Goede series met veel seizoenen en afleveringen

Niets is vervelender dan een goede serie kijken, waarvan opeens geen nieuwe afleveringen meer zijn. Je moet dan lang wachten tot er en nieuw seizoen uitkomt, terwijl je net helemaal in de serie zit.

Dat is de reden dat ik zelf soms liever een iets oudere serie kijk, waarvan alle seizoenen en afleveringen al uitgekomen zijn. Ik kan dan lekker doorkijken en hoeft niet te wachten op nieuwe afleveringen.

Wanneer je ook lekker wilt doorkijken, dan is hier een overzicht met 9 series die veel seizoenen en afleveringen hebben. Op dit moment kost het je 32 dagen, 20 uur en 55 minuten om alle afleveringen van deze series te bekijken.

Je bent daar dus voorlopig wel even zoet mee…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 96

IMDb: 8.6

Dexter is een Amerikaanse misdaadserie van James Manos Jr., die eerder scenario’s schreef van aan The Shield en The Sopranos. Deze misdaadserie is gebaseerd op Darkly Dreaming Dexter – een roman die in 2004 is uitgebracht.

Het werd dé belangrijkste serie voor de zender Showtime. De serie zorgde ervoor dat Micheal C. Hall altijd bekend zal blijven als Morgan Dexter. Voor zijn rol in de serie won hij in 2010 een Golden Globe!

Dexter speelt zich af in Miami, Florida. De serie volgt Dexter Morgan, een forensisch onderzoeker voor de Miami Metro Police. In de nachtelijke uren is Dexter echter zelf een seriemoordenaar.

Dexter ontwikkelde de drang om de moorden. Deze drang werd ontdekt door zijn stiefvader Harry, die hem een ”code” leerde waarbij hij alleen mensen mag vermoorden die het verdienen…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 100

Jane the Virgin is cool. Deze grappige televisieserie is begonnen in 2014 en geïnspireerd door een populaire soapserie uit Venezuela. 

Op 12 april 2017 is seizoen 2 nieuw toegevoegd op Netflix. Gina Rodriguez speelt Jane Villanueva.

Jane is religieus én nog maagd. Jane en haar vriend wachten met seks tot na hun huwelijk. Bij een bezoek aan de gynaecoloog wordt Jane zwanger!

De hele situatie wordt nog erger! Ze is namelijk geïnsemineerd met het zaad van Rafael, haar jeugdliefde…

Seizoenen: 5

Afleveringen: 50

Orphan Black is een populaire science fiction serie uit 2013 van de zender BBC America. 

Tatiana Maslany speelt Sarah Manning. In 2014 werd ze genomineerd voor een Golden Globe en in 2016 won ze een Primetime Emmy.

Sarah is dakloos en eenzaam. Ze komt een vrouw tegen met precies hetzelfde uiterlijk als haar. Wanneer deze vrouw voor de trein springt, kan Sarah ontsnappen aan haar uitzichtloze bestaan, door de identiteit van deze vrouw aan te nemen.

Deze vrouw schijnt een kloon te zijn. Sarah zit nu dieper in de problemen. Daarnaast vraagt ze zich af of er nog meer klonen zijn…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 73

IMDb: 8.6

House of Cards is een Amerikaanse serie uit 2013, die gebaseerd is op de gelijknamige Britse serie uit 1990. Deze dramaserie veranderde het televisielandschap doordat het complete eerste seizoen in één keer online werd gezet.

De serie met Kevin Spacey en Robin Wright in de hoofdrol werd een ongekend succes en groeide uit tot één van de beste Netflix Originals! Beide hoofdrolspelers wonnen een Golden Globe en House of Cards was de eerste Netflix Original die een Emmy won!

Deze politieke dramaserie is alles behalve saai. De serie zit vol intriges en spannende plotwendingen. Frank Underwood – het personage van Kevin Spacey – spreekt de kijker zo nu en dan rechtstreeks aan én dat is echt geniaal.

In House of Cards zien we Francis Underwood, een ambitieus en meedogenloos congreslid uit Zuid Carolina. Hij wil de president van de Verenigde Staten worden en heeft hier écht alles voor over.

Samen met zijn vrouw Claire Underwood vecht hij zich met list en bedrog naar de politieke top…

Seizoenen: 8

Afleveringen: 73

IMDb: 9.3

Game of Thrones is de duurste serie die ooit gemaakt is (tot de komst van Lord of the Rings serie).

Gemaakt door David Benioff en D.B. Weiss en gebaseerd op ”A Song of Ice and Fire” van R.R. Martin, heeft deze serie – samen met The WireThe Sopranos en Band of Brothers – een enorme bijdragen geleverd aan het succes van de zender HBO.

De serie veranderde de carrière van vele acteurs en actrices, waaronder Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington en Maisie Williams. Deze hoofdrolspelers zorgde voor iconische personages: Tyrion Lannister, Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, Jon Snow en Ayra Stark.

Game of Thrones staat bekend om het geweld, de seks, de drama en de horror, maar ook om de onvoorspelbaarheid. Zo hadden David Benioff en D.B. Weiss er totaal geen moeite mee om hoofdpersonages te laten sterven.

Het is moeilijk voor te stellen dat de serie écht ten einde is gekomen. Gelukkig zal House of the Dragon in 2022 in première gaan, een spin-off van Game of Thrones die zich 300 jaar eerder afspeelt.

Game of Thrones speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld, waar machtige families  vechten om de IJzeren troon, waarna ze kunnen regeren over de Zeven Koninkrijken van Westeros.

Ondertussen is de winter op komst, waardoor alle families worden bedreigd door een allesverwoestende vijand, die steeds dichtbij de eeuwenoude beschermmuur van ijs in het Noorden in komt…

Seizoenen: 11

Afleveringen: 177

IMDb: 8.3

The Walking Dead is veel meer dan een zombieserie. Het is een spannende serie met goede acteurs en actrices én een goed verhaal. De televisieserie is gebaseerd op de strips van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard en uitgezonden door AMC en FOX.

De serie volgt politieman Rick Grimes, die na een schietincident in coma raakt. Wanneer hij uit zijn coma ontwaakt heeft er een zombie-apocalypse plaatsgevonden. Overal lopen zombies en nergens is leven te bekennen.

Rick gaat op zoek naar zijn familie én een geneesmiddel voor het virus…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 125

IMDb: 8.6

Parks and Recreation is gemaakt door Greg Daniels en Michael Schur, de bedenkers en scenarioschrijvers van The Office.

De serie doet denken aan The Office, omdat beide komedieseries een mockumentary stijl hebben en zich afspelen op een werkplek.

In het eerste seizoen moest de serie even op gang komen, maar uiteindelijk zijn er 6 seizoenen met 125 afleveringen uitgebracht die vol zitten met hilarische scenes, waardoor het één van de beste komedieseries ooit werd.

Amy Poehler is de hoofdrolspeelster als Leslie Knope, waarvoor ze in 2014 een Golden Globe won! Andere acteurs en actrices met een hoofdrol zijn Nick Offerman Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Retta, Aziz Ansari, Adam Scott en Jim O’Heir.

De Amerikaanse hitserie van NBC speelt zich af op de afdeling Parks and Recreation van de stad Pawnee, Indiana.

De serie volgt de altijd optimistische bureaucraat Leslie Knope en haar team van overheidsfunctionarissen, die van Indiana een betere stad willen maken door allerlei projecten uit te voeren…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 92

IMDb: 8.6

Mad Men is misschien één van de beste series aller tijden en zeker een serie over het meest fascinerende decennia uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Deze glamoureuze dramaserie van Matthew Weiner maakte AMC dé belangrijkste zender in de wereld van tv series. Weiner liet zien dat er helemaal geen detectives, doktoren, advocaten of drugsbazen nodig zijn om een populaire dramaserie te maken!

De focust zich op Donald ”Don” Drapper – die gespeeld wordt door Jon Hamm – die het creatieve meesterbrein van Sterling Cooper is. Samen met zijn collega’s is hij actief in de lucratieve reclamewereld van de 60’s in New York.

Don wil niet alleen producten verkopen, maar ook zichzelf. Hoewel hij gemakkelijk de leiding neemt in de vergaderkamer en de slaapkamer, heeft hij meer moeite met het behouden van zijn voorsprong op ambitieuze nieuwkomers.

Zijn houding en uiterlijk vertoon verbergen zijn onzekerheden, die wel naar voren komen doordat hij overmatig rookt en drinkt én op vrouwen jaagt…

Seizoenen: 15

Afleveringen: 324

Criminal Minds is een populaire politieserie uit de Verenigde Staten. De serie heeft honderden afleveringen!

De gedragsanalyse-eenheid van de FBI analyseren de gevaarlijkste seriemoordenaars. Hiermee proberen ze de volgende stap van misdadigers te voorspellen…

Seizoenen: 18

Afleveringen: 394

Grey’s Anatomy is een ”must-see” voor fans van medische dramaseries.

Deze topserie van Shonda Rhimes heeft 12 seizoenen met 268 afleveringen! Sommige afleveringen hadden meer dan 25 miljoen kijkers!

In 2007 won de serie van ABC ene Golden Globe voor ”Beste Television Series – Drama”.

Meredith Grey is een chirurg in het Seattle Grace Hospital. Samen met andere artsen lost ze levensbedreigende situaties op. Ze voeren operaties uit en genezen ziektes.

De artsen delen lief en leed, maar concurreren ook met elkaar. Deze competitie is vaak hun drive…

Seizoenen: 6

Afleveringen: 120

Lost is een legendarische science fiction serie uit 2004, die science fiction en avontuur combineert. Vooral het eerste en tweede seizoen waren een kijkcijferkanon voor de zender ABC. Gelukkig maar, want de serie was gigantisch duur – zeker voor die tijd.

Deze mysterieuze dramaserie is geschreven door J.J. Abrams en Jeffrey Lieber, die zorgde voor veel spanning door de vele plotwendingen en onvoorspelbare gebeurtenissen.

De opnames stopte na 120 afleveringen. Het einde zorgde er ook voor dat Lost bekend staat als één van de series met het slechtste einde. Ondanks dat is het zeker een mooie serie om te kijken!

Lost volgt de passagiers van Vlucht 815, die crasht op een onbekend eiland. Onder de overlevenden bevinden zich 69 passagiers en twee bemanningsleden.

De overlevenden ontdoen het vliegtuig van alles wat ze kunnen gebruiken om te overleven. Langzaam verkennen ze het eiland, waarbij ze stuiten op vele geheimen. Ze ontdekken mysterieuze symbolen en bunkers en vragen zichzelf af of het toevallig is dat ze samen op het eiland zijn…

Seizoenen: 7

Afleveringen: 153

Gilmore Girls is een romantische dramaserie van The CW. Deze televisieserie begon in 2000 en groeide uit tot een internationale hit.

De populaire serie is geschreven door Amy Sherman-Palladino en heeft een hoofdrol voor Lauren Graham en Alexis Bledel. Lauren werd in 2002 genomineerd voor een Golden Globe! In 2016 ging de spin-off Gilmore Girls: A Year in the Life in première.

Deze televisieserie is te volgen op Netflix en volgt het leven van de alleenstaande moeder Lorelai Gilmore en haar tienerdochter Rory Gilmore. Samen wonen ze in Stars Hollow in Connecticut…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…