze Britse televisieserie is begonnen op 22 januari 2016.

Harry is een politieagent in Londen. Hij is gespecialiseerd in moordzaken. Het geluk van Harry is op. Zijn vrouw en kind hebben hem verlaten en zijn baas denkt dat hij een connectie met de duivel heeft. Daarnaast zit hij in de schulden bij een beruchte crimineel.

Dan komt Harry een mysterieuze vrouw tegen. Hij krijgt een oude armband. Hiermee heeft hij controle over ”het geluk”, maar tegen welke prijs?

Seizoenen: 7

Afleveringen: 110

Legends of Tomorrow is een superhelden serie met Wentworth Miller en Dominic Purcell (Prison Break) in de hoofdrol.

Deze spin-off van Arrow en The Flash is begonnen in 2016. Greg Berlanti was één van de producers.

Rip Hunter reist door de tijd om een team samen te kunnen stellen van superhelden en schurken. Die moeten samen voorkomen dat de allergrootste schurk ooit – Vandal Savage – de wereld kan vernietigen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Jessica Jones is een Netflix Original uit 2015 die bedacht is door Melissa Rosenberg.

Deze spannende serie is gebaseerd op de gelijknamige superheldin uit de stripboeken van Marvel. Ze raakte daarbij geïnspireerd door Alias – een stripreeks uit 2001.

De hoofdrol is voor Krysten Ritter – die eerder te zien was in Breaking Bad.

Jessica was een superheldin. Haar carrière eindigde op een tragische manier. Ondanks haar posttraumatische stressstoornis, start ze een nieuwe carrière als privédetective. Hierbij komen haar bijzondere gaven goed van pas…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 126

Supergirl is een populaire science fiction– en superhelden serie van The CW. De Amerikaanse serie is gebaseerd op DC Comics van Otto Binder en Al Plastino.

De serie is begonnen in 2015 en heeft Melissa Benoist in de hoofdrol.

Kara Zor-El is geboren op de planeet Krypton. Samen met haar beroemde neef vluchtte ze weg voor de verwoesting van haar planeet. Nu begint ze haar superkrachten te omhelzen, zoals altijd al de bedoeling is geweest…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

IMDb: 8.6

Daredevil is een populaire Netflix serie die sinds 2015 te zien is.

Deze superheldenserie is ontwikkeld in samenwerking met Marvel. De serie is geschreven en geproduceerd door Drew Goddard en gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Stan Lee en Bill Everett.

Deze stipboeken met Daredevil verschenen voor het eerst in 1964. Daredevil werd algemeen bekend als ‘’De Man Zonder Angst’’ en ‘’De Duivel van Hell’s Kitchen’’. De stripboeken werden niet alleen gebruikt voor deze serie, maar er kwamen meerdere animatieseries, videogames en allerlei handelswaar uit.

Daredevil volgt Matt Murdock, die blind is geworden door een ongeluk met chemisch afval. Hij verloor zijn zicht, maar kreeg een bijzonder zesde zintuig terug. Zo kan hij iemand herkennen aan de hartslag.

Overdag is Matt advocaat, maar ’s nachts is hij dé beschermer van Hell’s Kitchen!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Powers is een actieserie van Playstation Networks. De Amerikaanse serie is begonnen in 2015.

De serie is gemaakt door Brian Michael Bendis en Michael Avon Oeming. De hoofdrol is voor Sharlto Copley.

In Powers leven mensen en superhelden in vrede samen. Christian Walker en Deena Pilgrim werken bij een speciale afdeling van de politie. Ze onderzoeken misdrijven waarbij superkrachten zijn gebruikt…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Agent Carter is er voor de powervrouw! Deze superhelden serie van ABC en Marvel is uitgezonden in 2015 en 2016.

Hayley Atwell speelt Peggy Carter.

Peggy is een alleenstaande vrouw en politieagente. Ze moet het verlies van Captain America verwerken. Ondertussen moet ze haar mannetje staan op haar werk.

Haar mannelijke collega’s nemen haar namelijk niet echt serieus. Gelukkig ziet Howard Stark wel iets in haar. Hij neemt haar mee op avontuur…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Constantine is een enge superhelden serie van NBC. De Amerikaanse serie is gebaseerd op Hellblazer van DC Comics en uitgezonden sinds 2014.

De serie is gemaakt door Daniel Cerone en David S. Coyer en heeft Matt Ryan in de hoofdrol.

John Constantine worstelt met zijn geloof. De zonden uit zijn verleden blijven hem achtervolgen. Dit alles veranderd, wanneer hij de mensheid moet beschermen tegen het kwaad…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 160

The Flash is een Amerikaanse serie van The CW. Deze populaire spin-off van Arrow is begonnen in 2014.

De televisieserie is bedacht door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Geoff Johns.

Barry Allen was 11 jaar toen zijn moeder door een incident om het leven kwam en zijn vader onterecht werd veroordeeld voor een moord.

Barry heeft na een ongeluk een bijzondere gaven ontwikkeld: hij kan bewegen met een bovennatuurlijke snelheid.

Nu Barry volwassen is, is hij een ambitieuze onderzoeker voor de Central City Police Department. Hij is vastberaden om de waarheid achter zijn moeders dood te ontdekken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Gotham is een Amerikaanse serie van FOX. De populaire serie is gebaseerd op strips van Batman.

De serie is gemaakt door Bruno Heller en heeft David Mazouz in de hoofdrol.

James Gordon is een onervaren detective in Gotham City. Hij moet direct 1 van de grootste moorden van de stad oplossen. Het gaat om de moord van de rijke ouders van Bruce Wayne, de toekomstige Batman.

James maakt snel carrière in zijn gevecht tegen de criminaliteit. In zijn positie als misdaadbestrijder komt hij schurken tegen als Gangster Fish, Selina Kyle, The Riddler en The Joker…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 136

Agents of S.H.I.E.L.D. is een superhelden serie van Marvel uit 2013.

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Maurissa Tancharoen en Jed én Joss Whedon.

Phil vecht samen met een groep superhelden tegen buitenaardse vijanden. Met zijn organisatie genaamd S.H.I.E.L.D. is hij een zoektocht begonnen naar de super crimineel ”De Helderziende”.

Daarnaast wil Phil de waarheid achter zijn eigen dood weten. Hij werd eerder vermoord door Loki, maar kwam later weer tot leven…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 170

Arrow is een geliefde actieserie. Deze superhelden serie is te zien sinds 2012. De serie is gebaseerd op DC Comics van Green Arrow.

De Amerikaanse serie is gemaakt door Greg Berlanti, Andrew Kreisberg en Marc Guggenheim. De hoofdrol is voor Stephen Amell.

Oliver Queen wordt gevonden op een verlaten eiland. Iedereen dacht dat hij dood was. Nu Oliver terug is in Starling City is hij weer de zorgeloze, vermogende rokkenjager. Al zien de mensen om hem heen dat er iets aan hem veranderd is.

Oliver wil verbergen wie hij geworden is. Hij wil dingen uit zijn verleden goedmaken en de banden met zijn familie herstellen. Ondertussen neemt hij het op tegen misdadigers uit de stad…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

The Punisher is een nieuwe superhelden serie uit 2017. De serie staat sinds 2017 op Netflix.

Deze spin-off van Daredevil is geproduceerd door Netflix en Marvel. Jon Bernthal, bekend als Shane Walsh uit The Walking Dead, speelt Frank Castle alias The Punisher!

Wanneer de vrouw en kinderen van voormalig marinier Frank Castle worden vermoord, knapt er iets bij hem.

Als ”The Punisher” besluit hij de misdaad te bestrijden in New York!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Cloak and Dagger is een nieuwe superhelden serie van Marvel en FreeForm. Deze nieuwe serie is gebaseerd op strips uit 1983 en in 2018 in première gegaan.

Joe Pokaski ontwikkelde de serie.

Tandy en Tyrone hebben een ingewikkeld leven. Het leven wordt nog ingewikkelder wanneer ze ontdekken dat ze superkrachten hebben én verliefd worden op elkaar…