Beste Videoland series

Series kijken op Videoland is populair. Steeds meer mensen kiezen voor een abonnement van Videoland. Het aanbod van Videoland wordt steeds uitgebreider!

Op Videoland staan veel goede Nederlandse series. Dit is het grootste voordeel ten opzichte van het aanbod van Netlfix. Hier staan namelijk géén Nederlandse series op.

Daarnaast staan er veel populaire buitenlandse serie online.

Check nu het ultieme overzicht met dé 50 beste Videoland series…

We moeten het overzicht nog updaten. Controleer het aanbod ook op Videoland voor je een abonnement afsluit.

Seizoenen: 2

Afleveringen: 23

For Life is een juridische dramaserie van ABC, die sinds februari 2020 te zien is.

De scenario’s zijn geschreven door Hans Steinberg (Without a Trace) en geproduceerd door de Amerikaanse rapper Curtis ”50 cent” Jackson (Power).

Het verhaal is gebaseerd op het leven van Isaac Wright Jr., die 7 jaar onterecht in de gevangenis zat.

Nicholas Pinnock (Counterpart) speelt Aaron Wallance, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor een misdrijf die hij nooit pleegde.

Aaron geeft echter niet op en schoolt zich in de gevangenis om tot advocaat. Vervolgens help hij anderen met hun strafzaak, terwijl hij ook zijn eigen veroordeling aanvecht…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Katy Keene is een Amerikaanse serie van de zender The CW, die sinds 6 februari 2020 te zien is.

Het is de spin-off van Riverdale, de Netflix Original die sinds 2017 te zien is.

Het verhaal begint vijf jaar na de gebeurtenissen uit Riverdale en volgt een groep opkomende artiesten – waaronder Katy Keene en Josie McCoy – uit Riverdale, die het proberen te maken op Broadway…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector is een drama- en misdaadserie uit 2020 van de zender NBC. 

Deze Amerikaanse serie is gemaakt door Mark Bianculli en VJ Boys en gebaseerd op The Bone Collector – een roman van Jeffery Deaver.

Deze serie volgt de legendarische forensisch criminoloog, Lincoln Rhyme, die ernstig gewond raakte tijdens zijn jacht op een gestoorde seriemoordenaar.

Wanneer de seriemoordenaar weer tevoorschijn komt, komt hij weer in actie. Samen met zijn  partner Amelia Sachs, maakt hij jacht op de seriemoordenaar. Ondertussen lossen ze spraakmakende zaken binnen de NYPD op…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

De 12 van Schouwendam is een mysterieuze dramaserie van RTL en Videoland, die sinds 12 november 2019 te zien is.

Deze Nederlandse serie is een vervolg van De 12 van Oldenheim.

De 12 van Schouwendam speelt zich af in Schouwendam, een klein Nederlands dorp. In 1995 verdween een 16 jarig meisje en een 17 jarige jongen. Nu, 25 jaar later, verschijnt er een geheimzinnige man in het dorp. Door de komst van deze man komt het tragische verleden weer tot leven…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 51

Batwoman is een superheldenserie van The CW die sinds 2019 te zien is.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de comics van DC Comics, die o.a. geschreven is door Geoff Johns en Grant Morrison.

Drie jaar nadat Bruce Wayne en zijn alter-ego Batman zijn verdwenen, komt zijn nicht Kate Kane tevoorschijn om de straten van Gotham te beschermen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 15

Temple is een Britse mini-serie van Sky One die sinds 13 september 2019 te zien is.

Deze spin-off van de Noorse serie Valkyrien is geschreven door Alex Child, D.C. Moore en Erik Richter Strand.

Deze serie volgt Daniel Milton, een chirurg die – gedreven door een persoonlijk tragedie – een illegale kliniek diep onder het Londense metrostation Temple leidt. Hij biedt medische hulp aan mensen die zich buiten het systeem willen laten behandelen óf zo wanhopig zijn dat ze zoeken naar middelen die via de regulere gezondheidszorg niet verkrijgbaar zijn.

Daniel wordt geholpen door de ontevreden Lee Simmons en zijn assistent Anna Willems.

Het moraal van Daniel wordt steeds op de proef gesteld door zijn onvoorspelbare klantenkring, maar wanneer hij de grens moet overschrijden om iemand te redden waar hij van houdt, dan is hem dat allemaal waard…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 30

Mocro Maffia is een Videoland Original die sinds 11 oktober 2018 te zien is.

Deze misdaadserie is geproduceerd door het Moordvrouw-duo Thijs Römer en Achmed Akkabi. De scenario’s zijn gebaseerd op de bestseller van Wouter Laumans over de oorlog tussen Marokkaans-Nederlandse criminelen.

De serie vertelt het verhaal van Romano, Potlood en De Paus. De kleine criminelen groeien samen uit tot grotere criminelen is de cocaïnehandel, maar worden vervolgens elkaars vijanden. Wat volgt is een ruige oorlog…

New Amsterdam

Seizoenen: 4

Afleveringen: 73

New Amsterdam is een medische dramaserie van de zender NBC die sinds 2018 te zien is.

Deze Amerikaanse serie is geschreven door David Schulner en Eric Manheimer en gebaseerd op ”Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital”, een verhaal over de Amerikaanse gezondheidszorg van Dr. Eric Manheimer.

De hoofdrol is voor Ryan Eggold, die vooral bekend is als ”Tom Keen” uit The Blacklist.

Ryan speelt de slimme en charmante Max Goodwin. Hij wordt de nieuwe medisch directeur van het Bellevue Hospital in Manhattan. Dit is het oudste openbare ziekenhuis van de Verenigde Staten én het enige ziekenhuis dat zowel ebola-patiënten, gevangenen en de president van Amerika onder één dak kan behandelen.

Het is zijn doel om af te rekenen met bureaucratie en uitstekende zorg te verlenen. Zijn medisch personeel heeft dit echter vaker gehoord.

Om de huidige situatie van onderbezetting, een slechte financiële positie én een negatief imago te verbeteren, zal hij alles op alles moeten zetten…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 32

Killing Eve is een nieuwe Amerikaanse dramaserie die sinds 8 april 2018 te zien is op BBC America. 

Phoebe Waller-Bridge was verantwoordelijk voor de productie. De scenario’s zijn gebaseerd op de romans van luke Jennings.

De serie volgt de Eve Polastir en Villanelle. Eve is een verveelde veiligheidsdienstmedewerker die haar droom om spion te worden heeft laten varen. In plaats daarvan zit ze achter een bureau.

Villanelle is een getalenteerde moordenaar, die door haar baan een luxe leven kan leiden. Beide vrouwen, geobsedeerd door elkaar, komen terecht in een kan-en-muisspel…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 88

The Good Doctor is een medische dramaserie van ABC uit 2017. Deze televisieserie is geproduceerd door David Shore die eerder House M.D. met Hugh Laurie produceerde!

Deze serie werd een internationaal succes en hoofdrolspeler Freddie Highmore werd in 2018 genomineerd voor een Golden Globe! Het was voor Videoland reden om de serie op 29 januari 2018 naar Nederland te halen.

Deze succesvolle serie volgt Dr. Shaun Murphy, een chirurg met een autisme. Hij verlaat het platteland om carrière te gaan maken in een ziekenhuis in San José.

Zijn autisme zorgt voor veel uitdagingen. Kan iemand die niet in staat is om verbinding te leggen wél hun leven redden?

Seizoenen: 6

Afleveringen: 46

The Handmaid’s Tale is een Hulu Original uit 2017.

Deze hitserie is gebaseerd op de bestseller van Margaret Atwood die gepubliceerd is in 1985. De hoofdrol is voor Elisabeth Moss.

In 2017 won de serie 8 Primetime Emmy Awards, waaronder de die van ”Beste dramaserie”. In 2018 werd er een Golden Globe gewonnen!

Deze serie speelt zich af in de toekomst. De Verenigde Staten zijn verscheurd door een oorlog. Wat overgebleven is, is een totalitaire samenleving waar nog weinig vrouwen vruchtbaar zijn. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn, worden ontdaan van hun rechten en worden gedwongen voor seksuele dienstbaarheid.

June is één van de vrouwen die wordt gedwongen tot seksuele dienstbaarheid. Ze probeert te overleven en gaat wanhopig op zoek naar haar dochter…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 99

S.W.A.T. is een actie– en misdaadserie uit de Verenigde Staten. De afleveringen zijn sinds 2017 te zien op CBS.

De serie is gemaakt door Aaron Rahsaan en gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1975 en de film uit 2003.

Lieutenant Dan Harrelson is een Afro-Amerikaanse luitenant. Hij heeft moeite met het kiezen tussen zijn loyaliteit naar de straat én zijn plicht naar zijn medeburgers.

Dan is verantwoordelijk voor een nieuw team van hoog opgeleide, maar ruige buitenstaanders. Samen zijn ze de laatste hoop voor het oplossen van bepaalde misdaden…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

IMDb: 9.1

The Good Fight is een populaire spin-off van The Good Wife. Deze CBS serie is begonnen in 2017.

Door financiële oplichterij is de reputatie van Maia kapot en het spaargeld van haar mentor Diana verdwenen.

Nu ze uit Lockhart & Lee zijn gezet, verenigen ze zich met Lucca Quinn. Samen gaan ze voor een vooraanstaand advocatenkantoor in Chicago werken…

Meisje van Plezier

Seizoenen: 3

Afleveringen: 26

Meisje van Plezier is een serie van Videoland. De serie is uitgezonden door RTL4 en helemaal te volgen op Videoland. De serie is begonnen op 10 september 2017.

Angela Schijf heeft de hoofdrol als Nadine.

Nadine is een echte familievrouw. Haar leven staat in het teken van haar man en kinderen. Dan gaat haar man ervandoor met haar halfzus. Nadine wil voor zichzelf zorgen en komt via via terecht in de escortwereld.

Nadine twijfelt of ze dit wel wil, maar wordt er langzaam steeds enthousiaster over…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 14

Gangland Undercover is een Amerikaanse– Canadese misdaadserie uit 2014, over een waargebeurde undercoveroperatie.

De serie staat sinds februari 2017 op Videoland. Stephen Kemp schreven de scenario’s en baseerde die op Vagos, Mongols, and Outlaws: My Infiltration of America’s Deadliest Biker Gangs van Charles Falco. Damon Runyan is de hoofdrolspeler als Charles Falco.

Charles is een drugsdealer die wordt gearresteerd. Nu mag hij kiezen of een lange gevangenisstraf óf infiltreren bij de Vagos, één van de beruchtste motorbendes van de Verenigde Staten! Charles besluit te gaan infiltreren.

Met een opnamerecorder moet hij bewijs verzamelen tegen de club. Hierdoor loopt hij continu het risico om te woorden vermoord. Daarom vraagt hij zich regelmatig af of het niet slimmer was om te kiezen voor de gevangenisstraf…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 99

Young Sheldon is een Amerikaanse televisieserie uit 2017. De grappige serie is begonnen op 25 september.

De serie is geproduceerd door Chuck Lorre, Steven Molaro en Jim Parsons. Het is een spin-off en prequel van The Big Bang Theory.

Sheldon Cooper is pas 9 jaar. Hij zit op een middelbare school in East Texas. Sheldon probeert om te gaan met de wereld om hem heen, terwijl zijn familie met hem probeert om te gaan…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Liar is een spannende dramaserie uit Groot-Brittannië van de zender ITV.

Deze mini-serie is te zien sinds 2017.

De sere volgt Laura Nielson, een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas.

Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beide hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars families…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 38

IMDb: 8.6

Bron/Broen is een onvergetelijke Scandinavische serie, waarvan de internationale titel ”The Bridge” is. De scenario’s zijn geschreven door de Hans Rosenfeldt, die sinds 2016 ook de scenario’s schrijft van Britse detectiveserie Marcella.

Deze misdaadserie werd enorm populair en won dan ook meerdere Awards, waaronder een Crime Thriller Award in 2012.

Deze spannende serie wordt vooral geprezen door het meeslepende script en de geweldige acteerprestaties van o.a. Sofia Helin, die Sage speelt. In 2014 won Sofia dan ook een Danish Film Award.

Het verhaal begint met de vondst van een levenloos lichaam op de Øresundbrug tussen Denemarken en Zweden.

Omdat het lichaam op de grens wordt gevonden, moeten de Deense inspecteur Martin en de Zweedse inspecteur Saga nauw met elkaar samenwerken om de moordenaar op te kunnen sporen…

Taboo

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Taboo is een Britse dramaserie van Steven Knight. Steven schreef de scenario’s van Taboo samen met hoofdrolspeler Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Deze spannende serie is sinds 2017 te zien. De afleveringen zijn uitgezonden door de BBC en online gezet door Videoland en FX.

Tom Hardy speelt de Britse avonturier James Keziah Delaney. Na zijn verblijf in Afrika, keert hij in 1812 terug naar Londen. Hier wil hij onderzoek doen naar de dood van zijn vader én zijn scheepsbouwimperium opeisen.

In Londen komt James terecht in een schimmige samenzwering…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

De 12 van Oldenheim is een mysterieuze dramaserie die sinds 24 mei 2017 op Videoland staat en daarmee online te bekijken is.

Sinds 1 april 2018 is de serie uitgezonden door RTL4. De Nederlandse serie is bedacht door Lex Passchier en Martin van Steijn.

Het verhaal speelt zich af in Oldenheim, een klein dorp met een hechte gemeenschap. Hier woont een makelaar met een dubbelleven, een bankdirecteur met psychische klachten, een corrupte apotheker én een overspannen leraar.

Opeens beginnen de inwoners op een mysterieuze manier te verdwijnen, wat is er aan de hand?

Seizoenen: 3

Afleveringen: 24

Medici: Master of Florence is een historische dramaserie uit Italië. Deze serie is uitgekomen op 18 oktober 2016.

Medici: Master of Florence vertelt het verhaal van de machtige bankiersfamilie uit de Renaissance. De vervaarde familie kan veel invloed uitoefenen op kunst en cultuur in Italië én bij de uitbreiding van Europa…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 3

Madiba is Amerikaanse televisieserie over Nelson Mandela. Deze dramaserie is op 1 februari 2017 in première gegaan en uitgezonden door Black Entertainment Television.

Madiba is het verhaal van Nelson Mandela – de wereldwijd geliefde filantroop. Samen met andere leiders van het Afrikaans Nationaal Congres – Oliver Tambo en Walter Sisulu – heeft Mandela gestreden voor de afschaffing van de apartheid in Zuid-Afrika…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Six is een oorlogsserie van History. Deze Amerikaanse serie is begonnen op 18 januari 2018.

De serie is geschreven door Vietnam veteraan William Broyles én gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De spannende serie geeft een beeld van het complexe leven van een militair én de moeilijke beslissingen die ze moeten nemen.

Het is 2014. Navy SEAL Team Six heeft de opdracht om een Taliban-leider uit te schakelen in Afghanistan. Hun missie dreigt te mislukken, doordat iemand hen verraden heeft…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Freakish kijken? Freakish is een horror serie uit de Verenigde Staten. De serie is te zien sinds 2016 en uitgebracht als Hulu Original.

Een aantal studenten van een middelbare school uit een kleine stad moeten vechten om te overleven, wanneer ze worden aangevallen door mutanten. Deze mutanten zijn ontstaan na een chemische explosie bij een lokale chemische fabriek.

De basketbalcoach, gaat samen met 20 studenten, naar de schuilkelder van de school. Wanneer de sirenes stoppen, gaan ze naar buiten.

Ze ontdekken dat de stad is afgeslacht door de explosie. Nergens is leven te bekennen. De studenten komen erachter dat iedereen die niet in de schuilkelder was is geïnfecteerd…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Weemoedt is een Nederlandse televisieserie uit 2016 van RTL en Videoland.

De hoofdrol is voor Thijs Römer als Job Weemoedt.

Job Weemoedt is een ”celebrity manager”. Job biedt begeleiding aan presentators, acteurs en actrices én verdwaalde profvoetballers.

Hij zorgt ervoor dat hun carrière vlekkeloos verloopt. Hij behoedt ze voor valkuilen en probeert schandalen uit de pers te houden. Maar dan schiet Job zelf uit de bocht. Alles wat hij met veel moeite heeft opgebouwd stort in.

Job besluit naar Frankrijk te gaan om alles van zich af te schrijven. Hij rekent af met zijn vrienden en vijanden én met zichzelf…

 

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

Startup kijken? Startup is een Amerikaanse serie die is begonnen in 2016.

Deze Amazon Original is gemaakt door Ben Ketai en heeft Martin Freeman in de hoofdrol.

Een briljant maar controversieel idee krijgt financiële steun van 3 vreemde mensen die niet echt techneuten zijn. Het gaat bij dit idee om een Haïtiaanse bende met veel geld. De bende wil dit geld zo snel mogelijk verbergen.

Phil Rask is een FBI agent die gespecialiseerd is in financiële misdaden. Hij gaat achter deze bende aan. Phil komt in contact met Nick Talman. Nick is een zeer intelligente financier van een boetiek in Miami.

Phil wil eigenlijk niets met Nick te maken hebben maar met de vader van Nick. De vader van Nick is een rijke onverantwoordelijke vader waar Nick geen goede relatie mee heeft. Als de vader verdwijnt besluit Nick het geld niet aan de FBI te geven maar te investeren in een startup. Deze startup is bedacht door de onorthodoxe Izzy Morales die de wereld wil gaan veranderen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

Criminal Minds: Beyond Borders is een Amerikaanse serie uit 2016 van de zender CBS.

Jack Garret heeft de leiding over de International Response Unit van de FBI. Samen met zijn team zet hij alles op alles om buiten de landsgrenzen voor veiligheid te zorgen.

Jack’s team bestaat uit een intelligente antropoloog, een voormalig militair, een technisch analist én een patholoog…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 13

Coppers is een Vlaamse politieserie uit 2016 die is uitgezonden door VTM.

In een rechtvaardige samenleven worden misdadigers bestraft én worden slachtoffers gecompenseerd voor hun leed. Helaas is de werkelijk regelmatig anders.

Het politieteam van commissaris Liese Meerhout gaat toch op zoek naar gerechtigheid!

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 18

Vechtershart is een spannende serie van de BNN die sinds 2015 te zien is op NPO3.

Deze Nederlandse dramaserie is grotendeels geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza) én Franky Ribbens (Hollands Hoop).

Nick komt vrij uit een Franse gevangenis en wil een comeback maken in de kickbokswereld. Hiervoor heeft hij zijn vader nodig, die coach én eigenaar van een sportschool is, maar hij wil niks meer met zijn zoon te maken hebben.

Ondertussen heeft zijn ex-vriendin een andere vriend en wordt de kickbokswereld opgeschrikt door een liquidatie. Nick’s droom om een comeback te maken is hierdoor verder weg dan ooit…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 179

Desperate Housewives is een populaire vrouwenserie van Marc Cherry. Hij probeerde de serie te verkopen aan HBOFOXCBS en Showtime, maar uiteindelijk werd deze verkocht aan ABC.

De 180 afleveringen zijn opgenomen in Los Angeles en tussen 2004 en 2012 uitgezonden. In 2005, 2006 én 2007 werd de serie bekroond met een Golden Globe!

Desperate Housewives vormde de inspiratiebron voor de Nederlandse Gooische Vrouwen.

De serie volgt een aantal vriendinnen uit Wisteria Lane, door de ogen van hun overleden buurvouw. Hierdoor zien we dat alle vrouwen geheimen met zich meedragen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 24

Zwarte Tulp is de eerste eigen serie van Videoland. De afleveringen zijn online te streamen en uitgezonden door RTL4.

De serie is geschreven door Antoinette Beumer en Els Buseman en is geproduceerd door NL Film.

Deze serie volgt twee families, die beide in een bollenstreek wonen. Door een incident uit het verleden, haten ze elkaar. Nu concurreren beide families met elkaar, doordat ze beide de eerste zwarte tulp willen kweken.

Ondertussen krijgen ze te maken met financiële problemen, familiedrama’s en onmogelijke liefdes…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 40

Kingdom is een dramaserie uit de VS. Deze televisieserie is op 8 oktober 2014 in première gegaan.

Alvey Kuliman is een legendarische MMA vechter. Samen met zijn vrouw Lisa heeft hij een sportschool in Venice. Het kost ze veel moeite om de sportschool draaiende te houden.

Alvey en Lisa hebben alle hoop gevestigd op hun zoon Nate. Nate is namelijk een veelbelovende vechter die het moet gaan maken. Maar Nate heeft geheimen die hem wel eens af kunnen remmen. Alvey heeft een minder goede band met zijn 2de zoon Jay.

Wanneer Ryan, een MMA vechter en ex van Lisa opduikt, ontstaan er problemen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 40

Nieuwe Buren is een spannende én succesvolle serie van RTL, die sinds 2014 te zien is.

De Nederlandse serie is bedacht door Karin van der Meer en gebaseerd op de thriller van Saskia Noort.

Het eerste seizoen volgt Peter en Eva, die verhuizen naar Almere. Vervolgens worden ze geconfronteerd met een drama, als hun baby overlijdt bij de geboorte.

Het stel vindt steun bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca en bouwen een hechte band op. Het ontstaan van deze hechte band heeft vervolgens vergaande gevolgen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 58

IMDb: 8.6

Gomorra: La Serie of ”Gomorrah” is een rauwe misdaadserie uit Italië. Deze serie van Sky Italia is te zien sinds 2014.

De spannende serie is gebaseerd op het boek van Roberto Saviano – die na de publicatie continu wordt beveiligd!

Nadat het hoofd van een maffiafamilie de gevangenis in moet, ontstaat er een interne machtsstrijd. Maffioso Ciro wil de nieuwe baas worden. De interne machtsstrijd brengt hem én zijn hele familie in gevaar…

Seizoenen: 9

Afleveringen: 189

The Blacklist is een spannende serie van ABC. De misdaadserie heeft James Spader in de hoofdrol. Hij kreeg twee Golden Globe nominaties!

In 2017 is de spin-off in première gegaan: The Blacklist: Redemption!

Ray Reddington is 1 van de meest gezochte misdadigers ter wereld. Decennia lang bleef hij uit handen van de FBI. Opeens loopt hij zelf het hoofdkantoor van de FBI binnen!

Ray wil helpen met het pakken van de grootste misdadigers ter wereld. Hij heeft alleen 1 voorwaarden: hij wil samenwerken met Elizabeth Keen, een nieuwe FBI-agente…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 52

Mistresses is een tienerserie van The CW. Deze romantische serie is begonnen in 2007 en heeft 6 seizoenen met 121 afleveringen.

Deze is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie uit 2008

April, Jossyln, Karen en Savannah zijn beste vriendinnen. Ze geven elkaar advies over de relaties die ze hebben. Hun relaties zijn veel ingewikkelder dan ze lijken…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Top of the Lake is een Britse misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie van BBC is door Lumière uitgebracht op DVD.

De serie is bedacht door Oscarwinnares Jane Campion en Gerard Lee en opgenomen in New Zeeland.

De tiener Tui Mitcham deed een zelfmoord poging in het Nieuw-Zeelandse dorp Laketop. Daardoor komen ze erachter dat ze zwanger is. Politievrouw Robin Griffin gaat op onderzoek uit…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

Salamander is een spannende televisieserie uit België. De politieserie is uitgezonden in 2012 en 2013.

De hoofdrol is voor Filip Peeters. Salamander is een internationaal succes!

In Brussel staat een kleine bank met 66 kluizen van de elite. Wanneer kluizen worden leeggeroofd wil de elite dit in de doofpot stoppen.

Rechercheur Paul Gerardi gaat toch op onderzoek uit. Dan wordt hij opeens op non-actief gesteld, maar Paul gaat door om de waarheid te achterhalen!

Seizoenen: 6

Afleveringen: 36

IMDb: 8.6

Line of Duty is een populaire politieserie. De Britse serie is begonnen in 2012 en is uitgezonden door de BBC.

Steve Arnott wordt overgeplaatst naar de anti-corruptie eenheid van de politie, nadat hij heeft geweigerd betrokken te raken bij een doofpotaffaire na schietincident…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 68

Moordvrouw is een populaire politieserie met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Maarten van der Duin heeft de serie bedacht, die eerder scenario’s schreef van RTL’s Rozengeur en Wodka Lime en Westenwind.

Deze populaire serie is tussen 2012 en 2018 uitgezonden door RTL4.

Moordvrouw volgt Fenna Kremer, een getraumatiseerde rechercheur die wordt overgeplaatst naar Friesland. Fenna is een échte einzelgänger, die geen moeite heeft met het aangaan van confrontaties. Hierdoor ontstaan er snel conflicten, maar hoofdcommissaris Vreeswijk heeft vertrouwen in haar.

Ondanks alle spanningen binnen het politieteam, weet ze op een onorthodoxe manier vele misdaden op te lossen…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 89

Revenge hoort natuurlijk thuis in dit overzicht! Deze succesvolle serie heeft 4 seizoenen met 89 afleveringen!

Emily Thorne is de nieuwe inwoonster van Hamptons, een luxe wijk met chique mensen. Emily maakt snel nieuwe vrienden, maar wil ze wel vrienden maken?

Of is Emily gekomen om wraak te nemen op de inwoners?

Seizoenen: 6

Afleveringen: 74

Rookie Blue is een politieserie uit Canada die tussen 2010 en 2015 is uitgezonden op ABC.

Andy McNally en haar vrienden hebben hun academie afgerond. Nu gaan ze werken in het 15de district in Toronto. Ze moeten zich aanpassen aan het moeilijke leven van een politieagent…

Seizoenen: 13

Afleveringen: 292

NCIS: Los Angeles is aan Amerikaanse actie en misdaadserie van de zender CBS. De serie is sinds 2009 te zien.

Het is de eerste spin-off van NCIS.

G. Gallen leidt een eliteteam van undercover agenten. Het eliteteam zit de gevaarlijkste en meest ongrijpbare criminelen achterna. Dit zijn zowel binnenlandse- als buitenlandse criminelen die een serieuze bedreiging vormen voor de veiligheid.

De zwaar getrainde agenten nemen een vaste identiteit aan en gebruiken de meest geavanceerde technologieën om undercover te gaan. Daarbij zetten ze hun eigen leven op het spel om criminelen te pakken…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Code 37 is een verslavende televisieserie uit 2009. De 39 afleveringen zijn uitgezonden door VTM.

Deze spannende serie is geschreven door Jakob Verbruggen. In 2011 ging er een gelijknamige bioscoopfilm in première, die werd bekroond met een Platina Award!

Hannah Maes is de nieuwe hoofdinspecteur van een Gent’s politieteam. Het team is gespecialiseerd in zedendelicten, die onder Code 37 van het Belgische strafwetboek vallen.

Daarnaast doet Hannah onderzoek naar een trauma uit haar verleden. Vroeger werd haar moeder verkracht én vermoord bij een overval op hun woning…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 42

Gooische Vrouwen is een succesvolle productie van RTL4.

De serie is bedacht door Linda de Mol en gebaseerd op ABC’s hitserie Desperate Housewives en HBO’s Sex and the City.

De romantische dramaserie werd geregisseerd door Will Koopman, die in 2007 een Beeld & Geluid Award won! Hoofdrolspeelster Annet Malherbe won deze Beeld & Geluid Award in 2008 voor haar rol als Willemijn Lodewijkx.

Deze serie volgt vier vrouwen, die in het Gooi wonen. Ze hebben een luxe leven, met veel geld, exclusieve auto’s en prachtige huizen. Daarnaast gaan hun kinderen naar vooraanstaande privéscholen. Ondertussen hebben de vrouwen te maken met de keerzijde van het luxe leven…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 324

Criminal Minds is een populaire politieserie uit de Verenigde Staten. De serie heeft honderden afleveringen!

De gedragsanalyse-eenheid van de FBI analyseren de gevaarlijkste seriemoordenaars. Hiermee proberen ze de volgende stap van misdadigers te voorspellen…

Seizoenen: 18

Afleveringen: 394

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries.

Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met 268 afleveringen! Sommige afleveringen hadden meer dan 25 miljoen kijkers!

In 2007 won de serie van ABC ene Golden Globe voor ”Beste Television Series – Drama”.

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met andere artsen lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren operaties uit en genezen ziektes.

De artsen delen lief en leed, maar concurreren ook met elkaar. Deze competitie is vaak hun drive…

Seizoenen: 35

Afleveringen: 3247

The Bold and the Beautiful is super populaire serie uit Amerika.

De romantische soap is begonnen op 23 maart 1987. Sindsdien worden er dagelijks nieuwe afleveringen uitgezonden!

Deze serie volgt De Forresters. Ze leven in een wereld vol mode, glamour, romantiek. Maar het allerbelangrijkste is hun familie…