Uitstekende britse series op videoland

Hieronder staan de beste Britse series die te zien zijn op Videoland:

Seizoenen: 2

Afleveringen: 15

Temple is een Britse mini-serie van Sky One die sinds 13 september 2019 te zien is.

Deze spin-off van de Noorse serie Valkyrien is geschreven door Alex Child, D.C. Moore en Erik Richter Strand.

Deze serie volgt Daniel Milton, een chirurg die – gedreven door een persoonlijk tragedie – een illegale kliniek diep onder het Londense metrostation Temple leidt. Hij biedt medische hulp aan mensen die zich buiten het systeem willen laten behandelen óf zo wanhopig zijn dat ze zoeken naar middelen die via de regulere gezondheidszorg niet verkrijgbaar zijn.

Daniel wordt geholpen door de ontevreden Lee Simmons en zijn assistent Anna Willems.

Het moraal van Daniel wordt steeds op de proef gesteld door zijn onvoorspelbare klantenkring, maar wanneer hij de grens moet overschrijden om iemand te redden waar hij van houdt, dan is hem dat allemaal waard…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

Liar is een spannende dramaserie uit Groot-Brittannië van de zender ITV.

Deze mini-serie is te zien sinds 2017.

De sere volgt Laura Nielson, een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas.

Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beide hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars families…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 12

In augustus 2017 haalde Videoland Clique naar Nederland. Deze spannende dramaserie is gemaakt door Jess Brittain en opgenomen in Edinburgh, Scotland.

Deze serie uit 2017 volgt Georgina en Holly, studenten die samen naar de universiteit gaan. Georgina voelt zich aangetrokken tot een groep elitaire meisjes. Omdat Holly haar vriendin terug wil, sluit ze zich ook aan bij deze groep.

Hierdoor komt ze terecht in een verleidelijke wereld van prestigieuze feesten met machtige zakenmannen en vrouwen. Holly ziet ook de negatieve kanten van de groep en probeert er samen met Holly van los te komen…

Taboo

Seizoenen: 1

Afleveringen: 8

Taboo is een Britse dramaserie van Steven Knight. Steven schreef de scenario’s van Taboo samen met hoofdrolspeler Tom Hardy en zijn vader Chips Hardy.

Deze spannende serie is sinds 2017 te zien. De afleveringen zijn uitgezonden door de BBC en online gezet door Videoland en FX.

Tom Hardy speelt de Britse avonturier James Keziah Delaney. Na zijn verblijf in Afrika, keert hij in 1812 terug naar Londen. Hier wil hij onderzoek doen naar de dood van zijn vader én zijn scheepsbouwimperium opeisen.

In Londen komt James terecht in een schimmige samenzwering…

Seizoenen: 2

Afleveringen: 13

Top of the Lake is een Britse misdaadserie uit 2013. Deze televisieserie van BBC is door Lumière uitgebracht op DVD.

De serie is bedacht door Oscarwinnares Jane Campion en Gerard Lee en opgenomen in New Zeeland.

De tiener Tui Mitcham deed een zelfmoord poging in het Nieuw-Zeelandse dorp Laketop. Daardoor komen ze erachter dat ze zwanger is. Politievrouw Robin Griffin gaat op onderzoek uit…

Nu meteen kijken…

Begin nu met het kijken van de beste series van dit moment…