De Zuidas NPO

Zuidas kijken? Zuidas is een nieuwe Nederlandse serie uit 2018, die begon op 1 april.

Deze dramaserie is opgenomen op de Amsterdamse Zuidas. De afleveringen zijn uitgezonden door NPO3.

Deze televisieserie is geschreven door Philip Delmaar en gebaseerd op de NRC-columns van Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje. Philip schreef eerder scenario’s van Zenith, die Nederlandse avonturenserie uit 2017.

De regie was in handen van Nicole van Kilsdonk en Aaron Rookus. Aaron regisseerde eerder een aflevering van Van God Los en Icarus.

Lees nu alles over deze advocatenserie: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check vervolgens de trailer:


Waar gaat Zuidas over?

Sabia is onlangs afgestudeerd van haar rechtenstudie en heeft een aanstelling gekregen bij Van de Sande Grinten Meijer, een vooraanstaande advocatenkantoor aan de Zuidas.

Christine Meijer en Rudolf van Sande Grinten geven leiding aan het kantoor. Samen zijn ze werkzaam in een machtsbeluste en statusgevoelige wereld en doen er alles aan om de reputatie van het kantoor te houden.

Sabia maakt voor het eerst kennis met deze harde wereld. Gelukkig kan ze haar ervaringen delen met Quinten, die ook een beginnend advocaat is…

Hoeveel seizoenen en afleveringen zijn er?

Binnen seizoen 1 zijn 8 afleveringen opgenomen.

Wie zijn de hoofdrolspelers?

Jourman Fattal speelt Sabia. Jourman had in 2016 de rol van Amira in Project Orpheus en van Darya in Moordvrouw. In 2014 speelde ze in een aflevering van Flikken Maastricht.

Annet Malherbe heeft de rol van Christine Meijer. Anett speelde eerder Layla van Weeteren in KPN’s B.A.B.S. en Aagje in Moeder, ik wil bij de Revue. Uiteraard is deze actrice ook bekend van Gooische Vrouwen.

Mark Rietman is Rudolf van de Sande Grinten. Mark speelde eerder in Suspects, Riphagen, De Jacht en Heer en Meester.

Bram Suijker speelt Quinten. Bart was in 2015 te zien als Coen Finkelstein in Volgens Jaqueline en als Bram Vink in Het Geheim van Eyck.

Naast deze acteurs en actrices hebben Guy Clemens, Robert de Noog en Noortje Herlaar een hoofdrol.

Trailers

Hieronder staat de officiële trailer van seizoen 1 van De Zuidas:

Trailer seizoen 1

Serie delen
Ik ben een échte serieliefhebber. Ik kijk veel series en schrijf hier graag over. Daarnaast neem ik video's op waarin ik serietips geef. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Ik houd je graag op de hoogte van het laatste serienieuws!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.