Beste Vlaamse series

Ben je op zoek naar een goede Vlaamse serie om te kijken? Hieronder staan de beste series uit België. Het zijn series van vroeger en nieuwe series uit 2017.

Daarnaast zijn het series uit allerlei soorten genres, zoals politieseries, dramaseries en komedieseries. Veel series zijn terug te kijken. Klik op de serie om te zien waar deze te bekijken is.

Ontdek nu wat de allerbeste Vlaamse series zijn…

Geen cover

#hetisingewikkeld is een nieuwe Vlaamse serie uit 2017. Deze komedieserie is uitgezonden door de zender VIER. De hoofdrol is voor Ben Segers en An Miller.

Peter en Lisa hebben een goede baan, 2 kinderen, goede vrienden, een prachtig huis en een huisdier. Alleen is hun liefde én seksleven helemaal uitgedoofd. Daarom besluiten ze om uit elkaar te gaan.

Ze kunnen het alleen niet vertellen aan hun kinderen en blijven daarom toch in hetzelfde huis wonen…

Geen cover

Amigo’s is een Belgische serie uit 2015. De dramaserie heeft 10 afleveringen en is uitgezonden door Prime en VTM.

In Amigo’s richten 5 ex-gevangen samen een restaurant op. Op deze manier willen ze een nieuwe start maken…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Beau Séjour is een populaire Belgische serie uit 2017. Deze drama– en misdaadserie is op 1 januari in première gegaan.

Lynn Van Royen speelt Kato Hoeven.

Kato is vermoord, maar ontwaakt naast haar lichaam in hotel Beau Séjour. Ze loopt nog rond, maar niemand kan haar horen of zien. Hierdoor heeft ze de mogelijkheid om haar eigen moord te onderzoeken.

Wat is er gebeurd in het hotel én wie heeft haar vermoord?

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Altijd Prijs is een grappige serie van VTM. De serie is geïnspireerd door de Oostenrijkse serie Die Lottosieger. De hoofdrol is voor Steve Geerts.

Rudy Desmet woont met zijn vrouw en zoon in hetzelfde appartementencomplex als zijn moeder en schoonzus. Rudy is beveiliger en gaat iedere dag met tegenzin naar zijn werk.

Dan wint hij 6 miljoen euro bij de lotto! De familie wordt ondersteund door psycholoog Carl Kaspers. Die blijkt al snel onmisbaar te zijn…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Professor T. is een Vlaamse serie uit 2015. De politieserie is uitgezonden door de zender Eén.

Koen de Bouw is de hoofdrolspeler als Jasper Teerlinck.

Jasper is een criminologie-professor in Antwerpen. Rechercheur Annelies Donckers vraag zijn hulp bij een verkrachtingszaak. Vanaf dat moment wordt Jasper een belangrijk onderdeel van de politie…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

De Bunker is een pakkende misdaadserie, geschreven door Pieter De Graeve en Charles De Weerdt. In 2015 was de eerste aflevering te zien op VTM.

De serie volgt een Antwerpse cel van de straatveiligheid van België. De eenheid word geconfronteerd met vele dreigingen, waaronder terrorisme en cybercriminaliteit!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Tom en Harry is een dramaserie uit België. De serie is geregisseerd door Toon Slembrouck en te zien sinds 2015.

De afleveringen zijn uitgezonden door Eén.

De moeder van Tom is tevreden. Tom gaat haar succesvolle bedrijf overnemen en gaat trouwen met een goede vrouw.

Dan stort haar wereld in. Ze ontdekt dat haar zoon vroeger op de kraamafdeling is verwisseld met een andere baby. Daarom gaat ze op zoek naar haar ”echte” zoon…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Met Man en Macht is een Vlaamse dramaserie. Deze serie is gestart in 2013 en uitgezonden door VIER.

De serie heeft 1 seizoen met 8 afleveringen.

Gaston Van Opstal heeft het al heel lang voor het zeggen in Ransegem. Hij is een échte burgervader. Door de gemeenteraadsverkiezingen wordt zijn positie opeens onstabiel.

Er ontstaat een harde strijd tussen politici. Die moeten kiezen tussen hun gezin en hun carrière én het belang van de gemeente en zichzelf…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Spitsbroers is een populaire serie over voetbal. De Belgische serie is begonnen in 2015 en uitgezonden door VTM.

De serie is opgenomen in de Luminus Arena van KRC Genk.

De broers Alen en Dennis willen beide profvoetballer worden. Wanneer de ene broer de kans krijgt om profvoetballer te worden, wordt de andere broer jaloers. De successen van zijn broer beginnen steeds meer aan hem te knagen…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Bevergem is een komische televisieserie uit 2015. Deze Vlaamse serie is geproduceerd door Gilles De Schryver en geregisseerd door Gilles Goulier.

Bevergem heeft 1 seizoen met 8 afleveringen.

De buitensporige inwoners van Bevergem heten Freddy de Vadder welkom. Freddy is een komische en onverschillige man, maar wat komt hij in het dorp doen?

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

Amateurs is een Vlaamse televisieserie uit 2014. De 9 afleveringen zijn uitgezonden door VTM.

De drama– en komedieserie heeft Frank Van Passel in de hoofdrol.

De amateur theatermakers van De Pajotters doen mee aan een wedstrijd. De professionele regisseur Stanny Krets moet hun kansen vergroten. Jan Delvo is minder blij met zijn komst. Hij had de scenario’s al geschreven en wilde de prestigieuze prijs graag zelf winnen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Cordon is een Belgische serie uit 2014 van VTM.

Wanneer een stad wordt getroffen door een dodelijk virus wordt deze hermetisch afgesloten. Niemand mag de stad in of uit. Het virus heeft de stad in gijzeling.

Het leven in een cordon veroorzaakt veel onrust in de stad…

Seizoenen: 4

Afleveringen: 19

Eigen Kweek is een drama– en komedieserie uit Vlaanderen.

De familieserie is in 2013 in première gegaan en uitgezonden door Eén.

Jos Welvaert en zijn vrouw en Ria hebben ruim 40 jaar aardappelen geteeld. Hun zonen hebben geen interesse in het telen van aardappelen. De aardappelen leveren steeds minder op en Jos zit financieel aan de grond.

Wanneer hij ontdekt dat 1 van zijn zonen cannabis kweekt, ziet hij een oplossing voor zijn financiële problemen…

Geen cover

Seizoenen: 4

Afleveringen: 47

De Ridder is een misdaadserie uit België die sinds 2012 te zien is.

De Vlaamse serie is in België uitgezonden door de televisiezender Eén. In Nederland was de serie te zien bij de AVROTROS en Videoland.

Helena De Ridder is een openbaar aanklager in de rechtbank van Gent. Helena is jong, gedreven en ambitieus.

Ze heeft alle competenties om het te maken als advocaat. Maar in het verleden is een zaak van haar uitgelopen op een tragedie. Daardoor heeft ze besloten om openbaar aanklager te worden en te vechten voor rechtvaardigheid.

Als openbaar aanklager is dit mogelijk. Ze zoekt daders op en zorgt ervoor dat deze hun verdiende straf krijgen!

Seizoenen: 2

Afleveringen: 22

Salamander is een spannende televisieserie uit België. De politieserie is uitgezonden in 2012 en 2013.

De hoofdrol is voor Filip Peeters. Salamander is een internationaal succes!

In Brussel staat een kleine bank met 66 kluizen van de elite. Wanneer kluizen worden leeggeroofd wil de elite dit in de doofpot stoppen.

Rechercheur Paul Gerardi gaat toch op onderzoek uit. Dan wordt hij opeens op non-actief gesteld, maar Paul gaat door om de waarheid te achterhalen!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Quiz me Quick is een televisieserie uit 2012. Deze Vlaamse serie heeft 10 afleveringen. De serie is uitgezonden door Eén en PRIME Series.

Vijf compleet verschillende personen komen toevallig in dezelfde caféquiz terecht. Als ze op het punt staan om te winnen krijgen ze drang naar meer. Daarom nemen ze deel aan de Superprestige. Dit is dé quiz der quizzen!

Om deel te kunnen nemen, moeten ze eerst wat persoonlijke hindernissen overwinnen…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 34

Crimi Clowns is een Vlaamse serie uit 2012. De komedie– en misdaadserie is geregisseerd door Luk Wyns en Peter van Eyndt.

In Crimi Clowns spelen Nederlandse en Belgische acteurs.

Ronny stond ooit aan de top van de Vlaamse showbizz. Nu is hij overdag een entertainer en ’s avonds een inbreker. Met zijn handlangers breekt hij in bij exclusieve winkels en dure villa’s. Bij een inbraak steelt zijn zoon een camera. Vanaf dat moment neemt hij alle criminele activiteiten van de clowns op!

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

Clan is een komedie– en dramaserie uit 2012. Deze populaire serie is in België uitgezonden door VTM. In Nederland waren de afleveringen te zien bij RTL4.

Clan heeft 2 Vlaamse Televisie Sterren gewonnen voor ”Populairste Televisieprogramma” en ”Beste Drama”.

De zussen Goethals vormen een hechte clan sinds hun ouders zijn overleden. Als 1 van de zussen opeens besluit om te trouwen met Jean-Claude, worden de andere zussen boos. Ze verzinnen een manier om Jean-Claude uit de weg te ruimen…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Deadline 14/10 is een misdaadserie uit België die in 2012 is uitgezonden door de VTM.

Het is 23 augustus 2012. In Antwerpen zitten de vooruitstrevende burgemeester Peter Van Laer en de behoudende oppositieleider Bart Coenen middenin een verkiezingsstrijd.

Middenin de strijd wordt Antwerpen geschokt door de verdwijning van de 14-jarige Lena. Lena is al vaker weggelopen van huis. Daarom is de politie niet meteen gewaarschuwd. Maar de moeder van Lena weet het zeker: deze keer is het anders.

Ze gaat naar het Gazet van Antwerpen om de foto van Lena in de krant te laten plaatsen. De nieuwe journaliste Marianne Smidt mag de zaak oppakken. Hierdoor kan Marianne ”inkomen in haar werk”. Niemand neemt de ernstige verdwijning van Lena namelijk serieus…

Geen cover

Seizoenen: 3

Afleveringen: 22

Wat Als? is een sketchprogramma van productiehuis Shelter. Deze Vlaamse serie is te zien sinds 2011 en uitgezonden door 2BE en VTM.

Sinds 2012 wordt de Nederlandse versie uitgezonden door RTL4.

De afleveringen beginnen met een vraag, bijvoorbeeld ”Wat als Barbie een echte vrouw was?” of “Wat als elke aankoop erg belangrijk was”. Volgens ontstaat er een sketch…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 9

De Ronde is een drama– en komedieserie uit 2011. De Vlaamse serie is bedacht door Jan Eelen.

De serie is uitgezonden door Eén en speelt zich af rondom de Ronde van Vlaanderen.

Gedurende deze wielerwedstrijd hebben een aantal mensen, net als de wielrenners, alles te winnen óf te verliezen…

Geen cover

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Oud België is een dramaserie uit 2010. De serie is bedacht door Stany Crets en Peter Van Den Begin en geregisseerd door Indra Siera.

De 6 afleveringen zijn uitgezonden door Eén.

In de 70’s zijn Marcel en Willy goede vrienden. Ze spelen samen in een theater dat dreigt te sluiten door de opkomst van televisie. Wanneer hun subsidie wordt afgenomen vechten ze voor het bestaan van het theater…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 39

Code 37 is een verslavende televisieserie uit 2009. De 39 afleveringen zijn uitgezonden door VTM.

Deze spannende serie is geschreven door Jakob Verbruggen. In 2011 ging er een gelijknamige bioscoopfilm in première, die werd bekroond met een Platina Award!

Hannah Maes is de nieuwe hoofdinspecteur van een Gent’s politieteam. Het team is gespecialiseerd in zedendelicten, die onder Code 37 van het Belgische strafwetboek vallen.

Daarnaast doet Hannah onderzoek naar een trauma uit haar verleden. Vroeger werd haar moeder verkracht én vermoord bij een overval op hun woning…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 7

Van Vlees en Bloed is een dramaserie met veel komische momenten. De populaire Belgische serie is in 2009 uitgezonden door de zender Eén.

André Vangenechten heeft de leiding over zijn slagersbedrijf. Dit familiebedrijf is officieel nog eigendom van zijn moeder Maria.

Rudy, de zoon van André, is jaren geleden van huis vertrokken en heeft niets meer van zich laten weten. Als hij opeens terugkomt naar huis, is Maria blij. André is alleen een stuk minder blij met zijn komst…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Matroesjka’s is een Belgische televisieserie uit 2006. De afleveringen zijn uitgezonden door VTM.

De populaire serie won in 2008 de Ha! van Humo!

Ray is een vrouwenhandelaar, die Litouwse en Russische dames ronselt voor de prostitutie in Nederland en België. Voor ze naar Nederland en België komen, worden ze ”opgeleid” in een stripclub op Cyprus.

Ray’s zaken lopen super, maar de laatste groep geïmporteerde dames zorgen voor een hoop ellende…

Geen cover

De Parelvissers een dramaserie van Tom Lenaerts. De serie is geproduceerd door Woestijnvis.

De 6 afleveringen zijn uitgezonden door Eén. In 2006 won de serie een Humo’s Prijs van de Kijker!

Deze serie gaat over een reünie van vrienden, die terugkijken op de opkomst én ondergang van productiehuis De Parelvissers…

Seizoenen: 10

Afleveringen: 120

Witse is een succesvolle politieserie uit België die vanaf 2004 is uitgezonden door de zender één.

Witse is een eigenwijze commissaris bij de politie van Halle. Hij neemt het niet zo nauw met de regels en wil gewoon zijn eigen gang gaan.

Daardoor heeft hij regelmatig een conflict met zijn leidinggevende, hoofdcommissaris Wijtinkckx. Deze hoofdcommissaris wil namelijk alles volgens de regels doen. De spanning tussen beide heren loopt steeds verder op.

Ondertussen lost Witse allerlei politiezaken op eigenzinnige wijze op…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Het Eiland is een komedieserie uit 2004. Het is 1 van de succesvolste series uit België. Deze serie is gemaakt door de makers van In De Gloria.

Het Eiland is in België uitgezonden door Eén en in Nederland door Comedy Central.

Het Eiland won meerdere prijzen. Zo won de serie een HA! van Huma in 2005 en Humo’s Prijs van de kijker in 2004 en 2005. In 2004 werd er een prijs gewonnen voor ”Beste Vlaamse Televisieprogramma”.

Frankie, Guido en Michel zijn 3 vrienden die samenwerken bij Cynalco Medics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken en distribueren van medische apparaten. De 3 vrienden delen een eiland van bureau’s.

De vrienden hebben een evenwichtige baan en leveren goede prestaties, maar door de komst van een nieuwe manager wordt alles onzeker…

Geen cover

Seizoenen: 8

Afleveringen: 104

Zone Stad is een VTM serie van Herman Verbaet. De 104 afleveringen zijn uitgezonden tussen 2003 en 2013. De politieserie kreeg in 2008 meerdere nominaties op het Festival de télévision de Monte-Carlo!

In 2010, 2011 en 2012 werden er boeken gepubliceerd – die gebaseerd zijn op personages uit de serie.

De politieagenten van het politiebureau Den Oudlaan in Antwerpen krijgen te maken met allerlei soorten misdadigers. De agenten worden geconfronteerd met veel actie en sensatie en moeten hun emoties onder controle houden…

Geen cover

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

In de Gloria is een klassieker uit België. Het komische programma is begonnen in 2000 en uitgezonden door Canvas.

De serie heeft 20 afleveringen.

De ”Boemerang-aflevering” waarbij de presentator moest lachen toen er werd gesproken over medische blunders ging het hele internet over. Veel kijkers wisten niet dat het geen echt programma was.

In de serie staan normale mensen centraal. De komische afleveringen bestaan uit een aantal sketches, waarbij het lijkt alsof het een reportage is…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 217

Spoed is een medische dramaserie van VTM met 217 afleveringen!

De Vlaamse serie is gemaakt door Johan Thiels, G. D’Hena en Hola Guapa.

Spoed gaat over de medewerkers van een ziekenhuis in Antwerpen…

Geen cover

Seizoenen: 10

Afleveringen: 127

Flikken Gent is een oude politieserie uit België. De 127 afleveringen waren tussen 1999 en 2009 op televisie.

De serie is bedacht door Pierre de Clercq en vormde de basis voor de Nederlandse Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.

In politie in Gent moeten allerlei misdaden oplossen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld te maken met een mensenhandelaar, een seriemoordenaar en een prostitutienetwerk…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 20

Buiten De Zone is een oude televisieserie uit 1994. De Vlaamse serie is bedacht door Bart De Pauw, die zelf een hoofdrol heeft.

De 20 afleveringen zijn uitgezonden door de VRT.

De sitecom gaat over 5 jongeren, die een hulpdienst voor andere jongeren oprichten. Jongeren kunnen de ”Jongerenfoon” bellen als ze in de problemen zitten. De hulpdienst krijgt alleen nooit een serieuze vraag. Meestal worden ze gebeld door grappenmakers…

Geen cover

De Bossen van Vlaanderen is een boeiende Vlaamse serie van vroeger. De 6 afleveringen zijn uitgezonden in 1991.

Jo De Meyere heeft de hoofdrol als Constant Reynaert.

Constant is een drukker, uitgever én journalist. Met zijn krant ”Het Vrije Meerse” informeert hij lezers over de gebeurtenissen in het dorp Houtegem…

Seizoenen: 21

Afleveringen: 273

F.C. de Kampioenen is een Vlaamse klassieker over een slecht presterende amateurclub.

De serie wist 15 prijzen te winnen bij Het Gouden Oog! De voetballers keken het meeste uit naar de 3de helft: drinken in de kantine!