Zomer in Zeeland SBS6 2018

Zomer in Zeeland kijken? Zomer in Zeeland is een nieuwe Nederlandse serie uit 2018. Deze komische dramaserie is begonnen op 8 januari.

De afleveringen zijn opgenomen in het Zwin, Zeeuws-Vlaanderen en in Noord-Holland. De serie is uitgezonden door SBS6. De afleveringen zijn op de maandagavond om 20.30 uitgezonden.

De Nederlandse serie is geschreven door Ellen van Rijn en gebaseerd op de Australische serie 800 Words. De productie was in handen van Bart Oudshoorn, van IDTV. Ellen van Rijn schreef eerder bijvoorbeeld de scenario’s van Dokter Tinus, de ”voorganger” van deze nieuwe serie.

Lees nu alles over deze televisieserie: Waar gaat deze precies over? Hoeveel afleveringen zijn er? Wie zijn de hoofdrolspelers? Kijk daarna de officiële trailer:


Waar gaat Zomer in Zeeland over?

Columnist Sjors Mulder wil zijn leven helemaal omgooien, na het overlijden van zijn vrouw. Samen met zijn 2 kinderen verlaat hij Amsterdam en vertrekt hij naar het Zeeuwse dorp Lekzand. Zijn zoon en dochter zitten totaal niet te wachten op deze verhuizing.

Juul, een vriendin van Sjors, is de enige die zijn besluit nog ergens kan begrijpen. Met haar bespreekt hij alles wat hij meemaakt in Lekzand. In het dorp komt hij allerlei vreemde figuren tegen.

Wanneer Sjors in een landelijk dagblad zijn mening geeft over Lekzand, komt hij direct in het middelpunt te staan bij zijn nieuwe dorpsgenoten…

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

De afleveringen hebben een speelduur van zo’n 40 – 45 minuten.

Wie zijn de hoofdrolspelers?

De hoofdrol is voor Daniël Boissevain. Hij speelt Sjors. Deze acteur speelde in 2017 Mohammed de Vries in KPN’s Brussel. In 2016 had hij de rol van Simon Kramer in Vlucht HS13.

Jennifer Hoffman heeft ook een hoofdrol. Deze actrice zagen we eerder als Lisa de Graaf in Dokter Tinus. Daarvoor had hij een rol in Bitterzoet.

Daarnaast zien we Pip Pellens, Tonko Bossen, Charlie Chan Dagelet, Wilbert Gieske, Anne-Marie Jung en Hanna Verboom. Verder hebben Guido Pollemans, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman hebben ook een rol.

Trailers

Hieronder staat de officiële trailer van SBS6:

Trailer seizoen 1

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.