15 beste ziekenhuisseries

Ziekenhuisseries zijn enorm populair. Je wil natuurlijk alleen dé beste series kijken. Daarom hebben de beste ziekenhuisseries in een overzicht gezet.

Weet jij welke series in de top 3 staan?

Bekijk nu onze lijst met de allerbeste series met doktoren, chirurgen, verpleegsters en ziekenhuizen:

Periode: 04-06-2009 - Beëindigd Genre: Drama, Komedie, Familie Netwerk: USA Network
Seizoenen: 8 Afleveringen: 104

Royal Pains is een dramaserie van USA Network. Deze ziekenhuisserie is gemaakt door Andrew Lenchewski en John P. Rogers. De serie is uitgezonden van 2009 tot 2016 en heeft 104 afleveringen.

Dr. Hank Lawson heeft het allemaal: een goede carrière, een prachtige vriendin en een appartement in New York City. Na 1 verkeerde beslissing verliest hij alles.

Hij verhuist naar Hamptons en wordt daar arts voor de elite. Als een manager van een plaatselijk ziekenhuis vraagt of hij minder rijke mensen wil behandelen, ontstaat er een dilemma. Moet hij vooral zichzelf helpen door de elite te behandelen óf moet hij ”normale mensen” helpen en hierdoor minder verdienen…

Periode: 08-06-2009 - Beëindigd Genre: Drama, Komedie, Thriller Netwerk: Showtime
Seizoenen: 7 Afleveringen: 80

Nurse Jackie staat op 10. Deze ziekenhuisserie is de voorganger van onze eigen Nederlande serie Charlie. Deze komische Amerikaanse televisieserie startte op 8 juni 2009 en is uitgezonden door Showtime. De serie is een groot succes en heeft 7 seizoenen!

Jackie Peyton is een verpleegkundige in een ziekenhuis in New York. Ze is actief op de 1ste hulp.

Jackie heeft een dubbelleven. Ze is aan de ene kant gelukkig getrouwd en heeft 2 dochters. Aan de andere kant heeft ze een relatie met een apotheker uit het ziekenhuis. Deze apotheker geeft Jackie geneesmiddelen, zodat ze de dag door kan komen.

Jackie leeft een cynisch leven, maar wil een goed mens zijn op de momenten die er écht toe doen…

Periode: 26-09-2007 - Beëindigd Genre: Drama, Romantiek, Medical Netwerk: ABC
Seizoenen: 6 Afleveringen: 111

Private Practice is een spin-off van Grey’s Anatomy uit 2007. Beide topseries hebben ook dezeflde bedenker: Shonda Rhimes. Private Practice is in Amerika uitgezonden door ABC en in Nederland door Net5.

Dokter Addison Montgomery heeft het Seattle Grace Hospital verlaten voor een nieuwe uitdaging. Addison start namelijk bij een privékliniek in Los Angeles. Hier start haar nieuwe leven vol nieuwe uitdagingen…

Periode: 07-06-2012 - Lopend Genre: Drama, Fantasie, Medical Netwerk: CTV
Seizoenen: 5 Afleveringen: 68

Saving Hope is een Canadese televisieserie uit 2012. Deze dramaserie is gemaakt door Malcolm MacRury en Morwyn Brebner. De hoofdrol is voor Michael Shanks. Hij speelt Dr. Charlie Harris.

Charlie is een chirurg van het Hope Zion Hospital. Hij raakt in een coma en blijft als een geest ronddwalen in het ziekenhuis. Nu hij vast zit tussen 2 werelden, ziet hij hoe zijn verloofde vecht voor de patiënten van het ziekenhuis…

Periode: 16-10-2012 - Beëindigd Genre: Netwerk: The CW
Seizoenen: 1 Afleveringen: 13

Emily Owens M.D is een populaire serie uit 2012. De afleveringen zijn uitgezonden door The CW. De serie heeft 1 seizoen met 13 afleveringen. De actrice Mamie Gummer heeft de hoofdrol als Emily Owens.

Emily is net afgestudeerd en kan daardoor haar minder fijne schoolperiode achter zich laten. Ze start als 1ste jaars bij het Denver Memorial Hospital. Ze kan goed omgaan met de beroemde cardiologe Gina en met heer vriend Will.

Emily komt er al snel, op een pijnlijke manier, achter dat het ziekenhuis weinig verschilt van haar middelbare school…

Centraal Medisch Centrum kijken

Periode: 22-07-2003 - Beëindigd Genre: Drama Netwerk: FX
Seizoenen: 6 Afleveringen: 100

Nip/Tuck is een spannende Amerikaanse serie over 2 chirurgen. Deze dramaserie is tussen 2003 en 2010 uitgezonden door de zender FX. In Nederland was de serie te bekijken op Nederland 3. Deze populaire serie heeft 100 afleveringen en won een Golden Globe en een Emmy Award.

Sean McNamara en Christian Troy hebben samen een praktijk voor plastisch chirurgie. Sean is een familieman die zijn gezin bij elkaar wil houden. Christian is een succesvolle vrouwenversierder. Sean moet vaak ingrijpen om de problemen die Christian heeft veroorzaakt te herstellen…

Periode: 27-05-2014 - Lopend Genre: Drama, Actie, Medical Netwerk: NBC
Seizoenen: 4 Afleveringen: 35

The Night Shift is een Amerikaanse serie uit 2014. Deze serie is een spin-off van General Hospital: Night Shift uit 2007. Alle afleveringen zijn uitgezonden door NBC.

In het San Antonio ziekenhuis werkt een team van voormalig legerartsen. Ze draaien nachtdiensten. In de oorlog hebben ze ontzettend veel ervaring opgedaan.

Ze doen er écht alles aan om hun patiënten te helpen. Maar ze hebben vaak conflicten met de bureaucraten binnen het ziekenhuis. Die vinden de financiën belangrijker dan het welzijn van hun patiënten…

8Dokter Hart

Periode: 17-11-2015 - Lopend Genre: Drama, Medical Netwerk: NBC
Seizoenen: 2 Afleveringen: 36

Dokter Hart is een grappige én romantische dramaserie uit 2011. De afleveringen zijn uitgezonden door The CW. In Nederland zijn de afleveringen uitgezonden door Net5. Rachel Bilson heeft de hoofdrol als Dr. Zoe Hart.

De New Yorker Zoe verhuist naar Bluebell in Alabama. Ze besluit om een kliniek van een vreemde over te nemen. Wanneer ze aankomt in Bluebell ontdekt ze dat deze man overleden is en alles net wat anders is dan ze dacht…

Periode: 17-09-2014 - Beëindigd Genre: Drama, Komedie Netwerk: FOX
Seizoenen: 1 Afleveringen: 13

Red Band Society is een grappige televisieserie uit 2014. Deze Amerikaanse serie is gebaseerd op de Spaanse serie Polseres Vermeules en heeft 13 afleveringen.

In deze serie zien we een groep tieners die werken in een ziekenhuis is Los Angeles. De tieners worden begeleidt door een aantal ervaren medewerkers. De tieners bouwen door hun werk een levensveranderende vriendschap op. Samen maken ze namelijk allerlei grappige en dramatische dingen mee…

Periode: 17-11-2015 - Lopend Genre: Drama, Medical Netwerk: NBC
Seizoenen: 2 Afleveringen: 36

Chicago Med is een Amerikaanse televisieserie uit 2015. Deze serie van Dick Wolf is uitgezonden door NBC. Het is een spin-off van Chicago P.D. en Chicago Fire.

Artsen en verplegers werken samen op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis. Dagelijks moeten ze omgaan met de chaos in 1 van de drukste ziekenhuizen van de stad. De artsen en verplegers doen er echt alles aan om hun patiënten te helpen…

Centraal Medisch Centrum kijken

Periode: 02-10-2001 - Beëindigd Genre: Drama, Komedie, Medical Netwerk: ABC
Seizoenen: 9 Afleveringen: 182

Scrubs is een komische ziekenhuisserie uit 2001. Deze serie uit Amerika heeft 9 seizoenen en 182 afleveringen. Deze afleveringen zijn uitgezonden door NBC, ABC, Comedy Central en Net5. De serie ontving 17 nominaties voor een Emmy Award en won er 2.

Jon Dorian is 1 van de medewerkers van het Sacred Heart Hospital. Hij doet ervaring op in de geneeskunde, bouwt vriendschappen op en ontdekt het leven…

Periode: 30-09-2015 - Lopend Genre: Drama, Medical Netwerk: CBS
Seizoenen: 2 Afleveringen: 34

Code Black is een medische dramaserie van ABC. De serie uit 2015 is bedacht door Michael Seitzman en is gebaseerd op een documentaire van Ryan McGarry. In Nederland is de serie uitgezonden door Net5.

Leanne Rorisch is arts op de 1ste Hulp van het Angels Memorial Hospital. Ze heeft samen met haar team zo’n 300 keer per jaar te maken met een ”code black”. Dit betekent dat er teveel patiënten zijn én te weinig mensen en middelen.

Ondanks deze code vecht ze, samen met haar collega’s, voor deze patiënten die hen heel had nodig hebben…

Periode: 16-11-2004 - Beëindigd Genre: Drama, Mysterie, Medical Netwerk: FOX
Seizoenen: 8 Afleveringen: 176

House M.D. is een populaire dramaserie van de zender Fox. House was te zien tussen 2004 en 2012 en heeft 8 seizoenen met 177 afleveringen. De Amerikaanse serie was in 66 landen te zien, waaronder in Nederland en België. House kreeg 169 nominaties en won 56 awards.

Dokter Gregory House is een medisch genie. Hij heeft zelf ook medische problemen, doordat hij een spier in zijn been mist. House heeft de leiding over een eliteteam van medisch specialisten.

hij is het liefst op zichzelf en heeft liever geen contact met patiënten. Maar door zijn geweldige instinct en liefde voor het vak, is hij de laatste hoop voor onbehandelbare patiënten met vreemde ziektes…

Periode: 19-09-1994 - Beëindigd Genre: Drama, Medical Netwerk: NBC
Seizoenen: 15 Afleveringen: 331

ER, wat staat voor Emergency Room, is een serie van vroeger. Deze Amerikaanse televisieserie uit 1994 is enorm populair. De medische dramaserie heeft 15 seizoenen met 331 afleveringen van ongeveer 45 minuten. ER ontving 356 nominaties en won 151 awards en is daarmee 1 van de allerbeste ziekenhuisseries.

John Carter, Kerry Weaver, Chuny Marquez en Malik McGrath zijn enkele medewerkers van de 1ste hulp. Als medewerker van het ziekenhuis krijgen ze te maken met thema’s als euthanasie, homoseksualiteit en kindermisbruik. Natuurlijk heeft hun werk ook effect op het persoonlijke levens van de dokters…

Periode: 27-03-2005 - Lopend Genre: Drama, Romantiek, Medical Netwerk: ABC
Seizoenen: 14 Afleveringen: 282

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries. Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met daarin 268 afleveringen!

Het succes van de serie is te zien aan het aantal nominaties en awards. In 2016 had de serie al 67 awards gewonnen, waaronder 2 Golden Globes. Daarbij ontving Grey’s Anatomy 194 nominaties! Sommige afleveringen hadden zo’n 25 miljoen kijkers!

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met haar collega’s lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren ingewikkelde operaties uit en genezen allerlei ziektes. De doktoren zijn bevriend met elkaar en delen het leed van hun werk. Maar ze bevinden zich soms ook in een onderlinge competitie. Deze competitie is vaak hun drive…

Centraal Medisch Centrum kijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER