Zuidas Kijken?

  • 2018 - 
  • 1 seizoenen
  • 8 afleveringen
  • BNNVARA
  • Zuidas - IMDb Rating 6.7

    6.7

Zuidas kijken? Zuidas is een nieuwe Nederlandse serie uit 2018, die begon op 1 april.

Deze dramaserie is opgenomen op de Amsterdamse Zuidas. De afleveringen zijn uitgezonden door NPO3.

Deze televisieserie is geschreven door Philip Delmaar en gebaseerd op de NRC-columns van Karima O’Flynn-Belgacem, Maria Guldenaar en Rolinde Hoorntje. Philip schreef eerder scenario’s van Zenith, die Nederlandse avonturenserie uit 2017.

De regie was in handen van Nicole van Kilsdonk en Aaron Rookus. Aaron regisseerde eerder een aflevering van Van God Los en Icarus.

Lees nu alles over deze advocatenserie: Waar gaat deze over? Hoeveel afleveringen zijn er opgenomen? Wie zijn de hoofdrolspelers? Check vervolgens de trailer:

lees meer

Waar gaat Zuidas Over?

Over Zuidas

Waar gaat Zuidas Over?

Sabia is onlangs afgestudeerd van haar rechtenstudie en heeft een aanstelling gekregen bij Van de Sande Grinten Meijer, een vooraanstaande advocatenkantoor aan de Zuidas.

Christine Meijer en Rudolf van Sande Grinten geven leiding aan het kantoor. Samen zijn ze werkzaam in een machtsbeluste en statusgevoelige wereld en doen er alles aan om de reputatie van het kantoor te houden.

Sabia maakt voor het eerst kennis met deze harde wereld. Gelukkig kan ze haar ervaringen delen met Quinten, die ook een beginnend advocaat is…

Deze Serie is Opgenomen in:

Reviews Van Zuidas

  • Zuidas imdb Beoordeling: 6.7 6.7

''Leuke, veelzijdige advocatenserie''

Review Geschreven Op7 mei 2018

Joost / Bingewatcher

Zuidas is een serie waarin de advocatenwereld centraal staat. De serie schetst de harde wereld, waarin de onschuldige en naïeve Sabia terecht komt.

Sabia is net klaar met haar studie en solliciteert bij VDSGM, een vooraanstaande advocatenkantoor aan de Zuidas. Ze wordt in eerste instantie afgewezen, maar Christine Meijer ziet toch iets in haar en besluit haar aan te nemen.

De ambitieuze en idealistische Sabia ontdekt dat ze als advocaat niet alleen maar haar idealen kan nastreven.

Christine Meijer, gespeeld door Annet Malherbe, is een harde advocaat. Voor haar staat VDSGM op één. Hierdoor is haar dochter, die anorexia heeft, van haar vervreemd. Ze runt het kantoor samen met Rudolf van de Sande Grinten, die gespeeld wordt door Mark Rietman.

Het mooie aan de Zuidas is dat het niet alleen om het winnen van rechtszaken gaat. Christine en Rudolf hebben financiële uitdagingen en moeten hun ouderwetse kantoor vernieuwen. Daarnaast moeten ze omgaan met protesterende medewerkers.

Daarnaast is het mooi dat de professionele en persoonlijke levens van de advocaten door elkaar heen lopen. Zo is Rudolf van de Sande Grinten persoonlijk betrokken bij een rechtszaak over medicatie met hevige bijwerkingen. Ondertussen komen de relaties van de advocaten onder druk te staan door hun werk.

Zuidas is dus zeker geen saaie serie over ingewikkelde rechtszaken, maar een veelzijdige serie met uiteenlopende onderwerpen. Het eerste seizoen heeft een schokkend einde, met een diepgaande boodschap van één van de personages. Ik ben benieuwd wat seizoen 2 te brengen heeft.

lees meer

Wie Zijn De Hoofdrolspelers?

Jourman Fattal speelt Sabia. Jourman had in 2016 de rol van Amira in Project Orpheus en van Darya in Moordvrouw. In 2014 speelde ze in een aflevering van Flikken Maastricht.

Annet Malherbe heeft de rol van Christine Meijer. Anett speelde eerder Layla van Weeteren in KPN’s B.A.B.S. en Aagje in Moeder, ik wil bij de Revue. Uiteraard is deze actrice ook bekend van Gooische Vrouwen.

Mark Rietman is Rudolf van de Sande Grinten. Mark speelde eerder in Suspects, Riphagen, De Jacht en Heer en Meester.

Bram Suijker speelt Quinten. Bart was in 2015 te zien als Coen Finkelstein in Volgens Jaqueline en als Bram Vink in Het Geheim van Eyck.

Naast deze acteurs en actrices hebben Guy Clemens, Robert de Noog en Noortje Herlaar een hoofdrol.

Hoeveel Seizoenen en Afleveringen Zijn Er?

Binnen seizoen 1 zijn 8 afleveringen opgenomen. De afleveringen duren zo’n 45 minuten

Seizoen 1 | 8 Afleveringen Seizoen 1

Laatste Serienieuws

1 mei 2020

Nieuwe Videoland series: mei 2020

Nieuwe series Deze nieuwe series komen online te staan: 4 mei 2020 Scandal seizoen 1 – 7 Op 4 mei 2020 wordt seizoen 1 tot en met 7 ...

Lees meer

19 maart 2020

Nieuwe Netflix series: arpil 2020

Nieuwe series Dit zijn de nieuwe series die in april online worden gezet: 1 april 2020 How to Fix a Drug Scandal seizoen 1 Op de eerste dag ...

Lees meer

1 maart 2020

Nieuwe Netflix series: maart 2020

Nieuwe series Je kunt deze nieuwe series in maart verwachten: 5 maart 2020 The Letter for the King seizoen 1 The Letter for the King is een drama– en ...

Lees meer

 

1 maart 2020

Hawaii Five-0 stopt na tien seizoenen

Over Hawaii Five-0 De politieserie van Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman en Roberto Orci is een remake van de serie uit 1968, die gemaakt is door Leonard Freeman. ...

Lees meer

9 februari 2020

Nieuwe Netflix series: februari 2020

Nieuwe series Hieronder staan alle nieuwe series: 1 februari 2020 Wisting seizoen 1 Op de eerste dag van de maand zet Netflix het eerste seizoen van Wisting online. ...

Lees meer

1 januari 2020

Nieuwe Videoland series: januari 2020

Nieuwe series Deze maand komen er weer een paar nieuwe series op Videoland te staan: 6 januari 2020 Grey’s Anatomy seizoen 1 – 15 Grey’s Anatomy is een ...

Lees meer