Zuidas Kijken?

  • 2018 - 
  • 1 seizoenen
  • 8 afleveringen
  • BNNVARA
  • Zuidas - IMDb Rating 6.7

    6.7

Zuidas kijken? Zuidas is een nieuwe Nederlandse serie uit 2018, die begon op 1 april.

Deze dramaserie is opgenomen op de Amsterdamse Zuidas. De afleveringen zijn uitgezonden door NPO3.

Deze televisieserie is geschreven door Philip Delmaar en gebaseerd op de NRC-columns van Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje. Philip schreef eerder scenario’s van Zenith, die Nederlandse avonturenserie uit 2017.

De regie was in handen van Nicole van Kilsdonk en Aaron Rookus. Aaron regisseerde eerder een aflevering van Van God Los en Icarus.

Lees nu alles over deze advocatenserie: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check vervolgens de trailer:

lees meer

Waar gaat Zuidas Over?

Over Zuidas

Waar gaat Zuidas Over?

Sabia is onlangs afgestudeerd van haar rechtenstudie en heeft een aanstelling gekregen bij Van de Sande Grinten Meijer, een vooraanstaande advocatenkantoor aan de Zuidas.

Christine Meijer en Rudolf van Sande Grinten geven leiding aan het kantoor. Samen zijn ze werkzaam in een machtsbeluste en statusgevoelige wereld en doen er alles aan om de reputatie van het kantoor te houden.

Sabia maakt voor het eerst kennis met deze harde wereld. Gelukkig kan ze haar ervaringen delen met Quinten, die ook een beginnend advocaat is…

Deze Serie is Opgenomen in:

Reviews Van Zuidas

  • Zuidas imdb Beoordeling: 6.7 6.7

''Leuke, veelzijdige advocatenserie''

Review Geschreven Op7 May 2018

Joost / Bingewatcher

Zuidas is een serie waarin de advocatenwereld centraal staat. De serie schetst de harde wereld, waarin de onschuldige en naïeve Sabia terecht komt.

Sabia is net klaar met haar studie en solliciteert bij VDSGM, een vooraanstaande advocatenkantoor aan de Zuidas. Ze wordt in eerste instantie afgewezen, maar Christine Meijer ziet toch iets in haar en besluit haar aan te nemen.

De ambitieuze en idealistische Sabia ontdekt dat ze als advocaat niet alleen maar haar idealen kan nastreven.

Christine Meijer, gespeeld door Annet Malherbe, is een harde advocaat. Voor haar staat VDSGM op één. Hierdoor is haar dochter, die anorexia heeft, van haar vervreemd. Ze runt het kantoor samen met Rudolf van de Sande Grinten, die gespeeld wordt door Mark Rietman.

Het mooie aan de Zuidas is dat het niet alleen om het winnen van rechtszaken gaat. Christine en Rudolf hebben financiële uitdagingen en moeten hun ouderwetse kantoor vernieuwen. Daarnaast moeten ze omgaan met protesterende medewerkers.

Daarnaast is het mooi dat de professionele en persoonlijke levens van de advocaten door elkaar heen lopen. Zo is Rudolf van de Sande Grinten persoonlijk betrokken bij een rechtszaak over medicatie met hevige bijwerkingen. Ondertussen komen de relaties van de advocaten onder druk te staan door hun werk.

Zuidas is dus zeker geen saaie serie over ingewikkelde rechtszaken, maar een veelzijdige serie met uiteenlopende onderwerpen. Het eerste seizoen heeft een schokkend einde, met een diepgaande boodschap van één van de personages. Ik ben benieuwd wat seizoen 2 te brengen heeft.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Jourman Fattal speelt Sabia. Jourman had in 2016 de rol van Amira in Project Orpheus en van Darya in Moordvrouw. In 2014 speelde ze in een aflevering van Flikken Maastricht.

Annet Malherbe heeft de rol van Christine Meijer. Anett speelde eerder Layla van Weeteren in KPN’s B.A.B.S. en Aagje in Moeder, ik wil bij de Revue. Uiteraard is deze actrice ook bekend van Gooische Vrouwen.

Mark Rietman is Rudolf van de Sande Grinten. Mark speelde eerder in Suspects, Riphagen, De Jacht en Heer en Meester.

Bram Suijker speelt Quinten. Bart was in 2015 te zien als Coen Finkelstein in Volgens Jaqueline en als Bram Vink in Het Geheim van Eyck.

Naast deze acteurs en actrices hebben Guy Clemens, Robert de Noog en Noortje Herlaar een hoofdrol.

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Binnen seizoen 1 zijn 8 afleveringen opgenomen. De afleveringen duren zo’n 45 minuten

Seizoen 1 | 8 Afleveringen Seizoen 1

Laatste Serienieuws

1 March 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

6 August 2018

Vanaf 6 augustus op Netflix: de ziekenhuisserie ...

Lee Soo-Yeon De scenario’s zijn geschreven door Lee Soo-Yeon, die eerder de misdaaddrama Bimilui Soop (Stranger) schreef. De regie was in handen van Hong Jong-chan. De Koreaanse titel is ”Laipeu”. ...

Lees meer

3 August 2018

I’m am a Killer vanaf vandaag op ...

De moordenaars Binnen seizoen 1 komen 10 verschillende moordenaars aan het woord. Onder deze moordenaars bevindt zich James Robertson, een man die zijn celgenoot heeft vermoord en is ...

Lees meer

 

31 July 2018

Barry Atsma speelt in Amerikaanse serie The ...

Spannende paranormale serie The Rook is een spannende paranormale serie, die zich afspeelt in Londen. De serie volgt Myfanwy Thom, een vrouw die in een park wakker wordt met ...

Lees meer

17 July 2018

Kijk seizoen 5 van A Place Call ...

Australische hitserie A Place to Call Home is een Australische hitserie, die voor het eerst te zien was op 28 april 2013. Deze historische dramaserie is bedacht door ...

Lees meer

16 July 2018

Seizoen 2 van The Team staat vanaf ...

Over The Team The Team is een Scandinavische serie, waarvan het eerste seizoen in 2015 te zien was. Deze misdaadserie is tot stand gekomen met subsidie van het Creative Europe ...

Lees meer