10 Populaire zombie series

Zombie series zijn tegenwoordig enorm populair. Het allesvernietigende virus lijkt overal te zijn en zelfs in Game of Thrones zagen we zombies, die “White Walkers” worden genoemd.

De populairste serie is The Walking Dead, maar het is niet de enige goede serie met levende doden. Series als Ash vs. Evil Dead en iZombie zijn gigantisch succesvol en hebben vele kijkers. Hier staan 10 goede series met zombies…

Tales of the Walking Dead

Seizoenen: 1

Afleveringen: 6

Tales of the Walking Dead is een nieuwe spin-off van The Walking Dead uit 2022.

De afleveringen van deze anthologieserie hebben ieder een eigen verhaal, waarbij oude en nieuwe personages te zien zijn. Het verhaal speelt zich natuurlijk af in het universum van The Walking Dead waar de personages worden opgejaagd door zombies…

Resident Evil Netflix

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Resident Evil is een nieuwe Netflix Original uit 2022, die sinds 14 juli te zien is.

Deze horror- en science fiction serie is gebaseerd op één van de bestverkochte survival-horrorgames aller tijden. De serie is geschreven door Garett Pereda en Shane Tortolani en vertelt een compleet nieuw verhaal door middel van twee tijdlijnen:

In de eerste tijdlijn worden de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker verplaats naar New Raccoon City – een gefabriceerde, zakelijke stad die hen wordt opgedrongen terwijl ze langzaam volwassen worden.

Hoe meer tijd ze doorbrengen in deze stad, hoe meer ze beseffen dat de stad meer is dan het lijkt en dat hun vader duistere geheimen voor hen verbergt. Geheimen zo groot, dat ze de wereld kunnen vernietigen.

De tweede tijdlijn speelt zich meer dan 10 jaar in de toekomst af. Er zijn minder dan 5 miljoen mensen op Aarde en meer dan 6 miljard monsters – dit zijn mensen die besmet zijn met het T-virus.

Jade – nu dertig jaar oud – moet zien te overleven in deze nieuwe wereld. Ondertussen wordt ze achtervolgd door de geheimen uit haar verleden – over haarzelf, haar zus en haar vader…

All of Us Are Dead

Seizoenen: 1

Afleveringen: 12

All of Us Are Dead is een Koreaanse zombieserie uit 2022.

Deze Netflix Original speelt zich af op een Koreaanse middelbare school. Hier wordt één van de leerlingen geïnfecteerd met een zombie-virus. Dit loopt al snel uit de hand en veel leerlingen raken besmet.

Een hoogleraar legt uit dat de zombies extreme angst ervaren en daarom andere aanvallen. Eenmaal aangevallen veranderen de studenten ook in zombies. Deze middelbare school in Korea wordt de broedplaats.

Een deel van de studenten raakt besmet terwijl het overige deel probeert te overleven. Om het virus beperkt te houden wordt het schoolterrein afgesloten. Zonder voedsel of spullen om zichzelf mee te verdedigen probeert de groep niet geïnfecteerde studenten te overleven.

Deze groep wordt echter steeds kleiner. De leerlingen vragen zich af of er ooit hulp zal komen vanuit de buitenwereld…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 7.9

Santa Clarita Diet is op 3 februari 2017 in première gegaan.

De hoofdrolspelers zijn Timothy Olyphant als Joel Hammond en Drew Barrymore als Sheila Hammond. De Netflix Original is geschreven door Victor Fresco.

Joel en Sheila zijn getrouwd. Ze werken bij als makelaar in Santa Clarita.

Het stel heeft een saai leven, tot Sheila dramatisch gaat veranderen. Hierdoor slaan ze beide een weg vol dood en verderf in…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 30

IMDb: 8.4

Ash vs Evil Dead is een Amerikaanse zombie serie mét humor. Deze Amerikaanse serie is bedacht door Sam Raimi en groeide uit tot een gigantisch succes met enorm veel kijkers.

Deze televisieserie is uitgezonden door de zender Starz.

De serie kreeg meerdere prestigieuze horror Awards, waaronder een iHorror Award, een Chainsaw Award en een BloodGuts UK Horror Award! Acteur Bruce Campbell groeide met zijn personage Ashley ”Ash” J. Williams uit tot een echte televisieheld.

Ash heeft de afgelopen 30 jaar geen verantwoordelijkheden genomen. Nu de hele mensheid wordt bedreigd door een vernietigd virus, is juist hij de enige die de mensheid kan redden…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 95

IMDb: 6.9

Fear the Walking Dead is een spin-off van The Walking Dead, één van de populairste series ooit.

Fear the Walking Dead is de prequel van the Walking Dead en speelt zich af vóór de zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden.

De serie volgt Madison Clark, die samenwoont met haar vriend Travis, haar dochter Alicia en haar drugsverslaafde zoon Nick. Het disfunctionele gezin wordt geconfronteerd met allerlei vreemde gebeurtenissen.

Deze gebeurtenissen blijken het begin van de zombie-apocalyps én de ineenstorting van de beschaving te zijn…

Seizoenen: 3

Afleveringen: 18

IMDb: 7.3

Glitch is een Australische serie van ABC. Deze televisieserie is begonnen in 2015 en won een Australian Films Institute Award en een Australion Directors Guide Award.

Het succes van de serie bleef niet onopgemerkt bij Netflix. Vanaf seizoen 2 is Glitch een Netflix Original.

De televisieserie volgt James Hayes, een politieman uit de kleine stad Yoorana. Dan wordt hij gebeld door de beheerder van de lokale begraafplaats, waar 6 mensen zijn verdwenen.

De herrezen mensen weten niet wie ze zijn of wat er is gebeurd. Wel zijn ze vastbesloten om daarachter te komen. Samen met Elishia McKellar gaat James het mysterie onderzoeken…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 71

IMDb: 7.9

iZombie is een populaire horror serie uit 2015. Deze televisieserie is gebaseerd op DC Comics en uitgezonden door The CW.

De serie werd direct positief ontvangen, waardoor er in 2015 een mTvU Fandom Award voor ”Best New Fandon of the Year” werd gewonnen! Rose Mclver, die eerder in Once Upon a Time speelde, heeft de rol van Olivia Moore.

Olivia was een normale, gelukkige geneeskunde studente met veel vrienden. Opeens veranderde ze in een zombie. Om eruit te blijven zien als een mens, moet ze hersenen eten. Daarom gaat ze bij een lijkenhuis in Seattle werken.

Wanneer ze de hersenen van iemand opeet, krijgt ze toegang tot de herinneringen van deze persoon. Hiermee gaat ze de politie helpen met het oplossen van misdaden én moorden…

Seizoenen: 1

Afleveringen: 10

IMDb: 7.3

The Returned is een een Amerikaanse spin-off van de Franse serie Les Revenants uit 2012.

Deze enge serie is gemaakt door Carlton Cuse en begon in 2015. De serie is geproduceerd door de zender A&E, maar werd uitgebracht als Netflix Original.

In deze televisieserie speelt zich af in Caldwell, Washington. Opeens staan verschillende mensen, die al lang zijn overleden, op uit de dood.

De inwoners van de kleine stad worden geconfronteerd met deze angstaanjagende gebeurtenis, terwijl de levende doden geen besef hebben van de tijd die is verstreken tijdens hun afwezigheid…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 26

IMDb: 6.8

Helix is een horror– en science fiction serie uit 2014.

Deze Amerikaanse serie is bedacht door Cameron Porsandeh en uitgezonden door de zender Syfy.

De serie volgt Alan Farragut, die gespeeld wordt door Billy Campbell. Alan is wetenschapper van het Center for Disease Control als ze worden geconfronteerd met een mysterieuze en vernietigende epidemie. Hierdoor ontstaat er een gevecht om leven en dood…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 9

IMDb: 8.0

In the Flesh is een zombie serie uit Groot-Brittannië. Deze televisieserie is bedacht door Dominic Mitchell, opgenomen in West Yorkshire en uitgezonden door BBC Three.

De Britse serie won meerdere prijzen, waaronder een Digital Award, een BAFTA TV Craft én een BAFTA TV Award.

In the Flesh speelt zich af na een zombie-apocalyps. De overheid wil dat alle zombies weer deel uitmaken van de maatschappij.

De tiener Kieren Walker is één van deze zombies. Hij keert terug naar zijn kleine stad, waar hij geconfronteerd wordt met vijandigheid én zijn eigen demonen…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 16

IMDb: 8.1

Les Revenants is een mysterieuze drama– en horrorserie uit Frankrijk. Het is de voorganger van The Returned uit 2015.

Deze televisieserie is gemaakt door Fabrice Gobert en gebaseerd op de Franse film ”They Came Back” uit 2004. Deze televisieserie won meerdere Awards, waaronder een Peabody Award, een International Emmy én een Globe de Cristal!

Deze serie speelt zich af in een Frans bergdrop, waar doden opeens opstaan uit de dood. Ze leven verder alsof er niets aan de hand is. Onder hen bevinden zich een slachtoffer van een busongeluk, iemand die zelfmoord pleegde, een kind dat werd vermoord door inbrekers én een seriemoordenaar.

De levende doden proberen hun leven te hervatten. Ondertussen doen zich mysterieuze gebeurtenissen voor. Daarnaast verschijnen er vreemde tekens op de lichamen van de levende doden…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 177

IMDb: 8.3

The Walking Dead is veel meer dan een zombieserie. Het is een spannende serie met goede acteurs en actrices én een goed verhaal. De televisieserie is gebaseerd op de strips van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard en uitgezonden door AMC en FOX.

De serie volgt politieman Rick Grimes, die na een schietincident in coma raakt. Wanneer hij uit zijn coma ontwaakt heeft er een zombie-apocalypse plaatsgevonden. Overal lopen zombies en nergens is leven te bekennen.

Rick gaat op zoek naar zijn familie én een geneesmiddel voor het virus…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…