4 goede ziekenhuisseries op Videoland

Series met ziekenhuizen, artsen, verpleegsters én patiënten in nood. Medische dramaseries zijn enorm populair. 

Sinds januari 2018 staat Grey’s Anatomy weer op Videoland. Het een super succesvolle ziekenhuisserie van Shonda Rhimes.

Je hebt alle afleveringen misschien al gezien en bent aan het wachten op seizoen 14. Daarom zijn hier een aantal andere ziekenhuisseries die op Videoland staan:

1. Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy krijgt een nieuwe spin-off

Grey’s Anatomy van Shonda Rhimes opent het overzicht. Het is voor velen dé allerbeste ziekenhuisserie ooit. Deze internationale hitserie is een inspiratiebron voor andere ziekenhuisseries. Het is zelfs één van de langstlopende Amerikaanse televisieseries!

Sinds 3 januari 2018 staat seizoen 1 tot en met 13 online. Iedere liefhebber van dit genre heeft Grey’s Anatomy wel eens gezien. Deze serie stond al eens eerder op Videoland en is uitgezonden door Net5. Op 19 februari zendt Net5 zelfs het 14e seizoen uit!

Grey’s Anatomy volgt de artsen en verpleegsters van het Seattle Grace Hospital. Meredith Grey (gespeeld door Ellen Pompeo) is één van deze artsen. Samen met haar collega’s vecht ze om de levens van hun patiënten te redden.

De medewerkers van het ziekenhuis delen lief en leed met elkaar én zien elkaar soms als concurrentie. Deze concurrentie is vaak hun drijfveer…

[video_popup url=”https://www.youtube.com/watch?v=icXooBKhelc” text=”Bekijk de trailer” auto=””]

Grey’s Anatomy kijken

[divider style=”single” border=”small” color=”#f5f5f5″]

2. Centraal Medisch Centrum

Centraal Medisch Centrum

Centraal Medisch Centrum is een Nederlandse televisieserie uit 2016. Deze serie is geproduceerd door Videoland en RTL. De vooraanstaande Will Koopman schreef de scenario’s, die gebaseerd zijn op échte medische thema’s. Sinds 17 december 2017 staat heel seizoen 2 online.

CMC gaat over Cleo de Waard, de nieuwe directrice van het Centraal Medisch Centrum. Als nieuwe CEO van de Raad van Bestuur moet ze bezuinigingen doorvoeren.

Cleo komt erachter dat de Raad van Bestuur weinig om het welzijn van haar patiënten geeft en vindt het moeilijk om de bezuinigingen door te voeren. Daarnaast stuit ze op veel weerstand van het medisch personeel…

[video_popup url=”https://www.youtube.com/watch?v=AkWEksmIcHI” text=”Bekijk de trailer” auto=””]

Centraal Medisch Centrum kijken

[divider style=”single” border=”small” color=”#f5f5f5″]

3. Valkyrien

Valkyrien

Valkyrien is een spannende medische dramaserie uit Noorwegen. De Scandinavische serie staat sinds maart 2017 op Videoland. Hoofdrolspeler Pål Sverre Hagen won een Golden Screen en Gullruten voor zijn acteerprestaties als Ravn.

Ravn is een gerespecteerde arts met een ernstig zieke vrouw. Als het ziekenhuis de behandelingen van zijn vrouw stopzet, blijft hij in het geheim doorwerken aan haar genezing.

Samen met zijn hulpje Leif opent hij een illegale ondergrondse kliniek. Hier kunnen patiënten terecht die zijn opgegeven door de reguliere geneeskunde óf die buiten de maatschappij staan…

[video_popup url=”https://www.youtube.com/watch?v=njIHcBvahNA” text=”Bekijk de trailer” auto=””]

Valkyrien nu kijken

[divider style=”single” border=”small” color=”#f5f5f5″]

4. Off the Map

Off the MapOff the Map is een ziekenhuisserie, die is opgenomen in Hawaii. Deze serie is geproduceerd door Shonda Rhimes en Jenna Bans, dé producers van Grey’s Anatomy.

De afleveringen zijn uitgezonden door ABC en staan sinds december 2017 op Videoland. De serie bestaat uit 1 seizoen, maar is misschien toch leuk om even te bekijken.

Off the Map volgt 7 artsen die samen naar La Ciudad de Las Estrellas gaan, een afgelegen dorp in Zuid-Amerika. De artsen gaan werken in een kliniek met veel te weinig personeel én veel uitdagingen.

Ondertussen willen de artsen hun eigen problemen oplossen. In het afgelegen dorp proberen ze zich te herinneren waarom ze arts zijn geworden…

[video_popup url=”https://www.youtube.com/watch?v=hfe_W9wvVfE” text=”Bekijk de trailer” auto=””]

Off the Map kijken

[divider style=”single” border=”small” color=”#f5f5f5″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *